今日見到呢間餐廳,有兒童餐一份兒童餐$69而且有禮物我兩個女就話一定要食。其實呢間餐廳喺屋企附近開咗一段時間,不過好少幫襯。因為佢係賣烏冬,有陣時想食濕濕地嘅嘢,第一時間會諗起食米線而唔係食烏冬。今次因為兒童餐椅令到我哋入去幫襯咁就睇吓好唔好食啦。兒童餐份量唔算好大份我女女六歲八歲,偏向細食嘅小朋友,佢都可以食晒成份。所以如果四五歲嘅小朋友一份兒童餐就應該差唔多啦。大人就要大人餐,反而大人餐嘅份量非常之足。味道不過不失,我相信嚟緊亦都會更多時間幫襯。

其實呢間餐廳喺屋企附近開咗一段時間,不過好少幫襯。

今次因為兒童餐椅令到我哋入去幫襯咁就睇吓好唔好食啦。

所以如果四五歲嘅小朋友一份兒童餐就應該差唔多啦。

大人就要大人餐,反而大人餐嘅份量非常之足。
味道不過不失,我相信嚟緊亦都會更多時間幫襯。
2024-07-01
2023-10-20 401 瀏覽
星期五晚周圍都多人,見呢間有位衝咗出去,心唸百幾蚊個餐都ok啩,見相片都不過不失,點知實物來到,跟本同封面是兩碼子的事。天婦羅係人生中食過最難食嘅,比起街邊嘅炸物難食9倍,又凍又硬。烏冬唔熱唔滑又唔彈牙,喺屋企自己煮個急凍烏冬好過佢。魚生同超市差唔多喇,啲飯又係硬硬地,連壽司醋都無落,仲學人叫做日本嘢?。一定唔會有下次,免費都唔會食,嬲到未埋單就俾個劣評先,有無負分俾?究竟有咩仲難食過佢?嬲到我呢!
今日收工經過見到呢間日式餐廳新開張幾日睇menu主要係食天婦羅烏冬🍤價錢中規中矩🤔諗住try try佢點知食完嬲到即刻要出post舖位同峰壽司share,應該係同一集團用餐當日係星期三7pm晚飯時間餐廳唔大,有卡位同單邊座位,人流唔多,但冷氣都幾凍用app落單,會有部機械人周圍走送餐,由店員再端上枱比客人我地2個人分別叫左一個烏冬set同單點烏冬♦️天婦羅烏冬 & 壽司set ($128)先講個天婦羅,係凍嘅😑食落去似超市買放左好耐嗰d熟食嘅質素,雖然有兩隻蝦,但係蝦肉好少,食又乾又硬嘅炸粉🥺仲要聽到隔離嗰枱話個天婦羅未熟要退⋯講下個壽司,一舊有魚生嘅壽司都冇都算,仲要個飯硬嘅,同天婦羅一樣係超市質素🤢^_^到個烏冬,諗住係間餐廳主打會好少少,點知都係極一般,牛肉好明顯係下價牛,又乾又冇牛味,大葱又切得大舊,好難入口🙄個湯底都冇咩特別,但飲左少少返去有口渴嘅感覺♦️大盛烏冬鍋 ($98)其實真係唔知大盛咗咩😂同上面個烏冬set個烏冬份量同配菜都近乎一樣,係多左舊炸豆腐,但舊豆腐都係似炸完擺左好耐咁⋯仲要酸酸地🤢天婦羅可以揀唔浸湯另上,我覺得呢間餐廳黎講另唔另上都冇咩分別😂咁難食浸湯可能仲易
今日收工經過見到呢間日式餐廳新開張幾日
睇menu主要係食天婦羅烏冬🍤
價錢中規中矩🤔諗住try try佢
點知食完嬲到即刻要出post

舖位同峰壽司share,應該係同一集團

用餐當日係星期三7pm晚飯時間
餐廳唔大,有卡位同單邊座位,人流唔多,但冷氣都幾凍

用app落單,會有部機械人周圍走送餐,由店員再端上枱比客人

我地2個人分別叫左一個烏冬set同單點烏冬

♦️天婦羅烏冬 & 壽司set ($128)

♦️大盛烏冬鍋 ($98)

天婦羅可以揀唔浸湯另上,我覺得呢間餐廳黎講另唔另上都冇咩分別😂咁難食浸湯可能仲易入口

呢間餐廳唔洗收加一,晚餐食左人均110左右但都係唔值呢個價錢🫠雖然賣相還好,唔計有可能食到未熟嘅天婦羅,係五六十蚊food court質素,建議廚房嗰班人可以轉行或者唔好再整日式野食⋯真係難食到成餐飯一路食一路鬧😑