2024-03-22 98 瀏覽
安平燒肉真係好正呀😆又係一間可以無限encore嘅燒肉店😎 今日又約咗個friend去荃灣分店食午市120分鐘燒肉放題,勁滿足🥰🌟澳洲M5和牛食到飽 (120分鐘) $368可以嘆盡104款美食🤩🤩 最鍾意佢呢度除咗有靚牛之外,仲有好多台式小食🤩我哋就梗係主打靚牛同埋海鮮啦😆 呢個餐會每位送上兩條嚴選牛舌心,真係超好味🤤🥩之後我哋狂叫澳洲M5和牛同埋牛小排😎真係好高質,牛味濃郁又柔嫩,點玫瑰海鹽已經好正😍🦐海鮮都係必叫,蝦、扇貝、燒生蠔等等😍全部都非常新鮮,size又巨🤩 🧆台式小食,我哋冇叫太多,但係叫咗三碟黃金醬泡菜,因為實在太好食啦😂 🍚櫻花蝦紫菜飯又係另一個必食嘅team😎 可以喺出邊自己調配出鍾意嘅口味,我就落勁多櫻花蝦同埋紫菜,超級香,飯都食到幾碗😂 🧋呢度嘅飲品好齊全,有冷泡茶、台式飲品等等🫶🏻安平燒肉無論食物環境氣氛都做得非常好,CP 值好高🥰 唔怪得咁多年來都咁受歡迎🫶🏻

🌟澳洲M5和牛食到飽 (120分鐘) $368

我哋就梗係主打靚牛同埋海鮮啦😆
呢個餐會每位送上兩條嚴選牛舌心,真係超好味🤤

🧋呢度嘅飲品好齊全,有冷泡茶、台式飲品等等🫶🏻

2024-03-14
先揀左120分鐘套餐,今次揀左澳洲M5和牛放題套餐🥩🥩澳洲M5和牛質素好高,安格斯牛小排都好好食👍🏻👍🏻 🎁每位贈送一客2件嚴選牛舌芯另外仲可以燒海鮮,有鹽蒜燒生蠔🦪燒帆立貝超級多台灣夜市熱食 😍😍😍好正可以等燒肉燒熟果陣不停食🥢🥢 💖💖💖💖💖💖💖💖一定必點: 🥢台灣小枕頭(麻薯),慢慢脹起好治療,又好食🥰🥢即食滷水涼拌鴨舌🥢百香果綠茶🥢屏東燒魚腹自助吧好特別,可以自己製作櫻花蝦拌飯🦐仲有冷泡茶及各色蔬菜🥬🍨甜品仲可以揀Häagen-Dazs 或者台式仙草芋圓➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ 好味指數:😋😋😋😋😋環境指數:🪴🪴🪴🪴🪴回頭指數:💖💖💖💖💖🔖 安平燒肉 (荃灣)荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓#lifeistooshortforbadfood#hkfood#香港好去處#食好西#foodiehk#吃貨#打卡#hkfoodblog#hongkongfood#hkfoodieblogger#hkfoodie#hkfoodshare#香港美食#香港旅行#香港打卡#香港美食指南#荃灣好去處 #荃灣美食#荃灣#香港必吃 #香港必食

先揀左120分鐘套餐,今次揀左
澳洲M5和牛放題套餐🥩🥩

澳洲M5和牛質素好高,安格斯牛小排都好好食👍🏻👍🏻

🎁每位贈送一客2件嚴選牛舌芯

另外仲可以燒海鮮,有鹽蒜燒生蠔🦪
燒帆立貝

超級多台灣夜市熱食 😍😍😍好正
可以等燒肉燒熟果陣不停食🥢🥢

💖💖💖💖💖💖💖💖
一定必點:

