今日經過德寶睇吓有啲乜嘢平靚正地方食嘢, Google介紹呢一間酒樓,話免茶芥免加一,兩點開始仲有特價點心,門口阿姐強力推介,終於忍唔住都試吓。一個人嗌咗兩籠點心,分別係燒賣同埋上湯鯪魚球,因為即叫即蒸,所以等咗大約30分鐘,不過附近啲街坊好親切,知道我第一次嚟,主動吹水介紹我下次應該點樣食最經濟😂😂同埋介紹有啲乜嘢點心推介😍😍覺得呢度係充滿人情味嘅地方。之後點心到啦,真係超級好味,冇因為特價而縮減材料,埋單$41 ,下次一定再去👍🏻

2025-05-29
2025-03-25 200 瀏覽
一入門口果位阿姐好鬼嘈,個人又亂,好似樣樣都亂曬龍咁,其實裡面d伙記都係一樣,幾個人做埋同一樣野,其實野食未係最緊要,態度先係最大問題,2個人去食野知道當時午市搭枱,但當時仲有幾張枱,坐低左分別有4個人排隊咁同你講坐埋一邊,其實當時冇人要即時坐落黎同埋我地唔係坐埋一邊只係佔左2個位,d職員好咄咄逼人講完一次又一次,唔知係咪想2個人坐一個位,食到差唔多走都仲有枱,其實服務咁野食一般都幾難叫人番轉頭再黎,另外睇到有個送外賣得左大半個鐘係咁嘈都出唔到餐仲比人抄埋牌,無陰公,真係連外賣都冇人敢接
牛肉腸
蝦餃
珍珠雞
2025-03-25
2024-11-01 1373 瀏覽
平時嚟客家莊多數都係飲早茶或者下午茶🥢,因為除咗抵食同埋都要好食。下午茶仲正👍款式多多,全日都有三免(免茶 免 芥 免加一)。因為未試過晚飯小菜,所以24號(星期四)特登約朋友嚟試下佢嘅晚市套餐$268,有粟米斑塊,貴妃雞(廚房叮耐咗雞肉略),客家小炒皇。因為我哋想試其他就叫咗$118椒鹽蝦同$58鮑汁雞腳,估唔到椒鹽蝦咁好食,爽口彈牙冇甩頭甩骨,鮑汁雞腳味道就略嫌淡咗啲,食咗咁多嘢加多兩支藍妹啤酒,落樓都係$504。點解我要寫哩個評論,想講比大家知佢由10月26號至年尾做promote,晚市8點半後有7折(希望佢份量唔好7折啦🤣🤣🤣)
平時嚟客家莊多數都係飲早茶或者下午茶🥢,因為除咗抵食同埋都要好食。下午茶仲正👍款式多多,全日都有三免(免茶 免 芥 免加一)。因為未試過晚飯小菜,所以24號(星期四)特登約朋友嚟試下佢嘅晚市套餐$268,有粟米斑塊,貴妃雞(廚房叮耐咗雞肉略[鞋]),客家小炒皇。因為我哋想試其他就叫咗$118椒鹽蝦同$58鮑汁雞腳,估唔到椒鹽蝦咁好食,爽口彈牙冇甩頭甩骨,鮑汁雞腳味道就略嫌淡咗啲,食咗咁多嘢加多兩支藍妹啤酒,落樓都係$504。點解我要寫哩個評論,想講比大家知佢由10月26號至年尾做promote,晚市8點半後有7折(希望佢份量唔好7折啦🤣🤣🤣)
嚟到九龍灣想平平哋食中菜?見到優惠套餐每日精選三個餸,星期一至日及公眾假期晚市時段內供應,只限堂食!全日免茶芥同加一,好過酒樓!🍴三晚重市奏 $268🍴清蒸龍躉仔好新鮮,蒸得啱啱好,幾嫩滑有魚味!🍴遙柱貴妃半隻嫩滑唔鞋口,鹹鹹哋,ok的!🍴菠蘿京都骨幾多件,啖啖肉,肉質唔乾唔硬,酸酸甜甜,OK的。推薦指數: 7.5/10三個餸幾抵食,夠三個人食,加個飯都係十零蚊,仲要係傳統豬油撈飯!

🍴三晚重市奏 $268
🍴清蒸龍躉仔
好新鮮,蒸得啱啱好,幾嫩滑有魚味!

🍴遙柱貴妃半隻
嫩滑唔鞋口,鹹鹹哋,ok的!

