2024-06-15 435 瀏覽
有驚喜的日式餐廳,🦪生蠔🦪一上枱就見到肉質飽滿,的確味道鮮甜蠔味清爽👍🏻👍🏻🐟三文魚腩🐟肉質緊致而爽口,略帶油香;赤貝口感爽脆清甜~另外點左脆炸金菇,酥脆而不油膩,送啤酒一流🍻🍻海膽非常新鮮清甜😋😋白鱔串燒《大推》外皮卜卜脆,油脂甘香👍🏻👍🏻🍖串燒拼盤🍖同樣有驚喜,多汁唔乾,火候剛剛好🔥👍🏻最後點多個🥥椰子雪糕🥥作結尾,椰子味濃厚唔太甜🍦總括服務態度好⭐️食物高質⭐️環境舒服⭐️

🐟三文魚腩🐟肉質緊致而爽口,略帶油香;赤貝口感爽脆清甜~
另外點左脆炸金菇,酥脆而不油膩,送啤酒一流🍻🍻

總括服務態度好⭐️食物高質⭐️環境舒服⭐️

加拿大海膽
串燒拼盤
椰子雪糕
2024-04-20 516 瀏覽
好耐無返娘家,得知最近開了一間日式西餐廳,一於帶埋阿媽,一行3人一齊去試試。叫了一個2人套餐,食物種類豐富,份量足,刺身,沙律都好好味,另外仲有炸物同串燒也很出色!除咗套餐我哋仲叫咗黑蒜醬油叉燒烏冬同黃花一夜干,烏冬入口即勾起出前一丁嘅滋味,黃花一夜干真係不得了,又香又嫩,Iciban😋,全條魚食到乾乾淨淨,而且價錢只係$138,十分超值!必吃item!套餐另外仲有野菜壽喜燒,同鰻魚飯,哩個時候,真係叔叔都不行了,飽到上心口,一個2人套餐有冇咁多野食呀?今晚野食太美味,掛住食都忘記影相,只有動手前唯一的一張😅今晚娘親食得好滿意!顯徑又多一個用餐好選擇👏🏻
今晚野食太美味,掛住食都忘記影相,只有動手前唯一的一張😅
今晚娘親食得好滿意!顯徑又多一個用餐好選擇👏🏻
2024-04-19
  • 黃花一夜干
2024-04-16 343 瀏覽
今晚係顯徑揾野食途經一間新開居酒屋感覺溫馨舒服試下新嘢先我哋四個人被安排一個角落位置服務員好nice好pro當我哋猶疑食乜好他都畀咗d建議介紹當日推介最後叫左個壽司盛同刺身拼盤牛油果炸蝦卷幾串燒物同炸物大蝦天婦羅汁燒魷魚筒師傅嘅刺身都好厚切好鮮甜肥美至於燒物我特別喜歡七味豚肉串好juicy好入味每樣食物都帶有驚喜令人一試難忘以後一定會多多支持小店!
今晚係顯徑揾野食
我特別喜歡七味豚肉串
好juicy好入味
每樣食物都帶有驚喜
令人一試難忘
以後一定會多多支持小店!

刺身盛
2024-04-05
刺身盛
2024-04-11 294 瀏覽
今日試過,認真麻麻,個牛肉烏冬,啲牛肉完全冇味,好似用滾水淥熟就算。。。如果依一間只係平民嘅小店,都尚可接受,但佢個價錢認真唔平民囉$98 水魚價,最離譜就係佢仲要加一,你仲只係屋村鋪。。換言之,呢個咁既滾水牛肉烏冬係要超過$100先有得食,呢啲咁既價錢呢啲咁既質素,我個人一定唔會返轉頭囉。自己翻屋企淥算數啦。。。邊洗比百蚊黎呢到食。。啲壽司。。。一係去地鐵站食爭鮮。一係出去食元氣好過啦。。。。。。
2024-04-08
20 分鐘 (堂食)
2024-04-07 287 瀏覽
驚喜!大圍日本菜已經缺少,最後一間都在今年年頭結業,但這星期竟然見這間"一休亭"日本餐不妨去試一下,竟然真係有驚喜,鮮魚刺身生蠔貝類串燒拉麵樣樣都有,食材新鮮,價錢合理,值得大家一試!
2024-04-07
15 分鐘 (堂食)
2024-04-07 252 瀏覽
呢間舖頭玉子拉麵好味,炸蝦天婦羅都好好味,不過媽媽話唔可以食咁多。蟹柳壽司都好好味,仲可以叫埋附近間甜品舖送甜品過嚟食真係好好。下次一定要再叫埋屋企人一齊嚟食。
2024-04-06
10 分鐘 (堂食)
  • 玉子拉麵
  • 蟹柳壽司
  • 炸蝦天婦羅
我覺得溫泉玉子拉麵好好食,仲有蟹柳卷都好好味。但係我最鍾意食嘅就係大蝦天婦羅,但係媽咪淨係俾我食兩條因為係炸的。仲可以俾我哋揀嗌埋隔離間舖嘅糖水,喺舖頭度食,實在太好了。
我覺得溫泉玉子拉麵好好食,
仲有蟹柳卷都好好味。
仲可以俾我哋揀嗌埋隔離間舖嘅糖水,喺舖頭度食,實在太好了
  • 溫泉玉子拉麵
  • 蟹柳壽司
  • 大蝦天婦羅
2024-04-02 306 瀏覽
今日經過顯徑做完嘢諗住食個lunch見到有間新開嘅小店幾chill幾舒服我哋一行三人叫咗辣汁炙燒三文魚丼八點壽司配烏冬旋風蛋明太子雞扒丼仲叫咗唐揚雞軟骨小食每樣嘢都整得好精緻忍唔住要打卡有意外驚喜除咗野食賣相好味道更令人難忘炙燒三文魚大大件逼曬d魚油出嚟真係好好味加埋個辣汁絕配!八點壽司每件都好大件好新鮮加埋個熱烏冬啱啱好!旋風蛋明太子雞扒一上枱d蛋液仲流緊燒雞扒燒得好惹味加埋明太子醬真係不得了!唐揚雞軟骨即叫即炸加咗七味粉好香好味!雖然係小店但睇得出師傅嘅用心制作服務員都好有禮貌&用心解釋每個餐都有跟沙律或餐湯CP值極高一個令我難忘嘅午餐下次一定會試下個晚餐!齊齊支持小店!
今日經過顯徑做完嘢

味道更令人難忘
炙燒三文魚大大件
逼曬d魚油出嚟
真係好好味
加埋個辣汁絕配!
八點壽司每件都好大件好新鮮
加埋個熱烏冬啱啱好!
旋風蛋明太子雞扒
服務員都好有禮貌&用心解釋
每個餐都有跟沙律或餐湯
CP值極高

一個令我難忘嘅午餐
下次一定會試下個晚餐!
齊齊支持小店!

2024-04-02
2024-03-30 242 瀏覽
原來這裏是上手second Bites同在. 家嘅大廚主理嘅新餐廳。 有食開呢兩間餐廳嘅都知道食物有信心嘅保證! 好開心可以繼續食返依兩個廚師煮嘅嘢食 😋 已介紹附近街坊去食,希望餐廳可以keep住做落去 👍👍
2024-03-30