見到唔少都係一個人前來盡興😇 套餐價錢由$158至$268不等 包含湯底 肉類 蔬菜拼盤 茶飲 自助吧最重要係座位同枱面特別寬敞好好坐 有卡位又有吧枱 店員服務都幾好每個鍋都係鴛鴦湯底 大個邊試左暖心豬肚雞湯同酸甜開胃蕃茄湯底 兩個湯都好足料 豬肚湯鮮甜唔腥 胡椒唔會太辛辣 細果邊既養生松露菇菌湯係固定 啖啖飲到濃郁既磨菇顆粒 味道幾突出 感覺特別新穎😇✨️日本和牛套餐 $268日本和牛三角胸小排✨️豪華老饕套餐 $238美國牛肩小排+尚青海鮮盤(小)兩款牛肉質素都唔錯 日本和牛油香豐滿 牛肩小排肉香較濃郁😍 份量適中唔會太膩 海鮮拼盤有大大隻帆立貝 爽彈鮮蝦 魷魚 鯛魚片 蜆蔬菜拼盤賣相幾有心思 除左蔬菜之外仲有福袋同貢丸 一定飽肚 另外試左蝦滑同鴨血 蝦滑彈牙有咬口幾出色出面自助吧台有刀削麵 三色麵等麵食 王子麵夠曬台式feel 肉燥飯都係必食 一d都唔油膩 食左兩碗🤗 如果有更多自取配料選擇會更加滿足~打邊爐點都要嘆返杯冰涼既大紅袍珍珠奶茶 甜品仲可以自製刨冰 芋圓 芋泥 仙草 紅豆等配料任加 消暑一流❄️

✨️日本和牛套餐 $268
日本和牛三角胸小排

✨️豪華老饕套餐 $238
美國牛肩小排+尚青海鮮盤(小)

2024-10-05 0 瀏覽
中午放飯經過, 比門口個歡樂時光牌吸引咗$68 火鍋青花椒鍋套餐肥牛同蔬菜,每樣一粒嘅冬菇,粟米,金菇,生菜烏冬或者公仔麵,仲有刀削麵,紫薯麵任食我選咗青花椒湯底食落有濃香味少少泡椒辣味,都真係幾辣,一開始都辣親 花椒越滾越有辣 啱晒而家開始秋涼,係時候打邊爐啦自助吧仲有得攞滷肉飯 、芋圓甜品 、腐皮等我加咗$5要一杯珍珠奶茶,係大大杯!今時今日食個茶記午餐都要呢個價錢!下次都會嚟試埋佢個昆布湯,食晏又多個選擇幾好味,份量足抵食!加一後都係$80 地址:荃灣大壩街4-30號荃灣廣場L3樓315號舖
中午放飯經過,
比門口個歡樂時光牌吸引咗$68 火鍋
青花椒鍋套餐
肥牛同蔬菜,每樣一粒嘅冬菇,粟米,金菇,生菜
烏冬或者公仔麵,仲有刀削麵,紫薯麵任食

我選咗青花椒湯底
食落有濃香味少少泡椒辣味,
都真係幾辣,一開始都辣親
花椒越滾越有辣
啱晒而家開始秋涼,係時候打邊爐啦
自助吧仲有得攞滷肉飯 、芋圓甜品 、腐皮等

我加咗$5要一杯珍珠奶茶,係大大杯!

