嘉多娜嘅布甸包曾經日日排晒長龍,雖然依加無咁難買,但都keep住限量製,我試過兩次食完晚飯去佐敦店買都仲有!不過早喺布甸包推出前已經食過唔少何文田分店嘅包,最印象深刻係佢哋嘅炒蛋包,做早餐超正!•🥢 泡芙布甸包 $20泡芙係遲過布甸包推出,而且前排都推出過開心果味,但暫時未撞到有😢 雖然都係叫布甸泡芙,但入面嘅內餡係比較流質,似吉士醬多過布甸,同布甸包內餡有啲分別,吉士醬食落蛋香同奶香都出啲;泡芙皮帶點牛油香,拎返屋企即晚食都仲有少少脆,只有個底淋咗少少🤏🏼•🥢 法式布甸包 (原味/朱古力) $15 簡單啲講就係將布甸放入圓法包,但食落外脆內軟,一啲都唔普通!法式布甸可以凍食/熱食,兩種都試過,但鍾意焗返熱食多啲,因為焗返熱布甸部分會流心啲,而且外層法包都會脆啲!凍食嘅話外層嘅法包就唔脆而係比較韌🙈 布甸部分其實佔咗個包嘅8-9成容量,味道稍為偏甜,但可以接受~而朱古力味並唔係成個朱古力味嘅布甸,而係4份之3嘅原味布甸加一層厚厚嘅比利時朱古力醬/布甸(?)朱古力味濃郁得嚟帶輕微嘅苦味🤤 仲可以稍為中和返原味布甸嘅甜味,不過亦都會蓋過咗布甸嘅蛋香味喇🫢 朱古力控一定要試朱古力味啦🍫

🥢 泡芙布甸包 $20

🥢 法式布甸包 (原味/朱古力) $15

2023-03-25 514 瀏覽
馳名麵包店|📍嘉多娜餅屋(佐敦)♡朱古力布甸包♡|💰$20包體偏韌,箍緊牙嘅朋友仔會食得比較辛苦🙈布丁包表面嘅朱古力漿下都係原味布甸,兩者混合之下會無咁甜腬🫶🏻個人覺得比原味布甸包好食啲,而且表面仲要金箔,打卡一流😂♡開心果脆脆泡芙♡|💰$25泡芙表面有開心果脆增添口感但泡芙皮相對淋身🥺入面嘅開心果cream雖然多但味道偏淡🥺個人寧願佢濃味少cream,食上嚟會更滿足。題外話食完之後喉嚨有少少起痰feel😂
馳名麵包店|📍嘉多娜餅屋(佐敦)
♡朱古力布甸包♡|💰$20

♡開心果脆脆泡芙♡|💰$25
放假去左買嘉多娜泡芙食🫶之前食法式布甸包覺得一般,包中間挖空部分嘅麵包邊個人覺得好韌。雖然布甸都ok滑,但係俾麵包拉低左不少分數🥲🐾泡芙布甸$20但係泡芙布甸就完全唔同喇🫶🫶真係好好食,一啖咬落去小心幼滑忌廉夾心喺四面八方噴出黎😆😆泡芙面頭脆,夾心奶滑,偏流質,唔會太甜😋😋門口寫佢地選用法國鐵塔牌忌廉,奶味香濃😚好好食😚🐾餐蛋包 $13喺門口食完泡芙,諗住入返去影d麵包相時竟然撞正餐肉炒蛋包出爐!我黎過5、6次,對上一次食到係年幾之前😅另外仲有火腿炒蛋包出爐🙌麵包軟熟,熱辣辣,炒滑蛋用左牛油炒,食每啖成個口都係香濃牛油味,蛋呈半生熟😚滑到不得了,餐肉切得好厚,$13黎講比普通包貴,但食得出用料足同靚!抵!

