2020-02-17 1296 瀏覽
經過好多次,第一次試⋯環境很好成班friend 吹水gathering也很不錯!食物方面都很正常,味道不算很出息,但比連鎖餐廳的好吃!略嫌餐湯有丁點燶味!多料,環境舒適⋯服務態度亦很好:)吃得出用心經營!吃午市,大概70一個餐,意粉大份吃得飽飽。Menu也頗多選擇!會再去👏🏻👏🏻👏🏻
經過好多次,
第一次試⋯環境很好
成班friend 吹水gathering也很不錯!
食物方面都很正常,
味道不算很出息,
但比連鎖餐廳的好吃!
略嫌餐湯有丁點燶味!
多料,環境舒適⋯
服務態度亦很好:)
吃得出用心經營!
吃午市,大概70一個餐,
意粉大份吃得飽飽。
Menu也頗多選擇!
會再去👏🏻👏🏻👏🏻
2020-02-17
2020-02-06 928 瀏覽
紐西蘭肉眼牛扒配薯菜1cm厚🤔牛扒五成熟?🤭俾Well done你叫咖啡?你係咪唔識用部咖啡機🙂Over extracted🥴🥴你係咪唔識用部打奶機😂加熱咗啲奶就算🙂泡呢?$78似乎收多左🥴————分隔線————煙三文魚冬菇忌廉汁意粉幾好食$58 性價比高————分隔線————環境好 chill店員態度還可以同想像中嘅好好食有少少分別午市可能冇咁好食之後會再試下set dinner期待下次再去
紐西蘭肉眼牛扒配薯菜

午市可能冇咁好食
之後會再試下set dinner
期待下次再去

2020-02-06
5 分鐘 (堂食)
2019-06-22 1621 瀏覽
這家餐廳服務很好,店員都會同客人有互動,而且會主動換碟同餐具實在抵讚,而且上食物有次序,冇時限,值得一試生蠔味道正常,不是特別甜,$260半打焗蠔嘅汁幾香濃,因蠔我冇份食,不能評價但有薯蓉伴碟,薯蓉滲了焗蠔嘅汁都好好味夢想沙律份量多,蔬菜新鮮好味焗德國腸,味道正常,不太突出烤牛排烤得剛剛好肉香滑,易咬,有牛香味,冇渣四個味嘅雪糕都試到,正常雪糕口味心太軟,甜度剛好有朱古加味,有流心,配雲尼拿雪糕一流椰香菠蘿酒精特飲叫了輕酒精果然做到,椰子同菠蘿味都飲到,正

生蠔味道正常,不是特別甜,$260半打
焗蠔嘅汁幾香濃,因蠔我冇份食,不能評價
但有薯蓉伴碟,薯蓉滲了焗蠔嘅汁都好好味

夢想沙律
份量多,蔬菜新鮮好味

焗德國腸,味道正常,不太突出

烤牛排
烤得剛剛好
肉香滑,易咬,有牛香味,冇渣

四個味嘅雪糕都試到,正常雪糕口味
心太軟,甜度剛好有朱古加味,有流心,配雲尼拿雪糕一流

椰香菠蘿酒精特飲
叫了輕酒精果然做到,椰子同菠蘿味都飲到,正
2019-06-15 727 瀏覽
星期六晚上,突然想起這間朋友介紹的小店,時間尚早,沒有訂座也有位。員工都很友善 我們叫了是日精選的白酒煮青口,配蒜蓉包margherita pizza和一個set (湯,海鮮班戟,t骨扒,sparkling )因為仍是happy hour,還叫了杯白酒場內不少看來是熟客,有一家大小也有一班朋友的,很舒服也吃得自在,一定會有下次~
員工都很友善

我們叫了是日精選的白酒煮青口,配蒜蓉包
margherita pizza
因為仍是happy hour,還叫了杯白酒
  • t骨扒
  • 白酒煮青口
2019-05-26 792 瀏覽
下雨天☔️的星期日,不宜遠行,就同先生試下屋企附近嘅新餐廳!兩點半仲有Brunch 🤤我地叫左個西冷扒配薯菜 同 蕃茄醬雞肉腸Pizza 仲有一紅一白湯 !洋蔥煙肉忌廉湯 好濃好足料 好好飲啊!紅湯都同出面罐頭式既羅宋湯唔同, 配蒜蓉包一流!到個西冷扒到咗,嘩! 咁大份嘅⋯⋯佢既配菜 同薯蓉都整得好好食⋯塊扒掌握得岩岩好!Pizza 又係勁足料! 八吋大,我同先生講今晚唔使食飯喇! 佢嘅配搭好出色..應我先生唔食蕃茄嘅人都覺得好食! 值得一讚嘅係,我地嗌兩個餐,可以控制到同一時間上菜👍🏻又一間飯堂嘅選擇🥳

