2024-09-23 15 瀏覽
Pacific Coffee 的黑椒穀飼牛仔粒套餐在科學園區是一個受歡迎的選擇,特別是對於忙碌的上班族來說,這道餐點提供了快捷且均衡的午餐選擇。味道:黑椒牛仔粒的調味恰到好處,黑椒味道濃郁但不過重,牛仔粒嫩滑多汁,咀嚼時帶有鮮香,讓人食欲大開。牛仔粒的質感適中,經過細心調理,帶有微微的焦香和黑椒的辣感,增加了整體感受:這道菜的份量適中,適合午餐享用。牛仔粒與蔬菜的搭配均衡,適合需要蛋白質和纖維的上班族鹹度和油膩感:部分人可能會覺得黑椒的味道偏重且稍微油膩,如果不喜歡重口味的人可能會覺得稍鹹。價錢:作為咖啡店的套餐,價格相比其他午餐選擇可能略高,但整體來說物有所值。

2024-06-24 53 瀏覽
因為coffee shop位置不方便停車,所以用App預先點了3杯凍Mocha, 1杯Mocha chilino, 打算一停車,就入店取咖啡,即走。結果去到,就發現整少咗杯Chilino.店員仲話係叫咗3杯。我ahow 電話,話仲有杯Chilino, 佢先望下自己張單,發現漏咗杯,個女店員就叫個男店員做。我等期間,會喺我面前接單,交收咖啡,冇安排話喺邊度等。由我發現整漏咗,到整番俾我,一句唔好意思都冇。呢兩位中年男女店員都當冇事發生。唔會再幫襯,反正唔係得佢呢間coffee shop.

我等期間,會喺我面前接單,交收咖啡,冇安排話喺邊度等。

由我發現整漏咗,到整番俾我,一句唔好意思都冇。

呢兩位中年男女店員都當冇事發生。

唔會再幫襯,反正唔係得佢呢間coffee shop.

2024-06-24
15 分鐘 (外賣自取)
來到今日係一連四連四場的馬拉松🏃🏻‍♀️比賽最後一場,今日就一如往常早一點來到科學🧪園比賽場地準備一下先戈,當然架要去我最愛的Pacific coffee 飲下咖啡☕️hea下,今日天氣實在太熱啦成32度,唔飲下凍飲真係會解唔到身上d熱氣。我就叫左杯榛子🌰牛奶🥛咖啡☕️$41,而麥生就叫左果芒果🥭狂熱$39,我極力推薦大家要試狂熱芒果🥭,佢味道似芒果🥭雪糕🍦,同埋d沙冰打到好細緻,好滑,大家一定要試下。
榛子🌰牛奶🥛咖啡☕️
芒果🥭狂熱
2019-08-10
榛子🌰牛奶🥛咖啡☕️
芒果🥭狂熱
2018-01-07 972 瀏覽
回憶的味道最近呢幾年 迷上飲咖啡冇論係齋啡 手調咖啡 滴漏咖啡 通通都好喜歡連所咖啡室 小家經營ge都很喜歡上次又再一次去番Pacific 飲回想起第一次寫食評都係pacific 只係身邊ge人轉左 價錢轉左味道...應該都係一樣今次叫左cappuccino 加cheese cakeCappuccino 奶泡香滑 咖啡味濃郁奶同咖啡比例非常合當 唔會著重於一邊慢慢坐低飲都幾寫意Cheese cake 好重芝士味 加上sour cream 可以中和一下芝士ge濟 可惜 餅底做得唔好 好鬆散 又冇牛油香味 令蛋糕整體扣左分友人叫左 matcha latte 抺茶唔苦澀 同牛奶好match 可是 飲到底會出現未溶化ge抺茶粉 呢度扣左唔少分芝士牛肉tart 冇記錯的話好漏 不太推介皮又比較油 一d都做唔到鬆化ge效果下次都係飲野穩陣d
回憶的味道

好漏 不太推介
皮又比較油 一d都做唔到鬆化ge效果
下次都係飲野穩陣d

2017-07-31 640 瀏覽
是日35度, 好多年夏天都冇咁熱了但係屋企又冇野做喎, 好悶好悶好悶呀!悶既時候當然要約班FD一齊出去HEA下啦今次我地HEA到去科學園玩完影相, 睇完車展後, 又熱又累好想坐底咁我地就去左PACIFIC COFFEE飲杯野今次我叫左杯綠茶紅豆冰綠茶味好濃, 綠茶控一定要試下CREAM都夠, 夠香口但紅豆有D硬, 估計煮既時間爭少少,飲完D杯野真係透心涼, 涼到有少少頭痛順帶一提, D間野冷氣唔係好夠, 睇到佢個温度計有成26度, 坐得唔夠舒服囉
是日35度, 好多年夏天都冇咁熱了
但係屋企又冇野做喎, 好悶好悶好悶呀!

