2024-04-06 2017 瀏覽
🍽️ All-You-Can-Eat Seafood Hot Pot $312This fantastic lunch buffet includes a wide array of delectable options to satisfy your cravings. For example, seasonal sashimi, appetizers, premium beef 🐮, pork rolls 🐷, chicken pot 🐔, and seafood 🦞. We noticed that the table beside us had a massive sashimi platter. We think it's only available for tables with more than 6 people.🌱They also offer a wide selection of healthy drink options. It would be great if alcohol were also available.

🌱
2024-04-02 2508 瀏覽
已經不是第一次這經歷。完全沒有服務。每次食完一道菜,果位譚仔亞姐服務員就放個盤在枱中間,命令式叫你將我們自己碟上的骨或 蝦殼放入盤內。我們是客人,已經收300幾元service charge. 我們坐大圓枱,足夠位置亞姐執嘢。覺得服務員懶之外,係趕收工!現在係在餐廳享用美食,不是在訓練營食嘢喎,我付款時你要俾基本上服務消費者!無下次!難怪香港人北上消費。
2024-04-01
❣️家嫂有提供了一系列的餐前小食,其中一些特別出色,我個人認為黑松露蝦多士、炸黑糖糍粑、炸青茄子和麻醬沙律菜都好味。❣️我們之前也曾光顧過家嫂,但留意需要五個人以上才有提供刺身船。如果人數少於四個人,則供應較小的刺身盤,並且沒有海膽。❣️此外,家嫂還提供雞煲,但建議你留肚品嚐他們的打邊爐。❣️以這個價格,可以品嚐到小食、刺身、雞煲和打邊爐,還有酒飲,這真是非常不錯的選擇。❣️不過,這次光顧和朋友都覺得家嫂的用餐體驗比之前遜色,貝類食物中有一些沙子未嘔乾淨,因此過程中不斷吃到沙,這是一個需要改進的地方。❣️另外,需要注意在訂位方面,如果使用OpenRice訂位,午市需要在4點前離座,晚市需要在7點前離座。透過電話或WhatsApp進行訂位,可以食全時段。當然價錢有小差距。

❣️此外,家嫂還提供雞煲,但建議你留肚品嚐他們的打邊爐。

❣️以這個價格,可以品嚐到小食、刺身雞煲和打邊爐,還有酒飲,這真是非常不錯的選擇。

2024-03-23 1846 瀏覽
整體:🥜適合鍾意多款嘅朋友仔🥜不適合食肉獸🥜早d食無咁趕🥜無得自己tick紙仔🥲紅糖滋粑⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🌟🥜紅糖不會好甜🥜滋粑軟糯,唔會食一件就滯胡麻茄子⭐️⭐️⭐️⭐️🥜油炸茄子松露蝦多士⭐️⭐️⭐️⭐️街邊醬炒蜆⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🥜超惹味,辣度剛剛好鴨屎香檸檬茶⭐️⭐️⭐️⭐️🥜店員大推,係最夠凍嘅特色飲品一米半船(魚子醬、三文魚籽螺肉沙律、帆立貝、蝦、三文魚、油甘魚、北寄貝)⭐️⭐️⭐️⭐️🥜夠浮誇家嫂雞煲⭐️⭐️⭐️⭐️🥜有得揀辣度,嗰日朋友唔食得辣,揀咗BB辣,應該辣啲好食啲特選湯底(蜜瓜花膠湯)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🌟🥜勁濃郁,勁將口🥜多花環游海鮮船海鮮(蠔、蝦、鰭片、鮮魷、貝…)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️肥牛⭐️🥜得豬同牛,仲要激多肥膏菜藍⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️番薯糖水⭐️珊瑚蚌⭐️⭐️⭐️⭐️飲品⭐️⭐️🥜全部特色飲品唔夠凍雪條⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🥜大推椰子芋頭味
整體:
🥜適合鍾意多款嘅朋友仔
🥜不適合食肉獸
🥜早d食無咁趕
🥜無得自己tick紙仔🥲

