Coldplay 嚟咗香港咁大件事,我梗係要入啟德感受吓啦!果然係香港十大建設之一,整個啟德區吸引感覺有活力,優美又寧靜。睇show前食啲嘢,啟德零售館3 有好多餐廳選擇,我哋揀咗茶記坐低,食完散步去睇show。這裡的裝修融合了傳統與現代的元素,給人一種溫馨而舒適的感覺。整體環境明亮,掛著一些香港風情,讓人不禁回想起昔日的茶餐廳情懷。養生燉湯蟲草花淮山杞子燉排骨色澤清透,湯底清香,喝上一口能感受到濃郁的食材鮮味,十分滋補,適合健康養生的朋友。小菜胡椒大蝦粉絲煲蝦肉鮮嫩,粉絲吸收了湯汁的精華,味道濃郁,胡椒的香氣適中,刺激又能提味,讓人一口接一口。皇室咖喱牛腩煲牛腩煲的賣相令人垂涎,咖喱醬汁濃厚,牛腩軟嫩入味,搭配香米飯食用,簡直是完美的組合。山楂汁脆皮拔絲咕嚕肉小菜的賣相精緻,色彩繽紛,每一口都能感受到新鮮的食材,搭配的調味恰到好處。色澤金黃,脆皮外層包裹著甜美的山楂汁,咕嚕肉的口感酥脆,甜酸適中,讓人回味無窮。雞批酥皮香脆,內餡多汁,搭配特製的醬汁,味道豐富,非常適合作為小吃。招牌瑞士汁炒牛河炒牛河的賣相誘人,牛肉嫩滑,河粉炒得恰到好處,瑞士汁的甜味與鹹味交融,吃起來十分過癮。朱古力

養生燉湯

山楂汁脆皮拔絲咕嚕肉

雞批

招牌瑞士汁炒牛河

朱古力雪山
好像甜品的朱古力雪山,視覺與味覺的雙重享受,濃郁的朱古力味道搭配滑順的口感,讓人心情愉快。

雪山紅豆冰
最後的雪山紅豆冰清爽可口,紅豆的甜度適中,冰品的口感細膩,適合餐後消暑。

整體而言,四寶食堂的菜式不僅賣相精美,味道也相當出色,是香港茶餐廳的好去處,值得一試!
  • 招牌瑞士汁炒牛河
  • 雞批
  • 山楂汁脆皮拔絲咕嚕肉
  • 皇室咖喱牛腩煲
2025-01-13 3232 瀏覽
自從啟德零售館開咗之後 多咗好多餐廳選擇四寶食堂 即刻被我哋屋苑鄰居瘋傳話「完勝」區內所有茶餐廳終於有間「好食的」茶餐廳 受歡迎原因好簡單:選擇多 質素好同其他分店有少少唔同加入了運動元素 幾特別 橙色主題 仲有單車裝飾養生燉湯 套餐加$28日日都唔同 都幾多料 蟲草花 + 姬松茸 仲有瘦肉 飲落唔覺有味精 幾正!一盅幾大碗招牌瑞士汁炒牛河瑞士汁甜甜地 有鑊氣 牛肉夠淋!經典茶餐廳炒粉麵做得唔錯份量比得夠足 !男士都一定夠飽而且唔算太油膩除咗小炒仲有小菜「山渣汁脆皮拔絲咕嚕肉」仲以為去咗酒樓 擺盤出色 味道一樣好菠蘿全部食得 咕嚕肉粉薄 酸酸甜甜估唔到咁認真製作 !醬汁真係拉絲靚!拔道腩水門雞(半隻)呢隻雞真係必吃 啱晒嗌餸食飯一齊食 雞肉又滑又幾香 半隻真心大份有水準! 另外仲可以以優惠價 加購前菜小食印象中有20幾蚊 有個蒜泥白肉黑毛豬蒜香幾正 蒜油出色 黑毛豬片爽口檸檬桂花蜜糖冰茶,經典紅豆冰除咗平時檸檬茶 奶茶之外,呢度嘅飲品都唔錯之前喺銅鑼灣店 飲過呢個桂花蜜糖冰茶大大杯 桂花蜜糖口感順滑 唔會太甜 讚!分咗少少朋友嗰個飯「泰式香葉肉碎煎蘭王蛋飯」蘭王蛋煎得靚仔仲有脆邊 真係
自從啟德零售館開咗之後 多咗好多餐廳選擇

牛肉夠淋!經典茶餐廳炒粉麵做得唔錯
份量比得夠足 !男士都一定夠飽

而且唔算太油膩

除咗小炒仲有小菜
「山渣汁脆皮拔絲咕嚕肉」
仲以為去咗酒樓 擺盤出色 味道一樣好
菠蘿全部食得 咕嚕肉粉薄 酸酸甜甜
估唔到咁認真製作 !醬汁真係拉絲

靚!

