2015-05-24 525 瀏覽
喺中大上完堂,見到新開嘅唐記包點,喺港鐵站隔離咁就腳,就試吓質素點啦!首先我點咗個番薯包,個包包黃黃地,有啲假唔太開胃。不過食落口味道又唔錯,值得一讚嘅係餡料乜夠晒充足   6蚊個,冇呃秤~一樣係6蚊個嘅香芋包個皮都紫紫地,味道係真嘅芋頭,仲有芋蓉,唔係好artificial嗰隻芋頭味,好好食~我食過最好食嘅食雞扎!($16)非常足料,茶樓有嘅料佢都有,仲好大份,又熱~連埋啲汁食真係一流!
  6蚊個,冇呃秤~

外賣自取
  • 雞扎
2015-01-19 410 瀏覽
一出火車站就是這間店舖,位置方便。店舖除提供各種包點,也有點心和蒸飯。下午一時左右顧客不多,排隊時間約一分鐘。今次買了番薯包和蓮蓉包,從蒸櫃拿出時微暖。平時較少買到番薯包,感覺新穎,包皮非厚,饀料少少甜,好吃。蓮蓉包的饀料不像平時茶樓吃的壽包般甜,與個人預期有落差,感覺饀料味道有點怪。兩款包各售$5.5,不算貴,因為包的大小都算大。
兩款包各售$5.5,不算貴,因為包的大小都算大。
番薯包
2015-01-19