紅糖滋粑⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🌟
🥜紅糖不會好甜
🥜滋粑軟糯,唔會食一件就滯
紅糖滋粑

胡麻茄子⭐️⭐️⭐️⭐️
🥜油炸茄子

松露蝦多士⭐️⭐️⭐️⭐️

街邊醬炒蜆⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🥜超惹味,辣度剛剛好
街邊醬炒蜆

鴨屎香檸檬茶⭐️⭐️⭐️⭐️
🥜店員大推,係最夠凍嘅特色飲品

🥜夠浮誇

家嫂雞煲⭐️⭐️⭐️⭐️
🥜有得揀辣度,嗰日朋友唔食得辣,揀咗BB辣,應該辣啲好食啲
家嫂雞煲

特選湯底(蜜瓜花膠湯)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🌟
🥜勁濃郁,勁將口
🥜多花

肥牛⭐️
🥜得豬同牛,仲要激多肥膏

菜藍⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

雪條⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🥜大推椰子芋頭味
紅糖滋粑
2024-03-12 2119 瀏覽
打邊爐係香港人至愛😍亦都係我至愛近期食左好高質火鍋放題~🤤打邊爐不得止,可以簡埋雞煲~有海鮮船,有刺身,仲有小食任食😳仲有幾款自家制飲品~😋食完刺身再加小食,之後就可以打邊爐今次揀咗養生花膠菌香湯煲~湯底清清地,食海鮮就啱晒😋我哋冇揀雞煲🤣怕太飽D海鮮真係勁新鮮,同埋份量好多😍啲鮑魚仲係郁緊🫣仲有新鮮大蜆手打丸,手工餃等等,野食多到講唔哂🤪仲有牛肉任食🤰🏻真係食到超級飽🤣建議多啲人食會好啲,可以食得多啲野鍾意食海鮮嘅,你哋唔可以錯過🤩我今次去係午市~ $298性價比真係好高😍😍好食指數(5星為滿分)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

打邊爐係香港人至愛😍亦都係我至愛
近期食左好高質火鍋放題~🤤
打邊爐不得止,可以簡埋雞煲
有海鮮船,有刺身,仲有小食任食😳
仲有幾款自家制飲品~😋
食完刺身再加小食,之後就可以打邊爐
今次揀咗養生花膠菌香湯煲~
湯底清清地,食海鮮就啱晒😋
我哋冇揀雞煲🤣怕太飽
D海鮮真係勁新鮮,同埋份量好多😍
啲鮑魚仲係郁緊🫣仲有新鮮大蜆
手打丸,手工餃等等,野食多到講唔哂🤪
仲有牛肉任食🤰🏻真係食到超級飽🤣
建議多啲人食會好啲,可以食得多啲野
鍾意食海鮮嘅,你哋唔可以錯過🤩
我今次去係午市~ $298
性價比真係好高😍😍

好食指數(5星為滿分)
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

2024-03-10 5052 瀏覽
--- 訂位要每位計收按金😅花膠老火湯和豬骨湯底要預訂才保證提供😅,餐枱面積狹小--- 餐牌只係一張""宣傳單張",我感覺我係食咗放題中的廚司發辦(Omakase) 😅--- 全枱人,大家也不知將會有甚麼食品供應,只知道流程係先有六款小菜任叫任食(睇open rice食評和圖片應該比較清楚係邊六款),6人以上有刺身船(刺身船內有咩?全靠目測)跟住食雞煲(切到好細件),然後有海鲜盤(海鮮盤內有咩?亦是全靠目測)--- 有咩食物可以任叫任食?亦沒有肯定答案?問服務員就帶你遊花園--- 靠現塲觀察😅所有無酒精飲品任飲,而紅酒,白酒餐車定時繞場一周添飲😅 **餐牌**非常簡潔,其餘的..就...一無所知了😅季節當造時令海鮮四季湯底精選小食每月不同**醬料區**選擇非常多**飲品區** 杯裝手調飲品外觀一流,但一試就知華而不實,建議可選鮮榨蔗汁,但可能溝咗水🧐因為味道最天然而又不太甜**小食六款**味道質量也不過不失 **刺身船**上枱時視覺效果不錯,質素尚可

