2024-10-07 123 瀏覽
忽然好想食下韓式野行過就去左呢間食叫左個板燒牛豬雞,味道一般好似自己bbq燒出嚟嘅味道咁跟住叫左個餃子🥟泡菜鍋呢個真係重頭戲成$180但我未食過咁難食嘅餃子啲餃子全部爛晒仲要勁爛食 從未食過咁難食嘅餃子啲肉又無味成個鍋無乜味 自己煮仲分分鐘好食過佢
忽然好想食下韓式野
行過就去左呢間食
叫左個板燒牛豬雞,味道一般
好似自己bbq燒出嚟嘅味道咁

仲要勁爛食 從未食過咁難食嘅餃子
啲肉又無味
成個鍋無乜味 自己煮仲分分鐘好食過佢
2024-04-17 473 瀏覽
叫咗紫菜包飯,水冷麵同柚子蜜炸雞。嚇死人。水冷麵啲麵一嚿嚿,湯底一啲味都冇,面都唔係正宗嗰隻,啲芥末又唔係真芥末,仲要溝水,仲要俾得少少。柚子蜜炸雞仲恐怖,成兜京都骨咁,自己屋企氣炸雞仲好食過佢。200幾蚊,食咗兩啖就走人,送俾我都唔食呀!!!!!!!!!!!
2024-04-17
平日午飯時間,係旺角想平平地食個韓國野,揾番之前學生時期嘅回憶$52 辣雞絲粉絲湯 配白飯 +$10紫菜粉絲卷湯入面用料除了主角雞絲和粉絲外,另有蛋花碎、洋蔥等,配埋白飯紫菜粉絲卷,應該都係現成貨後加熱 $58 石鍋拌飯 (雞肉)上枱石鍋好夠熱,配菜係生菜、豆芽、菠菜、蘿蔔,有埋隻生雞蛋拌飯,雞肉預先醃製,所以直接拌勻食,亦有提供辣醬,因為夠哂熱所以食到最後會有飯焦午餐跟配餐湯、小菜x2(醃豆芽,泡菜) 、包餐飲 其實食物真的是一般,稱不上好食,味道就好似港式free style korean food,係屋企都能夠煮到嘅味道,係香港地呢個價錢又點會食到正宗韓國菜,所以真係冇咩好評價啦,冇收加一,服務態度可以嘅。

$52 辣雞絲粉絲湯 配白飯 +$10紫菜粉絲卷
紫菜粉絲卷,應該都係現成貨後加熱

$58 石鍋拌飯 (雞肉)

午餐跟配餐湯、小菜x2(醃豆芽,泡菜) 、包餐飲

2024-04-13
2024-04-12 299 瀏覽
呢間韓國餐廳係我中學開始食嘅飯堂,每逢lunch hour就會full house,人氣爆燈!餐廳有多款特色韓國美食可供選擇(炸醬麵、韓國湯飯、豬肉/雞肉/牛肉石鍋飯、辛辣麵同卡邦尼炒年糕)個人覺得最為出色嘅,就係佢午市嘅泡菜豬肉飯同牛肉石鍋飯!每道菜式都好足料,炒得好入味!再配上餐廳自家製嘅泡菜一齊食,大滿足❤️❤️午市套餐仲會包埋湯、兩項配菜(通常都係豆芽同埋泡菜)同埋熱飲(凍飲加$3),可以話係超抵食!經濟實惠!

