2021-07-01 285 瀏覽
終於都試到嘉寶漢堡 次次經過都見到勁多人係門口排隊佢既漢堡包選擇真係非常多 豬牛雞羊蝦乜都有外賣拎到返屋企雖然係冇咁熱辣辣 但都仲好好食至於想堂食嘅朋友記得用THE GULU app拎定籌啦漢堡扒好鬆軟juicy醬汁辣辣地幾惹味成個包食落口感好豐富雞扒好厚肉 煎得好香唔油膩輕輕燒過嘅菠蘿好甜好juicy蜜糖芥末醬唔會太少太多 個包仲好鬆脆佢地既雞塊加咗粟米片去炸特別脆口另外仲有4款醬咁多 無論你鍾意食咩名都實有一款啱你
終於都試到嘉寶漢堡 次次經過都見到勁多人係門口排隊

蜜糖芥末醬唔會太少太多 個包仲好鬆脆

佢地既雞塊加咗粟米片去炸特別脆口
另外仲有4款醬咁多 無論你鍾意食咩名都實有一款啱你

2021-06-30 304 瀏覽
我和友人兩個人去食嘉寶漢堡,好開心佢帶咗我呢個小路痴去呀~~~^ _ ^雖然位置比較偏僻,但係出面爆多人呢,等了6張台,等到8:30p.m.先有位置呢!我叫咗泰式蝦堡漢堡,食到蝦的,不過細塊,但包暖暖的,同埋個菜好新鮮,汁好好味😋如果有芝士仲正,包皮又唔硬,整體滿意度高,而個粗薯條都好好食,唔會變色,油好,鮮榨。朋友個薯格都唔錯,個茄汁機好可愛,佢一直好細心地幫我倒茄汁。間餐廳雖然多人,又窄,但飲杯檸水,對於m到的我,簡直好暖,同埋價錢親民XD
經Deliveroo 外賣!我個餐得返三塊細暑假喺度!好離譜囉!一直幫襯開你哋!絕對未試過咁樣!最過分係我額外加咗$17要包薯條!入面得返幾條!到底係你地舖頭比咁少我呀? !定係外賣人員偷食左!即時打返去門店電話勁多次冇人聽!投訴無門!
2021-06-22 395 瀏覽
漢堡係咪好味價錢係咪成正比先呢間平、靚、正👍🏻芝士牛堡牛肉多汁好味!用咗芝士蕃茄生菜傳統配搭!我覺得第一次食嘅人可以揀呢一個👍🏻蜜糖芥茉菠蘿豬堡酸甜嘅菠蘿配上豬柳夏天必食無得輸!雙拼炸燒賣呢個小食又係必食嘅!佢除咗有豬肉燒賣仲有魚肉燒賣!魚肉燒賣咬落去就知道係真係用魚肉做而唔係全麵粉!呢一個我都覺得係必食!薯格呢個都俾幾多塊吓!仲要係即炸脆卜卜!粟米片雞塊如果鍾意食麥樂雞嘅朋友!佢呢個就要試!除咗有濃濃嘅雞肉味仲配埋粟米片超級脆同香口佢仲有個特製醬汁去埋一齊食真係一級棒啊!兩個餐再額外叫多個小食都只係$108😂👍🏻👍🏻👍🏻
漢堡係咪好味
價錢係咪成正比先
呢間平、靚、正👍🏻

牛肉多汁好味!
用咗芝士蕃茄生菜傳統配搭!
我覺得第一次食嘅人可以揀呢一個👍🏻

蜜糖芥茉菠蘿豬堡
酸甜嘅菠蘿配上豬柳
夏天必食
無得輸!

雙拼炸燒賣
呢個小食又係必食嘅!
佢除咗有豬肉燒賣
仲有魚肉燒賣!
魚肉燒賣咬落去就知道係真係用魚肉做而唔係全麵粉!
呢一個我都覺得係必食!

薯格
呢個都俾幾多塊吓!
仲要係即炸脆卜卜!

粟米片雞塊
如果鍾意食麥樂雞嘅朋友!
佢呢個就要試!
除咗有濃濃嘅雞肉味仲配埋粟米片超級脆同香口
佢仲有個特製醬汁
去埋一齊食真係一級棒啊!