**餐牌**
非常簡潔,其餘的..就...一無所知了😅
季節當造

19597 瀏覽

**醬料區**
選擇非常多

**飲品區**
杯裝手調飲品外觀一流,但一試就知華而不實,
建議可選鮮榨蔗汁,但可能溝咗水🧐因為味道最天然而又不太甜

**小食六款**
味道質量也不過不失

**刺身船**
上枱時視覺效果不錯,質素尚可

**雞煲**
調味不錯,應該係味精功勞

**火鍋海鲜拼盤**
海鮮味道超鹹,應該大部份都沉過鹽水
而不是海鮮自帶的海洋鹹味,蝦,蠔和鮑魚質量不錯,其餘的質素麻麻,珊瑚蚌勁鹹,最後連花膠湯底都變得超級鹹

**牛肉**
肉質薄而老

**蟹**
外殼超硬,煲孰後,鉗也幫不到手,
白白浪費了蟹脚肉

**蔬菜籃**
全晚最高分,蔬菜新鮮,推介鮮淮山,
但再加單又漏單

食後感

這間餐廳比較適合食咩都冇謂,有選擇障礙的客人,而服務員都算勤快,但大部份都問非所搭,搭非所問 ,而我就沒有再幫襯的欲望了

2024-03-03 2002 瀏覽
今日去咗佐敦家嫂同朋友食生日飯,食物和服務都尚算滿意,但是結帳時,發現帳單沒有扣回已付的訂金$500,我即時告知來結帳姐姐啦,她直接取回帳單,再拿回更正後的帳單來結帳,但由此至終也沒有任何解釋或表示任何歉意。心諗,不知是有意定無意沒有扣回訂金,佐敦&尖沙咀分店例牌要收訂金,諗唔到有什麼理由會漏扣囉🙄。忘記…?以結帳姐姐當時的態度,好難令人相信囉,只覺得是自己好彩,沒有做其中一個傻仔吧。之前都頗喜歡和會推薦比朋友,因為環境尙算寬躺,食物都滿意,整體服務尚可。但經此一役,要分享一下是次經驗,日後如有機會重臨的時候,記住記住記住…要睇單,否則就要做戇居的豪客,比$500 tips喇。

2024-03-02
慶祝紀念
生日
2024-02-19 1577 瀏覽
今次同朋友食團年飯,繼續去佐敦分店,訂位時已順埋訂埋椰皇燉官燕。與尖沙咀分店相比,裝修格局擺位會較闊落,唔會人撞人。有了經驗不會多食前菜小食,黑松露蝦多士及紅糖糍粑(必推介)。1. 刺身船:有三文魚、吞拿魚、紅蝦、帶子、鯛魚、鮑魚(每位半隻)、海膽配紫菜,今次5人都有船,船幾大打卡一流。刺身高質,海膽無腥、無苦澀、無怪味鮮甜,夾紫菜食一流。2. 雞煲(SKIP),雞煲冇特別意慾想食+留肚食海鮮。3. 海鮮火鍋:花膠雞湯底(先飲湯後打邊爐):材料有花膠、雞、杞子,湯味好甜。首輪會每樣海解鮮都有,先上新鮮鮑魚(旭旭下)、貴妃蚌、花甲、蜆、蝦滑釀花菇、八爪魚、鱔、海蝦、珊瑚蚌,之後就可以想食邊款就再叫,另外要晚上19:30 先可以order 蟹,令到個湯更鮮甜,一落肥牛湯就唔建議飲。4. 外面醬料區 & 飲品區都係任添,飲品區除了特飲,還有2款熱飲,仲有1款係特別落單就係鴨屎香凍檸茶,茶味好香。5. 椰皇燉官燕:鮮奶混椰青水燉蛋白又香又滑,已飽到食唔落椰子肉。*蕃薯糖水是本身舖頭會送的甜品。非常高質嘅用餐體驗,除了高質食材外,更展現了餐廳對於品質的追求和用心,落單途徑是採用人手。鐘意海鮮必定

