2023-09-25 230 瀏覽
假期去梳乎下先~~💕💕🍰🍰🍰馬鞍山新開左一間「好梳芙甜品屋」,充滿少女心~pinkpink氛圍,再加上花花牆,簡直係少女打卡位😍😍~同朋友叫左一個提拉米蘇梳芙厘班戟🥞睇得出製作有心思🥰🥰擺盤好靚。另外,店舖喺試業期間,幫襯梳芙厘班戟會送水果茶👍🏻水果茶味道非常清新,好適合配搭食完甜品飲🥰🥰另外,我哋再叫咗個榴槤西米露+芋圓,榴槤味非常突出,但西米露可再改善,可以再濃稠一點。😂💕店員服務非常好,很用心👍🏻👍🏻👍🏻
店員服務非常好,很用心👍🏻👍🏻👍🏻
馬鞍山係美食沙漠寶係無錯你唔會無野食,但亦未有一間好出色既餐廳見到有新開甜品店,就試下你點解咁勇開店😆暫時選擇唔算多,但傳統/受歡迎既選擇都搵到鮮雜果芋圓仙草凍 $43.2 (外賣平台價)我承認自己係以貌取甜品😌見到個外賣盒咁細,心諗:咁就$4x 😩?! 當刻有啲失望。。但!一開個盒我要自打嘴巴基本上係塞到滿晒,就黎爆出黎咁份量對得起個價錢 (當然我期望堂食會更豐富,擺得更靚)生果新鮮,芋圓仙草都發揮到水準。可以有下次😋另外一讚係店員好有禮貌,令人舒服既感覺。食野都係求開心姐🥳今次係外賣試既款式較少,下次可以試埋堂食先見真章😆
馬鞍山係美食沙漠寶係無錯
你唔會無野食,但亦未有一間好出色既餐廳

見到有新開甜品店,就試下你點解咁勇開店😆
暫時選擇唔算多,但傳統/受歡迎既選擇都搵到

鮮雜果芋圓仙草凍 $43.2 (外賣平台價)

但!一開個盒我要自打嘴巴
基本上係塞到滿晒,就黎爆出黎咁
份量對得起個價錢 (當然我期望堂食會更豐富,擺得更靚)
生果新鮮,芋圓仙草都發揮到水準。可以有下次😋

另外一讚係店員好有禮貌,令人舒服既感覺。食野都係求開心姐🥳

今次係外賣試既款式較少,下次可以試埋堂食先見真章😆

鮮雜果芋圓仙草凍
外賣自取
鮮雜果芋圓仙草凍
2023-09-13 93 瀏覽
新開張一個月,今日行過,俾佢咁靚嘅裝修吸引咗入去。打卡一流。新開張仲送水果茶,份pancake大到兩個人都食唔晒,$120 真係唔貴,而且服務好好。仲幫我哋影相,見佢仲有好多其他甜品。味道唔錯,會再幫襯。
味道唔錯,會再幫襯。
2023-09-13
2023-09-11 83 瀏覽
尋晚入左馬𩣑山同朋友食晚飯未傾夠計就續攤食甜品楊枝甘露係暫時食過最出色💯芒果味同奶味配搭得好適中 唔會過重奶味好足料 每啖都食到芒果肉 柚粒同西米柚粒好清香 正👍🏻甜度都好適中 👍🏻因為最近成日食楊枝甘露,好多都係好稀唔足料,或者過重奶味,或者無乜味,呢間夠哂有誠意足料👍🏻朋友叫左紅綠豆沙 其實menu無兩溝但老闆勁好 特別整左俾佢 好人情味朋友話好好味👍🏻 甜度一樣適中可惜唔係住附近 但下次再入馬𩣑山都會再黎食推介俾馬𩣑山街坊👍🏻
尋晚入左馬𩣑山同朋友食晚飯

可惜唔係住附近 但下次再入馬𩣑山都會再黎食
推介俾馬𩣑山街坊👍🏻
紅綠豆沙
2023-09-10
$40 (宵夜)
楊枝甘露加芒果雪糕
紅綠豆沙
  • 楊枝甘露
2023-08-12 112 瀏覽
外觀疏乎厘有三層,都幾大份,質地輕柔,彈下彈下。除咗抹茶cream之外,仲有抹茶醬可以自己加,配上切好嘅密瓜,加上粉白同白色背景,打卡一流。口感插入疏乎厘嘅中心時,感覺柔軟輕盈而有彈性。放入口後即刻感受到好濃嘅抹茶香,重點係香得嚟又唔會太甜。而搭配蜜瓜喺一個明智嘅選擇,因為蜜瓜嘅清甜同抹茶嘅苦甜形成咗完美嘅對比,蜜瓜嘅水分同涼爽感為疏乎厘提供了一種平衡感,令整體味道更夾。因為試業,老細仲送咗杯好足料嘅水果茶,入邊嘅水果好豐富,而且切到好細粒容易入口。我見仲有其他款嘅疏乎厘都好吸引,仲有其他糖水可以下次再試。😜
外觀

口感