2023-12-26 371 瀏覽
餐廳食過幾次,覺得食物都不錯。所以都嚟食。平時因為午餐時間食人較多。所以都食完即走免得下家要等位。今日假期先店內客人不多計埋我哋一枱只有2枱。我們一行三人用食完主食。還有餐飲未飲完。因其中一人趕時間先走。另一人去了洗手間。店內一位肥胖的女店員/老闆二話不說將枱上的野收哂及放下帳單趕我走。本來諗住去了洗手間那位回來飲埋剩下的便結帳離開。這位店員/老闆的服務態度十分差。就算食物幾好態度咁十唔想再嚟😡😡😡
2023-12-26
2023-10-19 371 瀏覽
嗌咗個蜆肉紫菜湯六十幾蚊 個餐出到嚟咁嘅名但係入面得兩隻 請問商家良心會唔會痛?完全物不對貨 真係唔好食 完全無言 仲要嗌咗個泡菜豬肉湯 入面都係得四舊豬肉 真心呆咗 完全唔係一分錢一分貨
2023-10-17 239 瀏覽
入到呢間韓國鋪頭,我點咗個最普通最平常韓國人會食嘅 Bibimbap。最奇怪嘅就係佢唔係用青瓜,而家佢係用生菜鋪面,同我一直食開嘅完全係唔同,而裏面係冇乜其他嘅蔬菜,好似仲有少少紅蘿蔔,而牛肉亦都係好少,啲飯就冇乜好食。總之我就覺得依味餸佢住得非常普通。但係間鋪都幾多人食喎。我仲飲咗杯凍柚子蜜,加埋貼士都要$102,我真係覺得唔係好值囉!The food is very normal for this kind of price!

Bibimbap
2023-10-11
叫咗炸醬麵同泡菜豬肉炒年糕+2杯凍飲個炸醬面爛pat pat 咁💩💩💩💩💩💩一入口就爛哂 妹都唔洗妹下唔怪得等咁耐先有佢唔係漏單 係真係煮咗好耐泡菜豬肉年糕 🐖🐖🐖豬肉好鞋好硬 年糕唔煙un😩前菜普通 但我唔鍾意甜泡菜有個青紅蘿蔔湯 感覺似茶記例水但好過主食凍檸茶 正常發揮1個麵1個小食 2杯凍飲跟2個湯 2個前菜Total $178總結依個價錢買豬餿🐖🐖🐖🐖🐖🐖個人認為有點貴🤑🤑🤑🤑🤑
叫咗炸醬麵同泡菜豬肉炒年糕+2杯凍飲

個人認為有點貴🤑🤑🤑🤑🤑
2023-07-11
  • 沒有
2022-11-12 1039 瀏覽
呢間鋪頭都幫襯左好多年價錢合理味道都唔錯雖然佢同其他韓國餐廳嘅味道可能會有點不同,而係我就係覺得好好食。有時候會向老闆提議他們的食物味道食得出他們有改善尤其是係純豆腐辣湯同炆牛肋骨煲我係要添飯食值得推介的❤️❤️入面既服務非常貼心雖然鋪位細細而係老闆每次都係會好好咁為客人安排位置所以好多時候我午飯和晚飯都係喺呢度度食,個連續一個禮拜有兩日過咗嚟食。除此之外有介紹過比朋友,他們吃過之後都愛上這間餐廳。
呢間鋪頭都幫襯左好多年

值得推介的❤️❤️
入面既服務非常貼心
雖然鋪位細細
而係老闆每次都係會好好咁為客人安排位置
除此之外有介紹過比朋友,他們吃過之後都愛上這間餐廳。
2022-11-06
  • 純豆腐辣湯
  • 炆牛肋骨煲
2022-10-16 658 瀏覽
當日晚上大約九點,餐廳侍應比錯左啲野食去對面台,對面食客又沒有出聲,擺低左起碼5分鐘,跟住發現出錯後,侍應直接將對面枱的食物交給我們,我地話衛生問題,要求重新煮過,嗰個侍應拎返入去廚房隔咗2分鐘之後拎返同一個出嚟,我哋梗係拒絕啦,佢話你地咪食啦,cancel 啦咁希望大家以後小心啲啦,要再去呢間嘢度食嘅
當日晚上大約九點,
餐廳侍應比錯左啲野食去對面台,
對面食客又沒有出聲,擺低左起碼5分鐘,
跟住發現出錯後,侍應直接將對面枱的食物交給我們,
我哋梗係拒絕啦,佢話你地咪食啦,cancel 啦咁
希望大家以後小心啲啦,要再去呢間嘢度食嘅
2022-10-14 566 瀏覽
好吃韓國料理 @zono.diary純豆腐辣湯 💲4️⃣8️⃣裏面有超多料🤤豆腐好滑 湯好飲 送飯食一流 而且唔會好辣 酸酸地辣辣地 超開胃 以咁嘅價錢嚟講算唔錯👍🏻泡菜豬肉飯💲4️⃣5️⃣泡菜豬肉既份量超多 完全食唔晒🫣 望落好似好紅咁 食落唔會好辣 係少少甜少少辣 但唔算係好正宗既韓國菜 煎蛋卷(跟餐價💲🔟)蛋卷入面有少少蔥同紅蘿蔔 味道正常 唔需要特別加配都得🫠<><><><> <><> <><> <><> <><>味道:👍🏻👍🏻環境:👍🏻推介:👍🏻<><> <><> <><> <><> <><> <><>🍴 好吃韓國料理📍 旺角通菜街24號地下E號舖<><> <>
好吃韓國料理 @zono.diary

