2010-01-18 24 瀏覽
琴日路過去食, 熱辣辣又香脆, 拍得住台灣個d丫, 以解我o既悶氣~我地要中辣, 味道較得o岩o岩好,一定會再去~ $17 好大塊, 兩個人食都有多~
2010-01-17
2010-01-10 13 瀏覽
It's great how you can ask for the amount of the powder to control the spicy-ness!! The fried chicken there (ones which costs 17) is alright, although there is a strong chinese spice taste in the powder. The powder is very, VERY addicting, and once you start eating them... its unstoppable! It taste a lot better when its just fried (well of course) And they sell foods apart from chicken? although I've never really tried them beforeThe shop is popular mostly among teenagers, and the smell coming

The shop is popular mostly among teenagers, and the smell coming out from the shop is very strong! So beware if you feel sick, you probably wouldn't want to walk pass the shop.

$30 (其他)
2009-10-30 17 瀏覽
而家食緊塊超級雞排. 話去了雞皮., 但係肉質好乾.. 唔要辣的. 就變成冇味. 起碼都加d鹽比我阿, 麻麻地. 回想起台北的大雞大. 真好正好多. 唔鬼之得去親都排長籠. 仲要即炸. 唔辣的都好有味., 份量一大塊十幾蚊, 都算多. cut開小小塊. 兩個人都夠食. 另叫左條司華力腸. 都係唔得. 好硬. 但有少少咸味. 整体上. 麻麻地. 人地又話好食過肯德基. 我覺得唔係囉. 肯德基好食d.可能香港分店.係炸定哂. 雖然熱的. 但都係擺係保温. 下次都會試下個小辣. 係未真係都係咁唔得先.
而家食緊塊超級雞排. 話去了雞皮.,
但係肉質好乾..

唔要辣的. 就變成冇味.

起碼都加d鹽比我阿,

麻麻地.

回想起台北的大雞大. 真好正好多.
唔鬼之得去親都排長籠.
仲要即炸. 唔辣的都好有味.,

份量一大塊十幾蚊, 都算多.
cut開小小塊. 兩個人都夠食

另叫左條司華力腸. 都係唔得. 好硬.
但有少少咸味.

整体上. 麻麻地.
人地又話好食過肯德基. 我覺得唔係囉. 肯德基好食d.

可能香港分店.係炸定哂. 雖然熱的. 但都係擺係保温.

下次都會試下個小辣. 係未真係都係咁唔得先.
2009-10-30
2009-09-12 6 瀏覽
昨晚打算到附近的意大利餐廳... 奈何人太多唔知食咩~見到有食評, 話呢間好過台灣0既大大雞扒...真係有d咁0既事? 試下先要0左塊無皮0既雞扒...整法同台灣0既差唔多, 不過就唔係新鮮炸...食落口唔熱... 無0左0個份新鮮0既喜悅...而味道上(可能就係因為唔熱0既關係), 還是台灣的較好~但不妨一試~
昨晚打算到附近的意大利餐廳... 奈何人太多唔知食咩~
見到有食評, 話呢間好過台灣0既大大雞扒...
真係有d咁0既事? 試下先

要0左塊無皮0既雞扒...
整法同台灣0既差唔多, 不過就唔係新鮮炸...

