2024-01-02 8 瀏覽
香港有好多食串燒嘅店,但係就唔係間間都抵食,抵食個啲又未必就腳,就腳得來環境又未必企理,今次食左呢間係尖沙咀嘅串燒店,一次過滿足晒抵食、就腳,同環境企理,餐廳仲會提供一個燒爐令串燒可以保持溫度😌夠細用心👍🏻👍🏻👍🏻開心花甲粉絲 $68推薦👍🏻湯底麻辣得黎帶點甜,好多花甲! 湯做得好,粉絲入味先夠好食😌麻辣無骨鴨掌 $22鴨掌無骨啖啖肉😋配合麻辣口味又加惹味!新疆羊肉串 $19推薦👍🏻羊味唔會太重又唔會太輕,岩岩好,羊香加孜然香好夾!燒雞腎串 $26驚喜,雞腎有醃製過,完全無雞腎嘅腥味,而且又唔會洗得太靭~encored豚肉韮菜花卷 $28$28 有四大卷!抵食,韮菜甜嘅,無渣😋多春魚 $36燒得剛好,頭燒得加脆,可以食埋個魚頭😌燒蒜心 $26個人好喜歡呢個菜🙈蒜心好清甜,撞上孜然同麻辣香好正!大大茄子 $38大大條茄子😌 燒得好不會太乾,中茄子身保留濕潤度 ,加埋蒜香同辣椒仔,真係食串燒必叫item!手打鴨屎香 $36一杯好適合食串燒飲嘅飲品!手打嘅檸檬加上柑桔嘅香嘅係特別香,清爽酸甜,解一解辣😌紅糖冰粉 $28推薦👍🏻 特別在冷有好多配料,有山楂,提子乾同紅棗,令到冰粉味道食落更多豐

開心花甲粉絲 $68

麻辣無骨鴨掌 $22
鴨掌無骨啖啖肉😋配合麻辣口味又加惹味!

新疆羊肉串 $19
推薦👍🏻羊味唔會太重又唔會太輕,岩岩好,羊香加孜然香好夾!

燒雞腎串 $26

豚肉韮菜花卷 $28
$28 有四大卷!抵食,韮菜甜嘅,無渣😋

多春魚 $36
燒得剛好,頭燒得加脆,可以食埋個魚頭😌

燒蒜心 $26
個人好喜歡呢個菜🙈蒜心好清甜,撞上孜然同麻辣香好正!

大大茄子 $38

手打鴨屎香 $36

紅糖冰粉 $28
推薦👍🏻 特別在冷有好多配料,有山楂,提子乾同紅棗,令到冰粉味道食落更多豐富~

甜燒大菠蘿 $16
菠蘿甜👌🏻

脆皮芝士腸 $18
真係脆皮,本身燒好,加燒少少就岩岩好~

呢間性價比唔錯,下次要encore!
2024-01-01
  • 花甲粉絲
  • 新疆羊肉串
2024-01-02 9 瀏覽
平安夜出尖沙咀慶祝,周圍都勁多人。book左厚福街大樹燒烤。一坐低店員即刻幫忙點著個爐,我們再慢慢點菜。必食既燒烤叫左好多,餐廳仲有炒面、花甲粉、等等飽肚類。我地叫左個花甲粉,其他燒烤類,包括雞全翼、燒粟米、肉類串燒、燒金菇、芝士腸、等,仲叫左炸雞薯片。野食好快就到,擺上個爐到一邊熱住一邊食,唔怕野食會凍晒,仲可以隨意加孜然粉,辣椒粉,所有野食都可選小辣、中辣、大辣。燒烤串燒全部都好岩口味,勁香孜然粉味,勁惹味!!岩晒重口味既我!餐廳既野飲都十分不得了,叫左鴨屎香檸檬茶同埋百香果冰。百香果係用新鮮百香果打出來,唔係用糖漿,誠意十足,咁樣先$33。🤭😊😊最後兩個人一共食左$600幾。飽到癲!
最後兩個人一共食左$600幾。飽到癲!
2023-12-27 4 瀏覽
適逢聖誕期間,睇中佢裏面咁靚嘅環境,但係食嘅係惹味燒烤😄📍大樹燒烤 (尖沙咀)尖沙咀厚福街8號H8 12樓一坐低店員就會點着一個爐俾你,烘住啲串燒慢慢食。旁邊亦有辣椒粉同埋孜然粉自助調味。🔻1. 麻辣鴨血粉絲佢係用一個鍋上,粉絲同埋鴨血都好入味,睇得出調味花咗好多心機2. 避風塘魷魚即叫即炸,炸粉唔會好口,簡直可以媲美高質嘅大排檔水準。3. 新疆羊肉串4. 手切肥牛串5. 燒爆汁牛丸佢本身有滿滿嘅調味粉,一咬入去,外面香口裏面爆汁 😍6. 渣男五花肉個人認為佢本身已經好夠味,再加啲調味粉更升華咗7. 絕味燒雞皮雞油嘅香味好濃郁,食落卜卜脆8. 爆漿芝士丸9. 燒千葉豆腐冇得輸!食燒烤梗係要飲住啤酒先至叫原汁原味😄🔻食咗咁多嘢人均只係$200到咋,呢個價認真抵食🤩
適逢聖誕期間,睇中佢裏面咁靚嘅環境,但係食嘅係惹味燒烤😄