🍴菠蘿京都骨
幾多件,啖啖肉,肉質唔乾唔硬,酸酸甜甜,OK的。

推薦指數: 7.5/10

2028 瀏覽
2024-09-03 1114 瀏覽
因為上次同家人嚟飲茶,由於店長接待得非常良好! 推介我哋食嘅點心 都好岩口味,決定再嚟食!今日記得影相喇!呢個花膠灌湯餃,入邊真係有花膠!同埋蟹柳肉絲⋯個湯簡直係非常好味!不過略嫌鹹咗少少,如果能夠在探微少少就啱晒啦!店長話陸續嚟緊會有其他優惠推出!冷氣不足是最大嘅扣分之處

不過略嫌鹹咗少少,如果能夠在探微少少就啱晒啦!

店長話陸續嚟緊會有其他優惠推出!

冷氣不足是最大嘅扣分之處
花膠灌湯餃
花膠灌湯餃
2024-07-21 1174 瀏覽
其實我好少寫食評的,不過真係好想講吓有次行過見早餐有點心食,諗住入去試吓,我哋一家三口抱住BB去到餐廳門口,門口接待位有個帶眼鏡嘅呀姐,隔離企咗個男人,我就走埋去問有冇BB凳,又唔好意思又唔該咁好有禮貌咁問佢,點知個阿姐啤住我講:我數緊錢呀,嚇到我即刻講唔好意思,我望咗一眼去枱面的確有啲碎銀喺度,但係我點知佢數緊錢啫,就算係講聲等等,或者最少俾啲禮貌都得啩,所以唔使試我都已經即刻black list咗呢間野,希望呢個女人唔係老細啦,如果只係普通員工,但又企喺門口幫手趕客,想生意好都難啦,差評!
其實我好少寫食評的,不過真係好想講吓

2024-06-01 1645 瀏覽
味道:-一般般,所有菜都偏鹹,尤其個滷肉-作為客家餐廳竟然無筒雞有啲失望⋯環境:-一般新裝修茶餐廳環境服務:-幾熱情嘅服務員,笑容滿臉-但有啲硬銷甜品,仲要講錯味道
味道:
-一般般,所有菜都偏鹹,尤其個滷肉
-作為客家餐廳竟然無筒雞有啲失望⋯

環境:
-一般新裝修茶餐廳環境

服務:
-幾熱情嘅服務員,笑容滿臉
-但有啲硬銷甜品,仲要講錯味道
2024-04-06
2024-05-18 1630 瀏覽
「客家莊,客家菜」開咗唔係好耐,但從來未試過,今日見門口冇人,就去試吓。Menu都幾多選擇,但都是套餐抵食。而且星期一至星期日都有套餐選擇。叫咗個晚市三重奏, $268 ,全日三面:免茶、免芥,免加一。 又幾抵。上湯焗大虎蝦伊麵:芝士味濃,五隻大蝦,味道唔錯。薑蔥霸皇雞半隻 : 雞肉很滑,有雞味。蟲草花鮮菌菜苗: 簡單清淡川香脆魚皮 $58魚皮爽口,份量都唔少。三個人埋單,$326 ,價錢唔算貴,味道唔差,而且仲要係三免,但坐的地方比較逼狹,而且旁邊枱傾偈亦都會聽得非常清楚,但這樣的價錢也算是平價之選。

