今日嚟咗深水埗食好嘢,嚟咗呢間圍威喂正宗養生海鮮火鍋專門店食放題,真心好高CP值😍一嚟就每檯有前菜,好鍾意佢個雲耳,好爽脆😆仲有老火燉湯,有烏雞/鱷魚肉揀,揀咗烏雞,非常大煲,而且好多藥材煲,好滋潤好補🤭海鮮大餐都係滋味滿溢,有蟶子、扇貝、大蜆等等,海鮮香味香氣撲鼻,連埋芝士烏冬粉絲好正啊😆之後有埋個麻辣雞煲食,中辣啱啱好,惹味唔過火,而且係勁多雞肉,仲要好嫩滑,醬汁又夠濃稠,不得了🤤食完雞煲仲有埋火鍋,揀咗潮汕湯,係好濃花生味嘅沙嗲湯底,啲炸腐竹完完全全索哂啲湯精華,掛晒汁好鬼正,佢配料區都多選擇,有肥牛片、墨魚丸、菜心、牛柏葉、芝士丸等,好正🤭最後仲一人一隻大閘蟹,好邪惡又好滋味😎另外值得一讚嘅係佢啲飲品全部都係樽裝飲品,平時喺放題嘅舖頭好少見,好正😍環境整潔乾淨,而且員工服務周到,又親切,好唔錯啊👍🏻

2023-10-29
2023-11-04 18 瀏覽
為準備籌辦聖誕party,到深水埗的福華街買些佈置飾物和玩具,滿載而歸之際,順道就地開餐晚飯,路過這家「圍威喂」火鍋店,見其佈置色彩繽紛,甚具派對氣氛。餐廳裝潢十分簡約,配以大量七彩燈飾,有些潮人蒲點的感覺。海鮮雞煲任食再加邊爐套餐只需$298,街坊生意,很抵食。頭盆小碟有中華沙律、螺肉、小雲耳及麻辣魚格;魚格十分爽脆,其他小食亦不錯。店家推介養生滋補燉湯:有烏雞湯及鱷魚肉湯可選;兩款都真材實料。古法蒸時令海鮮船鮑魚、扇貝、大頭蝦、蟶子、蜆、蚌、螺、海鮮味道不錯,還有烏冬粉絲墊底。烏冬吸了海鮮的精華肉汁,超級鮮味!世一火焰雞煲 (任食)任食雞煲加入冧酒以明火烤灼,更加入味。秘製特色湯底打邊爐情傾特濃潮汕夜 - 沙嗲鍋:鍋底湯汁香濃,可以不用額外調味料。打邊爐必不可缺:手切牛頸脊牛味濃郁,肉質彈牙。自選配菜,多款肉丸蔬菜配料任選。飲品亦是任意選取。

餐廳裝潢十分簡約,配以大量七彩燈飾,有些潮人蒲點的感覺。

海鮮雞煲任食再加邊爐套餐只需$298,街坊生意,很抵食。

古法蒸時令海鮮船

世一火焰雞煲 (任食)

任食雞煲加入冧酒以明火烤灼,更加入味。

秘製特色湯底打邊爐

打邊爐必不可缺:手切牛頸脊

牛味濃郁,肉質彈牙。

自選配菜,多款肉丸蔬菜配料任選。

飲品亦是任意選取。

朋友好鍾意食雞煲同打邊爐,佢專門發掘呢一類型嘅餐廳,呢日佢約我喺深水埗食飯,就帶咗我嚟呢間餐廳食雞煲加火鍋🤣呢度有任食 $298套餐,有 雞煲➕海鮮拼盤➕打邊爐🤩首先食前菜,有「爽脆魚皮、螺頭、海草、木耳」,全部都爽脆,幾開胃😋跟住食雞煲,非常大嘅一煲,要咗微辣,但係已經非常惹味🤩再嚟一盤蒸海鮮:裏邊有鮑魚、蟶子、東風螺、魷魚、同埋好似加咗芝士嘅河粉同粉絲,又係勁大一盤🤣再嚟打邊爐,要咗「南瓜海魚濃」,湯底金黃色,有濃郁南瓜味同埋淡淡嘅魚味🤩;打邊爐材料極豐富,種類好多🤩,餐牌咁樣寫「必食之選 - 手切牛頸脊、西班牙黑毛豬豚肉、馳名正宗陵魚肉,神級香菇貢丸、潮州手打靚牛丸;仲有超過60款火鍋配料任點任食」🤩
朋友好鍾意食雞煲同打邊爐,佢專門發掘呢一類型嘅餐廳,呢日佢約我喺深水埗食飯,就帶咗我嚟呢間餐廳食雞煲火鍋🤣