📍大樹燒烤 (尖沙咀)
尖沙咀厚福街8號H8 12樓

🔻
1. 麻辣鴨血粉絲

2. 避風塘魷魚

即叫即炸,炸粉唔會好口,簡直可以媲美高質嘅大排檔水準。

3. 新疆羊肉串

4. 手切肥牛串

5. 燒爆汁牛丸

佢本身有滿滿嘅調味粉,一咬入去,外面香口裏面爆汁 😍

6. 渣男五花肉
個人認為佢本身已經好夠味,再加啲調味粉更升華咗

7. 絕味燒雞皮
雞油嘅香味好濃郁,食落卜卜脆

8. 爆漿芝士丸

9. 燒千葉豆腐

冇得輸!

食燒烤梗係要飲住啤酒先至叫原汁原味😄

🔻
食咗咁多嘢人均只係$200到咋,呢個價認真抵食🤩
[ 大樹燒烤 ]想食中式燒烤串燒,尖沙咀厚福街都有間,串燒有肉類、海鮮、丸類及素類,仲有鍋鍋燒、主食等選擇。串燒✿ 霸王肥腸 $18/串✿ 燒雞腎串 $26/2串✿ 燒雞軟骨 $26/2串✿ 變態辣雞中翼 $23/串串燒好惹味,微微辣再帶點孜然粉,超香口!變態辣雞翼入口有種後勁辣,維持係口腔,食得辣先好叫呀🥵🌶️🌶️。✿ 大樹烤活蝦 🦐🦐 $38/3串✿ 即開即燒大扇貝 $188/半打海鮮都做得唔錯,蝦夠彈牙,扇貝肉質juicy👍🏻。✿ 燒韭菜 $28/2串✿ 大大大茄子 $38/份茄子🍆有大量蒜🧄、蔥、辣椒🌶️,調味十足。鍋鍋燒✿ 開心花甲粉絲 $68/鍋花甲原鍋上,邊熱住邊食,粉絲吸哂湯汁,超濃郁🤗🤗。飲品✿ 手打鴨屎香 $36/杯✿ 菠蘿冰 $36/杯總結🫦串燒全部放鐵板上,保持熱辣辣溫度。味道夠哂惹味,唔夠味仲可以自行加辣椒粉或孜然粉🤤🤤。✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿大樹燒烤地址:尖沙咀厚福街8號H8 12樓電話:6998 4005✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
[ 大樹燒烤 ]