悶既時候當然要約班FD一齊出去HEA下啦

今次我地HEA到去科學園

玩完影相, 睇完車展後, 又熱又累好想坐底
咁我地就去左PACIFIC COFFEE飲杯野
今次我叫左杯綠茶紅豆冰

綠茶味好濃, 綠茶控一定要試下

CREAM都夠, 夠香口
但紅豆有D硬, 估計煮既時間爭少少,

飲完D杯野真係透心涼, 涼到有少少頭痛

2017-07-30
2017-02-16 624 瀏覽
因為好想食甜品所以就去左cafe坐下食埋甜品兼傾陣計啦😆可能因為太夜既關係淨返好少蛋糕可以揀><所以我地就嗌左New York cheesecake同埋brownies 仲嗌左1杯ice chocolate😛首先講下杯野飲啦 佢飲落好濃郁既朱古力所以味道都係偏甜既🙈不過陣甜味又唔會太假都可以接受之後就係cheesecake同埋brownies啦 個人黎講比較鐘意食個brownies因為佢輕輕焗左下所以係暖暖地既而個面就有少少脆脆地食落好正朱古力味都好出😛而個cheesecake就不過不失啦 比較實身所以食到最尾都真係有少少膩膩地架同埋好飽囉😳
2016-05-30 683 瀏覽
因為係科學園返工所以係放break既時候就買左杯飲品飲左杯chocolate 碎冰同邦尼飲品方面,相對地比其實品牌無咁甜只有個cream係甜點少少但覺得都足夠的而且個冰都打得幾細無好硬好大粒既冰邦尼就會甜點但都鬆軟既無chocolate 粒粒係入面覺得加少少會再有口感啲
因為係科學園返工
所以係放break既時候就買左杯飲品
飲左杯chocolate 碎冰同邦尼

飲品方面,相對地比其實品牌無咁甜
只有個cream係甜點少少

但都鬆軟既
無chocolate 粒粒係入面
覺得加少少會再有口感啲
2015-11-16 384 瀏覽
某信用卡買手調咖啡有7折,買左杯Mocha Lust加cream, 三十蚊唔洗,一於試吓沙冰同Mocha 混合得好,但Mocha味唔重,加左cream 幼滑好多,冰粒幼細,好易入口。今次為提神而買mocha lust, 反而飲完更飽肚,更眼瞓,哈哈一平就平到$12.6, 如果另一對手店都有這個優惠就好(個人認為另一間的咖啡底比較好~~~)
Mocha Lust
七折
2015-07-14 299 瀏覽
超過2年無見阿妹,好開心呀好靚女好索呀好亭亭玉立呀!!!!!今日做義工拍嘢講下dse聯招放榜心得,上去之前去買早餐,又係我的私心分享sausage roll, 一個充滿中學回憶的食物。以前中學graduation ceremony ,每年家政室由前一日開始準備,廿幾個鐘,焗製不同的食物,以備茶會用。腸肉卷sausage 由買材料,餅皮,都是我負責的,出品100件有沒有,也沒有數過,每年都要弄,菜單每年不變似的。說回今天,難得放假都幫手拍攝,我都算係唔話得,拍攝現場無窗,無冷氣,焗到似焗爐溫室40度,大家都好辛苦哂呢,回家倒頭就睡。諗起早幾年做學友社dse放榜義務輔導員,聽過無數求助個案,其實現在的小朋友都好像抱有苟且偷生的心態.......anyway做放榜輔導員感覺似昨日發生!!是日重點係我發現俾中學生大學生圍住,終於覺得自己多多少少還有95後應該有的青春!!!!腸肉卷挺滋味的,不過不夠熱呢,員工態度也有點一般般。皮脆肉厚,好香PERSLEY味....HAHA不過重點是有點油......科學園很大,腸肉卷也不少,但是味道一般,我覺得我煮的會更好吃。還有,地方很大,冷氣不足夠!!!!!

腸肉卷挺滋味的,不過不夠熱呢,員工態度也有點一般般。
皮脆肉厚,好香PERSLEY味....HAHA

不過重點是有點油......

還有,地方很大,冷氣不足夠!!!!!!

2015-07-06
2015-03-27 278 瀏覽
今日叫咗杯Latte返公司,一打開冇奶泡,飲落去完全冇咖啡味,同飲一杯加咗奶嘅滾水冇分別,結果頂唔順,落咗。其實之前已經同佢哋反應過,之前飲嗰杯仲有一舊舊咖啡渣响杯底,反應完之後係有改善,但好快又打回原型,勁失望 ,上次嗰bagel 烘到好似塊餅乾咁硬,佢哋見到都照俾嗰客。

2015-03-27
2 分鐘 (外賣自取)
$33 (早餐)
2015-02-26 277 瀏覽
同同事食左餐唔抵食o既午餐決定去嘆番杯咖啡回回氣好鍾意飲cappuccino,無論邊間cafe都係咁話啦~同事叫左杯double espresso,佢話呢杯野一d都無咖啡香味不過難得o既係呢個時間有張梳化椅攤抖下嘛~
同同事食左餐唔抵食o既午餐
決定去嘆番杯咖啡回回氣

好鍾意飲cappuccino,

無論邊間cafe都係咁話啦~

同事叫左杯double espresso,
佢話呢杯野一d都無咖啡香味

不過難得o既係呢個時間有張梳化椅攤抖下嘛~

2015-02-12