2022-09-08 551 瀏覽
平日夜晚同朋友去食食到九點半話要埋單,埋完食到十點鐘諗住拎枝野飲都唔俾,明明果晚唔多人黎食,好似都想趕我走咁海鮮又唔新鮮,D蜆係霉嘅,墨魚丸唔知點解有好大粒鹽,仲要食左入口先知,炸魚皮未浸入D水度就已經淋哂一星都俾多佢!
平日夜晚同朋友去食

一星都俾多佢!
2021-08-24 2248 瀏覽
今天和朋友一起入元朗,但是時間已經差不多中午所以約了的朋友一起吃過午飯我選擇了相當有名的雞煲請他們大吃一餐,這雞煲味道有點難但是他們獨特嘅醬汁令到雞煲充滿了動感因為甜鹹層次分明的配合當然主角係雞因為佢選擇啲雞唔會太肥亦都唔會太瘦令到佢在煲內加熱是唔會出大量油脂所以這個雞煲還很清澈,隔壁仲可以燒烤一起我們選擇了和牛和紐西蘭肥牛真的可以一台糧食,今日連我嘴饞的朋友都說下次再來意猶未盡,我就把它帶到隔壁店吃一個榴槤班cake作為一個完美的午餐。
作為一個完美的午餐。
2021-06-05 2342 瀏覽
我和兩三知己逢星期五的閨蜜約會, 不得不提富盈火煱, 抵。抵。抵。。不能不講三次, 係佢地面書留言和提早一日訂檯更可以任食封門柳, 閨蜜們淨食封門柳已經夠堵塞蝕本門😂😂, 而且重有數十款打邊爐和韓燒生熟食物任君選擇, 加上任飲啤酒汽水甜品。嘩。嘩。值頭想挑戰各位胃部, 而我就首先挑戰失敗, 飽到上心口都未能試得晒所有食物種類😅, 惟有留待下回分解。。。總結: 環境一般, 但選擇多價錢平, 一路邊爐一路韓燒, 過癮過癮。。。

2021-04-23 2096 瀏覽
朋友推介在元朗的富盈火鍋雞煲專門店,今晚就試試!收費分了時段,兩小時任飲任食,食物飲品選擇很多,可以選擇雞煲或火鍋加韓燒,入座後每桌有兩個爐,一個韓燒另一個是火鍋,我們選擇了椰子雞湯加韓燒,椰子雞湯夠鮮甜,雞件嫩滑大件,丸類多選擇下,必食的蟹子丸同芝士丸是我最愛!餐廳特別推介的是自家制響鈴,對比現成的好吃多了,夠脆也很大件!海鮮也有大隻海蝦、帆立貝很鮮甜肥牛夠爽滑,有牛味,加上烏冬一包,很飽肚!韓燒同樣也有很多選擇,很多肉類,我們特別愛吃雞軟骨及牛舌,雞腎,全部燒得很香口又爽滑!另有熟食吧,沙律吧,雪糕甜品區,飲品及酒任飲!總括來說,這間雞煲專門店性價比不錯,食物款式多,最重要是價錢便宜,十分抵食,值得一試!
朋友推介在元朗的富盈火鍋雞煲專門店,今晚就試試!收費分了時段,兩小時任飲任食,食物飲品選擇很多,可以選擇雞煲火鍋加韓燒,入座後每桌有兩個爐,一個韓燒另一個是火鍋,我們選擇了椰子雞湯加韓燒,椰子雞湯夠鮮甜,雞件嫩滑大件,丸類多選擇下,必食的蟹子丸同芝士丸是我最愛!

海鮮也有大隻海蝦、帆立貝很鮮甜

肥牛夠爽滑,有牛味,加上烏冬一包,很飽肚!

另有熟食吧,沙律吧,雪糕甜品區,飲品及酒任飲!

2021-04-01
15 分鐘 (堂食)
2021-01-17 1568 瀏覽
中午飲茶,茶樓好難揾位。🔸蝦餃:一籠4粒,餡冇嘜肥肉,多蝦,皮QQ的,合格!🔸黑椒金錢肚:黑椒味濃,肉質地有啲「梅」🤔🔸荷葉鳳爪排骨飯:飯煮得剛好,鳳爪大大隻,排骨有肉,合格!🔸义燒包:餡係义燒肉絲,普普通通。🔸炸雲呑:皮脆,上枱時熱辣辣,配沙律醬,唔錯👍🏻Overall,呢度飲茶8個點心埋單190,算抵食!
中午飲茶,茶樓好難揾位。

🔸蝦餃:一籠4粒,餡冇嘜肥肉,多蝦,皮QQ的,合格!

