2019-03-17 504 瀏覽
下午三時,又到下午茶時間😁我和媽媽經過大家樂,我點了迷你叉燒飯拼雞翼,叉燒半肥瘦,夠香滑;白飯夠熱和香軟,配上甜醬油,很快吃完一碗😋而雞翼燒得剛好,外皮脆脆的😊媽媽點了炸雞脾,配上雪菜肉絲米,亦很美味😊炸雞脾不會太油,雞肉仍保留肉汁,套餐咖啡還免費升級,真的抵食😎
下午三時,又到下午茶時間😁
2019-03-15
  • 炸雞脾
  • 叉燒飯
2017-09-05 332 瀏覽
今日放假得自己一個,下午三點幾見有d肚餓,又諗起有$2優惠券,於是又去大家樂食下午茶。又揀左半份西多配雞翼,加$9加多只雞翼😋 好喜歡食呢個餐,西多正常,雞翼調味幾適中帶少少甜,肉又算嫩滑,吾錯😋。

2016-12-06 311 瀏覽
今日下午去買下午茶外賣,d食物齊曬,都冇員工有意識pack野比客走,要我等左成5分鐘,後來覺得唔對路就自己睇單齊未之餘,仲要自己拎餐盤去埋邊諗住自己搵野pack,後面個呀叔都係咁,終於有員工發現我地才過來幫手,排餐個條隊已經唔闊,我企係到等都覺得好阻住人,安排十分混亂!
2016-09-20 265 瀏覽
一心只想食個簡單既外賣咖哩魚飯,出左個飯成20分鐘,個咖哩汁都未有,個包外買阿姐叫左3-4次要咖哩汁外賣,都無人理,仲叫我自己講,呢間大家樂都唔係做野,未試過買外賣買到咁谷氣😡😡😡
外賣自取
2016-07-10 274 瀏覽
今朝難得去大家樂買個魚柳腸早餐(甚少買),估唔到一個成三十幾蚊嘅早餐景如此難食,個魚柳成舊都係粉裏面無乜魚柳之餘,硬到死,仲要好腥,其他果d腸仔、多士、米粉就免強可接受。
外賣自取
2016-02-19 269 瀏覽
剛剛和媽媽跑完步,非常肚餓。行經快餐店便立刻點餐醫肚。切雞配餃子烏冬: 切雞表面上好似好多,但全都是皮包骨,無肉食之餘還非常咸!雞肉比較老同韌,真的咸;餃子正常,普普通通,餃子皮適中偏林,饀料是豬肉,有點像灣仔碼頭的味道,但其中兩隻餃子已破;烏冬比較棯,雖無酸味但吾彈牙,湯底也是有色無味,整體感覺麻麻。另外點的肉燥飯配金沙骨: 金沙骨入味有咬口之餘也算棯身,不會太肥,有滷水味道,不錯!肉燥份量頗多,一半肥肉一半瘦肉,但真的好咸!即使拌了許多飯食都非常咸!
剛剛和媽媽跑完步,非常肚餓。行經快餐店便立刻點餐醫肚。

切雞配餃子烏冬:

另外點的肉燥飯配金沙骨:

2016-02-14
2015-02-27 160 瀏覽
大家樂近年前來把分店重新裝修,換上一個高格調感覺,即是價錢又會變相貴咗,最近行銀座時候,發現銀座大家樂搬了店鋪位置,昨天放假陪阿媽去看電影,未看電影前先吃早餐,我們揀了大家樂,我們平時咁只叫一個餐2份吃,我們本來不大食,加上是日女生週期不舒服,胃口不太好,我平時少來銀座分店,火腿通粉個湯真是好咸 ,咸到再加水溝淡才可以吃完,腸仔火腿就一般,通粉都OK,奶茶都OK,服務就還可以,27元這個價位,早餐來講貴咗些小食物水準火腿通粉 ,個湯真是太咸,通粉都OK,火腿就普通腸仔火腿,我覺得一般奶茶,我覺得幾好味服務我覺得一般環境我覺得一般番吃間中都會來

食物水準

火腿通粉 ,個湯真是太咸,通粉都OK,火腿就普通

腸仔火腿,我覺得一般

奶茶,我覺得幾好味

我覺得一般

我覺得一般

番吃
間中都會來
2015-02-26
10 分鐘 (堂食)
$27 (早餐)
2014-11-16 249 瀏覽
是日從大澳回來,原打算在東涌吃晚飯,但見商場的餐廳選擇少人流多,加上不想太夜回家,還是決定回到附近吃晚餐~最後求其吃了最近裝修完畢的銀座大家樂!雖說是裝修,其實只是搬到旁邊的鋪位,以及擴建了店外的座位,裝修後多了不少站座位,適合獨自用餐的食客,但整體感覺較以前擠迫。我點了厚切一哥焗豬扒飯,三間大型連鎖快餐店中依然認為大家樂水準最穩定,蕃茄汁滲透在飯粒中,使飯粒入味且口感較濕,不過略嫌焗的時間不夠長。而baka則點了西蘭花炒斑塊配白飯,份量適中,小菜的斑塊軟腍,普通便飯,但從賣相看已知非常油膩…整體食物味道不過不失,與價錢成正比,質素穩定。
最後求其吃了最近裝修完畢的銀座大家樂!
厚切一哥焗豬扒飯

整體食物味道不過不失,與價錢成正比,質素穩定。
2014-11-01