2004-04-17 40 瀏覽
d野食唔會好似和民咁細,但價錢又同和民差唔多喎,抵食好多ga!!跟住d野黎到仲要係勁熱,佢個牛肉鍋黎到d湯仲係度不停滾!!所以我都幾滿意呢間野~!
2004-04-16 15 瀏覽
今天是我弟弟的生日~昨天我便和母親及男朋友去和他提早慶祝~我們一行四人~8:15pm到~有卡座~晚餐包括順上菜次序)1.雞軟骨餃子~$22(好像是)~脆口,嫩滑,但略為油膩~2.麻醬雞絲冷麵~$28(好像是)~太黏口,不夠咸~3.芝士火鍋~$98~芝士香濃~配料有:麵包粒,蘆筍,金茹,豆苗,生菜,雞肉,牛肉,日本魚片,蟹柳等等~(可能有遺漏,不太記得了)4.大蝦石頭鍋飯~$68~好早送到,但我們差不多到最後才吃~不過依然熱騰騰~飯焦香脆~非常好吃~5.燒著仔牛柳粒~$38(好像是)~著仔,洋蔥十分入味,牛柳粒入口嫩滑~6.蟹子海鮮炒飯~$48~很香口,很多蟹子~7.金龍卷~$38~飯很結實,十分多蟹子,但不夠咸連加一~Total $376~比我想像中便宜~整體感覺良好~食物味道好~但環境略為嘈雜~服務也不錯,不停給我們加水~值得推薦!!!!!
晚餐包括
順上菜次序)
1.雞軟骨餃子~$22(好像是)~脆口,嫩滑,但略為油膩~
2.麻醬雞絲冷麵~$28(好像是)~太黏口,不夠咸~
3.芝士火鍋~$98~芝士香濃~配料有:
6.蟹子海鮮炒飯~$48~很香口,很多蟹子~
7.金龍卷~$38~飯很結實,十分多蟹子,但不夠咸
連加一~Total $376~比我想像中便宜~
值得推薦!!!!!
2004-03-12 11 瀏覽
昨晚與大食Eric到此吃晚飯, 我們叫了芝士火鍋, 帶子石頭飯, 炸天婦羅, 同埋一杯凍檸茶. 芝士火鍋蠻好吃, 不過略嫌芝士太少, 麵包未吃完已經沒有芝士, 還有雞肉太老了, 不太好吃, 還是牛肉味道較好; 帶子飯算抵食, 68元有成七八粒帶子, 味道也好; 至於天婦羅只屬一般貨色, 結帳時合共二百六十多元, 要算最不值的應該是凍檸茶, 因為一看才知盛惠二十五元一杯, 實在太貴.至於服務方面都可以, 不過侍應都幾"酷", 沒有笑容, 應該可以改善.
2004-02-18 6 瀏覽
d野一d都唔貴啦.....<br />98 芝士火鍋<br />28 各種剌身...有成5大塊...比元氣的大點點<br />98 刺身船....都有好多law...<br />你話佢貴最多話佢d汽水貴law....成25一罐
d野一d都唔貴啦.....<br />
98 芝士火鍋<br />
98 刺身船....都有好多law...<br />
你話佢貴最多話佢d汽水貴law....成25一罐
2004-02-18 1 瀏覽
你有冇食過芝士火鍋架???<br />你知唔知係第二度食芝士火鍋要幾錢呀???好懷疑你冇食過佢d野law...佢個芝士火鍋根本就算平啦...而且你有冇食得出佢落左唔少份量既清酒呀??食唔食得出佢係邊個原產地既芝士呀???你知道佢既成份先再話佢貴唔貴啦.....
你有冇食過芝士火鍋架???<br />
2004-02-13 1 瀏覽
環境唔錯,服務都幾好,d人都幾好禮貌。雞軟骨餃子好味,其他都ok
2004-02-10 4 瀏覽
前排成班friends黎食飯,食左佢地個招牌金龍卷,幾個石頭鍋飯,鐵板拉面再加左d小食同刺身.最有期望就係佢地個火龍卷, 因為佢地俾雜誌訪問時話佢地係原創者, 其他餐廳只係跟風...但係食落覺得無乜特別, 係d壽司飯巻住隻大蝦同芝士...唔夠鹹...個石頭鍋飯大份就大份, 唔係好好食...拉面我無食到...串燒墨魚丸就so-so啦...其他都係不過不失...價錢唔算貴o既...旺角諗唔到食乜都可以過黎...
個石頭鍋飯大份就大份, 唔係好好食...拉面我無食到...
串燒墨魚丸就so-so啦...其他都係不過不失...
價錢唔算貴o既...旺角諗唔到食乜都可以過黎...
2004-02-10 3 瀏覽
地方一般, 比較迫窄同埋幾嘈下. 唔係幾討好.<br />食物方面, 叫左鰻魚壽司同三文魚壽司, 可能自己比較天真左d, 照比例所睇, 兩客壽司既size 只有餐牌上壽司照片既一半左緊......而質數都係一般. <br />燒羊胺, 肉質同燒烤手法都係一般.<br />焗牛柳石頭飯, (個名唔係記得好清楚) 算係比較好, 牛柳肉質同肉味都幾好, 而其他配菜就麻麻地.<br />可能太多客人, 服務一般.......
地方一般, 比較迫窄同埋幾嘈下. 唔係幾討好.<br />
燒羊胺, 肉質同燒烤手法都係一般.<br />
可能太多客人, 服務一般.......
