今個星期六,過開海行左下中環街市,見到室外有live band即刻買杯野飲一路睇一路飲, 行入室內就見到壹檸壹鮮果茶好多人排隊就諗住試下,點左佢地推介既榴槤甘露同蜜桃冰茶。榴槤甘露 ($39)一打開個蓋就聞到濃濃既榴槤香氣撲鼻而來,一路飲會食到少少榴槤肉,帶有椰漿嘅味道,口感滑順。同時榴槤嘅味道喺口腔內爆發出嚟,甜度剛剛好又完美保留到榴槤的天然味道,對於我呢個榴槤愛好者嚟講係無得頂。蜜桃冰茶 ($39)蜜桃冰茶有清新嘅茶香同蜜桃的甜味,但保留左原茶少少嘅澀味,兩者結合得恰到好處。冰冰涼涼的溫度非常消暑,飲落唔係好甜,飲到蜜桃的自然之餘,茶味又甘甘地,解渴!以為買親嘅手搖飲品都係廢水,但如果比相同價錢,又可以健康啲,何樂而不為呢,我都唔想減肥減得咁辛苦。無論係濃郁的榴槤甘露定係清新既蜜桃冰茶,兩杯都令我好驚喜飲落去好天然好順口,心理同生理都無乜負擔。= 壹檸壹鮮果茶 // 中環皇后大道中93號中環街市2樓242C號舖 // 68027101 =
榴槤甘露 ($39)
蜜桃冰茶 ($39)

2024-12-05 31 瀏覽
🎉101 鮮果茶專門店🌟蜜桃冰茶🍑清新的蜜桃香氣立即襲來,綠茶的底味與蜜桃果肉完美融合,每一口都是清甜不膩。搭配上當季的新鮮蜜桃,每一口都像是咬到了蜜桃一樣,超滿足!打卡時更加美觀。牛油果甘露🥑裡面加入了新鮮的牛油果泥和各式各樣的小料,口感層次複雜又豐富。牛油果的綠色與各色小料相映成趣,視覺效果極佳。每一口都能嚐到牛油果的綿密與小料的Q彈,簡直是口感的盛宴!健康少甜,唔會變肥,飲完冇罪惡感*如果你也是水果茶控,千萬不要錯過這間寶藏小店哦!🥤✨
🎉101 鮮果茶專門店🌟

蜜桃冰茶🍑

牛油果甘露🥑

2024-12-01 108 瀏覽
經過中環街市,見到好多人揸住一杯特別飲品,最初以為係珍珠奶茶,好奇望一望,原來是一間主打,健康果茶店🍑🥭🍍🍓🥥🍹🧋有不同種類,手打檸檬茶/滿杯鮮果/咖啡/珍珠奶茶....價錢唔算太貴,同店員傾計,原來鮮果茶用天然低糖份而做,唔同出面嘅舖頭是死甜啲廢水,飲完都唔會覺得有罪惡感🤣楊枝甘露🥭入口滿滿新鮮芒果肉又香甜,酸酸甜甜西柚肉,煙煙靭靭西米,最特別是有愛玉,椰汁味香,混入鮮奶香滑,飲每一啖都是天然材料甜味😋😋
經過中環街市,
見到好多人揸住一杯特別飲品,
最初以為係珍珠奶茶,
好奇望一望,
原來是一間主打,
健康果茶店🍑🥭🍍🍓🥥🍹🧋
有不同種類,
手打檸檬茶/滿杯鮮果/咖啡/珍珠奶茶....
價錢唔算太貴,
同店員傾計,
原來鮮果茶用天然低糖份而做,
唔同出面嘅舖頭是死甜啲廢水,
飲完都唔會覺得有罪惡感🤣