今時今日食個茶記午餐都要呢個價錢!
下次都會嚟試埋佢個昆布湯,食晏又多個選擇
幾好味,份量足抵食!
加一後都係$80

地址:荃灣大壩街4-30號荃灣廣場L3樓315號舖
2024-08-17 2297 瀏覽
溱湊食得多 今次去食同一集團的一人小火鍋Xiabu Xiabu一人一鍋唔洗爭 要乜湯底自己揀😎餐廳以橙白色設計 整體闊落舒適門口設有茶飲外賣 以𝐐𝐑 𝐂𝐨𝐝𝐞下單以雞 豬 牛為主 亦有羊同海鮮 ༯ 滋選豬肉套餐 (巴西豬肩肉) $𝟏𝟓𝟖༯ 至尊特選美牛套餐 (牛肩小排) $𝟐𝟎𝟖肉質新鮮 脂肪油花分布平均口感軟嫩無筋啖啖肉火鍋上枱就不斷聞到松露味🤔原來係每鍋都配有養生菌菇鍋眼見有茶樹菇同梅菜 非常清甜香濃共有六款湯底可選༯ 脫俗番茄鍋香濃甜中帶微酸 內有洋蔥每款配料落鍋都索哂味༯ 暖心豬肚雞鍋+$𝟏𝟖聞落少少臭豬味 食落完全無臭味香醇清甜 好輕微胡椒香眼見只有豬肚口感爽腍 無雞套餐加配茶飲 好喜歡茶米茶的茶香而且整體配搭 比例 甜度都恰到好處༯ 熱大紅袍珍珠奶茶+$𝟔༯ 冰大紅袍燕麥奶茶 +$𝟏𝟏我特別鍾意佢個燕麥奶茶燕麥口感少少似薏米 煙韌微微麥香自助吧除醬料 小食 麵同飯更有刨冰😍刨冰多少自己控制私心超滑豆腐 (好想淨食豆腐😂)仲有涼粉 綠茶凍 芋圓 糖水等配料另可單點肉 海鮮 丸 菜༯ 小葉蝦滑 $𝟒𝟐非想像中的蝦滑 似蝦丸多食到明顯一隻蝦 爽彈味鮮香༯ 高麗菜 $𝟏𝟖味係鮮甜爽
溱湊食得多 今次去食同一集團的

我特別鍾意佢個燕麥奶茶
燕麥口感少少似薏米 煙韌微微麥香
自助吧除醬料 小食 麵同飯
更有刨冰😍刨冰多少自己控制
私心超滑豆腐 (好想淨食豆腐😂)
仲有涼粉 綠茶凍 芋圓 糖水等配料
另可單點肉 海鮮 丸 菜
༯ 小葉蝦滑 $𝟒𝟐
非想像中的蝦滑 似蝦丸多
食到明顯一隻蝦 爽彈味鮮香
༯ 高麗菜 $𝟏𝟖
味係鮮甜爽脆 但份量少得幾塊
2024-08-15 1641 瀏覽
打邊爐一人一鍋夠衛生, 而且台式風味唔係度度都有, 呢度只要每人叫一份套餐都可以去自助區可以無限refill, 連甜品都係😍呢個價錢真係好抵而且餐廳坐得好舒服打邊爐都有卡位錯, 佢哋仲有好多款手搖飲品添🤩食物方便有🦑🐟🦐🐙海鮮有🥩肉類, 我哋就叫咗海鮮餐裏面都包括一份牛小排, 樣樣食材都好新鮮, 連蔬菜拼盤品質都好好😁就算一人火鍋都可以選擇鴛鴦鍋底,就算一個人去食都會食得好開心同埋好有滿足感, 仲有自助甜品真係冇得輸🥳

📍呷哺呷哺 ⭐️台式一人火鍋 x 特式手搖兩個人想食火鍋,一人一鍋就啱啱好😉一嚟比較衛生,二嚟大家都食到想食嘅鍋底,而且價錢都抵食,體驗感唔錯😚✨豪華老饕套餐 (牛肩小排)$238👍🏻👍🏻👍🏻我哋叫左昆布柴魚鍋 + 牛肩小排套餐,昆布湯清清地,攞嚟打邊爐能夠保持牛肉嘅鮮味😋牛肩小排色澤好靚,牛味出晒嚟,加埋一大盆雜錦蔬菜,食得飽之餘又好健康,佢附送埋一個黑松露菌湯,菌味好濃,幾好飲✨尚清海陸套餐 (牛上蓋肉)$217👍🏻👍🏻👍🏻金湯酸菜鍋呢個套餐有海鮮拼盤同牛上蓋肉,牛上蓋肉肥瘦適中,海鮮拼盤就有蝦,蜆,帶子,尤魚同魚肉🤤+ $9仲有冰大紅袍珍珠奶茶,呢個係餐廳本身嘅手搖品牌,幾好飲,平時經開我都會買嚟飲🤣✨ 自助冰粉芋圓👍🏻👍🏻👍🏻呷哺呷哺有自助吧,除咗有刀削麵、烏凍、紫薯麵(in case你唔夠飽😂),仲有冰粉,芋圓、豆腐花,自己鍾意食乜就食乜,的確唔錯🥰👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(最推薦)- 👎🏻(可以唔使試)
📍呷哺呷哺 ⭐️台式一人火鍋 x 特式手搖

