餐廳: 天仁茗茶
資訊:

2023-01-22 347 瀏覽
今日嚟咗荃灣呢邊行街辦年貨✨行到去荃灣地鐵站附近發現有個千色商場都幾好行🤪入面入有間天仁茗茶🤪🤪就緊係買返杯野飲🤩🤩呢度嘅飲品真係好多選擇啊✨✨我就叫咗一杯珍珠鮮奶綠$28~ (如果大家鍾意呢個|記得係嗌珍珠鮮奶綠喇!)因為佢係即場用muji明治牛奶整~好飲好多㗎💛💛而家新年嘅關係,佢哋個紙杯都轉咗做新年特別版,係有關兔兔嘅主題真係好得意啊💛💛🤤🤤飲得仲睇得~~都幾好啊✨✨😗🤩🤩

2022-09-23 240 瀏覽
天仁真的不行,以前的珍珠奶綠是不錯的。但現在真的好離譜,珍珠奶茶居然沒有珍珠,這個簡直就是基本的致命錯誤。這就算了,奶茶,奶無奶味茶無茶味,因為走糖常溫,混了大量的水,茶和奶完全沒有融合,再加上鮮奶本身味道較淡,喝的全部都是奶茶水。然後價格也貴了,但價格不是問題,問題是你已經加價了,但品質也保持一下啊。還是說為了降低成本,瘋狂加水⋯⋯果斷退款,明明之前踩過的坑,我居然在同一間又踩了。下次再買,是我的錯。當然這個也可能是少數情況,大家自行避雷。
珍珠鮮奶綠
2022-09-23
5 分鐘 (堂食)
繼上次新乳酪飲品有得減$5,以為平左,但點知今次更優惠,某信用卡買一送一🤑🤑,但可惜只限同款飲品🥤🥤同一時間飲兩杯同口味⋯感覺有點怪怪,希望下次可以兩杯同價唔同味會開心D😏😏~~~凍仙草鮮奶茶🥤(少冰)~~~晚上八點幾想飲嘅材料好多都冇貨,例如芋頭、珍珠🧋、綠茶🍵!😔😔無奈之下就叫咗平時一定唔會叫嘅仙草😶😶(習慣叫珍珠),仙草嘅感覺就似香港嘅涼粉,有少少仙草獨有嘅味😗😗,只係多咗份咬口🫢🫢!另外亦都冇咩鮮奶味,茶味亦都唔重🙄🙄完全真係一杯極之普通、普通、普通嘅奶茶🥤囉🫥🫥辛苦🤴🏻幫我飲左1.5杯🥤!😚😚如果優惠期間仲有機會飲嘅一定要早啲黎揀🤔🤔

~~~凍仙草鮮奶茶🥤(少冰)~~~

另外亦都冇咩鮮奶味,茶味亦都唔重🙄🙄
完全真係一杯極之普通、普通、普通嘅奶茶🥤囉🫥🫥
辛苦🤴🏻幫我飲左1.5杯🥤!😚😚

如果優惠期間仲有機會飲嘅一定要早啲黎揀🤔🤔

2022-06-21
3 分鐘 (外賣自取)
$15 (其他)
2021-11-24 391 瀏覽
早早係荃灣食完晚飯想食下甜野但太飽經過位於千色匯一期既天仁茗茶見佢地有新推出既Orange Green Tea with Agar同Grapefruit Green Tea with Agar 驚葡萄柚會苦澀最後選左鮮橙綠茶配寒天($31)鮮橙味好出橙汁味唔會好甜食到有橙肉應該真係鮮榨但略嫌綠茶味存在感好低飲唔到咩綠茶味加埋飲落好清爽寒天量都幾多寒天食落Q彈又帶點煙un 感唔會淋petpet 咁整體感覺唔錯 幾解膩·店舖空間都幾大有幾張枱比客人企係度飲野但如果有枱櫈就更好
早早係荃灣食完晚飯
想食下甜野
但太飽
經過位於千色匯一期既天仁茗茶
見佢地有新推出既
Orange Green Tea with Agar
驚葡萄柚會苦澀
最後選左鮮橙綠茶配寒天($31)

鮮橙味好出

店舖空間都幾大
有幾張枱比客人企係度飲野
但如果有枱櫈就更好

2021-05-27 378 瀏覽
今日天氣好熱,行過天仁茗茶就想買杯野飲,諗緊飲咩好個陣就見到有茶味軟雪糕,有綠茶同鐵觀音2隻味,平時野飲就飲得多啦,咁我就叫左鐵觀音味,食落茶味夠濃,唔會太甜,質感冰冰,透心涼呀
2021-05-06
2021-05-02 258 瀏覽
近期OpenRice同天仁茗茶做優惠,八折可以買到$25天仁茗茶現金券。加埋OpenRice嘅信用卡優惠,最平可以$10買到一杯珍珠鮮奶茶!之前用BoC Pay $200減$60的優惠購買餐飲券,$200買10張$25現金券,就埋星期日及日的BoC Pay優惠, $140買到$250現金券,等於$14一杯珍珠鮮奶茶。嚟緊匯豐信用卡優惠,買$400減$200 !即$200買到20杯,計返等於$10一杯!優惠券使用期限仲要去到2022年3月31日,慢慢飲。講番杯嘢飲,天仁茗茶茶底靚就街知巷聞㗎啦。珍珠鮮奶茶用鮮奶製造,無加奶精,更健康。珍珠係用心製造嘅珍珠,有黑糖味,軟硬度適中,夠煙韌。至於另一杯叫咗黑鑽鮮奶茶,5分甜甜到剛好,仙草份量亦都幾多,好似啫喱咁軟軟地,好味道!