與尖沙咀分店相比,裝修格局擺位會較闊落,唔會人撞人。

2. 雞煲(SKIP),雞煲冇特別意慾想食+留肚食海鮮。

非常高質嘅用餐體驗,除了高質食材外,更展現了餐廳對於品質的追求和用心,落單途徑是採用人手。鐘意海鮮必定要黎朝聖,建議訂位同時訂埋花膠雞湯及椰皇燉官燕。
2024-01-28
慶祝紀念
團年飯
2024-02-14 1194 瀏覽
我最近光顧了佐敦的家嫂一家大小,環球海鮮火鍋放題包括雞煲、火鍋、刺身船和任食海鮮。小食一坐低侍應先上小食,小食可以任叫的。這裡的小食種類繁多,有黑松露蝦多士、紅糖糍粑、上湯雜菌、麻辣寬粉、麻辣花生和炸茄子。蝦多士外層酥脆,加上黑松露的獨特風味,是一道既美味又精緻的小食。脆脆地的糍粑,加上不太甜的紅糖,令人驚喜。刺身船刺身船有成張枱咁長,上面擺滿了各種新鮮的刺身,份量是計人頭的,而且不是任食的。雞煲我覺得它的味道有點淡。可能是因為我選擇的是小辣口味,所以味道相對較輕。花膠老火湯底火鍋湯底非常濃郁,而且花膠的份量也很大。特制雪燕燉椰皇雪燕非常多,燉蛋好滑順。、
我最近光顧了佐敦的家嫂一家大小,環球海鮮火鍋放題包括雞煲火鍋刺身船和任食海鮮。

小食
脆脆地的糍粑,加上不太甜的紅糖,令人驚喜。

刺身

雞煲

花膠老火湯底火鍋
湯底非常濃郁,而且花膠的份量也很大。

特制雪燕燉椰皇
雪燕非常多,燉蛋好滑順。
2024-02-08
2024-02-10 987 瀏覽
特別之處係夜市可以由5點食到10點足足5個鐘!!!任飲任食!!!同餐廳個名一樣 適合一家大細成班friend嚟邊傾邊慢慢食🥰飲品仲有特色手搖、酒都有幾款🍷🍻🍹前菜有高質特選小食(任食)、季節限定刺身中段有花甲雞煲 色香味俱全🤩後段有推介花膠老火湯鍋(老雞/火腿/家豬/雞腳/陳皮/花膠)另有6款四季明火熬製湯底可選,勁👍🏻👍🏻👍🏻🌟聽得太多朋友介紹,一大班人第一個打卡位係(5人以上)超巨大刺身🌕船(今次小妹得兩個人見唔到真身就有少少遺憾🥺) 然後令人驚喜嘅高質精緻前菜(推介紅糖糍粑、炸蝦多士、炸茄子),竟然係任食,未打邊爐已經食到飽飽,中段仲有一個花甲雞煲😧講到打邊爐,最吸引係任食海鮮拼盤船(🐟🦀🦐),每日有8至10款時令海鮮(鮑魚、蠔、鱔、蟹、貴妃蚌等,任你order😲仲有多款手工配料,例如蝦滑蘑菇、即炸響鈴、手打三色丸、新鮮手工雲吞水餃等,真係要慢慢食先可以試得晒🤩(不過肉類方面就有啲失色,極上牛肉同豚肉卷就唔需要嘥quota去食,留返嚟食海鮮更出色🙌🏻)另外有四款時興手搖,包括手打鴨屎香檸檬茶(太多檸檬,有少少澀)、水蜜桃/巨峰提子菠蘿梳打(極推介,相當出色)、星加坡鹹檸七梳打,餐
特別之處係夜市可以由5點食到10點
足足5個鐘!!!任飲任食!!!
同餐廳個名一樣 適合一家大細
成班friend嚟邊傾邊慢慢食🥰
飲品仲有特色手搖、酒都有幾款🍷🍻🍹
前菜有高質特選小食(任食)、季節限定刺身
中段有花甲雞煲 色香味俱全🤩
另有6款四季明火熬製湯底可選,勁👍🏻👍🏻👍🏻