✨豪華老饕套餐 (牛肩小排)$238

✨尚清海陸套餐 (牛上蓋肉)$217
金湯酸菜鍋

✨ 自助冰粉芋圓
👍🏻👍🏻👍🏻

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(最推薦)- 👎🏻(可以唔使試)
2024-07-15 1454 瀏覽
經常幫襯的小店,喺荃灣廣場隱蔽位置,唔仔細睇都搵唔到!自選湯底配上菌菇養生鍋有個選擇。一人一鍋唔怕打交,套餐有一碟主菜,配有一盤蔬菜同肉丸,仲配杯手沖飲品,人均百幾蚊就可以享受到香濃嘅湯底!stuff熱情有禮,非常推薦

2024-07-14 1287 瀏覽
荃灣廣場一向多美食,行街經過見到lunch時間有68蚊火鍋! 一於入去試下先😋餐廳環境光猛,好乾淨,出面有個自助調味吧,自助甜品吧,幾吸引😍⭐️歡樂時光套餐呢個套餐限定星期一至五,11am-5pm, 可以選牛肉或豬肉,配上蔬菜盤,湯底有2款選擇,我選左昆布鍋,個湯真係麻麻地。。。無咩味,唯有去自助調味吧加d醬😂😂下次試下花椒湯會吾會好d先牛肉份量有5塊,肥瘦適中,份量吾多,男仔會吾夠,勝在出面有個自助調味吧,有魯肉飯,脆腐皮,同幾款涼拌小食,食完仲有自助甜品😆

⭐️歡樂時光套餐

2024-07-02
一人一窩,想要咩湯底自己揀😍最大特色就係日月窩,一邊係用黎烚吓烚吓,另一邊係用黎飲嘅,必定跟一個黑松露菌湯。個黑松露菌湯都幾濃郁架,幾好飲!昆布湯清清地,亦都夠咸。一set set嘅牛肉都靚仔架,另外仲有一大盆蔬菜,點都食得飽🙉再食唔飽出面仲有肉燥飯/王子麵/紫薯麵烏冬自取添。佢哋呢度仲有得自製冰粉,材料自己鍾意落咩就落咩!都有幾款材料可供選擇。最重要佢哋呢度嘅大紅袍珍珠奶茶,真係好好飲,有時行過我都會單點買黎飲!
一人一窩,想要咩湯底自己揀😍
個黑松露菌湯都幾濃郁架,幾好飲!

昆布湯清清地,亦都夠咸。

再食唔飽出面仲有肉燥飯/王子麵/紫薯麵烏冬自取添。

2024-06-30 855 瀏覽
和家人来吃晚餐庆祝生日,每人叫了1个不同味道的汤底,配上可口的菇汤。还有无限添加肉燥饭、麵食、凉拌等,超正!我最喜欢的就是浓香番茄汤🍅,味道是意想不到的浓+香。我妈妈说王子麵超好味道,有弹牙,另外都提供乌冬、出前一丁、紫薯麵等,好抵食。
番茄汤
番茄汤
2024-06-29 830 瀏覽
兩個人想食火鍋,一人一鍋剛剛好選擇算多,有多款湯底,先選肉,再選湯底,每份都包一個蔬菜盤,一杯飲品。自助吧有多種醬料,小食,肉燥飯,刨冰甜品。食物都新鮮,環境和服務都不錯,可以再來。
2024-06-29 695 瀏覽
湊湊鍋基本上每個月都會去一次打邊爐,尤其鍾意胡椒豬肚雞湯底,配埋油炸鬼真係冇得頂!呷哺呷哺係佢哋其中一條副線,收費相對較平,每人一鍋嘅玩法,適合一大班同事嚟lunch,快食快走。無論湯底、食材、配料、飲品,同湊湊鍋相差無異,當然,店內環境裝修相對簡單,而自助吧就冇咗水果,仍然保留涼拌小菜,滷肉飯任添。呢度嘅調味自助吧另一個特色,就係用咗水蜜桃醋,而且提供王子面、刀削麵、波菜麵選擇。水蜜桃醋食起上嚟都有果味,比起湊湊鍋更解膩。除此之外,甜品吧嘅供應都比較台式,有芋圓、仙草冰粉等粉自由調配。人均價位$200左右。值得一提,套餐包括嘅飲品,只係烏龍茶、茉莉綠茶,如果想要手搖珍珠奶茶,就要額外加$8升級喇!而胡椒豬肚湯,都有幾片豬肚絲,不過就冇雞件喇!

