2024-08-21 457 瀏覽
土瓜灣隱世小店夜麻麻同阿媽唔知食乜好嘅時候見到有呢一間湯麵店,呢度嘅南乳雞翼、魚肚雲吞黃金雞湯麵同埋坐鎮鮮熬海皇泡飯,絕對係大驚喜!湯底濃郁不特止,啲料又新鮮又豐富,勁正啊!特別係呢度嘅fusion菜,真係超特別!大廚都超好傾,介紹咗好多唔同嘅特色菜式俾我哋,每一樣都好想試,但係個肚真係擺唔落😂一問大廚之下,原來佢仲有提供私房菜,但記住要預先book啊!如果你想享受新鮮創意又驚喜嘅美食體驗,絕對要黎坐鎮一試!
土瓜灣隱世小店

如果你想享受新鮮創意又驚喜嘅美食體驗,絕對要黎坐鎮一試!
2024-04-20
2024-08-16 315 瀏覽
又一間值得被關注的小店見餐牌寫招牌 即刻嗌黎試下招牌黃金雲吞魚肚雞湯麵$92呢碗我覺得必試D湯有驚艷到我飲得出係真材實料煲出黎既濃雞湯而佢所講既金湯顏色真係黃金色飲完唔口渴 有黏口感覺 另外有雲吞、魚肚、雞問左麵底係准山麵 整體食落都覺得好好食 由其湯底另一招牌 無骨海南雞飯 $72呢間唔似其他餐廳咁會跟個湯海南雞飯一定要試油飯油飯入面食到有d薑 飯面亦有d炸過既蔥絲主角既海南雞好滑 滑過雞湯麵既雞骨亦都起得好乾淨 係我食過頭幾位好食既海南雞如果同區黎講價錢算係高 但食過就覺得值得!留意到有介紹老闆係酒店出身 唔怪得d賣相好睇又好食另外值得一讚 侍應服務態度好好 好有禮貌要keep住啊**埋單留意到呢到無收加一 但反而好有服務仲有其他湯麵都好吸引 一定會再番黎試!!
又一間值得被關注的小店

見餐牌寫招牌 即刻嗌黎試下

呢碗我覺得必試

D湯有驚艷到我
飲得出係真材實料煲出黎既濃雞湯
而佢所講既金湯顏色真係黃金色
飲完唔口渴 有黏口感覺

另外有雲吞、魚肚、雞
問左麵底係准山麵
整體食落都覺得好好食 由其湯底

另一招牌 無骨海南雞飯 $72
呢間唔似其他餐廳咁會跟個湯

海南雞飯一定要試油飯
油飯入面食到有d薑 飯面亦有d炸過既蔥絲
主角既海南雞好滑 滑過雞湯麵既雞
骨亦都起得好乾淨 係我食過頭幾位好食既海南雞

如果同區黎講價錢算係高 但食過就覺得值得!
留意到有介紹老闆係酒店出身 唔怪得d賣相好睇又好食

另外值得一讚 侍應服務態度好好 好有禮貌
要keep住啊
**埋單留意到呢到無收加一 但反而好有服務

仲有其他湯麵都好吸引 一定會再番黎試!!

• 海南雞飯
2024-07-12 590 瀏覽
如題^ 一滴不剩😋😋叫咗招牌雲吞雞同海南雞set對得住「鮮熬滑雞金湯麵專門店」每一隻字碗麵大大碗,麵條彈牙掛汁雲吞大大嚿不過不失啦重點係個湯!雞味濃但唔會鹹,飲晒都唔會漏佢地今日有自家製芋泥tiramisu都吸引但係我地預咗去第二間食甜品所以冇嗌到店員服務態度好好~入嚟好有心機介紹餐牌埋單都同我地逐樣對我地喺度影相(當然快快手冇阻做生意)仲問使唔使幫手影🫶🏻可以二訪✨試海龍皇蝦湯再食埋自家製甜品
如題^ 一滴不剩😋😋
叫咗招牌雲吞雞同海南雞set
對得住「鮮熬滑雞金湯麵專門店」每一隻字
碗麵大大碗,麵條彈牙掛汁
雲吞大大嚿不過不失啦
重點係個湯!雞味濃但唔會鹹,飲晒都唔會漏