2004-01-15 4 瀏覽
mum.... i know this japanese resturant is not very good.
2004-01-13 1 瀏覽
尋日黎左宵夜,野食portion又大又fresh,叫左coffee red bean ice cream, 紅瑪瑙,前者正d,又叫左蟹子sushi,好新鲜好多蟹子辣牛肉鍋,好大鍋少少辣有o的似牛腩牛肉炒拉麵,好正好熱芝士粟米卷,好新鮮芝士同d ham roll together好好味泡菜餃子,好special 有dd辣service 好好有個男人好friendly and nice he shold be a manager or supervisor.叫左3gls drinks and those food, 3百around 抵啦
又叫左蟹子sushi,好新鲜好多蟹子
辣牛肉鍋,好大鍋少少辣有o的似牛腩
牛肉炒拉麵,好正好熱
泡菜餃子,好special 有dd辣
2004-01-10 1 瀏覽
唱完K, 成家人o黎到食晚飯, 星期五非常多人, 嘈到連播放住o既音樂都聽唔到, 就算裝修點好都搞禍晒.每人嗌o的, 越叫越多. 有豬扒石頭鍋飯配鰻魚汁: 個鍋一直俾個保溫器罄住, 食o左大半個鐘仲出緊煙, o岩晒o的慢人王; 芝士火鍋: 個芝士汁實在太美味啦! 濃度適中, 非常有芝味, 要我成盤飲晒都肯, 配麵包一流. 臨到淨o番墊底時, o的芝士硬硬o地食最ichiban; 燒牛扒: 要7成熟, o黎到其實係全熟. 不過o的肥膏好甘香, 調得好好味, 好似我嗲d調o的咁. 可以唔點醬都得, 如果唔係會蓋過牛本身o既味; 甜蝦剌身: 非常鮮甜, 嗲d忍唔住要多客. 麻醬鮑魚雞絲冷麵: 料本身唔錯, 但用麻醬o黎點太立口, 最好多加一種沙律醬; 清酒: 相比我所過試的, 較為淡. 因為有coupon, 所以送多個雜錦壽司, 估唔到有成5大件咁多: 三文魚, 鰻魚, 蝦籽等, 賣相不俗, 幾新鮮.服務都幾好, 雖然客人多, 但佢o地依然不斷幫我o地添茶又剩.題外話, 入o黎之前, 見到有人o係出面俾人打, 起身成口同下巴都係血, 好似睇緊戲. 我講呢間係銅鑼灣o個間.
2004-01-10 4 瀏覽
地址: 銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場2期地下G04店電話: 2770 6333菜式: 日本菜消費: 豐(每人$101-$150)
電話: 2770 6333
菜式: 日本菜
消費: 豐(每人$101-$150)
2004-01-09 7 瀏覽
我又一次去食tea啦! 今日碰o岩睇到去街街介紹佢,咪試o下囉.要上樓, 上到去得小貓三四隻, 坐坐o下仲只淨o番我o地, 好可憐. 但係益o左我o地, 包晒個場, 成層要晒, 哈哈哈!! 又由於坐6人窗口位, 享受住流行音樂, 睇住街上人來人往, 好嚮往...叫o既食物都ok. 黑椒牛/雞肉炒麵, 用鐵板裝住'謝謝'聲新鮮滾熱辣捧出o黎. 熱辣辣咁食, 已經好自然加o左味道分. 調味事實上亦唔錯, 不過油o左o的.侍應生當時冇咩做, 好nice咁同我o地傾偈, 又送coupon又剩, 幾ok.
我又一次去食tea啦! 今日碰o岩睇到去街街介紹佢,
咪試o下囉.
2003-12-19 8 瀏覽
今日同男朋友去食, 一心想試下佢個芝士火鍋~ 上到去, 好多人...其實感覺有d 混亂, 不過..我地有booking, 所以..都無咩影響~叫左個芝士火鍋, 牛尾鍋, 三文魚泡菜飯, 炸蠔...比我想像中好味喎, esp 個芝士火鍋同炸蠔....雖然芝士火鍋o既料唔太多, 但係...都夠食~ 佢仲有成籃麵包粒,最好味就係用麵包點芝士...^ ^...d 菇都好甜~ o個度d 人都好忙, 我諗人手唔太夠啦~ 不過佢地都幾nice o既, 我地問佢拎芝士汁,之前都諗住無o家喇, 點知佢轉頭真係拎俾我地~~個牛尾鍋..有d似牛尾湯, 我覺得唔夠熱, 所以無咁好食~ 另外個飯, um..可能個人唔太喜歡食熟o既三文魚, 而且d 飯又係凍...所以, 唔太recommend~不過overall, 都幾好, 佢地有d 小食都幾吸引~ 我都好試下!!
2003-12-02 7 瀏覽
我去過旺角大熊本食飯,d野食都唔錯既~~但真係好貴~~唔抵食~~一大隻碟裝得o個少少野~~都唔飽~~叫得多野未會飽囉~~由其係o個新出既芝士火~~真係好唔抵d材料得少少野~~不過石頭飯、焗飯都幾抵食~~不來個度d野唔乾淨~~d魚生壽司又唔靚又唔新鮮~~你話點去食呀~~唔通正係去食石頭飯咩~~到我食走既時候一定要經過廚房放d食物出黎o個位~~我見到廚房d人用手正下禁下d食物先拎出黎~~我個friend個度d野真係唔抵食~~不過佢就去銅鑼灣o個間~~佢話個度都冇咩人去食~~