餐廳: 大家樂
資訊:

2005-07-25 37 瀏覽
我:紅豆冰少甜吖唔該~~櫃面A::(有點驚訝) 吓?! 我地做好哂過喎我: 咁可唔可以做過一杯呢? (很容易咋喎, 溝吓d野咁啫, 竟然唔得?)櫃面A:少甜會冇咁多紅豆過喎我:少d 唔緊要啦~~結果櫃面A 遠距離對櫃面B說:紅豆冰小S!!我心中不禁咕嚕:吓~~唔係(櫃面A)你沖ga?咁做咩咁多野講@@書展前到這裏醫一醫肚, 望着餐牌, 十五十六, 美味與卡路里互相爭持,最終炔定要了豉油雞脾加紅豆冰。紅豆冰的紅豆沒有以前那麼大顆, 雞髀也沒有以前那麼好吃, 是人年紀大了絶代舊, 還是現在的食品質素下降了? 抑或是我變得挑剔了?
我:紅豆冰少甜吖唔該~~
櫃面A::(有點驚訝) 吓?! 我地做好哂過喎
櫃面A:少甜會冇咁多紅豆過喎
我:少d 唔緊要啦~~
結果櫃面A 遠距離對櫃面B說:紅豆冰小S!!

2000-02-26 27 瀏覽
就好似上星期我再去多次呢間大記,結果一樣,等左好耐先話冇焗豬扒飯,結果轉了咖喱牛腩,雖然等得冇上次咁耐,但我對快店要求只係「快」姐,我都唔過份丫?好正常丫!莫非真係我好彩?我幫襯親都要等?況且呢間大記算是眾大記中較「哪喳」的一間,烏糟粘粘的,我對這間大記真係好失望同憤慨!
2000-02-08 20 瀏覽
最少大家樂D 奶茶同焗豬扒飯係好好味,有要求o 既
最少大家樂D 奶茶同焗豬扒飯係好好味,有要求o 既
(非會員)
2000-02-08 20 瀏覽
大家樂都有要求?
大家樂都有要求?
2000-02-02 33 瀏覽
年尾流流趕開工,諗住兩點幾先食飯,餓到死,於是兩點廿五分係中環呢間大記買左合豬扒飯,點知足足等到兩點九先有得取,足足排左廿分鐘隊,環境又污煙瘴氣,我追左兩次先話我知煎緊豬扒,我就想煎左你層皮!