拔道腩水門雞(半隻)
呢隻雞真係必吃 啱晒嗌餸食飯一齊食
雞肉又滑又幾香 半隻真心大份
有水準!

另外仲可以以優惠價 加購前菜小食
印象中有20幾蚊 有個蒜泥白肉黑毛豬
蒜香幾正 蒜油出色 黑毛豬片爽口

檸檬桂花蜜糖冰茶,經典紅豆冰
除咗平時檸檬茶 奶茶之外,呢度嘅飲品都唔錯
之前喺銅鑼灣店 飲過呢個桂花蜜糖冰茶
大大杯 桂花蜜糖口感順滑 唔會太甜 讚!

分咗少少朋友嗰個飯

「泰式香葉肉碎煎蘭王蛋飯」
蘭王蛋煎得靚仔仲有脆邊 真係好加分
辣辣地好開胃 🤤
我想食多兩啖佢唔俾我食

• 泰式香葉肉碎煎蘭王蛋飯
  • 招牌瑞士汁炒牛河
  • 拔道腩水門雞
  • 菠蘿包
2025-01-03 3824 瀏覽
假期往新地標逛,有不少新開業的商舖和餐廳,園區簇新富設計感,值得一遊。選了家連鎖港式新派茶餐廳試試,當中有些泰式美食,惟不像泰菜那般辣,合港人口味。鐵板泰式街頭沙嗲串燒,有6串,雞和豬各3串,鐵板上枱時是聽得出的炙熱,串燒有肉汁,不乾鞋。拔道腩水門雞半隻,即泰式海南雞,雞肉可算嫩滑。蜜椒金薯牛柳粒配米飯,蜜椒金薯蜜甜,牛柳粒惹味腍滑,美味!套餐加配花雕醉雞翼,杞子香甜,雞翼滑溜富酒香。另加配了蒜泥白肉黑毛豬,這是全餐唯一不滿意的食物,個人偏好較瘦的肉類,而這豬肉在我來說是過份肥膩了。套餐的精選養生燉湯有松草花、雪梨、瘦肉等,湯清甜而滋潤,完全不油膩,喜歡!蛋撻是酥皮的,蛋漿滑溜富蛋香,相當不錯。飲品點了鳳梨百香果冷泡冰紅茶和檸檬桂花蜜糖冰茶,兩杯皆不錯。前者較甜,茶香和果香平衡得不錯;後者充滿桂花香,又有檸檬中和甜度。兩杯皆值得一試。室內環境以卡位為主,卡位亦寬敞,玻璃外望運動場景,以港式茶餐廳來說,環境屬超班。服務殷勤友善,會推介菜式。

拔道腩水門雞半隻,即泰式海南雞,雞肉可算嫩滑。

蜜椒金薯牛柳粒配米飯,蜜椒金薯蜜甜,牛柳粒惹味腍滑,美味!

套餐加配花雕醉雞翼,杞子香甜,雞翼滑溜富酒香。

蛋撻是酥皮的,蛋漿滑溜富蛋香,相當不錯。

服務殷勤友善,會推介菜式。
2025-05-18 0 瀏覽
啟德不錯的中檔茶記今日去啟德行下,以為新開的什麼海濱美食廣場,起碼有d野好食,行過大部分無開,其他做午餐好似吾適合,最後系個水牌見到哩間系啟德零售館3期價錢同評價都幾好,咪試下。味道(4分)水門雞飯配胡椒冬瓜湯(轉雞腿$80)3.5分-胡椒冬瓜湯無乜胡椒味,如果只叫冬瓜湯會高分d.- 雞腿可能只有最多2/3隻雞腿,雞皮好爽滑,雞肉就熟左小小,吾夠滑。- 雞油飯真系吾夠水,幾硬,好在味道OK。喜哥蔥油豬趴煎蛋飯($70)4分-豬趴真系又大又厚又帶肥邊,味道特色,-飯同樣比較硬。檸檬水正常,朱古力比較甜環境(4分)-市內光猛,高樓底,座位寬和帶精神的橙色,窗外是綠色草地運動場,舒服。衛生(4分)- 木筷子都是比較光滑的。抵食(4分)-綜合味道,環境,地理位置,味道,應該有4分以上

啟德不錯的中檔茶記

味道(4分)

水門雞飯配胡椒冬瓜湯(轉雞腿$80)3.5分

-胡椒冬瓜湯無乜胡椒味,如果只叫冬瓜湯會高分d.

