2024-10-17 4317 瀏覽
同事吃過後不停大讚, 所以早在一個月前已經訂了位, 到來之前一刻看到差評倒不少, 突然心感不妙 😅任食無限時火鍋套餐 $480由於同事訂枱, 所以我不太清楚我吃的是那一個餐, 總之就由5時半或者6時開始入座, 一直吃到10時 (收鋪時間) 為止。 食物是放題式, 同事之前吃過主要以吃海鮮為主, 只要夠5個人就會送一隻刺身船 😍 裡面有海膽, 帶子, 三文魚, 魚子醬等等, 船隻很大很IGable, 最喜歡就是中間的藍色波波 🤪在這個AI世代裡沒有掃QR code下單已經夠令人驚訝, 連自己填紙仔都沒有, 就是每次要叫staff下單, 所以根本不清楚到底有什麼可以吃 🙃 而且餐廳這樣也可以控制大家下單次數。另外不知道是否海鮮才有限制, 總之每次下單都只可以點人數數量, 這個倒不能接受 😐除了刺身船, 都會先送一碟牛肉, 牛肉色澤亳不紅潤, 單純肉眼所看會以為是豬肉, 全無吸引力 🙄 我試了一塊就停止了, 牛肉肉質粗糙, 還有輕微羶味, 所以大家都機乎沒碰過這碟牛 😶 我們點了很多次, 每次都是點鮑魚, 蜆肉, 蟶子, 珊瑚蚌, 珊瑚蚌同事超愛吃, 但我覺得比較普通, 鮑魚不錯, 厚身煙韌

任食無限時火鍋套餐 $480

除了刺身船, 都會先送一碟牛肉, 牛肉色澤亳不紅潤, 單純肉眼所看會以為是豬肉, 全無吸引力 🙄 我試了一塊就停止了, 牛肉肉質粗糙, 還有輕微羶味, 所以大家都機乎沒碰過這碟牛 😶 我們點了很多次, 每次都是點鮑魚, 蜆肉, 蟶子, 珊瑚蚌, 珊瑚蚌同事超愛吃, 但我覺得比較普通, 鮑魚不錯, 厚身煙韌有口感, 蜆肉跟蟶子我都吃到有少許沙, 蜆肉口感普通, 並非漲卜卜的, 反而蟹肉是最好吃 😁 想不到它們沒有提供象拔蚌, 這個也蠻失望的 🥲

我們主要吃海鮮為主, 未去到非常鮮甜的那種, 但也不是很差。可能太多關於服務上的差劣評價, 預想之下我覺得服務還可以 😅 同事之前吃過要再來一次, 反而因為有期望而有不少失望 😮‍💨 整體Cp值比較低, 覺得這個價錢可以吃到更高質的食物 🫠 不過餐廳提供喝酒放題, 喜歡喝酒的應該會因此而加分 😌

2024-10-04
2024-10-10 3414 瀏覽
今日 farewell 另一個同事,所以就嚟咗呢一間大家食餐飯!一開始係先食刺身跟住雞煲然後海鮮火鍋!鍾意大隻嘅朋友,真係不能夠錯過呢間餐廳!而且氣氛相當好我覺得!夜晚嚟講非常多人,如果下次嚟嘅時候記得book位!佢嘅海鮮非常新鮮,啱晒鍾意食海鮮嘅我,個人嚟講鍾意食佢嘅鮑魚,鮑魚非常大隻,而且嚟嘅時候仲係識得郁吓,真係非常新鮮!而且入口亦都非常好食,仲要係任點任食!佢嘅肉質非常厚身,所以亦都非常爽口彈牙,淨係食鮑魚都回本!雞煲就覺得有少少鹹,同出邊嗰啲冇乜太大分別,大家可以留力食多啲海鮮!貴妃蚌亦都非常鮮甜,亦都係任點任叫必食回本之一,我同朋友都叫多咗兩輪!

2024-09-20 6190 瀏覽
又係時候約朋友仔邊邊啦今次揀左家嫂,因為身邊嘅朋友個個食完都話要encore,所以我哋就一試首先,入座… 姐姐招呼勁好,又叫我哋慢慢放好手袋就叫小食食住等朋友,又提我哋拎飲品,最後我哋就試左皮蛋同蝦多士,皮蛋流王架😆😆蝦多士好足料 ,好好味🤩🤩之後朋友陸續到齊,有職員就講解今晚食嘅流程食左小食,就食刺身了,刺身不得了,係成隻船咁抬上台,樣樣都好好味,好新鮮之後就食雞煲,雞煲好入味,豬皮都好味最後就係打邊爐,我哋預留左花膠湯… 都好多花膠仲有仲有,就係甜品,每人一碗杏汁蛋白,我好鐘意杏汁關係,飲埋朋友個份整體:下次會再來
又係時候約朋友仔邊邊啦