🐾泡芙布甸$20

🐾餐蛋包 $13

• 泡芙布甸
  • 餐肉炒蛋包
2023-03-07 771 瀏覽
今日經過柯士甸站附近,突然醒起嘉多娜餅店近期出新產品,諗住碰一碰運氣! 竟然沒有用人排隊😙😙,諗著試開心果泡芙!可惜未到時間,咁唯有買個原味泡芙試一試!買完準備走既時候聽到店員既姊姊話有開心果泡芙出爐,咁當然要買多件啦! 1. 開心果泡芙 $25件泡芙面層鋪滿開心果碎🥳,視覺享受😎咬落去第一啖充滿開心果味😊😊泡芙脆口,開心果忌廉份量超多,爆餡,但開心果味好淡,唔夠濃,但忌廉滑身,整體來講普通! 2. 原味泡芙。$20 件 泡芙內餡充滿吉士忌廉,但忌廉比較削身,太稀而且比較甜,吉士忌廉太多食落有點滯,如果甜度減少同忌廉企身點比較好!

竟然沒有用人排隊😙😙,諗著試開心果泡芙!
可惜未到時間,咁唯有買個原味泡芙試一試!

1. 開心果泡芙 $25件

泡芙面層鋪滿開心果碎🥳,視覺享受😎
咬落去第一啖充滿開心果味😊😊
泡芙脆口,開心果忌廉份量超多,爆餡,
但開心果味好淡,唔夠濃,但忌廉滑身,
整體來講普通!

2. 原味泡芙。$20 件

泡芙內餡充滿吉士忌廉,但忌廉比較削身,
2023-02-25
$25 (其他)
2023-03-06 596 瀏覽
$140芒果黑森林蛋糕(半磅)半磅大概適合5人食用🤤傳統賣相,舖滿水果,有蜜瓜、芒果、士多啤梨、藍莓、菠蘿,芒果舖到好似一朵朵花咁好靚🫶🏻🫶🏻朱古力碎鋪滿成個蛋糕🎂內層有黑加侖子味啫喱❤️簡直係黑森林蛋糕既靈魂!仲要有新鮮芒果夾心😻真係好正🫶🏻✨朱古力味既海綿蛋糕甜度適中,唔會過甜,非常好味🤤海綿蛋糕質地唔硬仲幾軟熟👍🏻非常適合一家大細慶祝生日食👨‍👩‍👧‍👦另外加寫生日牌只需$20😁
$140芒果黑森林蛋糕(半磅)

芒果黑森林蛋糕
2023-03-05 460 瀏覽
終於有時間去試呢間布甸包元祖店 舖頭會唔會有幾個唔同嘅出爐時間 半個鐘頭之前已經有人排隊😱可想而知佢嘅受歡迎程度法式布甸包 $15@1呢款布甸包嘅蛋味同雲呢拿味非常香濃😍但同時間甜度亦都啱啱好布甸質地唔會太流心,反而有小小似吉士醬嘅濃稠質地,而佢麵包質地相比起紅豆更為煙韌😗📍嘉多娜餅店地址:佐敦文苑街1-23號文英樓地下1號舖推薦:💛💛💛💛🤍#hkfoodie #hkfood #hkblog #likeforlikes #香港美食 #香港好去處 #香港食評 #佐敦美食 #油麻地美食

法式布甸包 $15@1

呢款布甸包嘅蛋味同雲呢拿味非常香濃😍但同時間甜度亦都啱啱好

📍嘉多娜餅店
地址:佐敦文苑街1-23號文英樓地下1號舖
推薦:💛💛💛💛🤍

2023-03-01 469 瀏覽
有日去柯士甸站途中路過見唔算多人就黎試下⭐️開心果脆脆泡芙面層鋪滿開心果碎 令口感更豐富泡芙薄身唔脆 內餡忌廉份量唔少開心果忌廉 輕身香滑 開心果味唔算濃 簡單講就係香味濃過味道 但整體都算唔錯⭐️泡芙布甸泡芙薄身唔脆 內餡布甸偏稀味道帶吉士香 感覺食到有奶粉味味道略甜 食落有少少膩 整體還好個人覺得泡芙雪凍食會好食啲⭐️法式布甸常溫 法包韌 布甸香滑 略甜熱食 法包脆 布甸稀 偏較流質 略甜 凍食 法包更韌 布甸會較實 略甜三種方式都唔算好食個人唔識欣賞呢個組合⭐️特濃朱古力雙層法式布甸法包同上面一樣 所以唔多講表面有片金箔作點綴 多左份貴氣上層 朱古力 味道都幾香濃 但都係略甜完全蓋過咗下層原味布甸嘅味道感覺係甜上加甜 都係普通總結:味道還可以 冇驚喜泡芙比法式布甸包出色起碼個配搭組合係夾嘅 要排隊真的不了 完全唔值個人覺得泡芙都可以一試法式布甸包唔推介
有日去柯士甸站途中路過

