2020-05-05 516 瀏覽
談起威威美食,最出名莫過於自家制牛肉漢堡包,店主每天手打牛肉,一到晚上,通常漢堡包已售完。自家制牛肉漢堡店舖每月也會免費贈送一種配料,到了五月便是免費加芝士。漢堡包十分巨大,足料牛肉漢堡,醬料今次選擇蜜糖芥末醬,不吃蕃茄的我走蕃茄,但加了煎蛋,吃落去麵包因有烘過,加上外皮配有芝麻粒,很有咬感,漢堡肉汁鎖緊,來到威威美食,首選必試。不吃牛的朋友,可以將牛肉轉為雞扒或豬扒,份量仍舊巨大,薯格也是經常配漢堡包之選。

自家制牛肉漢堡
店舖每月也會免費贈送一種配料,到了五月便是免費加芝士。

• 自家制牛肉漢堡包
2020-04-12 492 瀏覽
其實今次經過威威美食是比較意外的,因為事前已經吃過多間黃店的美食和飲品,所以都沒有空間再吃其他小食。然而,看到有非常便宜的即炸薯格,僅僅16元,實在忍不住誘惑而停下來購買。一路都見到有不少街坊買小食,不過都不是薯格,相信只有我一個選擇,就只能夠等15分鐘即炸啦~金橙色的薯格  16元   5/5分又一個滿分的食品,因為價錢本身已經抵,但沒想到份量比KFC的還要多。沒有任何油份,而且非常脆,因此一定會俾滿分~此黃店主打手打牛肉漢堡包,但奈何太飽吃不下,希望下次有機會再來品嚐^^

金橙色的薯格  16元   5/5分

薯格
2020-04-10
15 分鐘 (堂食)
薯格
2020-02-28 516 瀏覽
以前時不時都有黎呢頭吉下魚蛋食,不過真係今日先知原來呢到有間漢堡店,唔係朋友帶我黎食都唔知。呢間野鋪面細細,只做外賣。岩哂啦,而家肺炎肆虐都唔係好想堂食。同朋友一人叫左個牛肉漢堡,好正呀!舊牛好厚,又香。個包脆卜卜有得自己揀醬汁,可以加錢加d配料。我就加左蛋同芝士,隻蛋令到個包即刻juicy好多推薦大家加!醬汁我揀左蜜糖芥末醬,都唔錯呀!朋友話佢試過加牛油果,好好味wor,等我下次都試下。下次黎呢頭一定會再食!

牛肉漢堡

下次黎呢頭一定會再食!
2020-02-27
5 分鐘 (外賣自取)
牛肉漢堡
2020-01-11 744 瀏覽
飲食channel 介紹屋企附近有自製漢堡包好正,等我去FC一吓先🤣果然一試難忘,漢堡扒非常厚,而且juicy 得來好香口,材料豐富,醬汁都有幾款選擇,我自行搭配材料,今期仲送多份芝士添,加埋嘢飲都係$36性價比很高

2020-01-11 366 瀏覽
朋友介紹下去左威威買左個漢堡試吓!今次買咗個12月優惠(睇落應該比餐牌上嘅多左塊煙肉,攞左個包大開睇下,嘩$32可以有個咁大咁靚嘅漢堡飽,馬上回家試試!漢堡入面嘅番茄,生菜好新鮮,塊牛肉好厚好juicy,加上蜜糖芥末醬又真係幾好味。整個包所有配料疊起來,真係無法一口咬落去
朋友介紹下去左威威買左個漢堡試吓!

2020-01-05 278 瀏覽
自製牛肉漢堡(HKD32)+磨菇(HKD4)+芝士(新年優惠免費送)好足料!無論係漢堡定成個漢堡包都好厚,一個人會食到好飽。驚喜嘅係面包烘過,意想不到嘅脆皮同厚肉又juicy嘅漢堡好夾。包嘅醬汁唔多,但食落唔會覺得乾!鋪面細,唔見有堂食位置,如果屋企唔係附近就要坐附近公園慢慢嘆漢堡喇。
自製牛肉漢堡(+芝士、磨菇)

好足料!無論係漢堡定成個漢堡包都好厚,一個人會食到好飽。

2020-01-02
外賣自取
自製牛肉漢堡(+芝士、磨菇)
2019-12-28 257 瀏覽
朋友介紹呢間既漢堡好好味,之前黎過2 次都買唔到,今日終比我試到。由於我外賣到幾遠既地方食,麵包已經變到微暖。但係都係好好味!!漢堡係好厚好juicy !!! 食到尾d 汁流哂出黎,下次會再幫襯試其他
2019-12-23 371 瀏覽
屯門區紅橋小店一間,舖仔細細無堂食只做外賣。但係問題不大,有時係出面食漢堡確實會食得比較狼狽,外賣買番屋企食仲好。漢堡包係呢度主打,配料醬汁選擇多。今次要左芝士漢堡配蜜糖芥末汁,12月免費送煙肉,$36。個包係有煎過脆脆地,芝士熔熔地混合埋個蜜糖芥末汁令個包非常Juicy,好食! 仲要價錢咁平真係無得輸。另外仲叫左個漢堡墨丸撈麵$34,薯格$16即炸熱辣辣大大份。下次一定要試一試個松露汁同埋什扒飯!