串燒
✿ 霸王肥腸 $18/串
✿ 燒雞腎串 $26/2串
✿ 燒雞軟骨 $26/2串
✿ 變態辣雞中翼 $23/串

✿ 大樹烤活蝦 🦐🦐 $38/3串
✿ 即開即燒大扇貝 $188/半打
海鮮都做得唔錯,蝦夠彈牙,扇貝肉質juicy👍🏻。

✿ 燒韭菜 $28/2串
✿ 大大大茄子 $38/份
茄子🍆有大量蒜🧄、蔥、辣椒🌶️,調味十足。

鍋鍋燒
✿ 開心花甲粉絲 $68/鍋
花甲原鍋上,邊熱住邊食,粉絲吸哂湯汁,超濃郁🤗🤗。

飲品

地址:尖沙咀厚福街8號H8 12樓
電話:6998 4005
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
  • 大大大茄子
天氣咁凍,就同朋友去咗食串燒。呢間大樹燒烤喺厚福街嗰棟餐廳林立嘅大廈入面,非常方便,食完仲可以落返樓下食甜品!一入到去裝修同環境好好feel, 仲有聖誕裝飾同佈置,可以約一大班人一齊飲飽食醉傾到佢閂門!每張枱都有個爐仔,串燒可以放上去保溫,唔會傾計傾到攤凍晒啲串燒。今次我哋嗌咗羊肉串、雞腎、金菇肥牛、墨魚丸、菠蘿、蒜芯、韮菜、甜薯、燒蠔、金菇、茄子、糍粑!新疆羊肉串嘅調味料好足,一咬第一啖係調味料同孜然粉,之後啲羊味就出嚟,仲鎖到啲水份,唔會話好乾!另外燒蠔都好肥美,配埋蒜蓉食就更好!特別講下糍粑,一上枱都見到佢出緊煙,即叫即炸,一咬開就有紅糖漏出嚟,但又唔會好甜,糍粑皮都好煙韌,呢個值得叫多份。

2023-12-20 8 瀏覽
放工後,想同朋友食串燒, 就黎大樹燒烤試下餐廳已經換上聖誕裝飾,好有氣氛, 坐位亦好闊落,適合同朋友一齊食飯傾偈!食物既選擇都好多, 辣度亦可以自己選擇炸雞薯片雞片真係炸等好香脆,好似食緊薯片咁, 加上泰式甜酸醬, 好開胃蒜蓉娃娃菜餐廳好貼心,用熱鍋裝住娃娃菜, 可以一直保暖, 蒜蓉好充足,味道香濃新鮮魷魚鬚魷魚好爽彈, 好有咬口, 尾部燒得香脆,好香烤白膳,爆汁牛丸,墨魚汁香腸呢三串都係我嘅最愛, 白膳好厚身, 外皮香脆, 但魚肉嫩滑牛丸真係做到爆汁既效果墨魚汁香腸外皮脆脆,味道甜甜大茄子茄子燒得香軟,滿滿既蒜茸!金牌烤豬手豬手充滿孜然粉, 好惹味豬頸肉, 牛舌呢兩款肉都做到肉質爽彈, juicy!餐廳性價比高, 我同朋友都覺得可以encore!
放工後,想同朋友食串燒, 就黎大樹燒烤試下

食物既選擇都好多, 辣度亦可以自己選擇

炸雞薯片

蒜蓉娃娃菜

新鮮魷魚鬚
魷魚好爽彈, 好有咬口, 尾部燒得香脆,好香

烤白膳,爆汁牛丸,墨魚汁香腸
呢三串都係我嘅最愛, 白膳好厚身, 外皮香脆, 但魚肉嫩滑
牛丸真係做到爆汁既效果
墨魚汁香腸外皮脆脆,味道甜甜

大茄子
茄子燒得香軟,滿滿既蒜茸!

金牌烤豬手
豬手充滿孜然粉, 好惹味

豬頸肉, 牛舌
呢兩款肉都做到肉質爽彈, juicy!

餐廳性價比高, 我同朋友都覺得可以encore!
🧡🤍❤️港版淄博燒烤🍖前排一開機就會見到淄博美食、淄博燒烤🍖,今次嚟到尖沙咀就試下港版淄博燒烤啦!一串串嘅美食會放喺爐上面,可以自己烤/加熱,再用薄餅包裹配以生蔥、調味醬,令風味加倍!🥰❤️變態辣雞中翼❤️ $23第一啖就俾咗變態辣雞中翼🥵講真係辣嘅!但佢辣得過癮辣得刺激😛加上外皮香脆,會令人食上癮呀!🐥🧡新疆羊肉串🧡 $19羊肉串灑上孜然粉真係絕配!🐑羊肉嘅油香而不膩,仲有嫩滑嘅羊肉,依個要encore!🩷渣男五花肉🩷 $18依度嘅五花肉薄切,口感香脆🐽食嘅時候油脂分布完美,豬油香配上辣椒粉🌶️諗起都流口水!💛鮮烤牛肋肉💛 $33依個價錢有3串,其實都唔錯!牛肋肉肉味濃又有肉香,我就鍾意用卷餅夾住食啦!🐮💚淄博卷餅💚 $38介紹返食淄博必嗌嘅卷餅,卷餅會中和肉類鹹度,🥩配上小蔥、辣椒醬、孜然粉、辣椒粉,味道超豐富!🌯餐廳上菜速度好快,選擇又多,性價比高!真係可以再食過!BTW記得save post,方便向店員查詢有關燒烤啦❣📍大樹燒烤📍尖沙咀厚福街8號H8 12樓
🧡🤍❤️