🔸黑椒金錢肚:黑椒味濃,肉質地有啲「梅」🤔

🔸荷葉鳳爪排骨飯:飯煮得剛好,鳳爪大大隻,排骨有肉,合格!

🔸义燒包:餡係义燒肉絲,普普通通。

🔸炸雲呑:皮脆,上枱時熱辣辣,配沙律醬,唔錯👍🏻

Overall,呢度飲茶8個點心埋單190,算抵食!
2020-12-01 1587 瀏覽
$188一位(另收加一服務費)張枱有齊兩個爐,一個韓燒一個雞煲,食完火鍋仲可以加湯打邊爐🤭!食物種類幾多,乾淨整齊😚!其次好鍾意佢張枱夠大,可以放多少少嘢食,唔會太論盡👍雞煲味道濃郁,雞件嫩滑大件韓燒最鍾意係燒三文魚同燒菠蘿火鍋特別推介響鈴,佢哋嘅響鈴似係自家製,比起現成嘅真係好食好多😍📍富盈火鍋雞煲專門店 (旺角)旺角通菜街1M-1T號華發大廈1樓-其他分店📍富盈火鍋雞煲專門店 (元朗)元朗教育路54-66號順發大廈1樓-

$188一位(另收加一服務費)

雞煲味道濃郁,雞件嫩滑大件

韓燒最鍾意係燒三文魚同燒菠蘿

📍富盈火鍋雞煲專門店 (旺角)
旺角通菜街1M-1T號華發大廈1樓
其他分店
📍富盈火鍋雞煲專門店 (元朗)
元朗教育路54-66號順發大廈1樓
一入去就試咗佢啲前菜先有咖喱豬皮魚蛋同辣味鴨腎😋兩款都好入味比得上外面小食嘅質素豬皮同魚蛋都好彈牙 辣味鴨腎啲辣係香辣果種易入口而雞煲入面啲雞同配菜都好夠味 🌶放咗好多香料入去 啲色又夠呀姐都好有心咁叫你搞下啲雞再等6-7分鐘中間過3-4分鐘再搞一次就唔黐底無限加雞之餘又唔會整淡咗啲味我覺得靜係雞煲已經值回票價至於韓燒我覺得啲海鮮可以有改善空間不過有我最鐘意食嘅菠蘿🤤一次過滿足哂篤魚蛋+雞煲+燒菠蘿控嘅慾望
一入去就試咗佢啲前菜先
至於韓燒我覺得啲海鮮可以有改善空間
不過有我最鐘意食嘅菠蘿🤤
一次過滿足哂篤魚蛋+雞煲+燒菠蘿控嘅慾望
2020-05-16 1589 瀏覽
富盈任加雞係佢特色 雞蟲最愛醬汁味道偏甜 辣度唔算太辣 啲雞同菇好入味 呢樣好讚 不過火喉唔易控制 容易痴底 什至lone底最近仲加左韓燒可以同時進行 價錢都係貴十蚊食物變左自助式 方便好多 款式都可以 基本要有既都有 係牛就得一種肥牛 偏肥野飲種類都好多 有豆漿添呀當日甜品唔多 有雀x紅豆雪糕 有粒粒紅豆有個桂花杞子糕 清新不太甜
富盈任加雞係佢特色 雞蟲最愛
野飲種類都好多 有豆漿添呀
當日甜品唔多 有雀x紅豆雪糕 有粒粒紅豆
有個桂花杞子糕 清新不太甜
2020-02-01 1194 瀏覽
下午三時半,一行四人到此吃點心。侍應告訴我們,新春期間下午茶優惠取消。沒有優惠不打緊,填飽肚子最重要。福建炒飯:份量很大,味道也很不錯, $68來說,其實很超值了。鮮蝦炸春卷:外皮脆,內饀好味道,最重要的是沒有油膩的感覺。蝦餃點心拼盤:除了蝦餃,還有潮州粉果、叉燒包和薑汁糕。蝦餃和潮州粉果餡料充足,味道不錯,叉燒包也好吃,但薑汁糕賣相欠佳,也沒什麼薑汁的味道。古法馬拉糕:質感鬆軟,味道也可以。韭王鮮蝦腸粉:腸粉的皮太軟,我還是喜歡爽口一點的腸粉。蟹籽燒賣皇:這個味道不錯。鮮竹牛肉球:味道一般。沙律明蝦角:皮很厚,餡料少,也沒有什麼味道,這個不推薦。店內的環境還可以,不過千萬不要使用它的洗手間,衛生欠佳。