要排隊真的不了 完全唔值
個人覺得泡芙都可以一試
法式布甸包唔推介
2023-02-27 355 瀏覽
雖然知道佢個法式布甸好出名但之前一直未有機會去試過,今日終於有機會去試喇🤩既然係咁㗎,係要買多幾款唔同嘅試吓啦😚我覺得比利時朱古力布甸好好味,但亦由於佢朱古力太多,所以相對會容易比較膩亦都試左開心果泡芙比起佢嘅餡,我更加鍾意佢嘅脆皮做得好好👍🏻睇嚟下次經過又可以買多次啦😚
雖然知道佢個法式布甸好出名
但之前一直未有機會去試過,今日終於有機會去試喇🤩

既然係咁㗎,係要買多幾款唔同嘅試吓啦😚

亦都試左開心果泡芙

比起佢嘅餡,我更加鍾意佢嘅脆皮做得好好👍🏻

睇嚟下次經過又可以買多次啦😚
2023-02-24 326 瀏覽
雖然法式布丁包的熱潮已經慢慢下降但是每日嘅嘉多利都係咁多人排隊🥲前排男朋友知道我好想食特登就買咗比我食🥹除咗原味外仲買咗抹茶紅豆🫘兩款都係好好食!原味蛋味好出😆而抹茶都係好重🍵
💛嘉多娜餅屋·我哋上次黎買朱古力布甸麵包嘅時候飲恨爭幾個買唔到呢個開心果泡芙 今次放工7點幾經過 我就決定入去碰下運氣睇吓有冇 點知俾我喺個櫃入邊見到仲有一粒😍😍😍雖然隔離有個姨姨係度揀緊麵包 但係我都即刻衝左過去 企咗喺個櫃前面 最後終於比我買到🥹·開心果脆脆泡芙$25佢呢個俾我想像中好食超多 因為原味嘅話其實我係鍾意佢個麵包布甸多過泡芙 因為我覺得佢個泡芙個皮比較淋身 冇咁好食🫢🫢但係佢呢個完全唔同 因為佢面頭好多開心果碎 所以好脆 口感好好 而且佢中間布甸既部份開心果味好真好濃 食落超級輕盈 好啱我口味 如果我經過見到我一定會再買🤤·#rbyeat#rby港式 #rbybakery #rby💛#rby佐敦 #rby何文田 #rby油麻地·📍佐敦文苑街1-23號文英樓地下1號舖📍何文田窩打老道69號地下C2號舖📍油麻地碧街54號地舖
💛嘉多娜餅屋

#rby佐敦 #rby何文田 #rby油麻地
📍佐敦文苑街1-23號文英樓地下1號舖
📍何文田窩打老道69號地下C2號舖
📍油麻地碧街54號地舖
3 分鐘 (堂食)
2023-02-15 345 瀏覽
而家周圍開始越來越多麵包舖出「麵包布丁」,有啲個樣已經慘不忍睹,唔使試是都知道味道好極都有限,始終作為香港元祖「麵包布丁」店,味道同質素一定有保證,而我最鍾意食嘅係朱古力味麵包布丁,朱古力夠濃唔甜所以配埋布丁嘅話就啱啱好,我自己覺得麵包布丁,對於我來講有點過甜,所以朱古力味麵包布丁就真係十分適合我口味,另外近排出嘅蒜香乳酪麵包,亦都係出色之作,佐敦店比起其他分店容易買到「麵包布丁,布丁泡芙」~有時中午時間已經有得賣啦~
,另外近排出嘅蒜香乳酪麵包,亦都係出色之作
朱古力味麵包布丁
朱古力味麵包布丁
2023-02-02 561 瀏覽
嘉多娜新產品🥕開心果脆脆泡芙$25⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️表面好多開心碎,泡芙入面係開心果cream,一啖放落口勁濃郁既開心果味,泡芙表面又夠脆,成件事真係好開心果,食晒成個都不會太膩。======詳情======嘉多娜餅屋佐敦文苑街1-23號文英樓地下1號舖================#香港美食指南 #hkfoodie #hkfood #hkeat #yummy #相機食先 #吃貨 #吃貨日常 #RR吃貨 #美食 #香港美食 #佐敦好去處 #佐敦美食 #RR佐敦 #RR甜品 #甜品 #甜品控 #泡芙 #開心果脆脆泡芙 #開心果甜品 #開心果泡芙 #開心果 #嘉多娜餅屋
嘉多娜新產品