🥢台灣小枕頭(麻薯),慢慢脹起好治療,又好食🥰
🥢即食滷水涼拌鴨舌
🥢百香果綠茶
🥢屏東燒魚腹

自助吧好特別,可以自己製作櫻花蝦拌飯🦐
仲有冷泡茶及各色蔬菜🥬

🍨甜品仲可以揀Häagen-Dazs 或者台式仙草芋圓

好味指數:😋😋😋😋😋
環境指數:🪴🪴🪴🪴🪴
回頭指數:💖💖💖💖💖

🔖 安平燒肉 (荃灣)

#hkfoodshare
#荃灣燒肉#安平燒肉#澳洲和牛
  • 嚴選牛舌芯
  • 屏東燒魚腹
  • 梅山酥炸薯
  • 台灣小枕頭(麻糬)
2024-03-21 114 瀏覽
早排帶咗呀妹去安平燒肉食放題 第一次黎嘅佢對大部分野食都幾滿意 而我地最開心係餐廳不停播華語歌 首首都耳熟能詳 勾返我地一齊睇台劇嘅回憶 成件事勁青春以下係我推介嘅台式小食同前菜有蔬菜類 黃金泡菜 金沙脆玉苦瓜 涼拌小黃瓜有邪惡類 起司鵪鶉蛋同美乃滋章魚燒仲有平時居酒屋必點 烤雞泡魚干 呢度可以任食燒物方面有幾款都係重點回本必點 有厚肉嘅燒帆立貝高質嘅澳洲和牛肩胛肉 牛小排 同三角牛肩肉食到最後我地食返啲甜品嗌咗台灣小枕頭 燒菠蘿 仲有一人一碗竽圓仙草凍

以下係我推介嘅台式小食同前菜

高質嘅澳洲和牛肩胛肉 牛小排 同三角牛肩肉

食到最後我地食返啲甜品
嗌咗台灣小枕頭 燒菠蘿 仲有一人一碗竽圓仙草凍
2024-03-20 61 瀏覽
原來係牛大人有分支燒肉店!!???今次就食左120鐘任食澳洲M5和牛吃到飽套餐會贈送每人兩件嚴選牛舌芯 彈牙好食!呢個餐限定嘅澳洲M5和牛同牛格斯牛小排 油脂分布均勻 顏色都好靚 燒起嗰陣火勢好猛烈🤣🤣其他類別推薦屏東燒魚腹、老虎雞翼!!!醃得好入味 肉質都好嫩滑🥰熟食類烤魚乾同鴨舌都係encore咗幾輪!!出面除咗生菜任夾仲有自製醬油櫻花蝦紫菜拌飯配燒肉一流😆📍安平燒肉 荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓
原來係牛大人有分支燒肉店!!???

今次就食左120鐘任食澳洲M5和牛吃到飽套餐
會贈送每人兩件嚴選牛舌芯 彈牙好食!
燒起嗰陣火勢好猛烈🤣🤣

其他類別推薦屏東燒魚腹、老虎雞翼!!!
醃得好入味 肉質都好嫩滑🥰
熟食類烤魚乾同鴨舌都係encore咗幾輪!!