上湯焗大虎蝦伊麵:芝士味濃,五隻大蝦,味道唔錯。

薑蔥霸皇雞半隻 : 雞肉很滑,有雞味。

蟲草花鮮菌菜苗: 簡單清淡

川香脆魚皮 $58
魚皮爽口,份量都唔少。

2024-04-17 1350 瀏覽
朋友帶我到九龍灣得寶商場 (客家莊) 晚飯,餐廳職員服務態度不錯,職員介紹我們吃晚飯套餐:有 豉汁蒸白鱔, 薑蔥霸王雞半隻, 蟲草花鮮菌菜苗,共$ 228, 甜品吃了薑汁燉奶 18蚊1碗,都幾抵食
朋友帶我到九龍灣得寶商場 (客家莊) 晚飯,
餐廳職員服務態度不錯,職員介紹我們
甜品吃了薑汁燉奶 18蚊1碗,都幾抵食
2024-04-04 1143 瀏覽
媽媽住在附近,她的老友記說這裏早茶的孖宝好抵食,只需32.90,於是我和媽媽去試下。我們點了三個孖宝,分別是虾腸,炒米粉,干蒸牛肉,水餃,虾餃配粉果,豆苗餃,點心大大粒,新鮮蒸出來,熱辣辣,水準不錯,水餃大大粒,好好味,虾腸皮薄餡靚,虾很爽滑,我地眼闊肚窄,跟本食唔哂,要打包回家做午餐。
2024-03-24 892 瀏覽
農曆新年前來過一次吃晚飯,食物質素高價錢優惠感覺良好。今天有空,女兒早放學,順便過來探朋友,朋友推介下午茶非常優惠抵吃,看看點心紙真的非常吸引。叉燒腸粉幼滑, 雪山叉燒包墨西哥皮香口餡料足,蒸排骨估不到很大碟,鯪魚球彈牙,鹹水角也炸得夠香脆,奶黃包也不俗,加上乾炒牛河炒得穫氣,所有份量都非常足夠,價錢雖然做得很優惠但沒有將貨就價,吃不完要打包。最想不到職員推介的烏龍茶帶甘香,女兒不愛喝茶也叫好飲,真的有點台灣味道。小館佈置優雅,雖然座位有點迫,但竟可有二間小房坐到一圍人多。希望在合理成本下保持價格優惠和食物水準,必定吸引更多人前來,值得一讚和支持。
2024-02-22
10 分鐘 (堂食)
  • 乾炒牛河
  • 香滑奶黃包
  • 蒜蓉蒸排骨
  • 叉燒腸粉
  • 雪山叉燒包
2024-03-10 763 瀏覽
去咗得寶商場一間新開嘅餐廳食點心,午市都幾貴下,早茶市平好多,同埋佢餐牌好唔updated,寫住10-11月有兩款特價點心,跟住問阿姐12月有咩特價,佢話冇做優惠喇🤷🏽‍♀️。兩個人諗住叫幾碟點心同炒碟飯,見到客家人炒飯&五穀紅米炒飯,問職員兩款大約有咩料,佢答我兩款一樣,只係白米同紅米分別。我都半信半疑,不過好啦既然佢咁講就叫紅米飯啦,但嚟到,全碟齋嚟嘅,我唔認為客家人炒飯係一樣料囉。。。仲有最差係個流沙奶黃包,真係流架喎。以前個位係台灣館,比而家呢間好好多。

2024-01-13
2023-12-27 1310 瀏覽
1. 雞絲粉皮:客家莊的雞絲粉皮是一道令人驚艷的點心。粉皮薄而滑嫩,搭配著鮮嫩多汁的雞絲,營造出口感豐富的美味。淋上清淡的醬汁,為整道菜品增添了風味。這道點心既清爽又美味,是喜愛輕食的人士的絕佳選擇。2. 蝦餃:客家莊的蝦餃是他們的招牌之一。每個蝦餃都包裹著新鮮多汁的蝦肉,皮薄如紙,入口即化。蝦餃的味道鮮美,蝦肉的鮮甜與皮薄的結合完美,令人回味無窮。這道點心散發著誘人的蝦香,無論是外觀還是口感都令人滿意。3. 鳳爪:客家莊的鳳爪是一道傳統的點心,也是他們的必點之一。鳳爪以獨特的烹調技巧製作,皮軟肉嫩,入口即化。醬汁的味道香濃,完美融入鳳爪的肉質中,帶來豐富的口感和風味。這道點心展現了客家莊對於經典食材和料理技巧的精湛掌握。4. 奶黃包:客家莊的奶黃包是一道令人垂涎的甜點。包裹在柔軟香甜的包皮中的奶黃餡料濃郁滑順,散發著誘人的奶香。每一口都讓人感到滿足,是喜愛甜品的人士必嚐的美味之一。5. 燒賣:客家莊的燒賣以其精緻的外觀和豐富的內餡而聞名。皮薄肉嫩的燒賣包裹著鮮美的豬肉和香菇,口感豐富,味道鮮美。搭配著醬汁的調味,燒賣帶來的滿足感讓人愛不釋手。
1. 雞絲粉皮:

2. 蝦餃:

3. 鳳爪:

4. 奶黃包:

5. 燒賣:
12月24日平安夜,揾食肥華和靚媽選擇咗,到呢間客家飯店,食餐平安飯,此店係頂上手舖位營業,但卻將上手近玻璃幕牆位嘅,四人卡座全改為二人,馬蹄鐵U字型,雙人位,呢個改動無疑係,減少咗客嘅入座率,呢個改動真係令肥華,覺得奇怪!至於此店嘅食物質素,今晚肥華柯打咗個,星期日特價餐,餐内最出色嘅食品,係個煎釀荳腐,而個海蝦上湯伊麵亦係好味之選,至於個半隻客家咸雞,味道亦唔錯,整體呢個三餸餐,都值A級評分,若保持水準,此店應有前景👍
12月24日平安夜,揾食肥華和靚媽選擇咗,到呢間客家飯店,食餐平安飯,此店係頂上手[台式飯店]舖位營業,但卻將上手近玻璃幕牆位嘅,四人卡座全改為二人,馬蹄鐵U字型,雙人位,呢個改動無疑係,減少咗客嘅入座率,呢個改動真係令肥華,覺得奇怪!