🥕開心果脆脆泡芙$25⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

======詳情======
嘉多娜餅屋
佐敦文苑街1-23號文英樓地下1號舖
================
2023-01-30 7196 瀏覽
-呢間好出名,相信大家都有聽過,未到出爐時間已經會有一堆人排定隊,要留意返抹茶味得油麻地店先有,我一向都對紅豆烘培,啫係另一間好反感,覺得要食就食黃店,仲要係原創,聽fd講食過其他大班嗰啲嘅布丁包,最後都係覺得加多利係最好食🍵【京都抹茶紅豆麻糬法式布甸】 $23 (8.3/10)係新出嘅抹茶布丁包,面頭有紅豆,仲要灑上抹茶粉中間嘅麻糬好煙韌,好濃、偏甘苦嘅茶味,係高級抹茶嘅味😂,有啲人會加熱先食,我就係凍食嘅,個布丁同個包好夾,勁好食🍮【法式布甸】 $15 (8/10)原味比抹茶味甜,食落好雲呢嗱味,同時都比抹茶味易溶好多,似偏杰身嘅湯,屋企人鍾意原味多過抹茶味,因為奶味會濃郁啲,我自己就鍾意抹茶味,因為多啲口感又有麻糬#sorriso_油麻地 #sorriso_佐敦 #sorriso_何文田 #sorriso_九龍-📍【嘉多娜餅屋 Kadorar Bakery】 @kadoorie_bakery何文田窩打老道69號地下C2號舖佐敦文苑街1-23號文英樓地下1號舖油麻地碧街54號地舖🕑Mon to Sun 06:30~21:00『油麻地嘉多娜』1630出爐 150x 抹茶 300x原味

🍵【京都抹茶紅豆麻糬法式布甸】 $23 (8.3/10)
係新出嘅抹茶布丁包,面頭有紅豆,仲要灑上抹茶粉

🍮【法式布甸】 $15 (8/10)

何文田窩打老道69號地下C2號舖
佐敦文苑街1-23號文英樓地下1號舖
油麻地碧街54號地舖
🕑Mon to Sun 06:30~21:00

『油麻地嘉多娜』
1630出爐 150x 抹茶 300x原味

『佐敦嘉多娜』
1630出爐 100x朱古力
  • 京都抹茶紅豆麻糬法式布甸
2023-01-07 1158 瀏覽
最近法式布甸包人氣旺盛 係街頭愈黎愈容易見到佢既身影 嘉多娜好似都算係其中一間最早期開始賣呢樣野既餅鋪 黎到佐敦當然要試一試布甸包有原味同朱古力味 吉士幼滑 蛋味香濃 朱古力味入面上層係朱古力 下層係原味吉士 朱古力濃郁 但味道蓋過左吉士味 個人覺得都係原味更勝一籌除了布甸包外 另一樣受歡迎既食物係吉士泡芙 外皮香脆 內餡同布甸包差唔多 但更加流質 除了最受歡迎既產品之外 我地仲買左蛋撻同幾個麵包 整體質素都高 下次會再試下其他產品

2023-01-07 844 瀏覽
平民抵食麵包😆 之前見咁多人排隊 趁星期三放假終於有機會一試啦🤤地鐵站行過去大概10分鐘到 去到都有啲附近街坊喺度揀緊麵包 好好彩等到最出名嘅布甸包啱啱出爐 即刻買咗一個 然後買埋另外一款麵包一齊試吓 拎到返去仲係好脆 布甸嘅奶香好重 但係又唔會好甜 質地又唔會好塔 食落去口感好好 希望下次有機會試吓佢其他麵包
平民抵食麵包😆
之前見咁多人排隊 趁星期三放假終於有機會一試啦🤤