- 雞油飯真系吾夠水,幾硬,好在味道OK。

喜哥蔥油豬趴煎蛋飯($70)4分

-豬趴真系又大又厚又帶肥邊,味道特色,

-飯同樣比較硬。

檸檬水正常,朱古力比較甜

環境(4分)

衛生(4分)

- 木筷子都是比較光滑的。

抵食(4分)

-綜合味道,環境,地理位置,味道,應該有4分以上

2025-05-18
  • 喜哥蔥油豬趴煎蛋飯
2025-05-03 0 瀏覽
睇show之前醫肚先😋 餐廳裝潢用色豐富大膽並且加入運動元素,以單車作為裝飾,整體感覺寬敞明亮,活力十足🌈👍🏻豉油皇龍鬚炒麵,套餐加$28有燉湯🥣 當日係雪梨雪耳無花果燉瘦肉,湯底清甜滋潤冇味精👍🏻 炒麵份量十足,簡單的食材,炒得夠熱夠香夠爽口,每條麵條上色均勻,廚師功力深厚👅👍🏻花雕醉雞翼有濃郁的花雕酒香味,入味肉質彈牙,帶點杞子蟲草花清香,水準唔錯😬紅酒野菜燉牛尾煲,份量好多,牛尾燉到又腍又滑又離骨,食唔到酒味反而帶點甜味😋 配白飯一流,極度推薦🧡

2025-05-02 0 瀏覽
呢間野D食物質素只係中規中矩,都係一般茶餐廳水準,不過個價錢就比茶餐廳貴30%左右,明白嘅,地段問題,貴咗嗰30%當交租啦。晚市套餐大約$100一個,條魚明顯就唔算好大條,連埋碗飯再加埋個燉湯,收貨啦。
2025-04-30 0 瀏覽
今日收工又同朋友黎左最近人氣好旺嘅啟德站,因爲之前喺呢度一間茶餐廳食過抵食好味嘅嘅蒸班仔,今晚就encore睇下有冇新驚喜。今次又叫個蒸魚套餐,加左個煲:🍲 沙嗲牛肉粉絲煲($78)一上枱就聞到濃郁沙嗲香,牛肉份量足且嫩滑,唔會韌,最驚喜係粉絲吸盡沙嗲汁之餘仲保持彈牙,仲有啲爽脆銀芽同洋蔥增加口感。略嫌偏油(但唔油又唔夠香),送飯一流! 🐟 花雕雞油蒸海鱸魚set($108)👍🏻👍🏻成日話食白肉比紅肉健康,但好似我呢啲唔鍾意揀骨嘅人黎講,真係冇乜選擇,呢間茶餐廳嘅鱸魚就冇揀錯了,師傅開魚手工一流,成條魚冇碎骨,而且新鮮無泥味,肉質嫩滑,師傅蒸嘅時間掌握得幾好!唔知係咪用左雞油,成條魚更鮮甜美味,如果酒味再突出啲就更完美。同區少見有咁足料嘅蒸魚,值得一試。 跟餐仲揀左:蒜泥黑毛豬黑毛豬片肥瘦適中,食得出係靚豚肉,蒜泥爆得夠香,不是用生蒜泥,食落惹味但唔會過鹹,而且有一大pat,唔怕一忽有一忽冇~ 總評✅ 優點:價錢合理(人均$100左右)、份量足,地方闊落乾淨整潔,服務員有禮💡抵食指數:★★★★★(5/5)

🍲 沙嗲牛肉粉絲煲($78)

