餐廳: 宜家家居餐廳及咖啡室
資訊:

今年榴槤甜品有三款要喺餐廳先有發售,原本真係只係想食甜品,但最後食咗餐豐富嘅晚餐😛😛~~~和牛粒青醬意粉🍝~~~和牛粒有牛味,油脂分泌多,肉質鬆軟嚼幾下就可以分開😘😘,意粉普通🍝!~~~海陸大餐~~~ ‘ 穀飼西冷牛扒拼蝦餅伴松露薯蓉配牛肝菌忌廉汁 ’呢個就係海陸大餐嘅全名,真係有夠長😔😔真心唔明蝦餅點解要做成牛牛🐂嘅形狀呢?🤔🤔,不過都幾香蝦肉味😙😙西冷牛扒🐂大份量,質感有D‘ 鞋’ 同 ‘ 韌 ’ 😒😒,可以接受😀😀最出色反而係個松露薯蓉,勁香松露味薯蓉打得好細滑😋😋~~~脆炸黃金雞🐥翼~~~外表幾脆炸,正常但冇咩雞🐥汁~~~D24榴槤球~~~晚上7:00榴槤甜品有三款已經賣剩一款😭😭未食已經聞到好香嘅榴槤味,內裏滿滿嘅榴槤肉🤗🤗,又香又脆一定要試🤩🤩唔知仲有冇機會食埋佢剩低兩款榴槤甜品呢?🧐🧐

~~~和牛粒青醬意粉🍝~~~

~~~海陸大餐~~~
‘ 穀飼西冷牛扒拼蝦餅伴松露薯蓉配牛肝菌忌廉汁 ’
呢個就係海陸大餐嘅全名,真係有夠長😔😔
最出色反而係個松露薯蓉,勁香松露味薯蓉打得好細滑😋😋

~~~脆炸黃金雞🐥翼~~~
外表幾脆炸,正常但冇咩雞🐥汁

~~~D24榴槤球~~~
晚上7:00榴槤甜品有三款已經賣剩一款😭😭

唔知仲有冇機會食埋佢剩低兩款榴槤甜品呢?🧐🧐
2022-06-06
2022-07-01 186 瀏覽
-Pork Knuckle 表皮非常香脆,唔會過鹹,肉質嫩滑,火喉控制得好好。-Swedish meatballs with mashed potatoes and cream sauce 每次去ikea 都Order 肉丸是常識吧,而且一定要配埋個汁一齊食!-Vegetable Medallion 有啲似食紧薯餅嘅感覺,带有少少蔬菜味。-Squid ink spaghetti with shrimp蝦唔爽口,墨汁冇乜特別,意粉彈牙。加十零蚊有得任飲咖啡、汽水等飲品。
-Pork Knuckle
表皮非常香脆,唔會過鹹,肉質嫩滑,火喉控制得好好。

-Vegetable Medallion
有啲似食紧薯餅嘅感覺,带有少少蔬菜味。

蝦唔爽口,墨汁冇乜特別,意粉彈牙。

加十零蚊有得任飲咖啡、汽水等飲品。
2022-06-30 131 瀏覽
真係好食到癲!好味到震!yummy yummy😋你點估到雪糕竟然可以咁好食~如果我第時食唔翻咁點算🥺29蚊呢個價錢、呢個質素,希望佢快啲會再推出其他新口味啦!

29蚊呢個價錢、呢個質素,希望佢快啲會再推出其他新口味啦!
榴槤雪糕
2022-06-30
榴槤雪糕
2022-06-30 161 瀏覽
Ikea 餐廳真係開飯好去處🤭 除左價錢唔貴之外, 質素都唔係太差! 如果帶小朋友去都唔怕帶漏餐具用品, 因為餐廳有齊哂所需用品! 仲有兒童餐叫添!🥰近期去試左個穀飼西冷牛扒🥩 意外地好好食, 唔鞋, 仲有淡淡既燒烤味, 而且都幾大塊, 加上薯蓉, 其實都夠飽!另外, 去ikea 當然必食瑞典肉丸!喇🧆 點上紅莓醬, 酸酸甜甜又開胃, 抵食之選!仲有無限 refill 既汽水 / 咖啡, 真係超級足夠!!地址 : 宜家家居餐廳及咖啡室荃灣青山公路388號8咪半7樓評分 : 7/10