淄博卷餅

📍大樹燒烤
📍尖沙咀厚福街8號H8 12樓
2023-12-07
5 分鐘 (堂食)
變態辣雞中翼
渣男五花肉
淄博卷餅
2023-12-18 6 瀏覽
每次去親尖沙咀都係去厚福街覓食,今次揀咗間串燒嚟食。網上見到話有內地風味,就去試一試😆我哋叫叫下都叫做好多嘢咗🤣🤣🤣霸王肥腸$18香脆,完全冇肥膏,清潔得好乾淨👍🏻渣男五花肉$18 燒汁雞串$18 燒雞腎串x2 $26外脆可口,唔乾吾太肥,一啖一粒薄切燒牛舌$38牛舌味道都好香,有牛味燒韭菜x2 $28 一口甜薯$18甜薯味道好香甜,韭菜完全冇渣🍽️大大大茄子🍆$38超級好味,超級大隻,勁多蒜蓉,每一啖都有茄子同埋蒜蓉包圍住👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻酥炸雞軟骨$38一啲都唔硬,我放左好耐都香脆口開心花甲粉$68麻辣嘅口味,花甲完全冇沙,仲有少少粉絲配搭埋,粉絲朔晒湯汁勁入味燒鯖魚$40完全一啲都唔腥,肉質鮮甜估唔到喺香港都可以食到內地串燒嘅風味🌸🌸

我哋叫叫下都叫做好多嘢咗🤣🤣🤣

霸王肥腸$18
香脆,完全冇肥膏,清潔得好乾淨👍🏻

渣男五花肉$18 燒汁雞串$18 燒雞腎串x2 $26
外脆可口,唔乾吾太肥,一啖一粒

薄切燒牛舌$38
牛舌味道都好香,有牛味

燒韭菜x2 $28 一口甜薯$18
甜薯味道好香甜,韭菜完全冇渣🍽️

大大大茄子🍆$38

炸雞軟骨$38
一啲都唔硬,我放左好耐都香脆口

開心花甲粉$68

燒鯖魚$40
完全一啲都唔腥,肉質鮮甜

估唔到喺香港都可以食到內地串燒嘅風味🌸🌸
2023-12-14 10 瀏覽
手切肥生串燒串在竹籤上,經過燒烤後,味道濃郁,散發著燒烤香氣。肉質鮮嫩多汁,入口後口感豐富,有著微妙的嚼勁。燒雞中翼外層香脆,帶出金黃色的外皮。咬下去時,外層的皮脆,內部的肉質鮮嫩多汁,帶有燒烤的香氣。口感上,外酥內嫩,食起來十分滿足。花甲粉絲鍋,彈牙的粉絲吸收了花甲的鮮甜湯汁,口感滑嫩。花甲本身帶有海鮮的鮮味,搭配上清淡的湯汁,味道鮮美,帶有些許的甜味和鮮味。燒烤大活蝦用了新鮮的大蝦,經過燒烤處理而成。蝦肉鮮嫩彈牙,帶有燒烤的香氣,味道濃郁。蝦肉的口感豐富。烤白鱔串燒,經過燒烤處理後。白鱔肉質細嫩,口感滑嫩,鱔的表面呈現出微微的焦香,增添了口感的層次感。燒墨魷丸串燒質地細軟。經過燒烤後,丸子外表金黃,內部鮮嫩多汁。口感上,外脆內嫩,吃起來帶有一絲彈性,並帶有墨魚的鮮香味道。