🐟 花雕雞油蒸海鱸魚set($108)👍🏻👍🏻

跟餐仲揀左:
蒜泥黑毛豬

總評

💡抵食指數:★★★★★(5/5)
2025-04-28 0 瀏覽
今晚係四寶食堂食晚飯,叫咗幾個餸,真係好惹味!😋首先,我哋叫咗個土匪鮑魚雞煲🐔🦪!雞煲真係好惹味,味道啱啱好!🌶️👍🏻 雞肉嫩滑,鮑魚爽口彈牙,好適合配飯🤤 我哋仲叫咗個燉湯🥣,清甜滋潤,好啱飲!👍🏻然後,我哋叫咗個XO醬西蘭花炒蝦球🥦🍤!蝦球爽口彈牙,西蘭花新鮮爽脆,XO醬嘅香味好突出!我哋仲叫咗個蒜泥白肉🐷🧄!白肉🐷薄切,配上蒜泥🧄,真係好開胃!最後,我哋叫咗個上湯浸時蔬!時蔬新鮮爽脆,上湯清甜,好健康!👍🏻飲品方面,我叫咗杯鳳梨百香果冷泡冰紅茶,同百香果嘅味道好夾,酸酸甜甜,好解渴!👍🏻
今晚係四寶食堂食晚飯,叫咗幾個餸,真係好惹味!😋

2025-04-26 0 瀏覽
街坊價食勻多國地道風味!零售館隱世親民茶餐廳鳳梨百香果冷泡冰紅茶百香果籽香甜上癮,甜度天然,酸甜味香濃鮮油奶多士牛油厚度大!烘到微焦脆,煉奶牛油溶成黃金比例雞扒炒旦迷你餐精緻版下午茶,雞扒入味,炒旦滑嫩,雞扒煎得香,肉質嫩滑黑毛豬炒烏冬鑊氣小炒!黑毛豬肉嫩,烏冬炒至乾身不油,彈牙好吃,醬汁蝦香滿滿泰式肉碎蘭王旦飯流心蘭王旦篤穿,旦香濃厚,棒!肉碎辣度溫和泰港日西式味道,滿滿人氣,吸引港式茶餐廳驚喜!經典紅豆冰懷舊
街坊價食勻多國地道風味!零售館隱世親民茶餐廳

鳳梨百香果冷泡冰紅茶
百香果籽香甜上癮,甜度天然,酸甜味香濃

鮮油奶多士
牛油厚度大!烘到微焦脆,煉奶牛油溶成黃金比例

雞扒炒旦迷你餐
精緻版下午茶,雞扒入味,炒旦滑嫩,雞扒煎得香,肉質嫩滑

黑毛豬炒烏冬

泰式肉碎蘭王旦飯
流心蘭王旦篤穿,旦香濃厚,棒!肉碎辣度溫和

泰港日西式味道,滿滿人氣,吸引

港式茶餐廳驚喜!經典紅豆冰懷舊
用餐優惠
試食活動
對四寶茶餐廳一向都有信心,今次經過啟徳,當然要試下。印象中餐牌好似同之前港島食過有唔同,啟徳呢間好多小菜選擇,樣樣土好吸引😍🌟胡椒大蝦粉絲煲:大蝦真係夠大聲,個粉絲好出色,好夠乾身👍🏻🌟拔道腩水門雞(半隻):係出色,雞肉好嫩滑彈牙,好有愛味,配埋醬汁一齊食就更正👍🏻🌟山楂汁脆皮拔絲咕嚕肉:呢個都好出色,個汁酸酸甜甜,咕嚕肉啖啖肉,吸晒啲汁,送飯勁正🤗🌟蒜茸炒時蔬芥蘭:炒得好有鑊氣,蒜蓉味好香,芥蘭保持住爽脆😍除咗食物質素高,價錢亦都好實惠,可以加$28轉餐,可以揀特飲(咸檸話梅七+朱古力雪山),仲有埋燉湯,加白飯,好滿足😌