呢度有任食 $298套餐,有 雞煲➕海鮮拼盤➕打邊爐🤩

跟住食雞煲,非常大嘅一煲,要咗微辣,但係已經非常惹味🤩

2023-11-02 42 瀏覽
圍威喂正宗養生海鮮火鍋專門店😋😋😋盞鬼任食雞煲海鮮牛放題深水埗除了購物便宜之外、食店都有好多選擇!今晚路過福華街有間店名盞鬼「圍威喂」火鍋放題店、店內簡潔光亮、座位寬敞、牛頸脊火鍋、特色蒸海鮮、盞鬼雞煲、任食大閘蟹、不定時養生燉湯😘😋⋯⋯真係好豐富!享受要趁早🔥叫咗個ABC餐$298免費開胃餐前小吃提供😜爽口魚皮、中華沙律、韓式泡菜、螺肉、分量十足、yummy 🥰再來一客自家無味精燉湯(是曰燉鱷魚肉)、功效止咳化痰潤肺、🈴️時之湯👏🏻👏🏻A’$188雞煲任食邊爐任食基本飲品任飲.....雞煲上枱、主廚在雞煲邊淋上冧酒、點起🔥、等酒精揮發、提升雞的味道、雞肉嫩滑、雞煲材料🈶️花椒、八角、香葉之外、配有豬皮(吸收雞的精華)、豬皮入晒味、超正👍🏻B’+$50/位海鮮船、海鮮鋪🈵️荷葉上、賣相吸晴、海鮮豐富、包羅萬🈶️、鮮甜海上鮮、海蝦、鮑魚、帶子、聖子、蜆、蠔、花螺、配上芝士撈烏冬粉絲⋯⋯C’+$60牛頸脊、湯(燉湯)清清雜菌野菜站湯底、任食火鍋、牛丸、貢丸、等等配料、主角牛頸脊無限任食、新鮮嫩滑、不肥膩、油脂分佈均勻、啖啖鮮牛香味、飽肚🈵️足!A+B+C.....$298/位、超抵價錢、享用全套套餐
圍威喂正宗養生海鮮火鍋專門店
😋😋😋

盞鬼任食雞煲海鮮牛放題

叫咗個ABC餐$298
A+B+C.....$298/位、超抵價錢、享用全套套餐、*免收加一*

😜😜大胃王仲🉑️以加$238/位、任食大閘蟹😆😆
**除了晚餐火鍋**
*提供午餐、外賣$35、堂食$42*
A. 鮮茄焗牛脷飯
B.熔岩芝士雞翼飯/意粉
C.肉醬意粉
D.粟米斑塊飯
E.紅酒燉豬軟骨飯
外賣送汽水、堂食送足料靚湯😘😘

圍威喂正宗養生海鮮火鍋專門店
海鮮船
清清雜菌野菜站
  • 雞煲
2023-10-30 27 瀏覽
朋友屋企樓下開咗間邊爐放題,$298免加一,佢叫我陪佢去試。一坐低,佢就俾左一盎竹絲雞湯,裏面有花旗參,杞子,之外仲有幾粒原粒乾瑤柱,這湯十分滋補養顏, 味道香醇帶甘!之後端上一碟五味前菜,包括泡椒鯇魚魚皮,中華沙律,辣味螺肉,韓式泡菜同蒜味雲耳,各有特色,都好醒胃而且份量十足。 之後係海鮮拼盤!大大隻貴妃蚌,蟶子,扇貝,大蜆,蠔肉,鮑魚同螺!好驚喜佢端上時,依啲海鮮都係好新鮮之餘,仲係蒜蓉蒸的,最正嘅係蟶子同扇貝,十分鮮甜之餘仲厚肉!蒸嘅時間剛剛好,全部海鮮都唔un!任食雞煲超正,估唔到小店都有live show! 用烈酒灑上雞件上再點火炒熱氣氛,個調味好專業,而且入味!有大量嘅洋蔥同紫洋蔥,食落都好香口,雞件嫩滑,啖啖肉。火鍋湯底有5種,有特濃番茄,南瓜海魚,四川麻辣,沙嗲同清新雜菌野菜,我哋選左番茄湯,真係勁濃,食得出有新鮮茄膏同多件新鮮番茄件。而配料都有好多,自己夾,唔洗等,菜都有成6款咁多,好新鮮!其餘推介嘅有佢嘅腐竹,大大片,重豆味;另外佢嘅丸都係比出面唔同嘅,更爽口彈牙!仲有大家都喜歡的年糕福袋,short曬啲汁之餘,仲有軟綿綿嘅年糕,十分滋味而且出面少有,不妨食多兩個!

火鍋湯底有5種,有特濃番茄,南瓜海魚,四川麻辣,沙嗲同清新雜菌野菜,我哋選左番茄湯,真係勁濃,食得出有新鮮茄膏同多件新鮮番茄件。而配料都有好多,自己夾,唔洗等,菜都有成6款咁多,好新鮮!其餘推介嘅有佢嘅腐竹,大大片,重豆味;另外佢嘅丸都係比出面唔同嘅,更爽口彈牙!仲有大家都喜歡的年糕福袋,short曬啲汁之餘,仲有軟綿綿嘅年糕,十分滋味而且出面少有,不妨食多兩個!手切牛頸脊簡直一流,超香牛味,而且係厚切,脂肪唔高,罪惡感都無咁多!

入左秋,係大閘蟹嘅季節,我都唔執輸叫返隻($60 一隻),仲有個牌仔認證的,蟹膏甘香,膏都較軟身,如果唔係打完邊爐好飽,真係想食多兩隻吖!

今晚真係好飽足,服務好之餘,食物味道好,依家生意難做,好嘅餐廳值得推介一下!