食落口唔熱... 無0左0個份新鮮0既喜悅...
而味道上(可能就係因為唔熱0既關係), 還是台灣的較好~

但不妨一試~
2009-09-11
2009-09-07 39 瀏覽
從台北回來已一個多月,依然掛著豪大大,是日和朋友到將軍澳看到大雞大,二話不說來了一塊!皇者雞腿扒($17):雖然明顯是翻炸的,但雞扒依然鮮嫩,味香且濃,胡椒味再加上味粉,小辣對我來說已經辣得咀都腫了,不過惹味非常,明知道很熱氣,但都忍不住一件一件的放入口。炸粉沒有豪大大的離罩,沒有雞記的硬,薄薄一片,但都可以把肉汁及熱力鎖起,juicy~!滑滑的肉,濃濃的汁,吃到最後仍然燙口。吃過此雞,豪大大給比下去了。
吃過此雞,豪大大給比下去了。
好大隻雞
好多雞
皇者雞腿扒
好juicy
好大隻雞
好多雞
皇者雞腿扒
好juicy
每次經過大雞大我也會被那濃濃的香料味吸引這次不只是聞, 但試的並不是雞咖喱角+春卷($11@8件, 隨意配搭)1.這次我想先說服務, 真的很值得讚其實鋪面還有很多一早炸好的咖喱角和春卷但我想吃新鮮炸好的所以店員說可以特意為我們炸一份新的等的時候只是2-3分鐘新鮮炸好後還問我要不要辣的最後我沒有要但見店員將咖喱角和春卷放在盤內「兜兩兜」原來是加香料2.食物香料當然非常出色但吃後使人有點口乾咖喱角本身的咖喱味並不重但新鮮炸好的非常脆口而春卷的皮較厚本身味道不足但混合香料後則不錯總括而言味道是全靠香料的但看見雞炸得不錯下次要試試
每次經過大雞大
我也會被那濃濃的香料味吸引
這次不只是聞, 但試的並不是雞

咖喱角+春卷($11@8件, 隨意配搭)
1.這次我想先說服務, 真的很值得讚
其實鋪面還有很多一早炸好的咖喱角和春卷
但我想吃新鮮炸好的
所以店員說可以特意為我們炸一份新的
等的時候只是2-3分鐘
新鮮炸好後還問我要不要辣的
最後我沒有要
但見店員將咖喱角和春卷放在盤內「兜兩兜」
原來是加香料

味道是全靠香料的
但看見雞炸得不錯
下次要試試
2009-09-06
$11 (其他)
2009-08-24 3 瀏覽
今日去坑口行街,行經呢間野,覺得幾吸引,於是心郁郁想買,但見到d bb雞甘細…所以都唸左1陣先決定買當我等緊個員工1號幫我整之際,突然聽到員工2號鬧佢:你甘樣吾得ga.一輪嘴鬧,鬧完之後,員工1號夾翻舊雞走,我開頭都莫名奇妙,吾知咩事,之後羅到d雞,我數下發覺岩岩好7舊雞,原來個員工1號好心俾多舊我,可能覺得真系太細…真系好好人好細心!講真,我吾系希罕果1舊半舊雞,只系覺得1,你要鬧都吾好鬧甘大聲俾我聽到,d客會點諗,2,我覺得做呢d野最重要都系希望d客反轉頭買,你整到甘,俾人留低壞印象lor…
2009-08-14 4 瀏覽
補返之前既食評~行行下街見到d雞好似炸得唔錯, 又試試~有好多款choices, 有皮/冇皮雞扒, 雞腿,雞槌, 薯條.........今次食雞腿, $17好大塊, 佢係個柜拎一件走去返炸, 跟住加d味粉, 切開一舊舊, 食落d炸粉唔厚, 有dd辣(雖然我已經叫唔辣), d雞肉唔乾, 仲好嫩喎, 有肉汁 食完都唔口乾~ 不過就熱氣d la
補返之前既食評~

行行下街見到d雞好似炸得唔錯, 又試試~
今次食雞腿, $17

• 雞腿
2009-07-17 5 瀏覽
買了一份BB雞 $17 辣度有三種 大/中/小辣但辣唔係一般的辣係辣得幾過癮第一次食應該先試小辣而雞肉方面都幾好幾嫩滑份量唔多當偶爾食一次都唔錯成日食就唔好
買了一份BB雞 $17