佢地今日有自家製芋泥tiramisu都吸引
但係我地預咗去第二間食甜品所以冇嗌到

店員服務態度好好~
入嚟好有心機介紹餐牌
埋單都同我地逐樣對
我地喺度影相(當然快快手冇阻做生意)
仲問使唔使幫手影🫶🏻

可以二訪✨
試海龍皇蝦湯再食埋自家製甜品
2024-07-12
2024-07-02 491 瀏覽
On this hot summer afternoon, my family and I went to a new-style cuisine restaurant. The experience was really enjoyable.As soon as we walked in, the clean and tidy decor and the cozy, comfortable atmosphere immediately made us feel relaxed. Even though it was sweltering outside, the restaurant felt cool and refreshing inside.We ordered a variety of creative dishes, including crispy and delicious shrimp toast, tender and juicy Hainanese chicken with Taiwanese sausage, and a hearty and flavorful

We ordered a variety of creative dishes, including crispy and delicious shrimp toast, tender and juicy Hainanese chicken with Taiwanese sausage, and a hearty and flavorful pork salad etc . Every dish was delicious and left a lasting impression. Combined with the freshly-made lemon iced tea, the whole dining experience made us feel right at home.
The polite and attentive staff, as well as the excellent hygiene conditions of the restaurant, also left a deep impression on me. The prices were very reasonable, with great value for the money. This is definitely a place worth visiting.
Overall, this meal at this new-style cuisine restaurant was wonderful. The delicious food, comfortable environment, and friendly service allowed my family and I to spend a very pleasant afternoon. I look forward to visiting again.
2024-05-19 678 瀏覽
一直下雨☔️ 在屋企附近找野食見到呢間餐廳新開 及裝修唔錯 特意來試定價係土瓜灣舊區來說 相當進取,接近一百元的一碗麵,絕對要有大信心才能立足。黃金魚肚雞湯麵貌相相當唔錯,黃金色湯底,麵底相當意外用幼身麵,掛唔到湯。麵同湯不能溶合在一起。湯底顏色好靚 湯底第一啖好濃厚,但食落好油,濟左成晚、建議唔好飲晒成碗湯。2粒餃 好普通 無乜特別雞肉咁岩食到雞脾位,滑的,但三黃雞 雞味較淡,不過呢度都係飲雞湯為主整體黎講 質素唔錯 但好難短時間會黎食,因為食完一次飽幾日
一直下雨☔️ 在屋企附近找野食

見到呢間餐廳新開 及裝修唔錯 特意來試

黃金魚肚雞湯麵
貌相相當唔錯,黃金色湯底,
麵底相當意外用幼身麵,掛唔到湯。麵同湯不能溶合在一起。

2粒餃 好普通 無乜特別

整體黎講 質素唔錯 但好難短時間會黎食,因為食完一次飽幾日

2024-05-19
又到咗晚飯嘅時間🍴✨️諗住explore吓附近有咩餐廳好食見到有foodie介紹呢間餐廳嘅滑雞金湯麵係全港最濃🤩感小姐係一個雞湯愛好者隔一陣就會想飲雞湯滋養下身心靈🧖🏻‍♀️就決定一試 ⛳️六點幾去到,門口嘅店員好落力同路人介紹餐廳當時都好幾個人圍住menu研究緊🔎我就直接攞位入座首先講吓環境好多木系元素,燈光充足除咗有啲小清新嘅感覺,佢嘅裝飾(包括牆邊掛住嘅外賣紙袋🤣)亦帶少少“homey”嘅溫馨感2個人叫咗1個小食,2個主食,2杯飲品小食:脆炸玉子蛋配芥末沙律醬 3.5🧡/5初頭以為係炸玉子豆腐(自作多情咗🫢)原來係一粒粒正方形嘅日式玉子蛋坦白講唔係好脆更加似係每邊都認真煎香咗嘅玉子係同想像中有啲出入,但係都幾得意玉子甜甜地,點埋個芥末沙律醬,都幾開胃冇記錯只係$28,性價比算係唔錯主食1: 綿綿魚肚雲吞黃金雞湯麵 3.5🧡/5上菜嘅賣相幾好,熱辣辣嘅湯的確幾濃幾香亦乎合個名叫金湯,因為真係全碗黃色嘅飲落濃得嚟唔會好咸,都幾好飲不過個人比較喜歡creamy啲,乳化咗嗰種雞湯(純屬個人喜好)麵質我幾鐘意,唔會太淋,有al dante感覺唔算好掛湯但因為好多時中式湯麵都係咁,又唔會覺得好影
又到咗晚飯嘅時間🍴✨️
諗住explore吓附近有咩餐廳好食
見到有foodie介紹呢間餐廳嘅滑雞金湯麵係全港最濃🤩
感小姐係一個雞湯愛好者
隔一陣就會想飲雞湯滋養下身心靈🧖🏻‍♀️
就決定一試 ⛳️