之後朋友陸續到齊,有職員就講解今晚食嘅流程

之後就食雞煲雞煲好入味,豬皮都好味

最後就係打邊爐,我哋預留左花膠湯… 都好多花膠

整體:下次會再來

2024-08-26
  • 雞煲
  • 小籠飽
2024-09-16 5884 瀏覽
之前睇樓下啲評論有好有壞,又有熟人推介話幾抵食,所以想試下佢。估唔到食到最後係煲火鍋到撈到隻“曱甴”,同啲員工講,過左好耐先有人處理,中間有個員工想拎走煲火鍋。後來有人話幫我地換過兜,但我地都已經食飽,我地話唔洗換,佢就問我地想點,之後就走左去。再過一陣都係冇人黎,我地又再問佢地點處理件事。等啊等,終於有個企係reception既員工走過黎道歉,話會同公司反映。曱甴問題需要解決,睇樓下食評已經唔係第一次!

估唔到食到最後係煲火鍋到撈到隻“曱甴”

曱甴問題需要解決,睇樓下食評已經唔係第一次!
2024-09-13
2024-07-23 9878 瀏覽
一齊工作左幾年嘅同事兼朋友即將離港,三五戰友決定食好西同佢farewell。其中一個吃貨就推薦左呢間「家嫂」、仲閃電式咁訂好位。第一次喺呢間餐廳用餐,並且無 了解過呢間係食咩嘅餐廳嘅我,第一個到達。唔需要等齊人已由侍應帶領安排入座一張可以坐8-9人嘅圓枱,侍應一再確認用餐人數,提我袋可以放窗台,並率先同我介紹佢地嘅自助飲品櫃、自助醬料區,細心提醒我可以攞住嘢飲先。令我未開始食就已經喺佢地嘅服務上加左分。喺等緊人齊嘅期間,侍應先後兩三次同我講可以食住小食等、可以上住小食俾我先。之後,朋友陸續到齊,嗰時先知有個唔舒服嚟唔到,同番侍應講佢地完全無介意,態度非常好👍🏽。後來我先知原來刺身係跟人頭數,所以我一坐低就要一再confirm,等佢地準備。飲品方面,佢地嘅飲品櫃,除左一般嘅罐裝汔水啤酒,仲有餐廳自制嘅特色飲品,我試左佢嘅洛神花百香果西柚茶、鮮菠蘿香芒特飲同椰青水。洛神花百香果西柚茶偏淡唔夠香,似係溝得太稀。三樣裏面都係椰青水最正常。另外,一路用餐嘅時候,會有侍應推住紅白酒嘅車同你要唔要,所以飲品選擇嚟講都算多。食物方面,餐廳有幾款唔同嘅小食提供,其中蝦多士同蜆都不錯,而且係任添任食,但建

食物方面,餐廳有幾款唔同嘅小食提供,其中蝦多士同蜆都不錯,而且係任添任食,但建議大家唔好食咁多😂 因為主菜仲精彩。到齊人侍應就會跟人頭數上刺身,而5人或以上用餐嘅話就可以有隻靚靚嘅刺身船、基本嘅三文魚、蝦、帆立貝、八爪魚不在話下,仲有海膽同…魚子醬?雖然我地都唔知個魚子醬應該點配嚟食,但海膽係好食嘅。
刺身船之後係雞煲雞煲一般,反正唔係主角。
雞煲之後就係揀湯底打邊爐,一次過上曬海鮮拼盤、牛、丸、餃、魚皮等。海鮮有鮑魚、沙白、蜆、珊瑚蚌等等。鮑魚係新鮮仲郁嘅,而且可以添食、絕對係首選。係我第一次打邊爐食其他嘢多過食牛,牛就坦白講好普通,無牛味。