地址 : 宜家家居餐廳及咖啡室
荃灣青山公路388號8咪半7樓
評分 : 7/10
2022-04-15
2022-06-29 101 瀏覽
今日去完愉景新城睇戲就去左隔離中染既ikea 食lunch😂叫左幾款食物就當正餐叫左熱狗 蔬菜薯餅 同肉丸另外要左杯奶茶 係第一次試 好飲唔會好甜 茶味亦都濃👍🏼呢排IKEA 出左榴連雪糕 一入到去已經聞到味 再望就見到差唔多每人拎住一杯🤣
今日去完愉景新城睇戲
就去左隔離中染既ikea 食lunch😂
叫左幾款食物就當正餐
叫左熱狗 蔬菜薯餅 同肉丸
另外要左杯奶茶
係第一次試 好飲唔會好甜 茶味亦都濃👍🏼
2022-06-27 111 瀏覽
又係時候甜品控對榴槤的執著,晚餐前,到了荃灣,想起荃灣有名牌家店宜家🍨,仲要讓我記去又有榴槤雪櫃配榴槤果肉,不吃白不吃。雖然已臨近晚餐book枱入場時間,決定以9秒9的速度,飛奔至中染大廈,再衝上去美食廊。 嘩嘩嘩,原本嚐美食的人龍不少,但絕不打退我愛榴槤的心,就排隊。一路排一路看看仲有冇…… 原來榴槤肉係大家心中美食首位,轉了三圈,服務員表示沒有榴槤肉,只餘純榴槤雪糕🤣🤣,okay okay ,有得食就得,好想叫兩杯……但應該叫2杯自己自私食,因為我以3秒3K.O.了一杯。 6月30日前要再食。😆

6月30日前要再食。😆
2022-06-26 56 瀏覽
呢幾日喺公司聽到啲同事喺度講,IKEA 個榴槤雪糕好好味,又平。咁啱我又經過,所以入去行一陣,跟住就買嚟試吓,睇吓是否真的咁好味,未行到counter,就已經聞到陣陣榴槤嘅香味,於是就買咗一杯榴槤雪糕,再加多一份榴槤肉(只需加多$9)和腸仔(有3條)。榴槤雪糕 - 第一啖食榴槤雪糕,覺得好香榴槤味,但食多兩啖,就覺得雪糕略為甜,之後再食榴槤肉,就覺得榴槤香味比較淡。下次調返轉,先食榴槤肉,可能會好啲腸仔 - 皮比較韌,不過味道夠,太多人,忘記問佢攞芥辣,我諗落埋會更加好食以這個價錢,我已經覺得不錯👍🏻

以這個價錢,我已經覺得不錯👍🏻
2022-06-25 54 瀏覽
宜家新推出榴連雪糕,今日終於有機會食到,啖啖榴連味好香好正。可惜只可以加多一份榴連肉。食完會不知覺地回味🙈真係好正。上次d24😖錯過食唔到,今次食呢個補返數☺️

上次d24😖錯過食唔到,今次食呢個補返數☺️
2022-06-22 95 瀏覽
去宜家傢俬已經變咗每月指定動作🤭每次都可以睇吓有冇好底用既野~通常都會喺嗰度食埋嘢 夠晒方便✨今個月咁啱係食榴槤的季節😻叫正餐之餘 ,當然唔可以忘記叫下呢個榴槤千層蛋糕試吓😋入邊榴槤肉嘅份量都幾多 滿足👍🏻龍蝦酥皮湯都係每次必飲之選🌟🌟其他嘢食都係正常🫣
去宜家傢俬已經變咗每月指定動作🤭
每次都可以睇吓有冇好底用既野~
通常都會喺嗰度食埋嘢 夠晒方便✨

今個月咁啱係食榴槤的季節😻叫正餐之餘 ,
當然唔可以忘記叫下呢個榴槤千層蛋糕試吓😋
入邊榴槤肉嘅份量都幾多 滿足👍🏻
龍蝦酥皮湯都係每次必飲之選🌟🌟

其他嘢食都係正常🫣
2022-06-21 55 瀏覽
今期最紅既雪糕,一定係Ikea既😼:特濃D101柔佛黃金榴槤燕麥奶雪糕🫶🏻(6月1日至7月31日)未入Ikea門口已經聞到榴槤既漂香,買左一個雪糕再加多左一球榴槤蓉。真係建議最少都加多球,咁會岩岩好一淡雪糕一淡榴槤!😍雪糕將榴槤變凍,口感非常之好;雪糕都標準啦,微微既燕麥味,可以起到少少中和佢用,唔會俾榴槤完全主導左成個味道,榴槤味好濃郁好香,一絲絲榴槤肉,有咬口既!🤭食完之後,建議飲多d水,因為熱氣呀🥵;同埋食完榴槤,記得唔好飲酒呀,會中毒架!🫠
今期最紅既雪糕,一定係Ikea既😼:

特濃D101柔佛黃金榴槤燕麥奶雪糕🫶🏻
(6月1日至7月31日)