出面除咗生菜任夾
仲有自製醬油櫻花蝦紫菜拌飯
配燒肉一流😆

📍安平燒肉
2024-03-20 64 瀏覽
身邊朋友一直都推介安平燒肉比肥妹今次約咗位大胃王朋友嚟瘋狂食燒肉店內環境企理乾淨,寬敞闊落以木系為主,簡約舒適且掛有安平天燈貼心地提供一次性圍巾,唔洗整污糟件衫用QR Code落單好方便,上菜速度亦快✾ 澳洲M5和牛吃到飽套餐 $418套餐一共104款,每位贈送嚴選牛舌芯2件❥ 牛肉嚴選牛舌芯|澳洲M5和牛肩胛肉|安格斯牛小排|嚴選裙邊牛柳|秘制牛助條牛舌芯厚切,入口嫩彈;澳洲M5和牛肩胛肉油花豐盈,入口柔軟甘香;安格斯牛小排入口軟嫩細膩;嚴選裙邊牛柳肉味濃厚有嚼勁;牛助條鹹甜調味且多肉汁另外仲有美國SRF極黑牛、牛腹肉、三角牛肩肉等等❥ 豬肉原住民鹽燒肉|厚切雪花豬|西班牙豬五花鹽燒肉肥肉相間,燒至金黃焦脆配搶蒜醋汁雪花豬油脂滿滿,入口爽彈;西班牙豬五花入口鮮嫩❥ 海鮮燒帆立貝|爽彈虎蝦|多春魚帆立貝飽滿,富牛油胡椒香;虎蝦大隻鮮甜彈牙;多春魚要花心機慢慢燒香,入口甘香滿滿魚春❥ 正港燒烤士林小香腸|奶油金菇|絲瓜煮蜆即燒小香腸啖啖肉配埋蒜片更惹味;奶油金菇正常發揮;絲瓜煮蜆清甜冇沙❥ 夜市小吃懷念鹽酥雞|澎湖花枝排|安平炸蚵卷全部炸至金黃香脆又乾身,香口惹味❥ 自助區蔬菜|櫻花蝦
身邊朋友一直都推介安平燒肉比肥妹
今次約咗位大胃王朋友嚟瘋狂食燒肉
店內環境企理乾淨,寬敞闊落
以木系為主,簡約舒適且掛有安平天燈
貼心地提供一次性圍巾,唔洗整污糟件衫
用QR Code落單好方便,上菜速度亦快

✾ 澳洲M5和牛吃到飽套餐 $418
套餐一共104款,每位贈送嚴選牛舌芯2件

❥ 牛肉
另外仲有美國SRF極黑牛、牛腹肉、三角牛肩肉等等

❥ 豬肉
原住民鹽燒肉|厚切雪花豬|西班牙豬五花
鹽燒肉肥肉相間,燒至金黃焦脆配搶蒜醋汁
雪花豬油脂滿滿,入口爽彈;西班牙豬五花入口鮮嫩

❥ 海鮮
燒帆立貝|爽彈虎蝦|多春魚

❥ 正港燒烤
士林小香腸|奶油金菇|絲瓜煮蜆

❥ 夜市小吃
懷念鹽酥雞|澎湖花枝排|安平炸蚵卷
全部炸至金黃香脆又乾身,香口惹味

❥ 自助區
蔬菜|櫻花蝦拌飯|飲品
蔬菜區有玉米筍、菠蘿、翠玉瓜同生菜等等。用生菜包住燒肉食減輕膩感,仲可以加埋黃金醬一齊食滋味。
鹹鮮櫻花蝦配搭醬香滷肉汁同紫菜,三者一同拌飯,口感豐富又濃郁。
飲品方面有健康冷泡茶同台式飲品等等
好耐冇食安平燒肉喇🥹呢間依然係我心裡面數一數二既燒肉放題🔥隔左差唔多成年睇下水準有冇變🤭鍾意黎呢度食其中一個原因係座位真係非常寬敞,坐得超舒服☺️仲可以放心叫好多野食,唔怕冇位放😆🔅M5和牛套餐(120分鐘)🔻🔆呢個套餐可以揀多達104款食物❤️點都要叫呢個餐🤭🥩牛肉套餐每人會送兩件牛舌芯,食落就知好高質🥰牛味香濃,食落好爽口,真係有d唔夠喉😆呢度既牛肉款式有超多,包括安格斯牛小排、嚴選裙邊牛柳、秘制牛肋條、安格斯牛板腱、美國SRF極黑牛、澳洲M5和牛肩胛肉、黑椒洋蔥牛舌等等~特別鍾意安格斯牛小排,牛脂感重,咬落有滿滿既肉汁,好juicy😚牛舌以黑椒洋蔥調味🧅幾香口👍🏻咬落口唔會韌!牛肉點上特調醬油好好食🥰🥩其他肉類呢度仲有多款豬肉同雞肉😍包括有安平私房梅花豬、老虎雞翼、安平私房雞翼、雞腿肉、鹽蒜麻油雪花豬等等!大部分都已經調左味,唔洗點醬油都已經好好食‼️🍚櫻花蝦拌飯🌸必食💯💯💯自助區可以自己整櫻花蝦拌飯😛可以自由配搭櫻花蝦、白飯、香葱、海苔、蒜片,再撈埋濃濃既滷肉汁一齊食,超正🥹❤️🦐海鮮有燒帆立貝、爽彈虎蝦🦐、鹽蒜燒生蠔🦪帆立貝超大隻,食落有鮮味,面頭仲加左d牛油同黑椒作調味,食落好香口
好耐冇食安平燒肉喇🥹
呢間依然係我心裡面數一數二既燒肉放題🔥
隔左差唔多成年睇下水準有冇變🤭