六點幾去到,門口嘅店員好落力同路人介紹餐廳
當時都好幾個人圍住menu研究緊🔎
我就直接攞位入座

首先講吓環境
好多木系元素,燈光充足

2個人叫咗1個小食,2個主食,2杯飲品

小食:脆炸玉子蛋配芥末沙律醬 3.5🧡/5
脆炸玉子蛋配芥末沙律醬

初頭以為係炸玉子豆腐(自作多情咗🫢)
原來係一粒粒正方形嘅日式玉子蛋
脆炸玉子蛋配芥末沙律醬

坦白講唔係好脆
更加似係每邊都認真煎香咗嘅玉子
係同想像中有啲出入,但係都幾得意
玉子甜甜地,點埋個芥末沙律醬,都幾開胃
冇記錯只係$28,性價比算係唔錯

主食1: 綿綿魚肚雲吞黃金雞湯麵 3.5🧡/5
綿綿魚肚雲吞黃金雞湯麵

上菜嘅賣相幾好,熱辣辣嘅
湯的確幾濃幾香
亦乎合個名叫金湯,因為真係全碗黃色嘅
飲落濃得嚟唔會好咸,都幾好飲
麵質我幾鐘意,唔會太淋,有al dante感覺
唔算好掛湯但因為好多時中式湯麵都係咁,又唔會覺得好影響口味
同埋啲蔥絲係欣賞嘅,帶起個麵嘅味冇咁單一
不過!!! 啲餸係扣分位⚠️
因為感小姐係感覺行先
一夾起舊雞見到雞皮上面有條好粗嘅雞毛🥲
雖然其實雞肉幾滑,但食慾頓時減20%
而雲吞比較似水餃,係冇蝦同有木耳,普通
魚肚正常

主食2: 原隻鮑魚汁煮洋薏飯 4🧡/5
原隻鮑魚汁煮洋薏飯

呢個幾好食🥰
雖然佢叫洋薏飯,不過我估係飯base再加洋薏米?(又係同想像有出入)
好多汁嘅燴飯
啲菇幾好味,入面亦有連皮嘅滑雞粒,唔錯!
只係鮑魚得一隻,但佢menu張相都係一隻,所以冇投訴嘅

飲品:暮色 3🧡/5
暮色

其實仲叫咗杯茶,但冇咩特別就冇影
暮色係益力多base嘅mocktail
見隻色同個名好優雅(喂)就叫咗
第一啖飲覺得好味嘅,有啲爆珠喺底
但有啲細杯,唔算好特別📸

🟡總結🟡 4🧡/5
雖然今次只係叫咗一個小食,但就咁睇menu,啲小食都算細價,叫多幾款食都冇乜壓力😃
感受到佢嘅滑雞係主打,係滑嘅
湯係濃同好味嘅,但話全港最濃我又唔知算唔算
只可以話唔係creamy濃嗰種
綜合嚟講,食物係中上精緻,但又未到好wow,算係不過不失
反而令我印象好深刻係店員嘅服務態度好
埋單有逐個item同我對單🥰 加分
可以回頭,但期望之後食物水準會更進一步💪🏻
原隻鮑魚汁煮洋薏飯
2024-05-09 642 瀏覽
鎮店招牌莱,雞湯麵係好好味,湯底濃好鲜味。雞肉好滑。 海南雞飯都好有驚喜, 肉滑冇骨,D油飯一啲都唔油膩。 最重要的係所有款式食完一啲口渴都冇👍 環境服務都好。已回頭幫襯幾次。
#1. 招牌「綿綿魚肚雲吞黃金雞湯麵」 $92結果論 - 果然係招牌,真係成餐飯MVP湯頭好濃郁,我唔係真正食家,只係食得出雞&金華火腿嘅味,雖然濃味,但唔會好鹹,都相信佢冇加味精,因為飲咗勁多之後返到屋企都冇口渴。單講麵底其實唔錯,但認同其他食評所講,覺得可能會有其他麵更掛湯,有更好嘅效果。至於啲餸都好味嘅,但未去到話好好好驚喜咁囉#2. 袐製無骨海南雞配青蔥飯 $72上枱嗰陣覺得好靚仔,視覺上覺得啲蔥油飯好正,但可惜食落冇乜特別味,有啲估佢唔到🤔(in a negative way),但利申我係先食飯,所以撇除我係飲咗黃金雞湯麵啲湯而影響到味蕾架。而啲雞係滑嘅,但冇乜雞味 (同上面湯面嘅評價一樣)#3. 黯然銷魂刈包 (2件) $68結果論 - 第二好食有得對半切,切完件件都好多料又唔會瀉哂,呢度讚吓先~ 入面嘅蜜汁叉燒確實唔錯#4 鹽燒鳳梨配黑醋牛油果雞胸沙律同出面啲餐廳比較佢真係一啲都唔失禮,呢個價錢唔平,但份量都真係好足夠最後conclusion - 整體都有80分,冇一樣菜唔好食,服務又好好 (不定期加水、態度好好、聽到同隔離枱介紹餐牌),但另一個角度睇,暫時試嘅4款菜,未
#1. 招牌「綿綿魚肚雲吞黃金雞湯麵」 $92
結果論 - 果然係招牌,真係成餐飯MVP