而胡椒豬肚湯,都有幾片豬肚絲,不過就冇雞件喇!
  • 胡椒豬肚湯
  • 蕃茄湯
2024-06-26 500 瀏覽
第二次黎,幾鐘意佢個蘑菇湯,叫左麻辣鍋,太辣頂唔順果時可以放喺蘑菇湯度滾,同埋都幾好飲 。滷肉飯都幾好食最鐘意係杯珍奶,好過出面唔少珍奶鋪,珍珠新鮮,即使今日我夜去,都唔會係啲「塑膠珍珠」,真係有心整杯茶

滷肉飯都幾好食

冬瓜大紅袍
2024-06-26
冬瓜大紅袍
2024-06-23 579 瀏覽
睇完戲robot dreams ,附近行咗幾層,都搵唔到一間啱食嘅餐,見到呢間一人一鍋,又幾好喎!因為我唔食牛 ,揀咗豬梅花肉,昆布湯底夠晒清,價錢好實惠 最緊要係一人一鍋唔會同人口水尾,啱晒有潔癖嘅我。服務員有幫我整冰粉部冰機,點咗大紅袍珍珠奶茶唔會好甜,相比湊湊性價比高啲。湯底有個菇菌湯 好鮮好味😋燥肉飯任添,美中不足係沒有提供牙線、同埋沒有主動提供水。啱晒同啲啱啱相識嘅人一齊食,唔使驚口水混在一起😙
睇完戲robot dreams ,附近行咗幾層,
都搵唔到一間啱食嘅餐,見到呢間一人一鍋,又幾好喎!
因為我唔食牛 ,揀咗豬梅花肉,昆布湯底夠晒清,
服務員有幫我整冰粉部冰機,
點咗大紅袍珍珠奶茶唔會好甜,
相比湊湊性價比高啲。
湯底有個菇菌湯 好鮮好味😋
燥肉飯任添,
美中不足係沒有提供牙線、同埋沒有主動提供水。

啱晒同啲啱啱相識嘅人一齊食,唔使驚口水混在一起😙
呢度係以套餐形式一係一鍋 一款肉 一盆雜菜 一杯飲品呢度一個鍋有兩款湯個菇湯好好飲我叫左牛餐 同羊肉餐飲品係冰奶茶好有台灣風味呢次係我第三次黎每次都遇見好好服務既員工會再有下次!
呢度係以套餐形式

每次都遇見好好服務既員工

會再有下次!
2024-06-22
2024-06-20 522 瀏覽
第一次黎依間一人一鍋, 見感覺唔錯就走去試下。 叫左一個海鮮一個牛, 海鮮夠新鮮, 牛肉肉質亦唔錯👍🏻 加上黑松露鍋, 味道香味十足, 而整體份量亦足夠🤟🏻套餐配珍珠奶茶, 唔會太甜, 不錯👍🏻
第一次黎依間一人一鍋, 見感覺唔錯就走去試下。
叫左一個海鮮一個牛, 海鮮夠新鮮, 牛肉肉質亦唔錯👍🏻
加上黑松露鍋, 味道香味十足, 而整體份量亦足夠🤟🏻
套餐配珍珠奶茶, 唔會太甜, 不錯👍🏻
2024-06-20