鍾意黎呢度食其中一個原因係座位真係非常寬敞,坐得超舒服☺️
仲可以放心叫好多野食,唔怕冇位放😆

🔅M5和牛套餐(120分鐘)🔻🔆
呢個套餐可以揀多達104款食物❤️
點都要叫呢個餐🤭

🥩牛肉
套餐每人會送兩件牛舌芯,食落就知好高質🥰
牛味香濃,食落好爽口,真係有d唔夠喉😆

🥩其他肉類
呢度仲有多款豬肉同雞肉😍
大部分都已經調左味,唔洗點醬油都已經好好食‼️

🍚櫻花蝦拌飯🌸
必食💯💯💯
自助區可以自己整櫻花蝦拌飯😛

🦐海鮮
有燒帆立貝、爽彈虎蝦🦐、鹽蒜燒生蠔🦪
帆立貝超大隻,食落有鮮味,面頭仲加左d牛油同黑椒作調味,食落好香口💗

🥢台式小食
有鹽酥雞、安平炸蚵卷、澎湖花枝排、梅山酥炸薯等等😋令人懷念台灣既夜市😂
必食鹽酥雞‼️炸到好香脆入味,雞肉嫩滑~

🥤飲品
自助區雪櫃度有各款汽水、果汁,仲可以揀樽裝冷泡茶(如百香果綠茶、四季春烏龍),清清地有解膩作用💚
另外仲可以點台式特飲,包括冬瓜茶、檸檬阿里山紅茶等🥰

🍦甜品
食到最後每人可以揀一款甜品😋我地每人叫左一杯Häagen-Dazs雪糕,好滿足😍
2024-03-12
.安平燒肉要搵質素穩定嘅燒肉放題,安平燒肉一定係其中一間,今次我同屋企人選擇左M5和牛套餐💁🏻‍♀️..牛小排牛味會比較重,但M5和牛就著重油脂,會比較肥美,牛真係視乎個人口味🤔..安平燒肉嘅熱食/熟食都真係好出色當日我地入座第一輪,所有炸物都好新鮮,全部都熱辣辣,炸到好脆口😛最岩我口味嘅係黃金涼瓜,黃金=加入了鹹蛋,邪惡但好食,涼瓜性質溫和健康,好食😍..另外海鮮都係任叫任食,包括生蠔、扇貝都幾新鮮。而燒麻糬小枕頭係我最中意食嘅一款小食😆自助區更有佢地最出名嘅櫻花蝦拌飯,有食譜跟住一定唔會錯,但又可以按個人口味自行調配..除左櫻花蝦拌飯之外,仲有每日唔同嘅湯,當日嘅牛肉湯,好香濃,而且牛肉好多..飲品方面,自家製健康茶、apps自助蓉單嘅手搖飲品都好出色,真係好多選擇👍🏻..地址:安平燒肉 (荃灣)荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓..
安平燒肉
安平燒肉嘅熱食/熟食都真係好出色
另外海鮮都係任叫任食,包括生蠔、扇貝都幾新鮮。
而燒麻糬小枕頭係我最中意食嘅一款小食😆
地址:

安平燒肉 (荃灣)
2024-02-29
近排天氣轉凍帶大家黎食燒肉放題平日好處無咩人 環境舒服夠哂大空間食足3個鐘 唔會趕你走❤️ 包飽滿足🍖M5和牛set🤤🤤🤤 $3xx已經可以食到高質牛一坐低職員仲比左牛舌心最正係有和牛外 同埋有安格斯牛小扒勁多款牛肉選擇 真係岩哂牛魔王😍😍😍除左牛牛仲有好多唔同款既台式小食同部分海鮮 生蠔,帶子,虎蝦都會有最估唔到係有雞泡魚乾🥰🥰🥰 燒一陣再食夠哂香脆👍👍😋就好似一般放題一樣 都有大量唔同既特色野飲有一般既冷泡茶,仲可以簡set入面既紅火冰茶都幾有特色,飲落啖啖既火龍果肉同紅茶幾夾,其他幾款飲落都唔錯仲有唔同既蔬菜可以拎 絕對均衡生菜包肉就唔會咁油膩啦~好開心 呢間燒肉仲有櫻花蝦滷肉拌飯同有菠蘿比你拎最後仲有甜品比你簡竟然有Häagen-Dazs雪糕或者芋圓芋圓有驚喜😍😍😍 同外面既甜品店有得揮食落好煙煙靭靭 好有咬口🤤🤤仲唔係好甜 絕對會再去幫襯CP值好高🥰 #Foodie_aki #yum_yum #荃灣美食 #荃灣燒肉 #安平燒肉 #牛魔王 #牛肉 #牛肉控#台式燒肉 #台灣菜 #台式小食 #芋圓#食肉獸 #櫻花蝦
近排天氣轉凍帶大家黎食燒肉放題
平日好處無咩人 環境舒服夠哂大空間
食足3個鐘 唔會趕你走❤️ 包飽滿足🍖
M5和牛set🤤🤤🤤 $3xx已經可以食到高質牛
一坐低職員仲比左牛舌心
最正係有和牛外 同埋有安格斯牛小扒
勁多款牛肉選擇 真係岩哂牛魔王😍😍😍
除左牛牛仲有好多唔同款既台式小食
同部分海鮮 生蠔,帶子,虎蝦都會有
最估唔到係有雞泡魚乾🥰🥰🥰 燒一陣再食
夠哂香脆👍👍😋
就好似一般放題一樣 都有大量唔同既特色野飲
仲有唔同既蔬菜可以拎 絕對均衡
生菜包肉就唔會咁油膩啦~
好開心 呢間燒肉仲有櫻花蝦滷肉拌飯

#安平燒肉 #牛魔王 #牛肉 #牛肉控
#台式燒肉 #台灣菜 #台式小食 #芋圓
#食肉獸 #櫻花蝦

2024-03-13 85 瀏覽
天氣開始又凍啦💨 去食個燒肉暖一暖先~所以去左荃灣大鴻輝食「安平燒肉」🥩🥓「安平燒肉」係有4️⃣款燒肉套餐價錢由$268起至$418,而且還有入座時間優惠😍用Qr code點餐,而家出食物都好快😆😆出面有蔬菜🥬、飲品🥤和一些台灣小食枱上有張紙教d醬點調係yummy~🔸澳洲M5和牛吃到飽坐低叫左要邊個餐後會送上嚴選牛舌芯👅 爽彈又好咬肉類可以無限量任叫🤤🤤 澳洲M5和牛、安格斯牛小排、SRF極黑牛等等🐮有厚又有薄嘅肉,啱晒唔同嘅人🥰 肉質細嫩、肉味香濃也‼️除咗牛之外,仲有豬肉🐷、雞肉🐔海鮮種類既選擇同樣都多🤤海蝦同芝士生蠔都一定要叫嚟食吓🤤芝士生蠔🦪燒一燒肉質都鎖到水份,而且芝士溶咗更加好味120分鐘嘅任食一定會令到你樂而忘返‼️
天氣開始又凍啦💨 去食個燒肉暖一暖先~
所以去左荃灣大鴻輝食「安平燒肉」🥩🥓
「安平燒肉」係有4️⃣款燒肉套餐
價錢由$268起至$418,而且還有入座時間優惠😍

