2018-05-20 222 瀏覽
好多時d餐廳做得耐咗,水準開始下降,壹點甜亦唔例外....最大問題係每一款點心份量都明顯細咗.....幫襯壹點甜耐咗,發現問題不少,座位細又少,餐廳狹窄,成日落錯單,等候時間耐,冷氣又唔夠,d碗同筷子最係感覺洗唔乾淨.....雖然缺點多多,但我仍然選擇繼續幫襯,無他嘅,鬼叫佢d點心好味咩,單單隻荷葉糯米雞,入面嘅配料唔似人地嘅咁多汁,已經吸引我再三幫襯啦。
好多時d餐廳做得耐咗,水準開始下降,壹點甜亦唔例外....
最大問題係每一款點心份量都明顯細咗.....
  • 糯米雞
2018-01-26 226 瀏覽
自從食過壹點甜之后,都好少去d大集團嘅酒樓飲茶嚕,原因你們懂的。今次食完糯米雞之後,不得不寫文讚吓!好多時食糯米雞,果塊荷葉好似不停噤翻用,有次去聯和墟街巿三樓飲茶食糯米雞,果塊荷葉同吸油紙無分別,外相已經嚇死人,好多時食糯米雞,毫無荷葉味。今次幫襯壹點甜,一打開隻糯米雞,居然荷葉味撲面,食完隻糯米雞,睇住佢掉咗d荷葉,相信佢唔會翻用吧。不過,舊缺點仍然未改,就係要等!唔知係佢地人手不足,定係真係需時即叫即制。
今次食完糯米雞之後,不得不寫文讚吓!
2017-02-01 467 瀏覽
已經唔係第一次幫襯哩間點心店,食左幾次先寫食評。雖然間店門面唔大,而且又細間,但點心令人驚喜!糯米雞d糯米飯係白色架,唔似出面d糯米雞咁成pat汁,燒賣係用蝦膠做,連最普通嘅潮洲粉都好有心機整,d皮超薄而且料夠,同樣腸粉d皮都好滑好薄,蝦餃就更加唔洗介紹啦!相信d點心係佢地自家制,唔似人地囉貨黎賣,點心水準好過好多大酒樓。缺點係間店鋪細左d,好易坐滿,大約得二十多個位,另外佢地真係即叫即蒸,所以等候需時,等得耐唔好鬧老板,最后要小心佢地會錯單。
已經唔係第一次幫襯哩間點心店,食左幾次先寫食評。