!優惠券使用期限仲要去到2022年3月31日,慢慢飲。

2021-04-29
  • 珍珠鮮奶茶
2020-06-14 610 瀏覽
依間天仁茗茶都算係少人既一間次次行過都只係幾個人排隊/等緊野飲 今次都唔例外一如以往都係飲佢既珍珠鮮奶綠半糖少冰果陣係個台灣人教我話普通奶茶係用奶精去沖 鮮奶茶先真係用鮮奶 會健康啲又好飲啲!
依間天仁茗茶都算係少人既一間
次次行過都只係幾個人排隊/等緊野飲 今次都唔例外
一如以往都係飲佢既珍珠鮮奶綠半糖少冰
2020-05-12 400 瀏覽
咁今日放工就返返去荃灣食野啦!晚餐就選擇左係千色滙果個泰國船麵度食啦,由於沒有提供餐飲嘅關係,我地決定食完晚餐之後就去樓下天仁茗茶度買杯野飲啦!落到去之後佢地都差唔多收工啦,我地就快快咁點左杯凍嘅珍珠鮮奶茶啦,店員都好快手咁樣即沖俾我地。飲左之後,茶味都非常香,感覺重有少少回甘,而我最欣賞最欣賞就係佢地d珍珠,好有口感,而且好香黑糖味道,可能你臨近收工嘅關係,都重好多珍珠,感覺上就真係幾抵飲,唔錯唔錯,會再黎幫襯。

自從天仁茗茶初進駐香港時食過後,襯今次買一送一久違再食,款式少咗好多,只有兩款,但印象中當年都係食鐵觀音雪糕,雪糕裝得滿滿,茶葉碎比印象中多,但入口還是順,味道幾特別,甜度適中,很飽肚,要食完比想象中難。
外賣自取
知道上個月快閃優惠做得差,今次梗快又做,宣傳就似樣,現場有廣告牌指示,只要向店員出示成功開啟恒生信用卡DORI嘅畫面,再用恒生信用卡付款,就可以係天仁茗茶茶飲享有茶飲或雪糕買一送一,優惠至22/9。今次茶飲全餐牌都得無限制,雪糕就只有綠茶同鐵觀音,明明以前好多款。天仁茗茶向來茶質素都唔差,果汁試過都可以,但今次飲913黑糖珍珠鮮奶茶就明顯覺得黑糖唔香,珍珠囗感過軟,而茶味已被蓋過,有點浪費。偏偏黑糖珍珠又成日賣哂,果然每間都有擅長同唔擅長嘅嘢,多人買唔代表係最好。

2019-07-17 242 瀏覽
有日經過天仁,睇到佢推出紅龍果系列!我對眼發光!~因為成日坐在office,腸胃都唔多好!想食下生果又懶得買!附近又冇果汁店! 睇到天仁推出紅龍果系列!明知加糖份都照飲~因為火龍果對腸胃很好!~自我感覺良好啲!HAHA!佢地好快手!~睇到佢地在雪櫃拿一杯杯果肉出來加綠茶整~我最後叫咗杯 紅龍果綠茶!~甜度我建議70% ,小冰就可以!~ 見到製成品好靚~紫紅色!~即刻影下相!佢慢慢沉澱啲顏色好靚~番到公司即刻推介比啲同事!
