2010-08-23
上星期五搵日放工落左旺角行街,由於太肚餓o既關係就求其搵左間餐廳食晚飯,見到哩間野竟然有8,9成入座率,心諗應該穩陣就坐低左~~眼見餐牌好似好多選擇咁,老毛病選擇恐懼症又犯!!!今晚唔想食煎炸野就揀左最大路又好難整得難食嘅肉燥飯,餐牌下面有個括號寫住加$10有得飲合式飲品,本人order了香芋珍珠,個講野唔正既阿姐就話普通細香芋珍珠要加多$5,咁即係要加$15一杯?!我心諗同散叫一杯有咩分別呀?!?!仲有而家出面D台式飲品成行成市,$15夠我買到一杯大到飲唔哂嘅香芋珍珠啦,你都唔知識唔識做生意架?!?!我都算數,唔想同佢嘈,想同朋友食下飯傾下計,$15就$15!!!點知碟飯一上檯,我就十分之後悔,後悔太睇得起你哩間台式餐廳~哩個所謂嘅肉燥飯應該叫芡汁飯,我搵唔到幾多粒肉,即係見到一大片芡汁囉~~~又淡又無味,如果連咁基本嘅台灣有名菜都唔識煮,好心就唔好開台式餐廳啦,咁嘅芡汁飯收我30幾蚊?!!?!??!?!良心過唔過意得去呀?!!?!??!我無影相,但見到上一次comment個位食客同一遭遇,我想講我碟飯仲衰過佢囉~~~~仲有杯加$15先有嘅細香芋珍珠,明明講左少冰,佢就俾成7,8成既
仲有杯加$15先有嘅細香芋珍珠,明明講左少冰,佢就俾成7,8成既冰我,香芋味我飲唔到,珍珠無趙口,佢竟然收得落我$15,真係太過份~~~~
哩樣野永遠BLACK LIST,生意手法唔改,食物質素唔改,應該活不久,大家請慎選!!!!!