楊枝甘露🥭
入口滿滿新鮮芒果肉又香甜,
酸酸甜甜西柚肉,
煙煙靭靭西米,
最特別是有愛玉,
椰汁味香,
混入鮮奶香滑,
飲每一啖都是天然材料甜味😋😋
2024-11-28 84 瀏覽
星期六約咗朋友去中環睇展覽,見佢未到就去中環街市影吓相,原來2樓多咗好多餐飲點,見到呢一間茶飲店好多人排隊,我就過去湊湊熱鬧,順便買你同朋友一齊開心分享。原來呢間茶飲店非常注重健康,絕對唔係廢水,有唔同健康飲品,有不同甜度可以選擇。我最後就揀咗蜜桃冰茶同楊枝甘露。蜜桃冰茶帶有天然蜜桃味道,唔似其他舖頭有浸好假嘅味,蜜桃清香,飲落10分舒服,茶底清新,飲完都唔會有罪惡感。楊枝甘露口感Creamy,啖啖芒果果肉,芒果加咗鮮奶製成味道比較濃郁,另外加咗啫喱,口感層次豐富。

我最後就揀咗蜜桃冰茶同楊枝甘露。

2024-11-27 38 瀏覽
中環街市必飲!新鮮果汁飲品壹檸壹!冰梅冰茶酸酸甜甜好爽口,好大杯!牛油果甘露濃郁滑順,融合左牛油果好smooth嘅質感同椰奶嘅香甜!佢哋仲有好多鮮果飲品可以揀,飲得健康啲😚野飲外表好cute,勁岩打卡用!主打低糖飲品嘅壹零壹好多款飲品,有鮮果甘露系列同涼爽冰茶同鮮果茶等🍹買完仲可以喺中環街市度瘋狂打卡😚飲住行街就正!仲有茶香奶茶同爆打檸檬茶!📍 壹檸壹鮮果茶 🏠 中環皇后大道中93號中環街市2樓242C號舖
中環街市必飲!新鮮果汁飲品壹檸壹!

仲有茶香奶茶同爆打檸檬茶!

📍 壹檸壹鮮果茶
🏠 中環皇后大道中93號中環街市2樓242C號舖
2024-11-24 94 瀏覽
經過中環街市,🍹口淡淡想飲杯嘢,💨可千萬不要錯過這個好地方!在**One 0 One**,🏝️這家鮮果茶專門店充滿了清新的氣息,🍏每一杯茶都如同大自然的贈禮,🍋令人洗滌繁囂的心靈。🍊我點了**榴槤甘露**,🫶那榴槤的濃郁香氣,🍈配合甘露的清甜,🥥每一口都讓人陶醉,彷彿置身於水果的海洋。而**鳳梨冰茶**則如同夏日的陽光,☀️清新又解渴,🍍讓人瞬間感受到無比的舒爽。這裡的每一杯茶,🌟都是用心調製而成,🍵不僅是飲品,更是一種對生活的熱愛。💖走進**One 0 One**,🍂你會發現,這裡不僅有美味的水果茶,🍑更有讓人心靈舒暢的氛圍,🌈絕對值得一試!**One 0 One** 地址:242C, Central Market, Central

**One 0 One**
2024-11-24 54 瀏覽
今日喺中環街市行街,發現一間主打鮮菓茶嘅小店。雖然而家到處都係賣手搖飲品,但呢間有啲唔同,感覺佢唔係嗰啲甜到爆嘅「廢水奶茶」,而係真係行健康路線嘅。試咗佢兩款飲品,真係有啲驚喜。飲完仲會有一種「喺健康同享受之間搵到平衡」嘅滿足感。.榴槤甘露係榴槤控嘅福音!第一啖就聞到陣陣榴槤香,好天然,冇嗰啲加工味。香濃滑溜,仲有好多彈牙嘅大西米,甜度啱啱好,完全冇膩感,感覺就係冰凍版榴槤糖水,驚喜滿分。.楊梅冰茶楊梅做果茶真係少見,酸甜清香,配上檸茶茶底,飲落層次豐富又解渴。仲有啲小果肉,口感清新,特別適合行街後提神。
榴槤甘露
楊梅冰茶
外賣自取
2024-11-24 61 瀏覽
召集鍾意飲廢水但又怕肥嘅朋友仔!呢間手搖店主打多款口味嘅健康飲品,採用天然低糖成分調配而成,包保大家飲完都冇罪惡感~ 整體價格合理,地點方便,經過試試無妨呀。飲品有六個系列,包括鮮果甘露、清爽冰茶、鮮果茶、爆打檸檬茶、茶香奶茶同咖啡迷。私心推介D24榴槤甘露,味道突出,停留喺個口裏面,飲落香滑,但出奇地唔膩,榴槤控快去!另外有蜜桃冰茶,係店內人氣第一名嘅款式,個人認為比較適合夏天飲,採用新鮮蜜桃,味道清爽,就算要全糖都可以接受得到,滿滿嘅幸福感,性價比高😆