環境方面,枱之間嘅距離好夠,無壓迫感,舒適。餐廳以宮庭風做主題,有特色。

食完同朋友傾開先知原來呢間嘢算難book位,可能我地約嗰日係閒日,眼見就未坐爆嘅。由於無時限,如果係三五知己想無壓力用餐,呢度都不失為一個好地方,招呼周到、環境舒適、食物水準合格。
2024-07-11
  • 海鮮拼盤
2024-07-09 9942 瀏覽
位於旺角既家嫂絕對係我印象最深刻既火鍋餐廳 , 雖然係放題,但材料比外面單點既更新鮮而且足料 , 基本上我地食完第一輪都已經飽曬一坐低職員就會拎啲小食俾我地食住先 , 驚我地肚餓 , 小食種類都算多而且係幾好食 , 有蜆、蝦多士、皮蛋等等 , 唔係俾幾碟花生魚仔應酬下就算 ...除咗小食外,出面都有飲品吧同甜品吧俾客人自己選擇,佢既飲品除咗罐裝之外,仲有養生茶選擇,擔心打邊爐既時候食得太肥既朋友,建議可以飲下佢既茶,有幾款有啲紅棗、桂花喺入邊,絕對足料刺身 大部分常見刺身例如帶子、大蝦、油甘魚、八爪魚,樣樣都好新鮮仲有海膽 , 海膽好鮮甜冇腥味 , 超級豐富不過刺身唔係任食,計人頭俾返相應嘅份量雞煲可以揀不同既辣度,幾入味,雞仲可以refill食完雞煲就會揀湯底打邊爐 , 我地揀咗椰子雞鍋同牛肉(可選豬肉) 有勁多配料 , 包括海鮮拼盤 , 海鮮拼盤有鮑魚, 蟹, 桶蠔, 扇貝, 蜆, 魷魚, 蝦等等配料鍾意食海鮮嘅一定唔可以錯過 , 啲蠔好大隻而且仲會有魚皮 , 烏冬 , 手打肉丸 , 蔬菜盤 , 水餃2款 , 真係捧住個肚走
刺身
大部分常見刺身例如帶子、大蝦、油甘魚、八爪魚,樣樣都好新鮮
仲有海膽 , 海膽好鮮甜冇腥味 , 超級豐富
不過刺身唔係任食,計人頭俾返相應嘅份量
雞煲可以揀不同既辣度,幾入味,雞仲可以refill

鍾意食海鮮嘅一定唔可以錯過 , 啲蠔好大隻
2024-06-29
2024-07-05 6612 瀏覽
有朋友介紹話好食,又好難book,難得有朋友book到就一行十人去試下。餐廳環境麻麻,枱面同地下都有少少痴痴的感覺。員工服務態度都一般,愛理不理。整體食物味道可以,唯一感覺前菜小吃種類都算多,刺身船好有打卡感覺😂壯觀!但加埋一都要$4xx,海鮮又冇特別好新鮮,就覺得貴左少少呢!

2024-07-05 4358 瀏覽
第一次聽餐廳不提供熱水,食完刺身想飲熱水,問樓面帶眼鏡扎馬尾姐姐拿熱水,黑面回答沒有!餐廳的服務水準讓我很失望。餐廳的員工態度冷淡,沒有禮貌。到10點後便開始截單,加單后亦比唔足。如order肥牛3碟,只上了2碟。亦沒有任何交代。冇來就算。食物種類尚可,海鮮為主。食物味道尚可,但湯底極咸,建議不要叫花膠湯底。餐桌上的環境卻令人感到不舒服。這裡明顯缺乏管理,缺乏對客人的重視。星期日只坐一半客,生意一般有原因的。

餐廳的服務水準讓我很失望。餐廳的員工態度冷淡,沒有禮貌。

到10點後便開始截單,加單后亦比唔足。

食物種類尚可,海鮮為主。

星期日只坐一半客,生意一般有原因的。

2024-07-02 3526 瀏覽
食過咁多次呢類型放題呢間真心賣相相當吸引環境相當舒服又乾淨又闊落無壓迫感員工態度好服務好第一輪小食上檯好多選擇味道都唔錯第二輪刺身賣相吸引鮮味一般般要求唔高都接受啦第三輪雞煲上檯見到啲色好淡唔似平時食開嗰啲咁深色濃郁嘅味道真系入口淡到無味食左幾舊雞就叫人攞走佢快啲打個邊爐先上檯賣相好吸引嗱嗱淋食肥牛先都幾好唔錯成堆海鮮無樣得唯獨是尤魚叫爽口啲其他我系邊食邊掉食到成口沙我以為咬崩左隻牙啲蟹梅嘅啲丸同水餃都系咸嘅成餐飯掉多過食囉最後想飲杯嘢啫見咁多人飲唔會中招啦一啖無下次囉連啲調味醬料都出事真心請我去都唔會再食服到無朋友囉
食過咁多次呢類型放題

連啲調味醬料都出事
真心請我去都唔會再食服到無朋友囉
2024-06-29
2024-06-12 3954 瀏覽
喺打邊爐個湯撈粒牛丸,有隻曱甴,我地通知了店員但任何沒有表示,就咁收走我隻碗,同埋我哋個打邊爐,我哋連菜都未食,通知店員通知經理都沒有回應,服務態度完全不能接受
2024-06-12
2024-04-23 6093 瀏覽
一年一度的朋友聚會,今次揀咗嚟家嫂食午市海鮮火鍋放題。午市時間由11點至四點。嘢食方面有海鮮船、有刺身、有雞煲同邊爐。我哋食完雞煲後就打邊爐,今次揀左椰子湯底。嘢食方面都係任食,有牛肉、豚肉、手打丸、皮蛋,蔬菜等等其他小食都係任食。午市價錢都係$298,非常之抵,亦都可以滿足晒我哋咁多位。

