2023-06-03 251 瀏覽
呢間冰室聽聞待應好有個性,但出品係唔錯,價錢合理,而且去得冰室都有心理準備,只要服務態度唔好惡劣就尚可接受最緊要係奶茶好飲,食物好味,因為呢個係香港的特色冰室其實咪係茶餐廳的進階版一入冰室,待應服務不過不失,2位都肯安排片位算是不錯焗豬扒意粉 蕃茄鮮甜,豬扒好入味,雖然製作需時,但 得等全日早餐全日早餐就比較小餐廳會失手,但我幾喜歡個牛角包碎蛋,和炒飯好滑本來想點凍奶茶,但因天氣太熱所以點了凍檸茶解渴一下, 凍檸茶甜度適中!
最緊要係奶茶好飲,食物好味,因為呢個係香港的特色
冰室其實咪係茶餐廳的進階版

一入冰室,待應服務不過不失,2位都肯安排片位算是不錯

焗豬扒意粉
蕃茄鮮甜,豬扒好入味,雖然製作需時,但 得等

全日早餐

2023-05-22 251 瀏覽
職員寫單無轉到個餐包做丹麥多士,落完單拎張單返嚟見到,同佢講返,佢話落咗無得搞,同埋丹麥多士要加$3。我話我知道要加錢,而家唔係唔俾錢,係你無幫我轉。然後又繼續講埋啲落咗單無得改之類嘅說話。之後收銀嗰個就話,而家改一係加$6,係咪要改。黐線,夾硬嚟!老實佢個丹麥多士係好食嘅,不過咁樣對客,留返做大陸遊客啦。

2023-05-21 177 瀏覽
諗住食完早餐先去睇早場,自然就去向戲院附近既茶餐廳食早餐。望住早餐牌,其實都只係得7個選擇。常見既沙嗲牛肉麵,火腿通粉都有,但我見到有個好特別既龍蝦湯餐肉粒通粉,就決定一試。點知原來係中晒伏。碟通粉一送上枱,第一眼就覺得好似嘔吐物,已經極影響食慾。食左一啖,個龍蝦湯係咸到不得了!食左幾啖就已經食唔落個餐配有火腿、炒蛋同丹麥多士。火腿同炒蛋都正常,丹麥多士就完全冇應有既甜同牛油味。真係未試過食個早餐咁難食😭
諗住食完早餐先去睇早場,自然就去向戲院附近既茶餐廳食早餐。
碟通粉一送上枱,第一眼就覺得好似嘔吐物

真係未試過食個早餐咁難食😭
龍蝦湯餐肉粒通粉
茶走
$40 (早餐)
2023-03-19 559 瀏覽
我本身就成日喺呢間囍運冰室食嘢嘅,咁2023年3月14日當時係晚上19:30,因為我嗰陣時未肚餓,所以同朋友坐低叫咗一杯凍奶茶咁我哋喺度傾緊計,到19:45左右,有一位侍應行過嚟就話我哋淨係飲嘢,話繁忙時間唔可以淨係飲野叫我哋走,直頭係趕我哋走咁,但係當時入邊好多位,同埋有(卡位)出邊冇人等緊位,點解要趕我哋走呢?我仲成日幫襯佢哋,我真係好唔明白,仲有果個大陸女人應該係俾其他侍應高級少少,本來就係服務好差,成日西口西面,總之態度就係非常之差,我哋俾錢佢仲鬧我地話我哋坐咗半個鐘,我真係未聽過茶餐廳唔可以飲嘢囉,你貼張紙出嚟話唔比人飲嘢呀嘛,遲少少叫嘢食都唔俾?我見到佢成日同個廚房佬可能係老板坐喺樓面嗰度嘻嘻哈哈,住客就黑口黑面,應該唔好返工叫個廚房佬照顧起你,你咪可以日日開開心心囉!而家講吓佢啲食物飲品,我每一次都係叫凍朱古力,啲朱古力嚟到啲冰已經溶晒,我叫佢加冰佢就黑口黑面,仲有叫佢攞碗仔都好唔願意咁,我亦都經常去買麵包,佢都係黑口黑面,今次仲要咁樣鬧我,咁樣我真係忍無可忍,你覺得旺角剩係得你一間茶餐廳咩?我覺得你唔應該會有生意囉,所以到七點幾都仲有吉位同埋有卡位囉,仲要唔俾人飲嘢真係