另外有四款時興手搖,包括手打鴨屎香檸檬茶(太多檸檬,有少少澀)、水蜜桃/巨峰提子菠蘿梳打(極推介,相當出色)、星加坡鹹檸七梳打,餐廳仲提供多款罐裝飲品,酒都有紅白酒、日本清酒等🍶🍷,都好受歡迎
2024-01-26 854 瀏覽
行到佐敦咁繁華嘅彌敦道,竟然發現一間令味蕾飛上雲端嘅好地方。喺這裡,本身對飲品冇乜期望嘅我,都忍唔住要讚一讚佢哋自家製嘅冰凍金羅漢果山楂茶,一啖口,解渴得嚟又清新,瞬間令我精神番晒嚟!減肥?當我冇聽見!犒賞自己,我就直頭揀咗個金沙黑松露蝦多士。脆口多士夾住香滑嘅黑松露醬同爽甜嘅蝦肉,簡直係絕配!每一啖都夠哂味,彷彿蝦蝦哋話:「哈囉!今日我係主角唔好意思!」咁嘅感覺。跟住嘅海鮮船,賣相100分!每樣海鮮都係話題豐富,新鮮到喺舌頭上跳舞;其中帶子同北寄貝,簡直鮮甜到哩個字都唔夠形容,見到海鮮勁搶眼,小辣嘅青菜豆腐湯都顯得雖則樸實無華,但滋味攝魂,尤其係花膠嘅滑潤同湯底嘅濃郁,令人飲一啖湯就忘記所有煩惱!飽飽地食完呢一晚,心情大好,實行係滿足到講唔出嘢嘅境界!大推薦畀啲想一試無悶海鮮同心思巧妙搭配嘅食友們!下次記得帶埋班友,分享埋呢份得意滋味!👏🏻🌊⭐

2024-01-11 968 瀏覽
家姐呀嫂食過 話放題幾好 就叫我跟埋嚟(´▽`)咁基本程序係小食➡️刺身➡️雞煲➡️打邊爐*小食印象中係蝦多士,炸茄子,魚仔花生,涼拌唔知咩粉同菇 大概咁上下嘢啦~ 無咩特別 無話好好食同好難食 因為我都係食左件蝦多士就停手 我無乜興趣😂 依啲都可以追加*刺身基本有三文魚,帆立貝,北寄貝等等 唔記得咗影左😂 但我記得有海膽(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)好似因人數而有唔同 今次6個人所有人好似*雞煲 🐓 揀左中辣 個雞煲真係好窄洗~ 好咸又唔香無辣戴返頭盔先 可能係單單因為我個人口味問題 冇乜點食 覺得好浪費 (;´༎ຶД༎ຶ`) 雞煲真係有好大嘅改進空間 *邊爐🫕揀左花膠湯底湯係幾濃 啲海鮮好新鮮 上到枱仲曉郁👀蟹🦀 蝦🦐 貴妃蚌 蜆都可以無限♾️追加 牛肉 豬肉都唔算太差 總括人頭五舊有找都算係咁但個雞煲真係唔掂 ☹️ 真係考慮下cut左佢 價錢平返啲 又或者係改下個雞煲品質!這是必須的特別一讚 有位叫唯唯?又或者叫蕙蕙?佢好好人 會留意我地有咩需要 幾忙都好會主動幫忙 ❤️服務一百分💯
家姐呀嫂食過 話放題幾好 就叫我跟埋嚟(´▽`)
咁基本程序係小食➡️刺身➡️雞煲➡️打邊爐