2024-03-29
10 分鐘 (堂食)
  • 海鮮拼盤
  • 刺身
  • 雞煲
  • 刺身拼盤
  • 火鍋配料
  • 鮑魚雞煲
2024-04-01 6984 瀏覽
個老闆完全係非常有生意頭腦的人,如果係著重打卡,眼睛食先,對食物,環境,服務毫無要求嘅人,這地方是完全合適,因為食物器皿一流特別,食物質素卻剛剛相反,完全是物不所值大人細路同價,除左小食同雪條係啱小朋友口味,其他都無乜食物質素非常一般,以這價錢完全是有很多質素高的選擇,根本稱不上放題,只能說4小時內手快有手慢無火鍋任食,預設食物飲品,唔好妄想可以追加幾多,廚房有就有,無就無,飲品亦得你眼見嘅供應量反而小食蝦多士果啲差不多係自動自覺添加上枱,等你食小食飲糖精飲品飽左半後,先上正餐,最正係7點半先有酒精類提供,仲要推車仔逐枱輪,選擇得3款,紅白酒,清酒,無啤酒,魚生食完上埋雞腳煲,等到夠鐘先派酒,果陣先有清酒你飲,你想加錢提早有酒飲都唔得,問你死未,你等得就等,9點幾就開始執野未食完都係咁執簡值係另類「放題」,咁嘅價錢,咁嘅質素,唔會再幫襯,請都唔會再去

大人細路同價,除左小食同雪條係啱小朋友口味,其他都無乜

牛肉,豬肉完全無味,海鮮還可以入得口

外觀無問題但食落質素非常一般,仲新鮮度仲衰過吉之島一田魚生

所謂嘅雞煲,以雞腳,雞骨,豬皮為主,無一舊係正正常常大啖肉嘅雞件,完全感覺係食汁同骨多過食雞

望落好似,好多野食,但10個人得8舊野,話就話有得追加,但都係手快有手慢無

7個大人,3個細路,大小同價,以這樣食物質素完全不值
2024-03-18 5371 瀏覽
首先唔好講食物,淨係講個服務態度差到離晒大譜,所謂嘅刺身船爭鮮都好過佢,開頭就話有海膽,就算冇海膽都會有魚子醬,點知魚子醬乜叉都冇變咗一隻長腳蟹蟹腳七個人分,問佢咩準則話喺公司規矩,佢話廚師鍾意比咩就比咩,唔通廚師話冇海鮮我都要照單全收,仲要漏單又話海鮮任食,其實食得一輪,咁樣欺騙消費者!仲要收咁嘅價錢,香港嘅飲食業,真係比呢啲食肆玩死,唔怪之得啲港人要北上消費,咁樣嘅服務態度加速佢執笠嘅速度🫠
2024-01-28 5726 瀏覽
之前去過尖沙咀「家嫂」,朋友話旺角開咗一間好近地鐵站的「家嫂」。同「家嫂」其他店裝修一模一樣。自助醬料吧。自助飲品。中午$298一個人,相對比較便宜。刺身有七款,質素不錯,新鮮。例牌雞煲,不過不失。粉絲蒸扇貝燕窩蛋白燉椰皇係驚喜,非常好食。星期日中午去,客人不多,入座只有四成左右,雖然侍應只有三個,但都非常之熱情,會主動幫忙影相。中午可以由11點食到4點,時間非常充足,價錢不算貴,雖然食物變化不大,但能夠滿足「花心」的香港人。

同「家嫂」其他店裝修一模一樣。

自助醬料吧。

自助飲品。

中午$298一個人,相對比較便宜。

刺身有七款,質素不錯,新鮮。

例牌雞煲,不過不失。

粉絲蒸扇貝

燕窩蛋白燉椰皇係驚喜,非常好食。

2024-01-07 5040 瀏覽
前菜,尤其刺身十分甜美,值得一讚!雞煲尚可接受'但到火鍋就係惡夢開始,第一次送嚟海鮮仍可接受,但牛肉D脂肪比例三分之二,啲菜偏苦,再加單要生蠔同蝦嚟到全舊冰嚟,嘢飲冇晒冇refill,以價錢來講都唔係平,人均去到$495!出面大把火鍋放題店以這個價位比佢好好多!