而家講吓佢啲食物飲品,我每一次都係叫凍朱古力,啲朱古力嚟到啲冰已經溶晒,我叫佢加冰佢就黑口黑面,仲有叫佢攞碗仔都好唔願意咁,我亦都經常去買麵包,佢都係黑口黑面,今次仲要咁樣鬧我,咁樣我真係忍無可忍,你覺得旺角剩係得你一間茶餐廳咩?我覺得你唔應該會有生意囉,所以到七點幾都仲有吉位同埋有卡位囉,仲要唔俾人飲嘢真係好奇怪囉,唔好影響遊客對香港茶餐廳嘅印象,各位唔想俾人鬧就唔好去煙廠街囍運冰室嗰度食嘢!好鬼嬲!
2023-03-14
2023-02-01 458 瀏覽
新年好很忙,只有年三十全日攪大掃除,又要買年花又要辦年貨,又要準備好來年佈風水格局,結果攪到成晚上9點先完成,樓下餐廳已收爐,馬上出旺角開餐!原因係..... 晚上子時 23:00 其實已經踏入年初一,而年初一第一餐習慣食素,所以必須23:00前醫肚!直覺對囍運無太大好感,但佢地有吉位,其他餐廳無位又收爐,衝入去快快食飽算數! 年三十晚都開班開工,算係咁囉....我點咗個蒸排骨飯,女友小熊點焗豬扒飯!排骨飯無偷工減料,味道適中,滿意.焗豬扒飯豬扒厚切,豬扒鬆軟,只係味道重手咗D,減少少咸就夾自己口味.白湯同紅湯,白湯夠味但紅湯唔夠濃郁.最失望係,menu 菜式選擇少,俾唔到滿分.格隔枱有對講國語嘅情侶,條女三十令歲黑哂口面,同條仔投訴唔 Like 無卡位座,年尾流流我做吓好人,食完讓個位俾佢地.

我點咗個蒸排骨飯,女友小熊點焗豬扒飯!

排骨飯無偷工減料,味道適中,滿意.

白湯同紅湯,白湯夠味但紅湯唔夠濃郁.

最失望係,menu 菜式選擇少,俾唔到滿分.

白湯,紅湯
豆卜蒸排骨飯
焗豬扒飯
豆卜蒸排骨飯
2023-01-23 225 瀏覽
收銀服務勁差,門口寫全日外賣9折,又話無折,甘門口又貼紙???無折又貼?姐係呃人入去買?無都算,新年服務費收15%又唔講,叫外賣都收都要通知人架,又唔係唔俾,但乜都唔講,無折又唔講,收15%又唔講,又唔解釋,重點講2句就勁hea就走人,人哋都未講完野,服務態度好到甘仲好意思收15%??
外賣自取
菜品味道很差,收款的老头想多收钱,被顾客发现后立即疯狂的控制不住的骂人,收了钱就想让顾客出去,感觉员工精神有点问题,以后再也不敢去这家店里吃饭啦,这家店的食物是有问题,吃了他们的菜就吐了,准备联系卫生管理部门,这种店应该关闭怎么会有这么恶劣的饭店还开着,这是想害死人的,政府就不管吗?一个正常的饭店员工会收了钱就让顾客走的吗?菜品这么难吃,吃了一直吐🤮,他们是买的过期的食品卖给顾客吗?这种店就是不应该营业的了
一个正常的饭店员工会收了钱就让顾客走的吗?
外賣自取
2022-12-13 282 瀏覽
今日旺角之行旺角一日遊,當然係周圍食周圍玩,行過煙廠街原本去買舊式麵包店,點知看見一啲都不吸引,行前少少就經過呢一間囍運冰室,櫥窗玻璃乾淨,麵包櫃嘅麵包非常之吸引,每一個都好似熱辣辣脹卜卜咁我就係俾佢個蒜蓉包吸引,成條四四方方嘅金磚一樣🤣😂所以我就買咗蛋撻加葡撻雙拼半打,加一舊蒜蓉包磚外賣返屋企慢慢嘆🤣😂蒜蓉包入袋一路坐車一路聞到勁香嘅蒜蓉牛油味已經好想忍唔住食一啖🤣😂返到屋企即刻微波爐加熱食嗰個蒜蓉包,入口非常鬆脆濃厚嘅蒜蓉包芝士味😬超級好味,如果鍾意食蒜蓉包嘅你一定要試唔差😬反而蛋撻就一般,但係葡撻好味如果再次去呢一間冰室,我都會繼續去食呢個蒜蓉包做下午茶😂🤣

我就係俾佢個蒜蓉包吸引,成條四四方方嘅金磚一樣🤣😂

反而蛋撻就一般,但係葡撻好味
如果再次去呢一間冰室,我都會繼續去食呢個蒜蓉包做下午茶😂🤣
2022-12-12
下午茶
2022-12-05 175 瀏覽
🎈食物:🌕🌕🌕🌕🌑食左肉丁公,加餐包滑蛋腿,凍奶茶,丁公少少辣,肉丁份量都算多,滑蛋都幾好食,凍奶茶都好飲,唔苦又唔會太甜,岩岩好😋😋😋🎈環境:🌕🌕🌕🌕🌑環境衛生都乾淨,坐既位置都唔太迫🎈服務:🌕🌕🌕🌑🌑茶記既服務🤣出菜都好快,叫完唔夠1分鐘就出哂野食同野飲,果然係茶餐廳既速度👍🏻🎈回購:🌕🌕🌕🌕🌑經過旺角諗唔到食咩,都可以試下佢,唔差架😄
🎈食物:🌕🌕🌕🌕🌑