兩個餐再額外叫多個小食都只係$108😂👍🏻👍🏻👍🏻
2021-06-18 347 瀏覽
之前已經知道呢間漢堡好出名,所以就特登入黎買,果然無令我失望👍👍👍我叫左個烤菇芝士牛堡餐,即係叫個漢堡加$15蚊可以跟埋個薯條同野飲。真係要讚下漢堡入面個烤菇😲咬落好好多汁,芝士又夠多😍個牛肉好足料👍👍👍佢個漢堡入面唔知係咪千島醬,我覺得超級好味而且又唔會好膩,食完真係好滿足😍不過因為好多人所以要等15分鐘左右,但我覺得值得等,因為真係幾高質👍如果之後經開我應該會再黎食😬😬😬

如果之後經開我應該會再黎食😬😬😬
外賣自取
  • 烤菇芝士牛堡
2021-06-16 796 瀏覽
漢堡包有很多不同的選擇,我選了蜜糖芥末菠蘿雞堡,另外加$15可以升級為套餐,有小食和飲品🍟🥤😍😍.漢堡包充滿牛油的香氣,應非常鬆軟🍔原本以為雞肉會是雞扒👀但原來是雞肉的漢堡扒,肉質是札實而嫩滑的🤤醬料部份也毫不吝嗇,蜜糖芥末醬🍯的味道很突出,跟菠蘿🍍和雞堡非常夾。另外小食方面我們點了薯格和炸燒賣,以套餐的小食來說,份量真的超大方😆炸燒賣有八粒,炸得很香脆,燒賣的口感是偏彈牙,很好吃😋😋😋😋食物性價比很高,我已經想再試試其他口味🤣🤣不過那天有超多foodpanda和外賣自取,weekday 中午堂食都等了差不多40分鐘🤨因為是快餐😂所以我覺得這個時間有點難接受,下次外賣算😂😂😂.蜜糖芥末菠蘿豬堡 (轉雞) $33 脆薯牛堡 $35套餐另加 $15 (包飲品,一款小食)
漢堡包充滿牛油的香氣,應非常鬆軟🍔
蜜糖芥末菠蘿雞堡

炸燒賣

蜜糖芥末菠蘿豬堡 (轉雞) $33
脆薯牛堡 $35
套餐另加 $15 (包飲品,一款小食)
脆薯牛堡
蜜糖芥末菠蘿雞堡
炸燒賣
脆薯牛堡
2021-06-12 606 瀏覽
呢間位置葵興嘅漢堡包店……人氣超強!每次坐巴士經過都見到有好人係門口(等位/外賣),我都好想搵日去試下。此店雖然唔難搵,同我屋企距離又只需步行20分鐘,對我黎講步行20分鐘先到不如坐車去啦,但坐車又係對面馬路落車,之後再要行天橋過對面,所以都唔知叫就腳定唔就腳😅。由於唔想等位,所以外賣自取坐車回家食。講番個“漢堡”先…確實係“好好味”!😋我買左兩個餐…(1) 黑松露芝士牛堡配汽水。(2) 泰式蝦堡配薯條。牛堡有濃濃嘅黑松露香味,牛肉味好重多汁又唔干。薯條又香又脆,我不斷係咁食吖🤣。而個蝦堡就非常彈牙,口感好好,味道一流。值得推介,一定會搵日再次來堂食。
呢間位置葵興嘅漢堡包店……人氣超強!

由於唔想等位,所以外賣自取坐車回家食。
講番個“漢堡”先…確實係“好好味”!😋
我買左兩個餐…
(1) 黑松露芝士牛堡配汽水。
(2) 泰式蝦堡配薯條。

值得推介,一定會搵日再次來堂食。
泰式蝦堡
黑松露芝士牛堡
2020-12-20
20 分鐘 (堂食)
泰式蝦堡
黑松露芝士牛堡
2021-06-08 349 瀏覽
自從食過嘉寶之後,我就唔再掛住shake shack。嗰日心血來潮同腦細搭的士去葵涌食burger,午飯時間排咗15分鐘左右。葵涌坐得c伏過尖沙咀,不過而家尖沙咀新店都多咗好多位💁🏻‍♀️芝士牛堡味道好似shack burger咁,漢堡好juicy,一咬會爆汁流落手,蕃薯條就冇素年做得咁出色,落太多鹽好鹹,唔駛特別加錢食。最得意係加餐可以配魚肉燒賣,唔想食煎炸嘢可以點燒賣,燒賣味道正常發揮,冇記錯好似會畀夠8粒你,飽死🤰🏻芝士牛堡 $33升級套餐(蕃薯條+支裝水)$15

