2006-09-14 25 瀏覽
在Branch 開完會,巳經六點半,想獨個兒吃頓男人飯,便來這兒。選擇算少,僅燒腊、茶記湯粉麵、多士奶茶而已。點選了雙拼燒腊飯晚餐($44),雙拼選了生腸和乳豬,附蠔油生菜一碟。飲品要熱鴛鴦。生腸爽滑;乳豬皮脆肥肉少。飯量偏少,男生勉強飽。蠔油生菜一般貨色。熱鴛鴦係以即磨咖啡冲港式紅茶,感覺怪怪的,唔及招牌奶茶好。生腸真係好好味,絕對有下次。
選擇算少,僅燒腊、茶記湯粉麵、多士奶茶而已。
熱鴛鴦係以即磨咖啡冲港式紅茶,感覺怪怪的,唔及招牌奶茶好。
生腸真係好好味,絕對有下次。
2006-09-02 31 瀏覽
其實太興幾好呀,特別係杯奶茶,幾正架,至於吸煙區問題,如果對冷氣系統有認識o既,都知道除非全面禁煙,否則,劃分吸煙與非吸引煙區係冇分別,因為都係同一條風喉出風,都係吸一樣o既廢氣姐
(非會員)
2006-09-02 25 瀏覽
一間餐廳,今時今日不論裝潢如何,若果並非全店禁煙而沒有劃分吸煙與非吸煙區,整間餐廳環境烏煙瘴氣,那就始終走不出「地踎餐廳」的格局!有如這樣較低檔環境的同類型餐廳多的是,咁點解要俾一個餐四十幾五十蚊既中檔價錢黎呢度光顧?
一間餐廳,今時今日不論裝潢如何,
若果並非全店禁煙而沒有劃分吸煙與非吸煙區,
整間餐廳環境烏煙瘴氣,
那就始終走不出「地踎餐廳」的格局!

有如這樣較低檔環境的同類型餐廳多的是,
咁點解要俾一個餐四十幾五十蚊既中檔價錢黎呢度光顧?
2006-07-23 24 瀏覽
女友到附近上美容班前,我們到這兒吃個early dinner。晚市,點了份雙拼飯晚餐($43)、果醬厚多士($16)、冰鎮奶茶($12)。埋單$71,係幾貴!雙拼飯係燒肉拼叉燒,燒肉皮香脆,肉質甘香鬆軟,係好味!叉燒都唔差,貴係貴D,但品質有保證!配節瓜老火湯,都OK 播!厚多士係等足十五分鐘,但好好味,貴!但又係果句「品質有保證」!冰鎮奶茶係必點,全香港都知呢味係招牌貨!呢間野係會再來。
冰鎮奶茶係必點,全香港都知呢味係招牌貨!
呢間野係會再來。
2006-07-03 21 瀏覽
行街行到累,坐低食個tea,以為一個set唔會太多,點知食左個飽到連晚飯錢都番既下午茶餐!28蚊食到咁飽,又好味,都幾抵喎!我揀左既係公司三文治下午茶餐,一份公司三文治挭係有三層,而且係烘底,一層餡芝士火腿,呢層正咯,因為個片芝士係半溶狀態,咁既芝士簡直係一流呀!另一層係蕃茄煎蛋加沙律醬同生菜,呢層ok啦,但係如果個蛋唔係煎而係烚會更好,同埋我個人真係唔太鐘意沙律醬囉!個包烘得又熱又脆當然係一個好大既吸引力啦!所以切成四份都一一俾我食下食下唔覺唔覺咁清晒!加埋個飲品,真係飽到上心口啊!
2006-05-20 23 瀏覽
同男友黎食brunch.男友同我都點了燒味雙併tea set 佢果個係燒肉叉燒飯+ 冰鎮奶茶我果個係油雞燒鵝米+ 冰鎮奶茶燒肉- ok啦, 我冇食d皮, 唔知脆唔脆.叉燒- 有d淡喎, 麻麻地.油雞- d雞好肥呀! 好多肥膏, 點食呀? 同埋好似冇咩肉咁.燒鵝- 都係冇乜肉, 麻麻jei.湯底都幾油......冰鎮奶茶- 麻麻地... 好一般. 茶餐廳會好飲過佢.凍飲加$3, 搶錢咩!未必會再幫襯.
同男友黎食brunch.
男友同我都點了燒味雙併tea set
佢果個係燒肉叉燒飯+ 冰鎮奶茶
我果個係油雞燒鵝米+ 冰鎮奶茶

燒肉- ok啦, 我冇食d皮, 唔知脆唔脆.
叉燒- 有d淡喎, 麻麻地.
燒鵝- 都係冇乜肉, 麻麻jei.
湯底都幾油......
冰鎮奶茶- 麻麻地... 好一般. 茶餐廳會好飲過佢.

凍飲加$3, 搶錢咩!
未必會再幫襯.
2006-01-07 18 瀏覽
上次去工展會前來o左呢度食o野.叫o左白飯同燒味拼盆.燒味拼盆都算不太細碟,有叉燒,燒肉,墨魚片,燻蹄,燒鴨,切雞,鴨翼同鴨掌,每樣有幾件.味道都ok,不過一d都唔平,成八十幾蚊o架!!
(非會員)
2005-12-30 21 瀏覽
上星期同朋友一齊去幫襯,去到點2個燒味雙拼,1個跟餐(包括1碟油菜及1杯餐飲),我足足等20分鐘,一樣到無尼到,餐飲到無,我問D伙計,有1個(女人)叫都唔埋,另1個(都係女人)同我講尼緊,但出個碟都唔係我,過5分鐘先有個男仔埋尼又問我叫D咩,我食1餐燒味飯只係等到等45分鐘,尼到D叉燒好瘦,D燒鴨好肥,我食15分鐘就走人,下次請我到唔去尼間。
2005-09-13 29 瀏覽
燒味一向都是我的心頭好...上次跟爸媽到這裏醫肚,看見掛起的燒味樣子很鮮明,心裏不甘興奮起來!~叫了叉燒燒鴨飯餐,包油菜和餐飲。等了沒多久,香噴噴的飯就送到!先說叉燒:嘩!鬆軟不在話下,簡直要用「肉香四溢」來形容!真的很久沒有吃過如此高質素的叉燒了!吃得多大家樂那些柴皮,突覺這裏的叉燒成了人間極品...正!燒鴨:鮮!香!軟!皮是薄薄的,沒有多餘肥膏,而且充分吃到鴨的油脂的那種甘香。鴨肉不是「乾爭爭」的,一口咬下去便是鮮甜肉汁,一點不韌!白飯也是不得不提的,飯粒分明,加上燒味汁真是一絕...下次必定要叫「多汁」!!!!!餐茶也有驚喜!事慣我叫了凍奶茶!原來是冰鎮的~這間店真的很有誠意啊!~p.s.王喜突然出現叫外賣!哈哈...引來店員左一聲「你好」右一聲「等多陣就得架啦」...當然啦,「假假地都叫做明星喎!」kaka
燒味一向都是我的心頭好...
叫了叉燒燒鴨飯餐,包油菜和餐飲。
等了沒多久,香噴噴的飯就送到!

2005-05-23 23 瀏覽
想試試佢嘅厚多士,所以今朝一早就來吃早餐。點了花生醬果占厚多士,花生醬係粗粒,搽得厚厚的,都算香脆。奶茶則太多奶,又冇乜茶味,所以只屬一般。都係大排檔D奶茶好飲D。