鮮蝦炸春卷:外皮脆,內饀好味道,最重要的是沒有油膩的感覺。
古法馬拉糕:質感鬆軟,味道也可以。
韭王鮮蝦腸粉:腸粉的皮太軟,我還是喜歡爽口一點的腸粉。
蟹籽燒賣皇:這個味道不錯。
鮮竹牛肉球:味道一般。
沙律明蝦角:皮很厚,餡料少,也沒有什麼味道,這個不推薦。
店內的環境還可以,不過千萬不要使用它的洗手間,衛生欠佳。
2019-09-17 2433 瀏覽
雞煲任食任飲打邊爐,今日介紹元朗一間先!話說唔知食乜好,見到好平就入去試一試雖然係樓上鋪,但係門口係地下,入到去要上一層樓梯先!上到去見到環境都唔錯,仲好有誠意!見到又有熟食吧,沙律吧!甜品區飲品又任飲,仲要有酒精類感覺唔錯! 我地2位,入到去佢會先尼個雞煲問你要咩辣!我地叫左中辣!辣道唔算辣,如果唔食得辣有小辣叫份量應該係跟人數比!尼到大約係1/3 隻雞左右上時應該4成熟,要煮10分鐘左右入味程度都OK, 但唔可以話好似之前去食一品雞煲咁嫩D 雞同埋隻辣味係好普通但唔高要求既人係真心OK同埋佢都好抵食!如果唔夠雞佢有得再叫,但係一食完雞後已經會結曬,無乜汁!一加湯就會唔太辣.UM....就同之前食既一品雞煲唔同在,D 汁食完雞都仲有!再煮其他野食都好入味!但尼間就一食完雞就已經無曬汁!落左湯就同其他打邊爐差5多仲要點反鼓油先會有味!其他配料不過不失, 但唔算話好好味好新鮮由奇你食個墨魚滑同一品雞煲對比墨魚滑真心差9條街!!哈哈但真係食左一粒又鞋又難食,提下大家5需要試尼間個墨魚滑其他都一般無需特別推介!但價格都算優惠,如果你9點後先尼!仲有宵夜價!我地今次2人平均食$174/位,出街
雞煲任食任飲打邊爐,今日介紹元朗一間先!
話說唔知食乜好,見到好平就入去試一試
雖然係樓上鋪,但係門口係地下,入到去要上一層樓梯先!
飲品又任飲,仲要有酒精類
感覺唔錯!

我地2位,入到去佢會先尼個雞煲問你要咩辣!
我地叫左中辣!辣道唔算辣,如果唔食得辣有小辣叫
份量應該係跟人數比!尼到大約係1/3 隻雞左右
上時應該4成熟,要煮10分鐘左右
但唔高要求既人係真心OK
同埋佢都好抵食!
如果唔夠雞佢有得再叫,但係一食完雞後已經會結曬,無乜汁!
一加湯就會唔太辣.
但尼間就一食完雞就已經無曬汁!
落左湯就同其他打邊爐差5多
仲要點反鼓油先會有味!
其他配料不過不失, 但唔算話好好味好新鮮
由奇你食個墨魚滑同一品雞煲對比墨魚滑
真心差9條街!!哈哈
但真係食左一粒又鞋又難食,提下大家5需要試尼間個墨魚滑
其他都一般無需特別推介!
但價格都算優惠,如果你9點後先尼!仲有宵夜價!
我地今次2人平均食$174/位,出街食都算平!任食尼講!
9點後好似128蚊位,如果大家係夜鬼!唔怕肥,夜晚仲抵食!
————————————
💥翻兜指數 🔆🔆
—————————————
📍富盈火鍋雞煲
📍元朗順發大廈1樓