芝士牛堡 $33
升級套餐(蕃薯條+支裝水)$15
芝士牛堡  蕃薯條
15 分鐘 (堂食)
芝士牛堡  蕃薯條
  • 芝士牛堡
2021-06-06 480 瀏覽
一直都想試下呢一間人氣好高既漢堡,經過尖沙咀終於有機會可以試好彩嗰日等咗冇耐就有位~我叫咗一個烤菇芝士牛堡,加配薯格同凍檸茶,而朋友嗌左黑松露芝士牛堡同芝士牛堡,分別加配左炸燒賣同薯條。烤菇芝士牛堡咬落去第一啖,因為未食到中間,就覺得未有驚喜,但直到咬到去中間,就覺得好Juicy,烤菇嘅香味再夾埋濃郁嘅芝士,成個漢堡包既層次都好豐富,每一啖都好滿足!小食方面,個人認為薯格最好味,忍唔住食完一塊又一塊,炸燒賣同薯條都唔錯,成個餐嘅份量真係好抵食,有機會要再試多次
好彩嗰日等咗冇耐就有位~

烤菇芝士牛堡
烤菇芝士牛堡
2021-06-04 321 瀏覽
難得早收工,滿心歡喜想食個嘉寶漢堡,電話打左幾次都無人聽,唔緊要,店員可能好忙😳去到舖頭,堂食未滿座,出面兩個客等緊外賣,咁我落單,等左陣,攞完野食開開心心回家,行行下發現:無嘢飲喎!我個可樂呢!?打電話返舖頭,今次有人聽,同佢講「你地無放嘢飲喎🤔」,店員好理直氣壯咁答我:「係呀!嘢飲係要自己攞㗎」所以無嘢飲係客人嘅責任,都係我唔岩,無檢查清楚有無嘢飲,所以我黎提醒大家,外賣記得自取飲品啦😉

外賣自取
2021-06-03 7390 瀏覽
舖頭十二點開門葵興站落左車搵搵下路去到嗰陣係搭四 唔近地鐵站 但喺正幾個巴士站旁有啲無奈嘅係。。 點解咁多人已經排緊隊。。。拎張飛 哇已經排緊第十四張二人枱。。因為張飛先望一望餐廳logo比較少見係以中文字設計 一個漢堡入面有個嘉都做到主打burger嘅形象個logo設計我比滿分( ´▽`)黎到嗰陣舖頭出面排左條L型隊㩒完飛我又跟住人排隊。。後來我先知㩒飛係堂食 排隊係外賣玻璃上面痴到張menu 反正都要等 咁就諗定食咩先 入到去就可以即刻嗌出面等非常之曬 所以見到好多人都會企近橋底 係就係廢氣多啲 但真係冇咁曬仲有少少風入到去 舖位非常細 四四方方一眼睇哂呢道係自助落單 就喺門口位置落完單就比錢 比完錢就有個圓形嘅野提你拎餐意外嘅係 咁細間舖 樓面企左四個人 頭頂有四部冷氣所以真係幾涼 落完單唔洗好耐就有得食我叫左個菠蘿雞堡好好嘅係佢雞豬牛係可以互換 所以就算唔食牛都有好多款burger可以食菠蘿都幾厚 不過應該都係罐頭菠蘿雞同菠蘿一樣厚 雞肉咬落好juicy 一啲都唔腥個honey mustard 都好足 所以成個包都唔會乾包都好軟熟 同少少熱 睇落去點都唔係砌定係好食嘅👍🏾辣蘑菇
舖頭十二點開門
葵興站落左車搵搵下路
去到嗰陣係搭四 唔近地鐵站 但喺正幾個巴士站旁
有啲無奈嘅係。。 點解咁多人已經排緊隊。。。
拎張飛 哇已經排緊第十四張二人枱。。

因為張飛先望一望餐廳logo
比較少見係以中文字設計 一個漢堡入面有個嘉
都做到主打burger嘅形象
個logo設計我比滿分( ´▽`)

黎到嗰陣舖頭出面排左條L型隊
㩒完飛我又跟住人排隊。。
後來我先知㩒飛係堂食 排隊係外賣

包都好軟熟 同少少熱 睇落去點都唔係砌定
係好食嘅👍🏾

辣蘑菇芝士牛堡 加芝士
就咁睇落去係有兩款芝士
睇落啲料好足 成個包係有高度( ´▽`)
呢個包我冇份食 聽朋友講唔算好辣
都係好食嘅 但就冇其他評價啦

其實我地叫左好多野

但佢上枱方式全部都係用紙袋裝住
的而且確咁樣係方便左邊行邊食
同省略到洗野嘅時間
但堂食黎講就真係唔太環保
至少芝士條 同雞塊 同 雞翼可以唔洗分三袋。。
所以影相就唔會靚

