餐廳: 太興 (新文華中心)
資訊:

餐廳: 太興 (新文華中心)
資訊:

2010-04-18 26 瀏覽
今日lunch試左呢個牛扒飯, 件牛扒真係好林呀, 超級好食囉, 一啲un都冇囉! 可能今次撞手神比我食到呢件牛扒掛, 真係唔錯呀! 而家太興有"有衣食行動" 飯,意粉果啲如果食唔晒, 可叫少飯可以減$1

2010-04-16
2010-04-08 36 瀏覽
去食下午茶,我叫左頂級午餐肉滑蛋公仔麵,朋友叫左肉鬆蛋鑲薯杯餐蛋麵味道一般,午餐肉就用白豬仔午餐肉,而麵就用麻油味出前一丁,但麵煮得太冧,$26個餐蛋麵餐算偏貴肉鬆蛋鑲薯杯,薯杯就用油炸過所以好多油,薯杯面D蛋沙律就無乜味,奶荼就ok

肉鬆蛋鑲薯杯,薯杯就用油炸過所以好多油
,薯杯面D蛋沙律就無乜味,奶荼就ok
頂級午餐肉滑蛋公仔麵
肉鬆蛋鑲薯杯
2010-01-14 18 瀏覽
太興雖然燒味係出名, 但其他午餐下午茶餐都唔錯既, 今日2點去到太興, 原來佢地下午茶2點就開始, 我地叫左鼓椒斑(月南)炒米, 雜錦炒烏冬鼓椒斑(月南)炒米 - 賣相真係麻麻, 估唔到佢啲米炒到一舊舊咁, 可能炒麵會好食好多, 但個味道都唔錯幾好家! 雜錦炒烏冬 - 味道比較濃, 食到尾比較咸, 啲料都好多家, 烏冬係讚岐口感其實太興啲野都好貴, 埋單一個餐都成四十幾蚊

其實太興啲野都好貴, 埋單一個餐都成四十幾蚊
2010-01-09
2009-11-07 23 瀏覽
一向都是太興粉絲,因為燒味有水準,又有冰鎮奶茶飲,久不久都心思思想食下雪菜燒鵝絲燜米 $40比想象好,其實似炒多於燜半乾半濕,但又會太多油,感覺健康D嘛材料份量都OK,好食燒味双并(叉燒、油雞) $65叉燒少肥,但又腍滑香甜油雞的豉油味不算香濃,食落同切雞好似分別不太大,只是層皮顏色不同,雞味普通,因為是雞胸部位所以未算滑。油菜冰鎮奶茶當然是好飲,如果大杯D更好檸茶 x 2服務都幾好,我們食完後無立即埋單,還叫服務員清走枱面東西,服務員清理完還給我們換過2杯清水,雖然可能未必會飲,但感覺到他不介意你繼續坐。

雪菜燒鵝絲燜米 $40

材料份量都OK,好食

燒味双并(叉燒、油雞) $65
叉燒少肥,但又腍滑香甜

雞味普通,因為是雞胸部位所以未算滑。
油菜
冰鎮奶茶
當然是好飲,如果大杯D更好

檸茶 x 2

2009-11-07