*小食

*刺身
基本有三文魚,帆立貝,北寄貝等等
唔記得咗影左😂 但我記得有海膽(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
好似因人數而有唔同 今次6個人所有人好似

*雞煲 🐓 揀左中辣
雞煲真係好窄洗~ 好咸又唔香無辣
戴返頭盔先 可能係單單因為我個人口味問題
冇乜點食 覺得好浪費 (;´༎ຶД༎ຶ`)
雞煲真係有好大嘅改進空間

*邊爐🫕揀左花膠湯底
湯係幾濃 啲海鮮好新鮮 上到枱仲曉郁👀
蟹🦀 蝦🦐 貴妃蚌 蜆都可以無限♾️追加
牛肉 豬肉都唔算太差 總括人頭五舊有找都算係咁
但個雞煲真係唔掂 ☹️
真係考慮下cut左佢 價錢平返啲
又或者係改下個雞煲品質!這是必須的

特別一讚 有位叫唯唯?又或者叫蕙蕙?
佢好好人 會留意我地有咩需要
幾忙都好會主動幫忙 ❤️服務一百分💯
早兩個月嘅時候有朋友就嚟要移民,問佢走之前想食啲乜嘢,其中一樣講起嘅就係雞煲/打邊爐!🍲 而咁啱我哋都無食過「家嫂」,就決左book位試試佢😛 除咗有雞煲同邊爐,仲有刺身船+任食海鮮!淨係睇餐牌已經夠吸引~ •🥢 環游海鮮火鍋放題 $428/位 (晚市)📸 季節當造刺身刺身唔係任食嘅,只會上一次~ 因為我哋得4個人食,所以就係一盤~ 同場有見到其他枱多人食就有隻成張枱咁長嘅刺身船🫢 不過其實刺身款式都算多:油甘魚、三文魚、帆立貝、大蝦、北寄貝、八爪魚同埋一碟辣辣哋嘅醃魚生(有啲三文魚粒、八爪魚、青瓜、芝麻同埋蟹籽)~ 刺身質素都唔錯,解凍得好好,而且切得厚薄適中~特別一讚原粒上嘅帆立貝,好厚好大粒😛P.S. 之後睇返人哋食嘅相,刺身款式好似都會隨人數而增加,人少好似無咁抵🥹•📸 精選𠮩𠹌小食食完刺身,一下子就嚟咗7款小食😯 黑松露蝦多士、紅糖糍粑、麻醬螺肉沙律、上湯雜菌、麻辣寬粉、麻辣花生,同埋一碟好似翠玉瓜但原來係青色嘅茄子🍆鍾意食麻辣嘅朋友都覺得麻辣兩款幾惹味,但寬粉嗰碟就入味啲,而且寬粉好q彈~ 炸嘅兩款都炸得乾身唔太油,但紅糖糍粑就較有驚喜😛 表面脆脆哋,入面好煙韌,再加埋個

🥢 環游海鮮火鍋放題 $428/位 (晚市)
📸 季節當造刺身
季節當造刺身

📸 精選𠮩𠹌小食
炸嘅兩款都炸得乾身唔太油,但紅糖糍粑就較有驚喜😛 表面脆脆哋,入面好煙韌,再加埋個紅糖餡唔會太甜👍🏼
麻醬螺肉都好食,螺肉好彈牙,但就有啲太多醬🫢食得多有啲膩~
小食都可以逐款追加,不過因為我哋驚食唔到之後嘅嘢就無追加到了🤣
精選𠮩𠹌小食

