2024-08-20 63 瀏覽
新式茶餐廳裝潢 環境可以(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)座位設計 環境光猛 座位之間有空間感so far so good 環境上尚算舒適 中午蕃茄通常餐約$60 價錢偏高 偏偏店員服務水準 完全不達正常水平(´・_・`)一行二人 店員放低比一杯水就離開了(或者可以理解一杯水用嚟洗餐具用途吧)當我哋諗好點餐內容叫店員5分鐘都無人落單 兩手空空的店員直失直過 頭也不回 舉手示意落單睇唔到 唔該落單也聽唔到 定位做街坊生意既但禮貌欠奉 服務體驗一般
新式茶餐廳裝潢 環境可以(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
座位設計 環境光猛 座位之間有空間感
so far so good 環境上尚算舒適

中午蕃茄通常餐約$60 價錢偏高
偏偏店員服務水準 完全不達正常水平(´・_・`)
一行二人 店員放低比一杯水就離開了
(或者可以理解一杯水用嚟洗餐具用途吧)

當我哋諗好點餐內容
叫店員5分鐘都無人落單
兩手空空的店員直失直過 頭也不回
舉手示意落單睇唔到 唔該落單也聽唔到
定位做街坊生意既
但禮貌欠奉 服務體驗一般

2024-07-15
15 分鐘 (堂食)
2024-07-20 132 瀏覽
食物的味道不錯👍,沙菜牛肉麵極力推介,但,坐正角落頭經常被服務員無視🙄 ,點餐時會很麻煩😡,而且服務員都會一同視而不見,聽而不聞,若有點餐時,需用很多旳時間,令外,有些飲品🥤會太過甜,糖漿下得太過多了。不太乎合香港人的口味,但也會有小部份的大人和小朋友喜歡過甜,整體來說,食物的味道👅,衛生等方面,大致上都沒有什麼大問題👍,就是,如果真的不好彩,坐在角落頭,我真的寧願不吃😡😡,如果可以選擇的話,我絕對不會坐在角落頭!!
2024-04-26 230 瀏覽
焗嘢等得耐我明,但要等25分鐘,催單先有?落錯咗外賣都算,雞扒變平啲嘅豬扒,同落單嗰個講,話「同收銀講囉」,一副懶理嘅態度。同個收銀呀姐講,好hea咁望咗一眼,就話係雞扒,但之前食過間嘢啲雞扒係冇骨,講咗半分鐘佢先補返差額,出門口嗰刻聽到佢講咗句「痴線」,呢個係一間餐廳應有嘅服務態度?
焗嘢等得耐我明,但要等25分鐘,催單先有?
25 分鐘 (堂食)
2024-01-03 351 瀏覽
夜晚八點幾諗住叫個燒味飯,個人本身唔舒服就冇落樓下附近d酒樓買,見佢哋個燒鵝講到自己幾咁隱世幾咁正就決定試吓。一個燒鵝四寶飯要價接近$100,經過外賣Apps叫到嚟真係一睇嚇咗我個大跳,個飯就好大盒,得四舊仔燒腩仔,四粒燒鵝,加埋四片紅腸(我求其揀間煎釀三寶嘅紅腸都厚過佢)。我喺大圍買任何一間$50燒鵝飯都唔止呢個份量,而且味道並無任何驚為天人嘅地方。講真試咗呢次,以後呢一間集團嘢唔會再有第二次。
2024-01-03
30 分鐘 (外賣送餐)
2023-12-13 247 瀏覽
今晚想鋸個扒🍴,點了懷舊鐵板餐。✨招牌黑椒牛柳($98)奉送是日餐湯,牛油厚多士(半件),總括性價比幾高。我選擇配薯菜、洋蔥汁,牛柳份量都多🐂,牛肉味道和口感都很好,薯條很多。
今晚想鋸個扒🍴,點了懷舊鐵板餐。

✨招牌黑椒牛柳($98)
奉送是日餐湯,牛油厚多士(半件),總括性價比幾高。
招牌黑椒牛柳
2023-08-08
招牌黑椒牛柳
2023-08-27 356 瀏覽
今朝去食早餐. 一入到門口就有位靚女姐姐微笑帶我入座. 我話我想坐卡位. 服務員小姐也盡量安排. 一座落就有服務員主動送上一杯水. 好過其他餐廳. 跟住又主動問我需要吃什麼早餐. 細心聽我講吃的早餐. 我話要多杯熱水. 服務員也極時比到我. 成個餐廳環境也吾錯. 坐得又舒服. 食物品質也吾錯. 值得推薦的一間冰室😊👍🏻
2023-08-06 235 瀏覽
服務態度超差,完全不似一間服務食客的食店,食物簡直垃圾,入邊嘅員工簡直不可理喻,完全當你係狗入來餵狗糧一樣。叫嘢食叫足15分鐘冇人理,落單時你講食乜佢完全聽唔到,完全冇心聽取客人食乜,上菜時衰啲講句就嚟飛上台,呢間咁嘅餐廳簡直係趕客。叫員工完全聽你唔到。現今嘅香港多一間呢啲咁嘅餐廳。想令到人留港消費真係好難。其實講咁耐,真係想講呢一間餐廳嘅服務態度真係好差。
2023-08-06
20 分鐘 (堂食)
2023-07-28 211 瀏覽
今日難得兩公婆一齊放假🏖️便去樓下冰室食早餐!意外發現平日都十分舒服!因為我通常都在假期先幫襯一下!進入門口就有位四眼妹妹問我幾位!然後就帶左我地卡位坐!都十分體貼!我當然要試試沙嗲牛肉通!通粉來到夠熱!牛肉好夠沙嗲汁!奶茶都調教岩岩好!我向侍應生要杯熱水!都好快就比我!總括早餐🍳服務我本人就很滿意👍食物都不錯👍其實我好少去冰室食早餐!我今次去實在令我感受到茶餐廳文化!很多都是街坊鄰居!有機會再要幫襯!