用Qr code點餐,而家出食物都好快😆😆
出面有蔬菜🥬、飲品🥤和一些台灣小食
枱上有張紙教d醬點調係yummy~

🔸澳洲M5和牛吃到飽
坐低叫左要邊個餐後會送上嚴選牛舌芯👅 爽彈又好咬

有厚又有薄嘅肉,啱晒唔同嘅人🥰 肉質細嫩、肉味香濃也‼️
除咗牛之外,仲有豬肉🐷、雞肉🐔

海鮮種類既選擇同樣都多🤤
海蝦同芝士生蠔都一定要叫嚟食吓🤤
芝士生蠔🦪燒一燒肉質都鎖到水份,而且芝士溶咗更加好味

120分鐘嘅任食一定會令到你樂而忘返‼️

2024-03-11 44 瀏覽
澳洲M5和牛120分鐘吃到飽套餐店員帶我地入座後會詳細介紹套餐內容,醬汁配搭等,好細心👍🏻套餐有多款肉類、海鮮、蔬菜、台灣小食、飲品,選擇豐富👍🏻而食物質素相當唔錯,整體嚟講性價比高按人頭贈送牛舌芯肉質好嫩,朋友最愛~我就最鐘意食安格斯牛小排同埋澳洲M5和牛肩胛肉牛小排肥瘦相間雪花好靚仔,比較厚,輕輕一燒後油份溢出,肉質好嫩!牛肩胛肉較簿身,同樣肉質極嫩!入口即溶😍鐘意食海鮮嘅朋友就唔好錯過帆立貝同虎蝦~2款都好高質,十分新鮮👍🏻安平燒肉 (荃灣)荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓
澳洲M5和牛120分鐘吃到飽套餐

店員帶我地入座後會詳細介紹套餐內容,醬汁配搭等,好細心👍🏻

按人頭贈送牛舌芯肉質好嫩,朋友最愛~
我就最鐘意食安格斯牛小排同埋澳洲M5和牛肩胛肉

鐘意食海鮮嘅朋友就唔好錯過帆立貝同虎蝦~
2款都好高質,十分新鮮👍🏻

安平燒肉 (荃灣)
2024-03-08 45 瀏覽
呢日同朋友放工一齊食飯,事前book台,見我哋拎咗蛋糕職員都主動問想要驚喜定甜品就咁上,好貼心。🧡(需要加切餅費)餐廳環境都寬敞,坐得舒服,一路吹水一路燒肉好舒暢。我哋揀咗第二級,瘋狂點牛肉食🤤🤤🤤如果飲品種類更多就更好。🤣臨尾每人一杯雪糕🍧,圓滿。驚喜時刻職員都非常配合,趁壽星行開個陣極速執整台面,準備餐具,好順暢👍🏼職員仲會主動幫我哋影合照。非常準時提醒夠鐘交台。會再encore。😆
餐廳環境都寬敞,坐得舒服,一路吹水一路燒肉好舒暢。
我哋揀咗第二級,瘋狂點牛肉食🤤🤤🤤
如果飲品種類更多就更好。🤣
臨尾每人一杯雪糕🍧,圓滿。
職員仲會主動幫我哋影合照。
非常準時提醒夠鐘交台。
會再encore。😆
牛肉
牛肉
  • 牛舌心
  • 澳洲M5和牛
  • 台灣小枕頭(麻糬)
  • 梅子粉鹽酥雞
天氣一轉凍就好想食燒肉!最推介食開的安平燒肉,去開荃灣分店質素穩定,價錢合理,有我最愛火龍冰茶(手調飲品)澳洲m5和牛套餐 $358 (任食104款)送嚴選牛舌芯,每位送2條真係超好味,juicy口感爽彈套餐必食澳洲A5和牛安格斯牛小排裙邊牛柳(會轉)海鮮:烤帆立貝、燒魚腹、爽彈虎蝦、鹽蒜燒生蠔、烤魚干虎蝦大大隻,肉質緊緻爽彈烤魚干至愛之一,烤好沾美乃滋肉類:豬肉干 薄牛舌:爽脆唔會膩小食:小黃瓜黃金泡菜鹽酥雞花枝餅 蚵仔酥飲品必點手調飲品阿里山檸檬紅茶百香果綠茶冬瓜茶紅火冰茶(紅火龍果冰茶) 每次必飲另有冷泡茶,特別在於有果味系列 藍莓果茶、巨峰葡萄綠菜!聞到好香果味,但又唔甜!甜品:選了一杯雪糕,另一個 芋圓仙草