2024-11-24 74 瀏覽
今次去左飲呢間壹檸壹叫左:D24榴槤甘露用新鮮的D24榴槤,榴槤有非常濃郁香氣。榴槤味非常濃郁,對榴槤愛好者,是味覺盛宴。如果是榴槤粉絲,D24榴槤甘露絕對值得一試,可以帶來獨特的甜品體驗。今次可以叫少甜,覺得一啲都唔似平時飲嗰啲廢水。草莓冰茶草莓冰茶是一款清爽的飲品,因為它不僅解渴,還能帶來清新的口感。草莓🍓酸甜味與茶葉微苦相結合,形成了一種平衡的風味。草莓冰茶叫咗少甜,飲完應該唔會肥,完全冇罪惡感。This time, I went to a place called 壹檸壹and ordered:Handmade D24 Durian SagoMade with fresh D24 durian, it has a very strong aroma. The durian flavor is intense, making it a feast for durian lovers. If you're a fan of durian, the D24 durian sweet soup is definitely worth trying; it offers a unique
今次去左飲呢間壹檸壹叫左:
D24榴槤甘露

草莓冰茶

Handmade D24 Durian Sago
Made with fresh D24 durian, it has a very strong aroma. The durian flavor is intense, making it a feast for durian lovers. If you're a fan of durian, the D24 durian sweet soup is definitely worth trying; it offers a unique dessert experience. This time, I requested it to be less sweet, and I found it not at all like the usual watery drinks.

Strawberry Iced Tea
Strawberry iced tea is a refreshing drink that not only quenches thirst but also provides a crisp taste. The sweet and sour flavor of the strawberries 🍓 combined with the slight bitterness of the tea creates a balanced flavor. I also ordered the strawberry iced tea with less sweetness, so I shouldn't feel guilty after drinking it; it’s completely guilt-free!
前幾天在中環街市行經時感到有些口渴,正好看到One O One推出了數款新口味冰茶,茶飲店主打飲品不油膩,健康且少糖,飲用後不會有負擔,讓人倍感輕鬆。牛油果甘露 $38一共點了兩杯飲品。選擇了三分糖和走冰。建議在飲用前攪拌均勻,因為牛油果泥會沉在杯底。飲用時,牛油果的濃厚口感與芒果粒的甜味交織蜜桃冰茶 $36選擇了無糖和走冰。蜜桃香氣濃郁,飲用後蜜桃的甜味與茶香相互融合,令人倍感清爽。這兩款飲品都值得一試!
牛油果甘露 $38
蜜桃冰茶 $36
2024-11-17 87 瀏覽
中環街市重整後變到好多野行而佢其中一部份仲有好多嘢食埋添經過見到呢間壹檸壹鮮果茶🥤佢個賣點係寫明❌唔係廢水❌健康少甜,唔會變肥,飲完冇罪惡感岩曬我呢啲鐘意飲甜野又怕肥既人🤤楊枝甘露🥭🥤入面有大量芒果肉 有芒果既香味無落糖所以食到芒果原本酸酸甜甜既味配埋柚子肉同西米 口感有層次蜜桃紅茶🍑🥤有蜜桃嘅香味 茶底配搭就幾好味道非常清新 消暑解渴一流個杯外型好特別 打卡岩曬店員仲會好貼心主動問需唔需要少甜少冰❤️❤️❤️
中環街市重整後變到好多野行
而佢其中一部份仲有好多嘢食埋添
經過見到呢間壹檸壹鮮果茶🥤
佢個賣點係寫明❌唔係廢水❌
健康少甜,唔會變肥,飲完冇罪惡感
岩曬我呢啲鐘意飲甜野又怕肥既人🤤

個杯外型好特別 打卡岩曬
店員仲會好貼心主動問需唔需要少甜少冰❤️❤️❤️
外賣自取
2024-11-17 86 瀏覽
壹檸壹係中環街市開左新分店,絕對是夏日消暑的好選擇,飲品美味健康無負擔,適合炎熱的天氣。蜜桃冰茶用咗新鮮蜜桃,飲落去超清爽。最重要係,佢唔係廢水,糖分控制得好,健康又少甜,飲完完全冇罪惡感,夏天飲呢杯真係好舒服!牛油果甘露呢杯真係香滑到爆!牛油果嘅濃郁同椰漿嘅香味混埋一齊,口感超級正。而且呢杯飲完都唔會變肥,飲完心裡完全冇負擔,真係好健康,每一口都令人滿足!。夏天喝這杯冰茶,真的讓人感到舒適無比!