有日經過天仁,睇到佢推出紅龍果系列!
因為火龍果對腸胃很好!~自我感覺良好啲!HAHA!
佢地好快手!~睇到佢地在雪櫃拿一杯杯果肉出來加綠茶整~
見到製成品好靚~紫紅色!~即刻影下相!
佢慢慢沉澱啲顏色好靚~番到公司即刻推介比啲同事!
2019-06-21
2019-07-15 192 瀏覽
係人都識既天仁茗茶咁多款,平時飲開珍珠奶茶既我今次試下913奶茶+珍珠係點仲要叫埋茶濃先可以好好品賞個茶香,飲落超有驚喜,茶味夠又奶滑,珍珠甜甜地又好咬,同平時珍奶差天共地,以後去天仁只會飲913幼茶

2019-06-21 144 瀏覽
下午茶時間就想飲返杯珍珠奶茶嘆返下,咁岩有外賣APP 有八折優惠,梗係即刻叫返杯啦!😋😋平時飲開鮮奶茶,今次想轉下款試下新野,就叫左茉香綠茶加珍珠🙆🏻‍♂️🙆🏻‍♂️天仁嘅茶不嬲都好夠茶味,所以都好放心叫其他茶飲。🥤🥤茉香綠茶有少少澀,如果唔想茶味咁濃建議叫紅茶。珍珠本身有甜味,所以唔洗額外要糖,無糖加甜嘅珍珠剛剛好👍🏻👍🏻珍珠粒粒分明彈牙有咬口,唔覺唔覺就已經會食哂😜😜外賣送到黎時成杯都仲係完好冇漏到茶出黎,包裝得唔錯👍🏻

天仁嘅茶不嬲都好夠茶味,所以都好放心叫其他茶飲。🥤🥤
珍珠粒粒分明彈牙有咬口,唔覺唔覺就已經會食哂😜😜
外賣送到黎時成杯都仲係完好冇漏到茶出黎,包裝得唔錯👍🏻
2019-06-21
30 分鐘 (外賣送餐)
2019-05-18 141 瀏覽
今天天氣好熱好焗,早上在家整天在冷氣房,即使出門前沖了凍水,好像也解不了暑。接男友下班後去了荃灣,已經好想食雪糕,不過又唔想太膩尢甜,諗起天仁茗茶有茶味軟雪糕又未食過,見有綠茶及鐵觀音兩個選擇,不用想就要咗鐵觀音脆筒。(綠茶味太多地方有唔夠特別)眾所周知天仁既茶係眾多台式飲品中比較不甜的,果然雪糕也沒有令我失望,是非常清爽的味道。個軟雪糕都算幾大支,質感水水的,茶味濃,唔太甜,估計奶比例唔算多,完全無厚重感覺,食完真係透心涼,真心消暑良品不過我男友係奶派,試過後覺得與其食雪糕,不如叫杯飲品。唯一一個缺點係。。。好快溶!!因為水份比例重,所以要快手食,要不就會好似我咁食到成手都污漕哂
唔夠特別)
不過我男友係奶派,試過後覺得與其食雪糕,不如叫杯飲品。
2019-05-18
2019-05-01 141 瀏覽
今日(1-5-2019 Wed) 勞動節假期,同老公落荃灣整o野,整完就睇吓呢o度開o左門未?因為想快啲用o左張$20.00o既禮券.去到,係開o左o既,睇吓menu,有好多選擇,睇o左好耐,我o地決定要$27.00o既香芋鮮奶綠,o係等o既時候,至發現有鮮果綠茶.好快,杯o野飲整好飲得.唔太甜兼味道好淡,唔多飲到鮮奶同綠茶o既味道,香芋被打到好細粒,但唔夠腍同唔夠味,成杯o野都唔掂.環境同衛生:本應冇乜好寫,但我o地因為o係角落o個張枱有蚊淺飛o黎飛去後,就轉到第二張枱,點知張枱係爛,木枱面幾乎可以成塊拎起.抵食係2.5分其他:除o左飲品同雪糕外,重有小食賣.

去到,係開o左o既,睇吓menu,有好多選擇,
好快,杯o野飲整好飲得.
香芋鮮奶綠

環境同衛生:

抵食係2.5分

其他:
除o左飲品同雪糕外,
重有小食賣.
2019-05-01
2 分鐘 (堂食)
$13.5 (其他)
用餐優惠
現金券