2022-06-21
2022-06-21 132 瀏覽
如果你同我一樣好鍾意食榴槤就一定要去試呢個ikea seasonal limited ge榴槤雪糕🍦未行到入去個美食站喺樓梯口已經聞到好大浸榴槤味🤤🤤不嬲IKEA啲嘢食性價比都好高 質素高價錢又平 想講今次試咗佢呢個特濃榴槤雪糕$19 加$9仲有一球榴槤肉想講佢個榴槤味好出雪糕好creamy (◍•ᴗ•◍) 呢個價錢真係冇得輸 真心呢個一定要試😍😍仲有佢嘅炸榴槤波波$6/1 好煙煙韌韌嘅脆皮爆住榴槤肉 呢個都好好味🥹🥹榴槤芝士窩夫🧇$16/2可能係我擺耐jor先食凍咗 反而覺得佢呢個冇咁特別 而且個窩夫唔鬆軟 芝士同榴槤好似唔係好夾🤪 不過總括而言佢個特濃榴槤雪糕真心好正 趁而家仲有快啲去食😍😍😍
不嬲IKEA啲嘢食性價比都好高
質素高價錢又平
想講今次試咗佢呢個特濃榴槤雪糕$19 加$9仲有一球榴槤肉

仲有佢嘅炸榴槤波波$6/1
好煙煙韌韌嘅脆皮爆住榴槤肉 呢個都好好味🥹🥹

榴槤芝士窩夫🧇$16/2

2022-06-20 89 瀏覽
給小朋友邀請去ikea 共進午餐,她滿心歡喜原來佢想食兒童餐和飲果汁。一行三人叫了一客「香草三文魚沙律」仍是我喜愛的有新鮮沙律菜的煙三文魚沙律。「酥皮龍蝦羅勒濃湯」濃香美味,小朋友喜愛那酥皮,一起進食好味。「和牛粒青醬意粉」意粉質感好但和牛粒有點酥。「兒童套餐」好便宜呀,只售$19.00 有二件魚柳、薯蓉和粟米,都是小朋友愛吃的,她吃得很滿足,還包一杯飲品。熱咖啡有點苦,鮮榨果汁我選了羽衣甘藍、蘋果、番石榴等綜合味道,不錯喔。

「和牛粒青醬意粉」意粉質感好但和牛粒有點酥。

2022-06-20 65 瀏覽
IKEA 新出既榴連系列超吸引呀🤤食左佢既特濃D101榴槤燕麥奶新地新地有濃郁既榴連味 幼滑 仲配有大量純榴連蓉比起出面食到既榴連蓉雪糕 陣榴連味勁好多$19真係好抵 而且都算大杯🍦如果想再多D榴連蓉可以+$9加一份😂(小編就冇加到都好滿足)榴槤系列甜品夏日期間限定 (2022年6月1日至7月31日)📍IKEA 📌多區
IKEA 新出既榴連系列超吸引呀🤤
食左佢既特濃D101榴槤燕麥奶新地
新地有濃郁既榴連味 幼滑 仲配有大量純榴連蓉
比起出面食到既榴連蓉雪糕 陣榴連味勁好多
$19真係好抵 而且都算大杯🍦
如果想再多D榴連蓉可以+$9加一份😂
(小編就冇加到都好滿足)

📍IKEA
📌多區
2022-06-17 52 瀏覽
Came here for durian!!!! The d24 ice cream was definitely the best one !!!And it’s compatible with hotel icon The taste is strong while the added durian match with the ice cream well !!!However for the pancake and the crepe cake, There’s only durian cream at all and not as good as the ice cream I will definitely encore the ice cream !
Came here for durian!!!!

2022-06-10 149 瀏覽
Ikea本月精選意粉🌸和牛粒青醬意粉$49⭐️⭐️⭐️☆☆限期:2022年6月1日至30日和牛粒牛味冇乜,全部都係脂肪,不過甘既價有和牛食都幾抵架,意粉正常,剛好既醬汁食落較乾🌸瑞典肉丸$23/10粒⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️配薯蓉、忌廉汁及紅果子醬,薯蓉真係用薯仔整成👍肉丸就好似食肉餅甘,十分入味滿足🌸香草醃三文魚沙律$33⭐️⭐️⭐️⭐️☆煙三文魚新鮮沙律菜配蜜糖芥末醬,非常抵食🌸蔬菜薯餅$15/2件⭐️⭐️⭐️⭐️☆內有洋蔥、椰菜花、西蘭花、薯粒,配上白汁十分creamy
Ikea本月精選意粉
🌸和牛粒青醬意粉$49⭐️⭐️⭐️☆☆
限期:2022年6月1日至30日
和牛粒青醬意粉

🌸瑞典肉丸$23/10粒⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
瑞典肉丸

🌸香草醃三文魚沙律$33⭐️⭐️⭐️⭐️☆
煙三文魚新鮮沙律菜配蜜糖芥末醬,非常抵食
香草醃三文魚沙律

🌸蔬菜薯餅$15/2件⭐️⭐️⭐️⭐️☆
內有洋蔥、椰菜花、西蘭花、薯粒,配上白汁十分creamy
蔬菜薯餅

2022-06-08