蜜桃冰茶

牛油果甘露

平時晏晝經過成日都見到呢間飲品舖門口有唔少人排隊🥤今次一於試吓佢有咩咁吸引🤩同店員傾過先知呢間主打健康鮮果茶🍎,同普通廢水唔同,佢地使用天然低糖份嘅材料,飲完都唔會有罪惡感😌而且價錢唔算貴又大杯,性價比好高👍🏻👍🏻-MENU▫️楊枝甘露 $33 ★★★★★🥭芒果肉同西柚好新鮮,差唔多每一啖都會飲到果肉🥹,加埋愛玉每一啖層次感都好豐富🤩有種舊式甜品舖嘅味道,好有港式風味▫️菠蘿冰茶 $33 ★★★★★🍍超級大杯❕茶香同菠蘿味好夾,今次叫咗半糖覺得啱啱好,如果想飲嘢但係又怕肥推薦呢杯!!

MENU

▫️楊枝甘露 $33 ★★★★★

▫️菠蘿冰茶 $33 ★★★★★
2024-11-13 78 瀏覽
♥ 壹檸壹鮮果茶 🍹 健康少甜茶飲推薦! ♥✎ (❁ᴗ͈ˬᴗ͈) ༉‧ ♡*.✧ 喜歡的話記得like & follow我喔♥ 你們的支持對我來說超重要的!最近我在中環街市食街試了壹檸壹鮮果茶的楊枝甘露 ($33)!🥭叫了少甜,飲完沒有罪惡感,真的不是廢水呢😝📍 壹檸壹鮮果茶 (中環)中環皇后大道中93號中環街市2樓242C號舖.・。.・゜✭・✫・゜・。.
♥ 壹檸壹鮮果茶 🍹 健康少甜茶飲推薦! ♥

✎ (❁ᴗ͈ˬᴗ͈) ༉‧ ♡*.✧
喜歡的話記得like & follow我喔♥
你們的支持對我來說超重要的!

📍 壹檸壹鮮果茶 (中環)
中環皇后大道中93號中環街市2樓242C號舖

.・。.・゜✭・✫・゜・。.
2024-11-11 91 瀏覽
💯中環街市而家越嚟越開得多舖頭行過都飲返杯嘢飲先 🍺留意返呢間嘢飲唔係廢水,健康少甜唔會變肥,飲完冇罪惡感😎😎😎而我飲嘅係水果系列 - 楊枝甘露🥭芒果味好新鮮 係天然嘅甜味下低有西柚 好有咬口💛另外叫咗杯蜜桃冰茶🍑下低都有好多粒粒仲要好大杯甜到冰度都啱啱好叫走糖就啱㗎啦 因為咁先可以飲到水果嘅鮮味🤗真係幾好飲 同平時嘅台式風味完全唔同價錢大眾化,值得一試每一杯都已經有個膠嘅殼所以拎得好舒服而家仲可以儲印花添
💯中環街市而家越嚟越開得多舖頭
行過都飲返杯嘢飲先 🍺

留意返呢間嘢飲唔係廢水,健康少甜
唔會變肥,飲完冇罪惡感😎😎😎

而我飲嘅係水果系列 - 楊枝甘露🥭
芒果味好新鮮 係天然嘅甜味
下低有西柚 好有咬口💛

另外叫咗杯蜜桃冰茶🍑下低都有好多粒粒

仲要好大杯
甜到冰度都啱啱好

叫走糖就啱㗎啦 因為咁先可以飲到水果嘅鮮味🤗

真係幾好飲 同平時嘅台式風味完全唔同
價錢大眾化,值得一試

每一杯都已經有個膠嘅殼
所以拎得好舒服