最後我地捚單166 但食剩左大量薯格薯條
本住唔浪費嘅精神 係拎住個紙袋仔離開
建議真係唔好眼闊肚窄
2021-05-19
20 分鐘 (堂食)
2021-05-28 276 瀏覽
我自己覺得舖頭位置不是太方便, 同埋如果夏天要等位這間舖頭出邊真係好鬼熱. 舖頭係半自助式, 比完錢自己喺雪櫃攞嘢飲, 猜忌調味料都係自己攞. 個漢堡包啱啱熱辣辣出爐, 中間個漢堡扒不會太乾. 用這個價錢食到這樣嘅漢堡包算不錯我哋叫咗兩個set, 入邊包括兩個黑松露漢堡, 一個格格薯條, 仲有一個番薯薯條. 我番薯薯條薯條揸得好香脆, 但係個格格薯條有啲失望. 我大半包全部都變咗係粒粒薯條, 加加埋埋得嗰幾塊係完整. So sad…如果你呢度就唔好叫格格薯條啦
, 加加埋埋得嗰幾塊係完整. So sad…
如果你呢度就唔好叫格格薯條啦
2021-05-26 351 瀏覽
💛超人氣平價漢堡店🍔▫️嘉寶漢堡係一間出名平靚正嘅漢堡包專門店。▫️黑松露芝士牛堡($52)黑松露醬俾得好慷慨!有成層嘅份量咁多🤩!黑松露控最愛!!😍😍放喺枱面都已經聞到佢嘅香味🤩牛肉好多肉汁!好juicy!牛味都夠!麵包都見到有用牛油煎過!牛油味好香~🤣▫️整體來講,呢個價錢真係好親民!真係冇得輸!可以返兜😋👍🏻▫️地址:嘉寶漢堡尖沙咀寶勒巷9-11號和益中心地下。葵涌青山公路葵涌段499號嘉寶大廈地下A&B號舖。▫️為食指數:8(10分為最多)抵食指數: 8.5▫️漢堡包排行榜:🥇Burgerman🥈Burgeroom🥉BullyBase🏅嘉寶漢堡👈👈👈🏅Burger Saan 🏅Burger Circus🏅Texas Burger🏅Fast Taste🏅觀塘My Burger🏅Hero’s Burger 🏅FiveGuys▫️

💛超人氣平價漢堡店🍔
▫️
嘉寶漢堡係一間出名平靚正嘅漢堡包專門店。
▫️
黑松露芝士牛堡($52)
🤣
▫️
整體來講,呢個價錢真係好親民!真係冇得輸!可以返兜😋👍🏻
地址:嘉寶漢堡
尖沙咀寶勒巷9-11號和益中心地下。
葵涌青山公路葵涌段499號嘉寶大廈地下A&B號舖。
▫️
為食指數:8(10分為最多)
抵食指數: 8.5
🏅觀塘My Burger
🏅Hero’s Burger
🏅FiveGuys
▫️
「嘉寶漢堡」係一間位於葵涌超高人氣嘅Burger店,每次經過都見到店外排哂長龍。我哋當日5點半到,去到已經見到好多人係門口等緊位,但輪位速度都還算快,等咗大概15分鐘就入到。試咗芝士牛堡同日式芥辣雞堡,兩款burger都大大個,肉大塊又厚身,醬汁都落得好多,價錢好親民,性價比超高!+$15就可以升級套餐,包一杯野飲同一款小食,凱撒沙律再+多$4。仲可以再追加小食,作為芝士控嘅我毫不猶豫揀咗炸芝士~炸芝士超拉絲,不過有少少可惜嘅係芝士味唔太出,食唔太到有奶香味,得一種鹹味。 🧡芝士牛堡($33)🧡日式芥辣雞堡($29)🧡凱撒沙律+汽水(升級套餐+$19)🧡炸芝士(+$10)

🧡芝士牛堡($33)
🧡日式芥辣雞堡($29)
🧡凱撒沙律+汽水(升級套餐+$19)
🧡炸芝士(+$10)
升級套餐
日式芥辣雞堡
炸芝士
日式芥辣雞堡
2021-05-19 358 瀏覽
今日終於去到聞名已久嘅嘉寶漢堡😎佢之前已經期待左好耐 因為聽聞佢好好食要排好耐隊先食到😛放工大約6:30 去到間餐廳 竟然冇乜人 所以即刻可以有位坐😌入面都算多位 大約有20個位一坐低 睇個menu 真係有勁多選擇 有牛 有羊 有雞 有豬 頌有素🙈所以食素嘅朋友 都可以泥試試😌今次我叫咗個 蜜糖芥茉菠蘿豬寶佢好大個所以一啖食唔晒 🙈頌好juicy 食每一啖都有啲汁 流出嚟 所以真係好正 好好食😋另外仲可以加小食 有炸燒賣 薯條 番薯條同扭扭薯條 🍟全部都幾好食 所以大家可以加錢試吓😌
今日終於去到聞名已久嘅嘉寶漢堡😎
佢之前已經期待左好耐 因為聽聞佢好好食