2023-06-29
$38 (早餐)
2023-05-14 308 瀏覽
以外賣自取方式幫襯,員工態度非常惡劣!明白天氣唔好,多人叫外賣,係會比平時忙,我都等咗50分鐘,我都只係問咗其他同事一次驚佢漏單。啲客全部都係靜靜地等,唔明做咩要對啲客呼呼喝喝!無啦啦拎個餐出黎,就對住啲客大大聲,問係唔係你嘅?係就快啲拎走!真係好冇禮貌!大佬,號碼又唔叫,張單係邊個點樣睇?問佢做咩態度咁差,佢話多客!大佬,做唔到咪唔好接單,冇必要對啲客咁差!建議各位少啲幫襯,幫襯呢間野真心貼錢買難受!

建議各位少啲幫襯,幫襯呢間野真心貼錢買難受!
2023-05-14
50 分鐘 (外賣自取)
2023-05-06 206 瀏覽
一般茶餐廳質素食物一般,只係比較有裝修過。職員服務態度欠佳,大多數都扮睇你唔到🥲如果想普通快食都可以不妨一試,食物種類都多、有一般嘅常餐、三文治,燒味、茶餐都有。
食個早餐一肚氣,食物未到齊追左45分鐘也到不齊,所有問過的侍應,全部態度差,寸嘴,不跟進。牛油多士,食得出牛油味道非常奇怪,不是好牌子的味道。攞杯滾水也需要問5位唔同侍應,有人直接答,我唔得閒,幫唔到你。 其他人答:你搵其他人幫你。最終走的時候也收不齊食物。只有收銀姐姐講嘢會識得加上:對唔住,請。一定不會再講去受氣。最差是態度,其次是食物唔得,可惜顯徑沒有什麼競爭對手,她還是好好生意。希望大圍站商場快啲開,帶入新嘅競爭對手,令到一啲不合格嘅餐廳被淘汰。
2023-04-30
5 分鐘 (堂食)
2023-03-13 222 瀏覽
叫外賣等左幾唔多2個鐘!不停打電話來問!最後講咗唔要夾硬送上來仲要態度極差!你一係唔好送外賣…..我等左差唔多2個鐘都唔洗食啦!仲要一肚氣!我以後都唔會再幫襯垃圾餐廳!
2023-03-13
120 分鐘 (堂食)
2023-01-24 301 瀏覽
顯徑邨民:平時已經服務態度差,哟野又唔係咁好食又貴,夜晚8點幾去好似趕收工咁,9:00就要埋單,你地好似收10:00架啵。好啦,初三19:00等位15分鐘唔緊要,初三食飯話加一都唔緊要啦,等足40分鐘都未有得食,火都黎!!唔要取消走人!!!
行過顯徑商場見到間門面比較光鮮嘅茶餐廳就走入去試吓,入去已經冇人帶位只係🫵下你算,坐落未到晚上九點,個啊姐就行埋黎話依度收十點,要叫快啲叫,本著唔好阻人收工嘅原則叫左個鐵板餐日式鰻魚拼雞扒、羊架,同埋有個類似全日早餐。羊架又老又鞋口 唔似煎似炸多啲 意粉凍嘅。完全唔好食。鰻魚超級超級鮏又有雪味,好難食可以話未食過咁難食嘅鰻魚,雞扒正常雪貨。全日早餐揀左個魚柳,我相信佢係全餐廳最正常嘅菜式。味道唔差同快餐店差唔多。佢都仲有特餐常餐炒麵通粉餐。

羊架又老又鞋口 唔似煎似炸多啲 意粉凍嘅。完全唔好食。

佢都仲有特餐常餐炒麵通粉餐。

2022-10-11 361 瀏覽
作為屋邨街坊生意,如此多劣評,也一樣沒改進。入座不要寄望有何服務,只有安排入座時熱心,下單之後,就什麼都不是。食物等一下,看著遲入來的都在吃,自己的還沒有,只能呆等食物,都不會去追單,應答一下就行開去。見餐牌餐食幾吸引,入座就知如何貨不對辦。一個餐肉粒蕃茄濃湯餐,跟3.6牛乳滑蛋火腿及半份多士,這個滑蛋完全一點都不滑,有無用3.6牛乳炒蛋也完全吃不出。半塊多士係凍的,也不脆,火腿也沒煎過似的。只是跟蕃茄湯轉公仔麵還好,午餐肉粒是厚切的,蕃茄湯底雖然味道是甜也算是濃厚,但味道還能過得去,也能吃到蕃茄肉。一個餐食連凍飲要$52,物非所值。

5 分鐘 (堂食)