澳洲m5和牛套餐 $358 (任食104款)

送嚴選牛舌芯,每位送2條
真係超好味,juicy口感爽彈

套餐必食
澳洲A5和牛
安格斯牛小排

裙邊牛柳(會轉)

海鮮:
烤帆立貝、燒魚腹、爽彈虎蝦、鹽蒜燒生蠔、烤魚干

虎蝦大大隻,肉質緊緻爽彈
烤魚干至愛之一,烤好沾美乃滋

肉類:

百香果綠茶
冬瓜茶
紅火冰茶(紅火龍果冰茶) 每次必飲

甜品
選了一杯雪糕,另一個 芋圓仙草
2024-01-21
  • 嚴選牛舌芯
  • 雞泡魚干
這間人氣台灣燒肉店位於荃灣的大鴻輝中心,主打台灣原住民風味的燒肉放題,是牛大人台式火鍋的副線。店內環境寬敞舒適、乾淨衛生,掛滿充滿台灣色彩的小燈籠,而且抽風系統完善衣物不沾油煙味,亦有一次性圍巾供應。晚市燒肉吃到飽分為四款套餐均可任飲任食120分鐘。M5和牛餐 - $418可品嚐全104款,其中不時更換期間限定的食品。肉類方面,嚴選牛舌芯(每人兩件) 軟嫩多汁又有嚼勁;澳洲M5和牛肩胛肉為牛味最濃厚的部位,結實卻鮮嫩多汁;安格斯牛小排為牛隻最精華的部位,鮮美滑嫩、油花分布均勻;嚴選裙邊牛柳為稀有部位,油脂恰到好處的多汁感。海鮮方面,大大隻爽彈虎蝦飽滿帶點蝦頭膏;鹽蒜燒生蠔鮮甜帶海水味;燒帆立貝雪白肉厚又彈牙;屏東燒魚腹嫩滑無刺富魚油脂;美乃滋章魚燒煙煙韌韌;絲瓜煮蜆鮮甜無沙;烤魚乾鮮甜煙韌香口。小吃方面,金黃酥脆的南部章魚卷包著一粒粒彈牙章魚肉;安平松露卷外皮超香酥,帶陣陣菌香;士林小香腸紮實又多汁帶陣陣香料味;雪白的台灣小枕頭燒起澎脹,麻糬脆而煙韌;奶油金菇好爽滑;起司鵪鶉蛋香滑富奶香。自助區方面,自製台式滷水飯配搭甜辣醬、五味醬及海苔等等。旁邊還有十多款新鮮蔬菜選擇。飲品方面,除了