#2. 袐製無骨海南雞配青蔥飯 $72

#3. 黯然銷魂刈包 (2件) $68
結果論 - 第二好食

#4 鹽燒鳳梨配黑醋牛油果雞胸沙律

最後conclusion - 整體都有80分,冇一樣菜唔好食,服務又好好 (不定期加水、態度好好、聽到同隔離枱介紹餐牌),但另一個角度睇,暫時試嘅4款菜,未有一款令我覺得好驚豔,好想好想再食(畢竟佢都唔平🤣),但以呢區嚟講,都係一個幾唔錯嘅選擇
👨🏻‍🍳由經驗豐富星級酒店創新粵菜大厨主理,每樣菜式都用心處理。除咗幾款招牌湯麵,仲有創新小菜、台灣得獎茶、漏奶西多、麻糬撈起、梳乎厘半熟芝士蛋糕仔、無酒精雞尾酒。🍜 招牌「綿綿魚肚雲吞黃金雞湯麵」 $92~湯底用十多隻鮮雞、金華火腿、豬赤肉等多款材料熬製,不加味精。再配上自家手工鮮蝦雲吞、爆砂魚肚、滑雞。味道香濃鮮味,必食推介👍🏻👍🏻🍗 「金牌咸香海山炸雞」 $45~ 蝦醬+南乳口味嘅炸雞,皮薄而脆,鹹香惹味。份量亦唔少🍛 「原隻鮑魚汁煮洋薏飯」 $88~ 用原隻鮑魚配以鮑魚汁煮白飯、洋薏米,口感豐富,洋薏米飯煙韌得黎又濕潤。🍹暮色 (BOSHOKU) $36~ 呢杯Mocktail 有檸檬、益力多、椰果、梳打,味道酸酸甜甜!色彩鮮艷好啱打卡📸🫖 東方美人(二花冠軍茶) $58~ 頂級得獎茶《二花東方美人》
東方美人茶是台灣特有茗茶,亦是台灣最知名的茶品,它具有採收量少、有機天然、甘甜蜜香的特色。除了採收不易外,東方美人茶還需要經過蟲咬才能散發出天然甜香,這種甜香有人說像熟果香、有人認為像蜂蜜香。🍰 梳乎厘半熟芝士蛋糕仔 $28~ 今次有原味、伯爵茶味。用日本國寶級甜品大師既食譜

🍜 招牌「綿綿魚肚雲吞黃金雞湯麵」 $92

🍗 「金牌咸香海山炸雞」 $45
~ 蝦醬+南乳口味嘅炸雞,皮薄而脆,鹹香惹味。份量亦唔少

🍛 「原隻鮑魚汁煮洋薏飯」 $88

🍹暮色 (BOSHOKU) $36

🫖 東方美人(二花冠軍茶) $58
~ 頂級得獎茶《二花東方美人》

🍰 梳乎厘半熟芝士蛋糕仔 $28
~ 今次有原味、伯爵茶味。用日本國寶級甜品大師既食譜再經多年改良,由原材料及烘培手法都不斷精進,香濃蛋奶香,疏乎厘獨有既汽泡感,芝士半熟嫩滑,配上蛋糕底。

