2020-12-13
觀塘出名工廠區多,而家轉化為唔同種類嘅店舖。野飯當然唔少得啦!今日介紹呢間就係觀塘嘅台灣餐廳。依家疫情原因,入到去當然要量體溫啦。呢間餐廳就係側邊放咗口罩信封同埋酒精搓手液俾我哋,非常細心。*提提大家記得唔好拎多咗呀😊坐低冇幾耐,我地就叫咗一個台式肉燥飯配柚子炸豬同一個滷水腩肉米線。肉燥飯啲汁覆蓋成個飯面,令人有飽滿嘅感覺。🤤🤤 不過柚子豬如果再軟少少就完美啦💪🏼 而滷水牛腩有住半肥瘦嘅腩肉,絕對適合鍾意有肉嘅同時帶有少少脂肪口感既人食👍🏼一個套餐包埋小小前菜,有滷水蛋半隻,有芽菜,有青瓜。同時亦都包埋一杯嘢飲,我就叫咗一杯胚芽奶茶🧋,奶同茶嘅配搭啱啱好,胚芽既味道亦都非常突出,拍得住出面嘅奶茶專門店。😍總括而言,環境衛生,有佈置,服務態度又好。如果起觀塘想食台灣野,都係一個唔錯嘅選擇。👍🏼👍🏼