晚市燒肉吃到飽分為四款套餐均可任飲任食120分鐘。

M5和牛餐 - $418
可品嚐全104款,其中不時更換期間限定的食品。
嚴選牛舌芯

烤魚乾

安平松露卷
南部章魚卷
士林小香腸
台灣小枕頭

紅火冰茶

飲品方面,除了飲品櫃內數十款罐裝及樽裝飲品外,還有四款手調台式飲品,其中最喜歡紅火冰茶,營養豐富的紅肉火龍果加入紅茶帶淡淡的回韻。
Häagen-Dazs

甜品方面,每人可選一款口味的Häagen-Dazs雪糕杯,或者安平仙草芋圓一客。
2024-03-06
2024-03-05 47 瀏覽
天氣無啦啦又凍番,除左打邊爐之外,最好嘅選擇就係唯住個火爐燒肉😋😋😋 呢間安平燒肉之前已經食過,性價比幾高,300幾蚊就已經有M5和牛任食👍🏻同普通燒肉放題餐廳一樣,餐廳出面有自助吧,同飲品任飲。呢間係台式燒肉店,所以自助吧有櫻花蝦滷肉拌飯,櫻花蝦好香,唔鐘意食飯嘅我都食左一大碗🤣燒肉嘅食材就係QR code落單,想回本當然就要叫和牛啦!先黎一round牛肉,呢款和牛唔算太肥,唔會成口油,但我最like佢牛味好濃,牛魔王必點!另外仲有牛小排,雖然唔係和牛level但都值得一試!其他qr code落單任食食物仲有好多款豬牛雞,海鮮,蔬菜,台式小食飲品等等,真係勁多選擇,樣樣食少少,都飽到捧住個肚走。最後仲有甜品,有雪糕或者芋圓揀,完美結束一餐😁

2024-03-02 125 瀏覽
近來火鍋食得有點多,又是時候去食燒肉😆最方便太太又味美的任食燒肉,第一個便想去大鴻輝中心的安平燒肉,今天發現客人增加了不少,相信大家也認同她們食物的品質☺️✏️位置(8/10): 荃灣地標,又是餐廳集中地,方便易去✏️環境(9/10): 台式裝修,最顯眼是新的logo,抽風好座位相當舒適✏️服務(8/10): 自助區有滷肉飯、火鍋料及飲品自取,掃碼下單的食材上得快沒漏單✏️食物(9/10): 水準保持得不錯,選擇夠多,回味無窮🌟澳洲M5和牛120分鐘吃到飽套餐 - $418/位每次都心大心細,但最後都會點最貴的套餐🍴自助區不能錯過自取台灣滷水汁、櫻花蝦及紫菜伴白飯,以及超香濃的蕃茄牛肉湯,每一次都會喝一大碗。飲品選擇很多,有多款汽水及台式飲品、多款自家製冷泡茶,以及熱飲的冬瓜茶及無糖綠茶。當然還有多款蔬菜自取,一定要拿菠蘿燒,簡直是最佳甜品😁🍴牛肉首先套餐送了人頭兩條的嚴選牛舌芯,呈長方型,口感嫩滑,肉汁豐盈,油香十足;澳洲M5和牛肩胛肉是必點,不用燒至全熟,香滑惹味;期間限定的嚴選裙邊牛柳,有點咬勁,肉味香濃😍🍴海鮮燒帆立貝要試試,帶一片牛油,燒出來特別香,口感嫩滑;爽彈虎蝦大大隻又夠爽口;烤

✏️位置(8/10): 荃灣地標,又是餐廳集中地,方便易去
✏️食物(9/10): 水準保持得不錯,選擇夠多,回味無窮

🌟澳洲M5和牛120分鐘吃到飽套餐 - $418/位
每次都心大心細,但最後都會點最貴的套餐

🍴自助區

🍴牛肉

🍴海鮮
燒帆立貝要試試,帶一片牛油,燒出來特別香,口感嫩滑;爽彈虎蝦大大隻又夠爽口;烤魚干燒出來很香,煙韌香濃;鹽蒜燒生蠔是新產品,厚肉抵食🥰

🍴小食
滷水涼拌鴨舌,味道香濃,口感爽滑;安平炸蚵卷蠔味香濃;懷念鹽酥雞香脆味美;澎湖花枝排口感香滑🤩

🍴錫紙兜食材
最推肉質鮮甜嫩滑的屏東燒魚腹,還有濃厚芝士味及蛋香的起司鵪鶉蛋、奶油金菇非常香滑及鮮甜香滑的美乃滋章魚燒😃

🍴其他推薦
士林小香腸、豬大腸、鹽蒜麻油燒牛腸、燒金錢牛肚、台灣鯛魚下巴、烤豬肉乾及櫻花蝦乾伴手工麵,有肚的話都值得一試👍

結帳時店員會提供甜品紙,我們每次都會Häagen-Dazs雪糕,完美😘

🏠安平燒肉
📬地址: 荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