2025-04-16 2 瀏覽
餐廳環境開揚明亮,貫徹以ᴛɪꜰꜰᴀɴʏ ʙʟᴜᴇ的裝潢為主調,再以橘紅色作配襯,營造出年輕活力的氛圍感🩵🧡餐廳除了有一般茶餐廳的菜式外,另外也提供不少的小菜或套餐,味道不比大排檔遜色👅✂︎ ❥$𝟭𝟬𝟴 XO醬西蘭花炒蝦球:蝦球用了新鮮的大蝦,肉質爽口彈牙🍤 XO醬令其口味變得惹味無比🫶🏻✂︎ ❥$𝟵𝟴 山渣汁甜酸脆皮咕嚕肉:酸酸甜甜的咕嚕肉讓人即時胃口大開,旁邊還有新鮮的菠蘿作伴碟,新清多汁🐽🍍✂︎ ❥$𝟭𝟭𝟴 湖南土匪鮑魚雞煲:滋滋作響的雞煲,雞塊沾滿了濃郁的醬汁,惹味十足🐥🔥 鮑魚不算大,不過煮得相當幼嫩🫶🏻✂︎❥$𝟴𝟴古法避風塘椒鹽豬扒:一端來已傳出香氣撲鼻的味道😻 豬扒的份量很多,而且肉質不會過硬,相當不錯🫶🏻✂︎隨套餐分別配搭燉湯或小食:𓏲𓏲 🥢精選養生燉湯:滋潤清甜,多喝也不覺口渴🥣𓏲𓏲 🥢沖繩醬油煮牛筋:牛筋煮得軟嫩,味道濃郁🐮𓏲𓏲 🥢花雕醉雞翼:雞翼已充滿花雕酒的氣味,酒香迷人🥃🐥✂︎鳳梨百香果冷泡冰紅茶:套餐另+$𝟵,冰冰涼涼酸酸甜甜,清新解膩之選🍍🧊

❥$𝟭𝟬𝟴 XO醬西蘭花炒蝦球:

❥$𝟵𝟴 山渣汁甜酸脆皮咕嚕肉:

❥$𝟭𝟭𝟴 湖南土匪鮑魚雞煲

❥$𝟴𝟴古法避風塘椒鹽豬扒:

隨套餐分別配搭燉湯或小食:
𓏲𓏲 🥢精選養生燉湯:
滋潤清甜,多喝也不覺口渴🥣
𓏲𓏲 🥢沖繩醬油煮牛筋:
牛筋煮得軟嫩,味道濃郁🐮
𓏲𓏲 🥢花雕醉雞翼:
雞翼已充滿花雕酒的氣味,酒香迷人🥃🐥

鳳梨百香果冷泡冰紅茶:
套餐另+$𝟵,冰冰涼涼酸酸甜甜,清新解膩之選🍍🧊

2025-04-13 120 瀏覽
啟德零售館新開咗好多唔同餐廳所以就同朋友去嗰度食晚餐😍有間高質茶餐廳,✨四寶食堂我哋見到有好多款式嘅小菜~所以我哋就去咗食😋✨胡椒大蝦粉絲煲$108大蝦十分之大隻,有好香嘅胡椒味食落去仲有啲蝦膏😍仲有粉絲墊底粉絲仲好入味,好食✨鹹蛋蒸肉餅 $98有兩個鹹蛋黃,肉餅亦都唔算好油膩送飯好岩👍🏻✨ XO醬西蘭花炒蝦球 $78蝦球爽口,再加埋XO醬去炒,香香辣辣令到西蘭花更加惹味✨湖南土匪鮑魚雞煲$88雞肉好香,好入味比平時食嘅雞煲冇咁油,同埋醬汁有冇咁辣,同埋高醬汁有冇咁辣另外有幾隻鮑魚BB😍✨白飯燉湯套餐燉湯係木瓜排骨湯😍好清甜好好飲飲完好滋潤喉嚨😚好食指數⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
啟德零售館新開咗好多唔同餐廳
所以就同朋友去嗰度食晚餐😍
有間高質茶餐廳,✨四寶食堂
我哋見到有好多款式嘅小菜~
所以我哋就去咗食😋

