2018-01-04
手卷是一種會令我上癮的食物,至於系點解呢?第一,手卷有各式各樣既配搭,例如三文魚、帶子、蟹柳,基本上你中意點配搭都得,同樣都系刺身,配到難食都有個譜掛🤔第二,手卷系好多地方都有得買黎食,方便度高,不過就絕大部份都冇櫈坐,但如果系好味既話,食完戈下滿足感絕對可以彌補冇得坐既不足。呢間小店既手卷種類基本上同市面上既差不多,但我想講既系,佢show出黎既餐牌系幾清晰,除左收銀機下面既餐牌,亦有掛牆電視show左部份種類既手卷出黎,比客人一目了然。吾好以為一間小店細細間,睇餐牌既人多極有限,咁做冇必要,到繁忙時間戈陣系好多人擠系戈度,根本吾系個個都有機會睇到餐牌,咁做可以令大部份既客人都睇到。今次點左一個三文魚蟹籽手卷,叫呢個嘅理由十分簡單,因為我本身係好鍾意食三文魚同埋蟹籽。手卷份量適中,好多蟹籽鋪左係面,其實點解我咁鍾意食蟹籽呢,我鍾意咬落去嗰種味道同埋爽爽地嘅感覺,真不錯呢。三文魚就有一整舊,口感鮮嫩、滑身,三文魚嘅味道亦好鮮,$20嘅價錢我覺得幾合理呀。順帶一提,自從葵涌廣場2樓翻新後,真係多咗唔少特色食店。有時我都會去戈度幫襯一啲唔係話真係好高人氣嘅食店,我覺得如果真係好食嘅,就算本
三文魚蟹籽手卷
順帶一提,自從葵涌廣場2樓翻新後,真係多咗唔少特色食店。有時我都會去戈度幫襯一啲唔係話真係好高人氣嘅食店,我覺得如果真係好食嘅,就算本身人氣唔高都值得去幫襯呀。葵涌廣場啲嘢食多數都係經濟實惠,如果以經濟實惠嘅價錢幫襯到美味嘅小食,咁就幫到啲小店主賺錢,自己亦能夠從中獲得真正嘅大滿足。