📸 惹味雞煲
雞煲我哋就叫咗小辣,對於食開10小辣米線嘅我嚟講,食咗幾啖就食唔到🙈 呢到嘅雞煲同平時出面食嘅味道幾唔同,呢款唔係麻辣味,食落好似無咁惹味😬
雞方面份量係多,但都偏向多骨😕 但特別啲就係有彈牙索汁嘅豬皮同埋蜆~
我哋一人食咗幾嚿就放棄咗,侍應就幫我哋將啲雞倒落隻碟到,然後換過個火鍋湯~ 不過其實最後碟雞都係無食返🤭 因為後面嘅海鮮同邊爐先係重點!
惹味雞煲
惹味雞煲

📸 四季湯底 - 家嫂花膠老火湯底
呢個湯底要提早預留嘅,因為我喺WhatsApp訂位,侍應會喺當日再確認出席,然後佢就會問要唔要加錢預留是日甜品/海鮮,同埋仲可以預留唔使另加錢嘅花膠湯底!不過就數量有限,先預留先得~
花膠湯底有蓮藕、紅蘿蔔同埋每人一件嘅花膠!湯底飲落鮮甜濃郁,而且有肉香,無乜味精味👍🏼我哋都每人飲咗一至兩碗先開始打邊爐!🤤花膠都唔細塊,發到好腍,而且無腥味😛
家嫂花膠老火湯底

📸 環游海鮮船
當日嘅海鮮款式都幾多:鮑魚、貴妃蚌、珊瑚蚌、蟶子、蜆、蝦、魷魚、帶子、墨魚滑釀菇同埋兩款魚~😍
海鮮整體都好新鮮,而貝殼類都唔會食到有沙~ 我哋就特別encore咗兩次鮑魚、貴妃蚌同珊瑚蚌!👍🏼 要記得睇住時間撈起啲海鮮,如果唔係就會韌晒🫢

📸 極上牛肉 / 豚肉卷 / 手工火鍋配料 / 蔬菜組合
牛肉同豬肉都各得1款,牛肉就係普通肥牛咁😂
火鍋配料嘅選擇就相對少啲,都係手打丸同餃子為主,另外仲有個「籠」裝住嘅魚皮同響鈴~
蔬菜種類都有唔少,但一次過上一堆菜有個唔好處就未必樣樣都啱食🙈 不過食過好食都可以再個別追加~

📸 飲品
自助飲品區除咗有罐裝汽水、果汁、烏龍茶,仲有啲應該係自己製嘅飲品,例如竹蓆茅根、蘋果雪梨茶、紅棗圓肉杞子茶、檸檬薏米水等~
另外仲有侍應會推住架車仔,入面有各式各樣嘅紅白酒,有免費嘅紅白酒任飲,但靚啲嘅酒要當然要另外加錢啦~
季節當造刺身
精選𠮩𠹌小食
家嫂花膠老火湯底
2023-12-28 775 瀏覽
食物種類多,但上菜速度超慢,而且服務態度差之餘重要口黑面黑,明明就話可以坐到11點,但10:30 就巳經直接熄左個爐,跟住我地影相時重要不停地係我地前面執台,下次都唔洗再幫襯!
影相時重要不停地係我地前面執台,下次都唔洗再幫襯!
2023-10-08 2526 瀏覽
一行人一早訂左位,俾左500蚊訂金,6點鐘就到達餐廳準備無限時任飲任食啦。一到達,店員就上左6道任食既前菜,其中蝦多士,清酒煮蜆同紅糖糍粑,係encore 之選。下一round就係魚生刺身船,吾係任食,預好每人入量上枱,都好新鮮,有大toro,鮑魚同海膽等。再下一round係麻辣雞煲,由於留肚關係,我地無再添加就直接去任食邊爐環節,可以任點豬牛肉,但肉質普通,不推薦,海鮮任點,推薦鮑魚,貴妃蚌同白鱔,另外,菜、丸同餃子都可任點。任飲嘅飲品都幾多元化,但對於我就有d偏甜。我哋仲事先留左一條象拔蚌刺身,幾新鮮抵食。

任飲嘅飲品都幾多元化,但對於我就有d偏甜。

我哋仲事先留左一條象拔蚌刺身,幾新鮮抵食。

象拔蚌刺身
雞煲