✨胡椒大蝦粉絲煲$108
大蝦十分之大隻,有好香嘅胡椒味
食落去仲有啲蝦膏😍仲有粉絲墊底
粉絲仲好入味,好食

✨鹹蛋蒸肉餅 $98
有兩個鹹蛋黃,肉餅亦都唔算好油膩
送飯好岩👍🏻

✨ XO醬西蘭花炒蝦球 $78
蝦球爽口,再加埋XO醬去炒,香香辣辣
令到西蘭花更加惹味

✨湖南土匪鮑魚雞煲$88
雞肉好香,好入味比平時食嘅雞煲冇咁油,
同埋醬汁有冇咁辣,同埋高醬汁有冇咁辣
另外有幾隻鮑魚BB😍

✨白飯燉湯套餐
燉湯係木瓜排骨湯😍好清甜好好飲
飲完好滋潤喉嚨😚

好食指數
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2025-04-13 83 瀏覽
餐廳有多張大大卡位,座位非常闊落,坐得舒適。喜歡這港式餐廳每天都有不同燉湯,而且超有水準,高質得來價錢卻很平民!是日精選養生燉湯是五指毛桃蟲草花海底椰燉排骨,燉湯非常足料,味道濃郁,啖啖椰香,滋潤得很。花雕醉雞翼是道開胃冷盤,酒味很入味,皮爽肉嫩。花雕雞油蒸海鱸魚十分出色,可媲美酒樓的質素,蒸魚很大條又新鮮,蒸得恰到好處,魚肉超嫩滑,豉油美味佐飯一流!山楂汁脆皮拔絲咕嚕肉令人喜出望外,醬汁如糖漿般濃稠,還真有拔絲效果,甜味也調校得宜,咕嚕肉口感特別,外層脆皮而内裡肉質鬆化,嫩滑爽口,沒有一般雪藏味的幣病,大有水準!拔道腩水門雞只是半隻卻很大碟,雞件肉質比一般切雞更鮮美嫩滑,而且件件無骨啖啖肉,配以特製醬汁很是美味。胡椒大蝦粉絲煲熱騰騰香噴噴,有多隻超大大蝦份量十足,粉絲吸滿超濃胡椒醬汁也很惹味。雪山紅豆冰和朱古力雪山超大杯,忌廉滿滿,入口香滑。鳳梨百香果冷泡冰紅茶,果味與茶味均夠濃郁,兩者混合得恰到好處,清甜解膩。蛋撻是酥皮款,口感酥脆,蛋味香滑。

餐廳有多張大大卡位,座位非常闊落,坐得舒適。

花雕醉雞翼是道開胃冷盤,酒味很入味,皮爽肉嫩。

雪山紅豆冰和朱古力雪山超大杯,忌廉滿滿,入口香滑。

蛋撻是酥皮款,口感酥脆,蛋味香滑。

2025-04-10 181 瀏覽
今次去啟德揀返四寶食堂,平時北角都食開,質素係有保證。門口附近見有烘焙室,熱辣辣香噴噴既菠蘿包蛋撻,新鮮出爐。今次重好lucky坐到入面窗邊的卡位,可以望住體育園的田徑場食野,好正。保持特色Tiffany Blue的裝修,加埋靚靚田徑場,打卡一流。茶記必試:菠蘿油-菠蘿皮好鬆脆,包夠實在,唔似一陣風,牛油略嫌細d,但啱我。蛋撻-撻皮鬆化,熱辣辣上碟,唔錯。熱奶茶-質地絲滑,唔會苦澀。另外再左:吉列豬扒配蔥油撈麵-豬扒有驚喜,肉質好食。蔥油都好夠香,唔會過分左。瑞士汁雞髀-瑞士汁充分滲透雞髀。花生醬粒粒西多士-厚切西多士,花生醬唔會慳😋朱古力雪山-唔太突出,但打卡開心想食港式野,四寶食堂盡對係保證🙌🏻

茶記必試:
蛋撻-撻皮鬆化,熱辣辣上碟,唔錯。
熱奶茶-質地絲滑,唔會苦澀。

另外再左:
瑞士汁雞髀-瑞士汁充分滲透雞髀。
花生醬粒粒西多士-厚切西多士,花生醬唔會慳😋
朱古力雪山-唔太突出,但打卡開心

想食港式野,四寶食堂盡對係保證🙌🏻
  • 菠蘿油
  • 吉列豬扒配蔥油撈麵
2025-04-09 179 瀏覽
每逢啓德有Event, 一班伙記例必捧場, 貪佢地方寬敞企埋, 中西食物選擇多, 最重要是價錢大眾化, 勝價比極高, 今日各人分枱食, 我同老細一人一個燉湯晚餐, 老火湯竹料不但止, 實在很清潤, 今晚是雪梨燉無花果雪耳, 真係好正, 煲仔小菜湖南鮑魚炆雞煲, 辣味適中, XO醬西蘭花炒大蝦球, 真係大大隻爽口彈牙, 至於那個上湯浸時蔬也絕不馬虎, 鮮枝竹仙菇配介蘭芯, 超正, 甚至飲品也很到位, 熱檸檬柑桔很醒神, 凍咸檸檬七也好足料, 真係一滴飲盡, 總之每次光顧都不會令人失望。
2025-04-09