下次一定要試一試個松露汁同埋什扒飯!
2019-12-23
  • 芝士煙肉漢堡
第一次想幫襯時剛遇上小店嘅良心行動,摸左門釘今次終於有機會一試!叫左招牌嘅手打牛肉漢堡,即叫即製。等左大概5分鐘,新鮮熱辣嘅漢堡送上,即刻攞返屋企品嘗!打開紙袋有一股濃濃牛肉味飄出,漢堡有三角紙及紙盒包裝,經過外賣路程仍然外表保持完好!一啖咬落去,麵包好脆,牛肉汁多,生菜蕃茄新鮮,整體配合得好好!以一個$32漢堡嚟講,性價比係超哂標!絕對你會再幫襯!黃色經濟圈,讓我有機會認識更多好味嘅良心小店,希望老闆加油,繼續製作美食比大家!香港人,加油。
第一次想幫襯時剛遇上小店嘅良心行動,摸左門釘
今次終於有機會一試!
叫左招牌嘅手打牛肉漢堡,即叫即製。
等左大概5分鐘,新鮮熱辣嘅漢堡送上,即刻攞返屋企品嘗!

香港人,加油。
即製手打牛肉漢堡
2019-12-13
5 分鐘 (外賣自取)
即製手打牛肉漢堡
  • 手打牛肉漢堡
2019-12-03 251 瀏覽
即叫即做的漢堡包,正正正😍😍本身想叫牛肉漢堡包,但賣晒,唯有叫豬扒包,味道也不錯,豬扒好多汁,不會太乾身!麵包拱得好脆😍😍菜又好新鮮,配上茄汁加芝士,簡直是絕美的配搭!
2019-11-17
2019-11-26 235 瀏覽
依間食店係黃店就不在話下, D野真係好食同抵食。詳情可以係以下網站睇: 叫左手打牛肉漢堡, 夠哂大個夠哂飽. 牛油果醬, 煙肉, 佢重送左芝士。本身個漢堡入面有生菜, 蕃茄 同 酸瓜。塊漢堡肉好厚, 牛味重。牛油果醬就淡左少少. 我好鐘意佢個麵包上面多芝麻, 令到個包咬落好香. 另外叫左份薯格, $16 好大份. 個辣粉味岩岩好, 唔會太辣搶D薯味. 重有店員好有禮會再返黎食

重有店員好有禮

會再返黎食
2019-11-11 206 瀏覽
出色既小店漢堡🍔而且仲要係黃店呢!早排仲要派 香港人加油 既襟章tim! 咁重本點可以唔去重重懲罰佢😤-自家製手打牛肉漢堡 $32而家做緊11月優惠😍買漢堡一律送芝士醬汁可以簡茄汁/蜜糖芥末/BBQ/蘋果肉桂+$3 仲有得簡黑松露/牛油果醬一拎到上手就見到啲芝士同啲醬好澎湃😍😍自家製既牛肉好厚!淋得呢又juicy,麵包都係烘過既,食落口好鬆化。加埋啲配料生菜酸瓜同蕃茄,個包厚到我一淡個口都咬唔哂😂😂真係幾抵食!**唔鐘意食牛既都可以轉豬扒/雞扒喔!
自家製手打牛肉漢堡 $32
而家做緊11月優惠😍買漢堡一律送芝士
醬汁可以簡茄汁/蜜糖芥末/BBQ/蘋果肉桂
+$3 仲有得簡黑松露/牛油果醬

**唔鐘意食牛既都可以轉豬扒/雞扒喔!
  • 自家製手打牛肉漢堡
2019-11-03 202 瀏覽
自家制手打牛肉漢堡$32,醬汁配茄汁/蜜糖芥末/BBQ/蘋果肉桂❤️如果+$3👉🏻仲可以揀黑松露/牛油果🥑11月份仲可以免費加芝士添,牛肉份量好大而且唔乾身帶有少少juicy😋麵包都都好鬆化,配埋新鮮生菜真係不錯😍下次會試埋其他美食🤗
誠意推薦威威美食的手打牛肉漢堡包🍔 首先依個漢堡比較客製化 有5款醬汁供你配搭 蜜糖芥末,BBQ,黑松露,茄汁同牛油果🥑你喜歡的話更可以混醬 而肉方面 你唔中意牛肉既話 更可以轉雞扒同豬扒 配料更有芝士,煙肉,蛋同蘑菇4個選項 不過每款+$4 但唔加既話都可以 因為個漢堡本身已經有蕃茄同菜 已經有一個傳統的基調 而我今次就試左蜜糖芥末+BBQ+蛋的牛肉漢堡 而漢堡送紙包飲品 所以一個漢堡連飲品都只係$36 味道方面 每吃一口 都聞到濃郁的牛肉香味 由兩塊稍微烘烤過的麵包夾在一起吃時 更突顯出其牛肉鬆軟彈牙的質感 加埋d醬汁 配合得天衣無縫! 價錢(加一配料)$36 價錢同M記的安格斯牛堡差不多 但佢更勝一籌的是有得客製化 揀你想要既醬汁,配料 再比較樓上的廚匠 一個漢堡配埋薯條 最平的雞堡都要$58 牛堡更要$78 而味道,賣相都係同威威美食一樣 但都同M記一樣 冇得自己揀醬汁果d 而威威美食$36的價錢 就食到$78的質素
2019-07-07 334 瀏覽
很難得虹橋還有很多獨营小店,還未被集團佔據。最近發現起眼的小店漢堡,我覺得比元朗雞地的手作漢堡都要好吃。尤其是面飽非常鬆軟,牛肉有肉汁,很嫰滑,夾着酸瓜、新鮮的番茄和生菜,領到個飽很清爽,有多種漿汁選擇,是自造有調味的,現造現吃, 很味美。已是第二次光顧。老婆批評肉帶根,我同意,但可以接受。小店非常不起眼,價位不是特別便宜, 望多些人欣賞,保持出品水準,否則很容易在虹橋被淘汰,就像他上手的雞店。
2019-07-07
3 分鐘 (外賣自取)
  • 現造手功漢堡飽