#雞煲火鍋 #雞煲 #火鍋  #美食#香港美食#搵食團 #搵食 #搵食兵團 #香港美食指南 #香港美食推介 #香港美食分享
2019-09-13 1130 瀏覽
呢一間係元朗區嘅馳名老店,專門係食雞煲同埋打邊爐(任食)。佢有唔同嘅配料俾你選擇嘅。我呢次試咗加$69蚊,叫咗鮑魚雞煲。加$69多六隻鮑魚仔,超值架! !食品方面:雞煲(無限加雞):雞煲味道十分之好,個湯底攞嚟打邊爐更加係一流。最難得嘅事佢無限加雞,適合大食既人士!定係食雞煲都已經值回票價。葉而鮑魚亦都非常之新鮮爽口。超級推薦👍👍👍👍👍打邊爐配料:有花膠肥牛等等應有盡有啊。甜品:奶凍、布甸、啫喱、心太軟等等。仲有維記雪糕任攞。陳年老字號,出名抵食, CP值超高!超級推介👍👍👍👍👍👍👍
食品方面:
打邊爐配料:有花膠肥牛等等應有盡有啊。
甜品:奶凍、布甸、啫喱、心太軟等等。仲有維記雪糕任攞。

陳年老字號,出名抵食, CP值超高!超級推介👍👍👍👍👍👍👍
2019-09-07 730 瀏覽
一起身叫齊人親想去飲茶😋多人可以食多d野🤪元朗飲茶富盈比其他酒樓好食款式都叫多 點心好食煎腸粉 蟲草花時蔬 牛肉球 鶉春蛋燒賣都好食🤤馬拉糕同春卷都一般🙊春卷好硬 可能炸過火馬拉糕顏色偏黃 味較淡🙊最後叫左個花膠炆伊麵 不太好食因為有花膠個麵好黏好黏 口感一般只食到好重麻油味🙊下次唔會叫😂價錢其實好經濟 伊麵麵係$48待應生都好熱情招呼 服務很好👍🏻
一起身叫齊人親想去飲茶😋
只食到好重麻油味🙊下次唔會叫😂
價錢其實好經濟 伊麵麵係$48
待應生都好熱情招呼 服務很好👍🏻

2019-08-17 476 瀏覽
食物來講呢個價錢不過不失啦,想加少少莞茜要加$10仲有埋甜品,選擇都多,不過甜品味道一般。服務態度就幾好,仲會得閒過嚟幫你整下,以防癡底。上菜都好快,環境舒服。
食物來講呢個價錢不過不失啦,
想加少少莞茜要加$10
仲有埋甜品,選擇都多,不過甜品味道一般。
2019-04-08 1509 瀏覽
趁我朋友生日聽日, 一行五人走去食 食, 朋友免費. 可以說是一間很普通的任食火鍋. 今次已經係第二次食, 點了芫茜皮蛋湯, 但而家啲芫茜唔可以任攞, 要畀成十蚊一碟. 點樣牛肉羊肉都算正常,牛肉唔係太肥嗰啲. 仲食咗啲蝦滑, 但係真係非常之唔好食. 不過呢度有雞子同鵝腸呢啲冷門嘢畀你叫, 味道普通常可接受. 但其實我最鍾意食佢嘅魷魚象拔蚌同埋花膠, 我真係覺得幾好食. 不過呢幾樣嘢要最後先淥, 因為佢哋真係起得太多泡, 證明乸得都幾勁. 前後食咗五百幾蚊,七點前埋單,會有平
會有平
  • 魷魚
  • 花膠
  • 象拔蚌
2019-04-04 763 瀏覽
平平的,我九大人去飲茶,呢樹竟然中午12點後已經開始下午茶價錢、新界人莫非好早起身好早食飯、總言之我就係食得又飽又抵每人只係$45我哋叫咗兩碟呀白焯嘅菜 、菜心同埋生菜鴛鴦燒賣、叉燒包、潮州粉果、蝦餃 、點心拼盤。籠仔鳳爪排骨飯 、蛋白炒飯、炒麵煎釀青椒、炸雲吞、棉花雞真係好抵食

我哋叫咗兩碟呀白焯嘅菜 、菜心同埋生菜
煎釀青椒、炸雲吞、棉花雞

真係好抵食