花甲粉絲鍋,彈牙的粉絲吸收了花甲的鮮甜湯汁,口感滑嫩。

燒烤大活蝦用了新鮮的大蝦,

2023-12-09 3 瀏覽
關於尖沙咀厚福街8號12樓的餐廳,最出名的是他們的即燒串燒和手切肥牛串燒,以及路邊攤炒米粉。他們最出名的即燒串燒令人垂涎欲滴。每一根串燒都經過精心烤製,肉質鮮嫩多汁,口感十分出色。無論是鮮嫩的雞肉、多汁的豬肉還是鮮美的海鮮,每一口都帶來了滿滿的滿足感。更令人驚艷的是手切肥牛串燒,肉質鮮嫩,脂肪分佈均勻,入口即化,給人一種極致的美味享受。除了即燒串燒,他們的路邊攤炒米粉也是這家餐廳的招牌之一。這道經典的街頭美食以其獨特的風味和豐富的口感而聞名。米粉經過高溫快炒,保持了米粉的軟嫩口感,並與新鮮蔬菜、肉類和各種香料完美結合。每一口都散發出誘人的香氣,令人垂涎欲滴。無論是作為主菜還是小吃,這道路邊攤炒米粉絕對是必食之選。這家餐廳不僅提供美味的食物,還擁有舒適的用餐環境和友好的服務。工作人員總是熱情地迎接客人,並樂意解答問題。他們的專業態度和細心的服務讓用餐體驗更加愉快和輕鬆。這家餐廳以其出色的即燒串燒、手切肥牛串燒和路邊攤炒米粉而聞名。無論你是想品嚐美味的串燒,還是追尋道地的街頭美食,這裡都是不容錯過的地方。美食的口感、風味和用餐環境的舒適度將使你的用餐體驗成為一個難忘的回憶。

2023-12-09 9 瀏覽
最近我到尖沙咀一家燒烤店用餐,這裡是一個令人驚喜的地方,提供了豐富多樣的美食選擇。讓我來為大家介紹一些我品嚐到的美味佳餚。首先,他們的招牌手切肥牛串絕對是必點之一。這道菜色香俱全,肉質鮮嫩多汁,每一口都充滿了牛肉的香氣,令人回味無窮。接下來,我嘗試了他們的蝦滑,這是一道口感綿密的美味。蝦滑外皮烤得金黃酥脆,內裡則是鮮嫩的蝦肉,吃起來爽口可口。燒難肉串是另一道令人驚艷的菜品。肉串經過炭火燒烤,表面烤得微焦,內部卻保持著嫩滑的口感,每一口都能品味到肉汁的鮮美。如果你喜歡雞肉,不要錯過他們的雞中翼和燒雞軟骨。雞中翼烤得外脆內嫩,搭配著獨特的香料調味,帶來一種令人難以抗拒的美味。而燒雞軟骨則是口感酥脆,每一口都散發著濃郁的雞肉香氣。店內還提供了一道別具特色的奶香牛油粒。這道菜混合了牛油和香料,經過烤制後,牛油融化在粒粒之間,散發出濃厚的奶香味道,讓人驚喜連連。此外,肉韭菜花卷、魷魚鬚、粟米串和土豆片也是我推薦的美食之一。肉韭菜花卷口感彈牙,內裡包裹著鮮嫩的肉餡和蔬菜,美味又營養。魷魚鬚則是烤得酥脆,吃起來有一種特殊的嚼勁。粟米串和土豆片則是燒烤過的甜脆小吃,非常適合當作下酒菜。最後,我品嚐了他

如果你喜歡雞肉,不要錯過他們的雞中翼和燒雞軟骨。

最後,我品嚐了他們的紅糖冰粉,這是一道清涼解暑的甜品。冰粉口感細軟,搭配著濃郁的紅糖糖漿和各種配料,味道甜而不膩,讓人回味無窮。

總的來說,這家尖沙咀台式燒烤店給我留下了深刻的印象。他們提供的美食種類多樣,口味豐富,無論你喜歡肉類還是海鮮,都能找到適合自己的菜品。無論是手切肥牛串的鮮嫩多汁,還是燒難肉串的炭火香氣,每一道菜都展現著獨特的風味。而他們的服務態度也非常友好周到,讓我感受到了溫暖的用餐環境。如果你在尖沙咀附近尋找一家美味的台式燒烤店,我強烈推薦你來這裡一試,保證讓你流連忘返!
2023-12-05 13 瀏覽
星期六出去買衫, 之後約左朋友去尖沙咀食飯。我哋搵左一間餐廳食串燒, 可以一邊燒一邊傾計。餐廳每枱會放著一個鐵板爐, 保持食物溫度, 同朋友傾計也唔擔心食物會凍左唔好食。我哋叫左羊肉串, 金菇肥牛卷和雞腎等, 配搭孜然粉和辣粉燒烤, 十分惹味。羊肉串肉質嫩滑,食落完全沒有騷味。燒茄子用上佢既秘制醬汁和香料也很美味。最驚喜係佢既燒白鱔, 食落好脆口和嫩滑。最後點左鴨屎香檸檬茶和芒果沙冰, 好fresh, 可以解食物既油膩。