🎈環境:🌕🌕🌕🌕🌑
環境衛生都乾淨,坐既位置都唔太迫

🎈服務:🌕🌕🌕🌑🌑

🎈回購:🌕🌕🌕🌕🌑
經過旺角諗唔到食咩,都可以試下佢,唔差架😄
2022-08-31 572 瀏覽
午餐煎A級牛肩扒飯(蒜茸汁) $57好味指數 3/5 🍭🍭🍭{牛扒較薄 不過好大塊 牛味不重 肉質軟身 整個飯醬汁很多 蒜蓉味很香}韭黃蝦仁叉燒 $57炒滑蛋飯好味指數 2.5/5 🍭🍭🍬{蝦仁爽口但鮮味不足 叉燒較鹹 滑蛋不差 很滑很香口}焗葡汁雞扒飯 $57好味指數 4/5 🍭🍭🍭🍭{雞扒約有四大件 肉很厚 這飯係炒飯底 飯很香 唔會太濕或太乾 蒲汁亦很多 味道香濃}午餐配忌廉湯/羅宋湯 及 熱飲
午餐

好味指數 4/5 🍭🍭🍭🍭

午餐配忌廉湯/羅宋湯 及 熱飲

2022-08-07
2022-08-31 113 瀏覽
法式煙三文魚包 $38French Smoked Salmon Bun好味指數 4 /5 🍭🍭🍭🍭{想不到這包會咁大個 饀料很多 有沙律菜 番茄 煙三文魚 醬料係:芝麻醬 用料亦很新鮮 最驚喜係煙三文魚差不多原片 有一大片 放入口絕對滿足👍 少少扣分係包冇暖暖地 幸好包本身都很軟身}
法式煙三文魚包 $38
French Smoked Salmon Bun
好味指數 4 /5 🍭🍭🍭🍭
2022-08-06 328 瀏覽
野食貴不在話下...食個乾牛河+凍飲收$74...最燥係原來差2分鐘就下午茶 一樣有乾牛河+凍飲 收$46...個西伙記唔講唔提...我一落完餐即刻比個下午茶menu我...又唔比我轉餐...好似比人呃左甘

2022-08-06
2022-07-30 249 瀏覽
好耐無寫食評,為左e間野我真係唔寫唔得,希望有人睇到幫助到大家。叫左個波蘿油,滑蛋叉燒飯,Oreo 沙冰, 紅豆冰。 兩杯野飲只可用垃圾黎形容,杯Oreo 無味,連甜味都無,只可以話佢係一杯凍飲,杯紅豆冰仲衰,酸酸地,唔知係咪個椰奶過期。唔知係咪兩杯野飲問題,覺得d野食都好一般,個飯食左兩啖食唔落。附近有咁多店記得唔好食e間野間野開係一個咁好ge地方唔該佢改進一下,唔好浪費左個到,永遠都唔想再去間野到食。
2022-07-04 332 瀏覽
前幾日打風冇乜嘢食,今晚下午茶時間就喺旺角揀咗起運冰室,好少時間可能因為我係紅茶嘅忠實粉絲不過佢選擇得非常之多下午茶都有好多炒粉麵飯,乜鬼嘢海鮮炒烏冬嗰啲,我點左個乾炒牛河,味道OK嘅佢呢度嘅港式奶茶都可以夠晒凍,味道都OK
佢呢度嘅港式奶茶都可以夠晒凍,味道都OK
2022-06-11 193 瀏覽
厚切豬扒鰻魚(黑椒汁)$73可選:薯菜/意粉/飯配中湯&飲品一山好味指數 3/5 🍭🍭🍭{鰻魚味道不錯 但較為細條 豬扒不算厚切 味道和肉質都可以 不會太乾或者有雪味 我選擇了薯菜 薯條係厚切薯仔 外脆內軟 我朋友選擇了意粉 意粉既軟硬度剛好 配上黑椒汁很合襯} 香茜蠔仔菜脯炒蛋 $70配中湯&飲品好味指數 3.5/5 🍭🍭🍭🍬 {蠔仔新鮮 沒有太腥既味 炒蛋熟度適中 整體配合得不錯 但菜脯切得較為大粒 如果一齊食 味道會太特出}沙爹牛肉公仔麵 $53配3.6牛乳炒蛋+丹麥多士好味指數 3.5/5 🍭🍭🍭🍬{牛肉入味 有很多片 湯底沙爹味很香 麵既口感清爽 跟湯底很配合 蛋既熟度剛好 入口有一點點牛奶香 多士酥脆}
厚切豬扒鰻魚(黑椒汁)$73
可選:薯菜/意粉/飯