2018-08-17 297 瀏覽
其實平時去開觀塘個間壹茶,我覺得壹茶好飲得黎比其他飲品鋪算係平。👍🏻今次飲旺角分店,比起觀塘、葵芳,旺角分店反而無咩人排隊買。🚶🏻🚶🏻‍♀️壹茶既飲品多數有芝士同蛋糕既飲品,佢仲有水果茶既(但係我鐘意芝士奶茶多D)🧀🍩差唔多每次叫都系叫Oreo 芝士奶茶,🍹🧀芝士好滑, 味道都幾濃味,咸咸地又甜甜地,如果大家唔鐘意甜既可以叫少甜。芝士同奶茶比例岩岩好,口感creamy,真係幾好飲。

差唔多每次叫都系叫Oreo 芝士奶茶,🍹

芝士同奶茶比例岩岩好,口感creamy,真係幾好飲。

3 分鐘 (堂食)
  • Oreo  芝士奶茶
2018-08-03 221 瀏覽
呢d熱到爆嘅天氣,經過好難唔買杯凍飲涼一涼而家多咗好多間芝士奶蓋邪惡嘅嘢零舍好味唔爭氣又揀咗芝士奶蓋系列黎飲惟有揀半糖,減輕罪惡感叫咗芝士桂花烏龍茶,半糖少冰第一啖飲到芝士奶蓋加桂花烏龍茶嘅味,mix埋幾好飲好彩叫咗半糖,都覺得有d甜桂花甜味重,茶味相對較輕之後再飲,就好難先飲到奶蓋飲到最後,d奶蓋沉底,啖啖奶蓋佢嘅芝士奶蓋,奶味較重,芝士味偶爾一啖壹茶用嘅杯,樽身較軟,有d難拎不過23蚊呢個價,定價合理,所以都覺得ok
呢d熱到爆嘅天氣,經過好難唔買杯凍飲涼一涼
而家多咗好多間芝士奶蓋
邪惡嘅嘢零舍好味
唔爭氣又揀咗芝士奶蓋系列黎飲
惟有揀半糖,減輕罪惡感
叫咗芝士桂花烏龍茶,半糖少冰

第一啖飲到芝士奶蓋加桂花烏龍茶嘅味,mix埋幾好飲
好彩叫咗半糖,都覺得有d甜
桂花甜味重,茶味相對較輕
之後再飲,就好難先飲到奶蓋
飲到最後,d奶蓋沉底,啖啖奶蓋
佢嘅芝士奶蓋,奶味較重,芝士味偶爾一啖
壹茶用嘅杯,樽身較軟,有d難拎
不過23蚊呢個價,定價合理,所以都覺得ok
芝士桂花烏龍茶