2023-11-11
  • 豚肉韭菜花卷
2023-12-04 526 瀏覽
今晚收工和朋友去尖沙咀行街, 行完有點肚餓, 便決定去食店林立的厚福街看看, 行到街尾H8那棟大廈, 看到這間餐廳覺得幾吸引, 便決定進去吃晚餐.點了餐後, 最先送上的是燒爆汁牛丸($22): 這牛丸幾出色, 重牛味, 多牛汁, 跟出面一般的牛丸不同, 幾好食.岩鹽安格斯 ($68) :安格斯幾好食, 牛的肉質幾好.岩鹽好香口, 好好食.大榭雪花一口牛 ($46): 牛好鮮嫩, 非常好吃, 很正.即開即燒大扇貝 ($35) : 蒜蓉味好香口, 好正, 又夠大隻, 不錯.甜燒大菠蘿 : $16菠蘿很大隻很香甜, 真的很好吃.很正.大樹烤活蝦蝦X3 ($38): 好香好惹味, 蝦夠大隻彈牙, 又新鮮, 不錯.燒雞中翼 ($20): 雞中翼燒得很香很好吃, 雞翼大大隻, 咸咸香香的, 很滑很好吃.手切肥牛串 ($18) : 肥牛串幾重牛味, 香口, 好食.渣男五花肉 ($18) :五花肉很香口, 很惹味, 不錯.秘製豬頸肉 ($18): 燒得很香口好好食, 汁燒雞肉串 ($18) : 雞肉串很好吃, 雞肉很滑很好吃.金菇肥牛卷 ($28) :金菇同肥牛真的很夾, 真的很好吃, 而且又不會溜.

甜燒大菠蘿 : $16
菠蘿很大隻很香甜, 真的很好吃.很正.
渣男五花肉 ($18) :五花肉很香口, 很惹味, 不錯.
秘製豬頸肉 ($18): 燒得很香口好好食,
鮮烤牛肋肉 ($33) :牛肋肉烤得好香口, 不錯.
變態辣雞中翼 ($23) : 雞翼很辣, 能吃辣的朋友可挑戰看看, 不錯的, 挺好吃.
蒜蓉娃娃菜鍋鍋燒 ($42) :  蒜蓉味好出, 不過個汁有點辣, 如果不能吃辣的話可能要叫他走辣.
叫了這麼多, 才 $487, 價錢合理.
2023-10-27
踏入12月天氣凍又係時候食熱辣辣既串燒🍢今個星期就去左尖沙咀既大樹燒烤🤭餐廳主打四川燒烤,望到個menu咁多野食🤩,我地都心大心細💓,樣樣都想試下,不過我地得兩個人👫,所以決定淨係叫左雞翼、扇貝、雞軟骨、雞腎、茄子、金菇、秋葵同埋菠蘿呢度好既地方會有個爐幫啲食物保溫,食串燒最緊要熱辣辣🔥,有個爐就唔怕吹水吹到凍哂啦😶‍🌫️,同朋友傾成晚啲食物都仲暖架 咁多款串燒黎講我地最中意係個雞全翼,啲香料足得黎食落仲好脆口。個茄子都唔錯,食落唔會燒到乾哂,仲好juicy,加上面頭滿滿既蒜蓉,一個字正👍🏼另外我地都叫左個開心花甲粉絲,呢個真心值得推薦👍🏼,D 汁好惹味😋🤪,岩哂重口味人士😈😈😈

2023-12-02 17 瀏覽
本以為串燒點食得飽,但食吓食吓,兩個人都滿載而歸。一串串食好方便傾偈閒聊,兩個人,一邊食一邊傾,密密食密密傾。燒烤店都有呢期流行嘅手打檸檬茶,仲係鴨屎香。食物重點推介:鮮烤白鱔- 超新鮮烤制,外脆內嫩,加上外皮有烤串香草🌿味,微辣。只有新鮮肉先可以有嘅味道。虎皮青椒🫑:唔係圓淥淥嘅燈籠椒,係尖尖嘅青椒。特色野仲有青椒蝦肉:虎皮尖椒加入蝦肉一齊烤,蝦肉同尖皮好夾。大大大茄子🍆:烤得入味又配制香蒜茸。一流👍兩人共食左幾十串,唔係大魚大肉,係串串鮮烤,唔會有太多餘嘅調味料。@大樹燒烤H8 12樓

食物重點推介:

虎皮青椒🫑:唔係圓淥淥嘅燈籠椒,係尖尖嘅青椒。

大大大茄子🍆:烤得入味又配制香蒜茸。一流👍

@大樹燒烤H8 12樓
  • 紅糖爆漿糍粑