純豆腐辣湯
純豆腐辣湯
純豆腐辣湯 💲4️⃣8️⃣

泡菜豬肉飯
泡菜豬肉飯💲4️⃣5️⃣

煎蛋卷
煎蛋卷(跟餐價💲🔟)
蛋卷入面有少少蔥同紅蘿蔔 味道正常 唔需要特別加配都得🫠

🍴 好吃韓國料理
📍 旺角通菜街24號地下E號舖
<><> <><> <><> <><> <><> <><>
2022-07-31 687 瀏覽
鍾意食韓國菜嘅我,無意中行行吓見到呢間餐廳,就入左去食~炸醬麵醬汁非常多,唔好睇好似好齋咁,其實入面有肉粒同青瓜絲,麵條都幾煙韌有咬口石鍋什錦拌飯(牛)牛肉雖然唔算多,但勝在醃過夠味,飯焦好香脆。如果鍾意食辣,可以加少少辣椒醬,仲會好食 d午餐仲有兩款配菜同餐湯添
鍾意食韓國菜嘅我,無意中行行吓見到呢間餐廳,就入左去食

炸醬麵

石鍋什錦拌飯(牛)

牛肉雖然唔算多,但勝在醃過夠味,飯焦好香脆
。如果鍾意食辣,可以加少少辣椒醬,仲會好食 d

午餐仲有兩款配菜同餐湯添

2022-07-14 498 瀏覽
今日收工收得夜,差唔多11點先走得之後周圍搵都冇嘢食,見到呢間韓國料理仲開着就入去食。叫咗個紫菜粉絲卷食落去一般般冇乜驚喜,反而之前冇乜驚喜嘅卡邦尼炒年糕嚟到食落去又覺得幾好,食完都唔夠飽就嗌多個半隻有只麥炸雞可能太夜佢又急住整出嚟所以個雞係舊熱但係就唔夠脆。整體食物偏鹹如果唔係太啱食鹹嘅就唔建議黎。
整體食物偏鹹如果唔係太啱食鹹嘅就唔建議黎。
2022-06-13 423 瀏覽
海鮮石鍋拌飯的海鮮是蜆肉和八爪魚未拌之前有顆生雞蛋鍋夠熱,一下子就熟透了。覺得還不錯,份量有點少,不太飽。牛肉粉絲湯飯和豬肉飯都不錯。環境還行,店有點小,位置不太多。價格合理,良心小店。
海鮮石鍋拌飯的海鮮是蜆肉和八爪魚
未拌之前有顆生雞蛋
鍋夠熱,一下子就熟透了。
覺得還不錯,份量有點少,不太飽。

牛肉粉絲湯飯和豬肉飯都不錯。

環境還行,店有點小,位置不太多。
價格合理,良心小店。
海鮮石鍋拌飯
粉絲湯飯
凍奶茶
  • 石鍋拌飯
2022-03-23 405 瀏覽
個卷蛋薄到似蛋片, 一d 芝士味都無, wasabi 味就有, 圖既份量好大,出到黎得一半個牛肋骨仲勁, 似豉油炆牛骨甘。個係鹽水加菜。唯一正常係份kimchi , 炒粉太熱飯盒都溶溶地

個牛肋骨仲勁, 似豉油炆牛骨甘。

個係鹽水加菜。

唯一正常係份kimchi , 炒粉太熱飯盒都溶溶地
外賣
外賣自取