當偶爾食一次都唔錯
成日食就唔好
2009-07-17
2009-06-16 6 瀏覽
食過麵線後,覺得一般... 對台灣小吃期望唔算好大。不過,尋日又去將軍澳見工,早左去.. 咁就試下大雞大的 BB 雞了。佢係翻炸的,講真,真係幾好味喎﹗個脆槳厚而硬身,但好脆... 而件雞好滑,同埋又唔算好油膩喎。而 D 味精又好正,有肉桂味,少少甜,再加埋小辣,好正﹗食完後好回味,但要飲 1000 ml 水先得。不宜多吃... 哈哈

BB 雞
BB 雞
2009-05-21
今日同男友去坑口站, 見到呢度有雞排咪買塊黎試, 睇下同我地去台灣食ge 雞排相差成點.買左塊無連皮ge. 叫左小辣, 但係個職員係咁落辣粉.辣到吖...其實炸得都好ok, 但個塊炸皮同d 肉分開ge. 肉就比台灣薄得多, 不過整體黎講都幾好味.但嘴刁的男友就拒絕再幫襯啦, 話小辣都辣到佢係咪飲野都攪唔掂...

2009-05-20
  • 招牌雞排
2009-05-05 10 瀏覽
想買點小食到朋友家. 很久沒有到連理家, 發現以前的時裝店等都變成小食店, 其中呢間有條人龍, 心想應該有賣點, 於是幫襯.買了: 招牌雞扒 --> 肉很"鞋". 後來才知道應該要點「超滑雞扒」才對BB雞小辣 --> 很好吃, 所謂小辣其實都幾辣, 不過啱我.BB雞唔辣--> 都很好吃, 服務員包裝前加入秘製香料, 邊吃邊感受台灣的味道BB雞$17有成6大件, 抵食. 咗冰凍啤酒一流,

BB雞$17有成6大件, 抵食. 咗冰凍啤酒一流,
2009-04-20 10 瀏覽
復活節假期剛去完台灣回來,內心一直念念不忘台灣美食,剛巧經過東港城,記得有間大雞大台式炸雞排,忍不住要去排解相思之苦。買了一份$17連皮的炸雞排,價錢比台灣賣的貴很多,但始終是香港,$17也算是合理價錢。香味跟台灣的一樣,充滿椒鹽的味道。台式小食一向味道偏濃,我選擇了中辣,但此店的調味粉胡椒味很重,所以很辣,我覺得比台灣地道吃到的更濃味,小辣應該比較適合我。另外我見其他顧客多選擇BB雞而不是要雞排,店中標明BB雞用雞脾肉炸成,應該會更為嫩滑,$17有7件,相信比雞排出色,下次再來試試。

2009-04-19
2009-04-05 9 瀏覽
去過台灣食過x大大雞扒, 覺得好好食, 想食好耐大雞大了, 開到來tko一定要try try啦~~order了一客, 等咗我成5分鐘, 原來miss了單...... 不過佢一有order先新鮮炸, 不過點解我前面個人果塊大我行我果塊咁多??終於等到了......不過又做mud同我剪細佢呀~~~~~~~ 我想一大塊食bor~~~~~第一口咬落去, 有d台灣的味道, d味(精)好濃, 不過雞扒有d硬, 台灣果隻厚身d, 炸完脆之餘, d肉仲好juicy, 大雞大果d就差d, 因為d肉太薄身了........再食第2,3舊就覺太乾太salty了... ok好食啦, 不過太熱氣了......

• 大雞扒
2009-03-31
早前試過佢大雞大雞板有兩款,分別 : 招牌及嫩滑,每款$17.00。分量多,大大塊(有時會剪約1.5塊),要小辣口味,味道ok又香,但食落乾真真咁,d工作人員話咁先有口感。今次試BB雞,係用雞脾肉,同樣小辣,只得7-8粒左右,但雞肉好滑,皮又脆,好好食。其分店多數在西鐵站(元朗、天水圍、屯門等數間)
,d工作人員話咁先有口感。

其分店多數在西鐵站(元朗、天水圍、屯門等數間)
2009-03-27