2024-03-26
2024-03-23 615 瀏覽
本身冇諗住寫食評,但真係好好食🤤所以食到一半先影相📸簡單d講:招牌綿綿魚肚雲吞黃金雞麵係必食👍佢麵底係淮山麵,好健康個湯勁濃,好似人哋嗰啲燉雞湯咁成碗嘢食到好膠,啲雞好滑,花膠都有三大舊成碗嘢絕對可以食到見碗底好味到我想打包個湯底走🤣真係世一無得輸💯其他我哋仲叫咗炸魷魚鬚,刈包,海南雞飯,手撕雞飯,兩杯特飲 全部都不過不失啦!係好食但唔驚喜為左個麵我會再encore 既絕對要推介比身邊鍾意食麵既朋友🍜
本身冇諗住寫食評,但真係好好食🤤所以食到一半先影相📸

簡單d講:
招牌綿綿魚肚雲吞黃金雞麵係必食👍
佢麵底係淮山麵,好健康
個湯勁濃,好似人哋嗰啲燉雞湯咁成碗嘢食到好膠,
啲雞好滑,花膠都有三大舊
成碗嘢絕對可以食到見碗底
好味到我想打包個湯底走🤣
真係世一無得輸💯

其他我哋仲叫咗炸魷魚鬚,刈包,海南雞飯,手撕雞飯,兩杯特飲
全部都不過不失啦!係好食但唔驚喜

為左個麵我會再encore 既
絕對要推介比身邊鍾意食麵既朋友🍜
炸魷魚鬚
必食名菜魚肚雲吞黃金雞湯麵

炸魷魚鬚
必食名菜魚肚雲吞黃金雞湯麵
2024-02-22 792 瀏覽
今日去咗土瓜灣食海南雞飯,都算大份,啲雞夠滑有雞味,油飯夠香又唔膩。另外嗌咗個海山炸雞,40幾蚊,好大份,最後食唔晒因為我一個人食😆😆,味道係南乳加蝦醬,入面好juicy下次有機會會再試埋佢其他野

下次有機會會再試埋佢其他野
  • 海南雞飯
2024-01-20 1026 瀏覽
之前經過新開唸住一試,睇咗出邊嘅Menu就諗定食邊個,入到去同出邊Menu完全唔同。一入去坐低,個waiter不斷同我地推薦,我地已經話自己睇睇,但係都好長氣。最後叫左黑蒜咩咩蟲草,到左發現冇黑蒜,問點解冇,waiter不斷講因為素食者唔食?!我唔係好明白,因為我從來冇講過我係素食者。個waiter都係不斷反駁,唔覺得有咩問題,態度好差。最重要係嘢食超級麻麻地,根本唔值依個價錢,所以唔需要去食依間嘢。食物評價:雞麵整體唔錯,雞好滑,麵質適中,不過不失,但差唔多一百蚊一碗麵黎講,似乎太猖狂。另一碗全素面,菜單並沒有說明是素,麵較少,說是黑蒜蟲草卻沒有黑蒜,食落都冇黑蒜味道,全部都係菇味,超奇怪,差唔多一百蚊,性價比極低,不推薦。

2023-12-01 1131 瀏覽
日式嘅雞湯拉麵就周圍都可以食到啦,而北帝街呢到就開咗一間有得食粵式嘅特濃雞湯拉麵,呢個濃郁湯底係用咗十幾隻三黃雞、老雞、豬赤肉、雞腳、金華火腿等多種選料上乘嘅食材而去熬製嘅~綿綿魚肚雲吞黃金雞湯麵💰HK$92個湯啖啖飲落去都係充滿骨膠原嘅感覺,呢一碗麵嘅材料亦好豐富,有兩粒鮮蝦雲吞、一塊軟綿綿嘅魚肚同雞肉!雞肉同雲吞都正正常常,最有特色嘅就係魚肚,佢吸收晒湯底嘅味道,非常之入味!而麵底就係用咗上海幼麵,掛湯能力極高~秘製無骨海南雞飯配青蔥雞油飯💰HK$72份量超多,雞肉好滑冇雪藏味,有三種醬可以點,隻辣醬嘅味道有啲似泰式果種,用埋佢嘅豉油同埋薑蓉嚟撈飯,連啲飯都變到好惹味,忍唔住食哂成碟啊~阿里山珠露💰HK$15係台灣引入嘅冷泡茶,飲落去係好清新嘅綠茶~高海拔蜜香紅茶💰HK$15同樣都係台灣引入嘅冷泡茶,聞落好香嘅紅茶,帶點淡淡嘅甜味~

