5天前
出名食雞煲海鮮火鍋既家嫂,原來平時都有午市套餐,仲要有小菜、小食同米線㗎!我揀咗金銀蒜澳洲帶子蒸飯同酸菜魚米線套餐,份量都唔兒戲😱有被震撼到,餐牌仲話可以無限添加任飯同湯,但我成碟都食唔晒,食到好飽。金銀蒜澳洲帶子蒸飯呢個套餐好豐富,有燉湯、生果同青菜,金銀蒜澳洲帶子蒸飯好好味,入哂味,澳洲帶子份量多,飽滿又柔嫩~入面仲有啲粉絲,同飯一齊食,豐富咗口感,好煙靭彈牙🩷推介!酸菜魚米線起碼兩至三人份量,超大碗,都只係$55😱😱勁抵食!不過佢係用左龍脷柳魚肉,仲有幾塊鴨血,一人真係食唔哂。小食我地叫左松露蝦多士、家嫂陳醋小籠包、街邊醬炒蜆同紅糖糍粑,款款各有特色。松露蝦多士香脆鬆化,雖然係炸,但我食落又唔會覺得好油膩喎。家嫂陳醋小籠包呢個造型好可愛,唧完甜醋後自動流落小籠包內,味道ok,但如果有汁會更好味🤤街邊醬炒蜆呢個豉椒汁唔錯,炒蜆沾上濃郁既鹹香豉椒醬汁,令人食指大動。紅糖糍粑呢個係我最鍾意,係流心咖,紅糖唔會太甜,糍粑煙韌,外脆內軟,真心正!食咗咁多熱氣嘢,我點咗杯蘋果雪梨茶同話梅檸檬可樂,食飯前飲又開胃又解渴,食完飯飲又可消滯,兩杯都唔會太濃味,可樂味淡。
金銀蒜澳洲帶子蒸飯
金銀蒜澳洲帶子蒸飯
酸菜魚米線
酸菜魚米線
松露蝦多士
松露蝦多士
香脆鬆化,雖然係炸,但我食落又唔會覺得好油膩喎。
家嫂陳醋小籠包
家嫂陳醋小籠包
街邊醬炒蜆
街邊醬炒蜆
呢個豉椒汁唔錯,炒蜆沾上濃郁既鹹香豉椒醬汁,令人食指大動。
紅糖糍粑
紅糖糍粑