洋蔥煙肉忌廉湯 好濃好足料 好好飲啊!
紅湯都同出面罐頭式既羅宋湯唔同, 配蒜蓉包一流!

值得一讚嘅係,我地嗌兩個餐,可以控制到同一時間上菜👍🏻

又一間飯堂嘅選擇🥳

2019-05-24 508 瀏覽
今次食咗lunch set,蕃茄Pizza好特別,有原塊蕃茄係入邊,新鮮蕃茄汁在口中噴出。西冷牛扒煎得軟硬適中,肉汁鮮嫩。炸魚薯條亦值得一試,特別係炸魚,外脆內軟,唔會太熱氣,炸得啱啱好。甜品紫薯批亦都係我嘅最愛,紫薯味濃郁,配上芒果雪糕,味道鮮甜,推薦大家試吓。餐廳環境舒適,員工服務態度好好,好關心你嘅需要!好適合同一班朋友聚餐。 lunch set menu會定期轉,有機會會再去食,而且餐廳同顯田村巴士站好近。

2019-05-17 405 瀏覽
見是新的小店,遠遠走來嚐試,沒有失望,青口蒸得剛剛好,D汁好味到再叫蒜蓉包再點,薯條,意粉也很好味。最後,老闆仲送贈甜品“心太軟”,不太甜,而伴著菠蘿雪糕,好好味! 仲有,個個職員都好warm, feel 到用心製作! 唯,廁所未整好,及需要比現金未能用credit card, 希望快快改善。Anyway 都是讚! 會再來!

仲有,個個職員都好warm, feel 到用心製作!

Anyway 都是讚! 會再來!
2019-05-03 382 瀏覽
屋企附近開左間新西餐廳,睇落好有Heart,所以趁放假就黎試下。點左兩個set lunch~ 大蝦煙肉pizza同雞柳蟹肉忌廉意粉,配蒜香包同湯蔬菜湯好新鮮酸甜度恰當,好開胃好好飲,而蒜蓉包亦都好脆真係想食多幾件意粉好creamy ,份量唔會太少蟹肉食得出係新鮮既真蟹肉,唔係蟹柳!很香很creamy,但雞柳同蟹肉本身味道偏淡,所以想食清淡既朋友都可以試下Pizza普通,不過不失,批底薄脆,能吃到炭火烤既味道,可惜烤得有d燶,影響左原本既味道~最意外係杯凍即磨咖啡,店員話係用巴西豆煮,咖啡同奶既份量剛好!勁好飲!!整體來講這次我推薦湯~麵包~咖啡同意粉

蔬菜湯好新鮮酸甜度恰當,好開胃好好飲,而蒜蓉包亦都好脆
真係想食多幾件

意粉好creamy ,份量唔會太少

整體來講這次我推薦湯~麵包~咖啡同意粉

2019-05-01
2019-04-07 532 瀏覽
經常為揾可以容納一家大細嘈之巴閉(小朋友)🤣嘅食店而煩惱,中餐都容易啲,西餐真係難搞!經住大圍嘅朋友推介呢間,門口又可「偷雞」泊下車,非常方便,就嚟試下。8大3小叫咗2款扒,西冷同牛仔骨,沙律,Pizza 2份,意粉1款,「跣容」包2客,份量算大,已非常夠食。推介「跣容」包,香口不太咸,沙律菜同煙三文魚新魚,扒烤得好好味,鎖住肉汁,lam lam脷呀!最最最正杯紫薯沙杯,不甜不漏,好啱夏天飲!咖啡☕️都正宗,我到冧!有露天位,小朋友跑出跑入都唔會影響到其他人,正!唯一進步空間係出菜速度可快少許,不過始終新店,加油💪🏽!