綿綿魚肚雲吞黃金雞湯麵💰HK$92

秘製無骨海南雞飯配青蔥雞油飯💰HK$72

阿里山珠露💰HK$15
係台灣引入嘅冷泡茶,飲落去係好清新嘅綠茶~

高海拔蜜香紅茶💰HK$15
同樣都係台灣引入嘅冷泡茶,聞落好香嘅紅茶,帶點淡淡嘅甜味~

秘製無骨海南雞飯配青蔥雞油飯
阿里山珠露
2023-10-17
秘製無骨海南雞飯配青蔥雞油飯
阿里山珠露
鄰近港鐵土瓜灣站嘅《坐鎮飲食》,位於北帝街,從朋友口中得知原來係一位前五星酒店大廚主理,放工後,就跟朋友去試菜,地方簡潔舒服,侍應招呼有禮,重點係食物質素真係非常出色,我哋點了兩個主菜,一個小食,兩杯餐飲及一個飯後甜品蛋糕,我自己比較喜歡<原隻鮑魚•汁煮洋薏飯>及<金牌咸香海山炸雞>!可能係我喜歡比較濃郁口味之緣故,將幾種味道混合,而且調配得宜,配合得好好!我朋友對招牌甜品<富士山爆漿蛋糕(海鹽)>讚不絕口,份量剛好,而且價錢真係唔貴!其餘兩杯飲品都各有特色,中式茶飲或西式飲品都應有盡有,可以用一個非常合理嘅價錢,食到一餐豐富而難忘的創新粵菜,都非常盡興,非常推薦的一間用心製作餐廳。
原隻鮑魚·汁煮洋薏飯
杞子銀耳雪梨茶
富士山爆漿蛋糕(海鹽)
金牌咸香海山炸雞
2023-11-11 653 瀏覽
主打超級濃郁雞雞湯麵 同埋海南雞飯🐔 餐廳食物種類都幾多 又有好多款小食同埋甜品🍮菜式比較新榮 有少少fusion 好似又有少少新加波 配中式料理👀?今次第一次過來 決定食佢兩款廚師推介 我覺得幾值得食🫶🏻綿綿魚肚雲吞黃金雞湯麵 ($92) 呢個真係好值得試 個雞湯底係超級濃郁 好香雞湯味 而且都好重雞既骨膠原 飲落去個湯好厚 而且飲完既時候嘴唇都會有少少痴立立😛 麵底係幼麵 超級掛湯 一啖湯配一啖麵真係完美!🍜裡面仲有少少洋蔥、芽菜同埋蔥 增加碗麵既口感 同埋味道👅 最後仲有超級嫩滑既海南雞 雞肉超級重雞味 而且好香同埋好滑 絕對唔會柴🤩秘制無骨海南雞配青蔥雞油飯🍚($72) 呢個油飯超級想 側邊仲有少少蔥油同埋薑蓉 真係做到畫龍點睛既效果🐉 而且醬油甜甜哋好夾 雞肉應該同上面個個一樣ʕ •ᴥ•ʔ味道:💛💛💛💛/5 📍坐鎮 (土瓜灣)地址:土瓜灣北帝街19號地舖

主打超級濃郁雞雞湯麵 同埋海南雞飯🐔
餐廳食物種類都幾多 又有好多款小食同埋甜品🍮
今次第一次過來 決定食佢兩款廚師推介 我覺得幾值得食🫶🏻

綿綿魚肚雲吞黃金雞湯麵 ($92)
麵底係幼麵 超級掛湯 一啖湯配一啖麵真係完美!🍜
裡面仲有少少洋蔥、芽菜同埋蔥 增加碗麵既口感 同埋味道👅

秘制無骨海南雞配青蔥雞油飯🍚($72)
雞肉應該同上面個個一樣ʕ •ᴥ•ʔ

味道:💛💛💛💛/5

📍坐鎮 (土瓜灣)
地址:土瓜灣北帝街19號地舖
秘制無骨海南雞配青蔥雞油飯