2024-10-28 100 瀏覽
唔錯喎!午餐幾好食。叫咗蜜糖鷄扒弁薯菜,鷄皮煎得好香脆,雞肉唔乾又好食。辣汁蜆肉意粉,蜆肉份量足夠,辣汁少少辣啱啱好,意粉質地唔會太淋。生果沙律份量好少,但幾好味。地方細少,但環境座位舒適。服務員人手足夠,工作有效率有禮貌。價格合理
唔錯喎!午餐幾好食。
叫咗蜜糖鷄扒弁薯菜,鷄皮煎得好香脆,雞肉唔乾又好食。
生果沙律份量好少,但幾好味。
地方細少,但環境座位舒適。
服務員人手足夠,工作有效率有禮貌。
價格合理
2024-06-24 353 瀏覽
今晚行過元朗四圍搵嘢食,無意中見到里間小店,望一望價錢又唔價,就入去試試。叫左個廚師推介嘅烤豬仔髀,然後叫左個黑松露帶子意大利飯。豬仔髀烤得好好食,個汁好好味,配菜薯條都好食。意大利飯就更加係正,個飯好creamy好好食,價錢唔貴下次會再encore。
2024-06-12 439 瀏覽
這個前菜沙律一般,做出來的感覺像是食罐頭沙律,可以忽略不食。這個蘋果排豬是人氣之選,味道有小小甜,豬排口感偏軟,適合老人家或小朋友,豬扒味是可以清晰食得到,薯條味道與口感一流,有點像是食burger kxxx 的著條。而沙律就有點失色於他的醬汁,如果加點酸的醬汁會幫沙律青菜升級!這個肉眼排牛味重,不用點醬汁就可食到新鮮牛味,反而旁邊的芥末醬不適合點牛扒,牛扒食得出有用牛油去煎,總括而言牛扒物有所值,不像出面連鎖店醃製過的那種。意粉就不過不失,也是食得出用牛油去煮。員工服務態度方面:有一個四眼瘦的妹妹服務態度極佳,和深圳餐廳的服務員一樣,以客人為優先!會覆單,也會有求必應,結帳時提客人「可以對對單正不正確」環境方面: 小店來說算是整結,地面也乾淨,每次客人食完員工都會清潔和消毒台面,台面沒油漬。
蘋果豬排
肉眼牛排

西班牙黑毛豬扒
2024-06-11
蘋果豬排
肉眼牛排
西班牙黑毛豬扒
2024-03-24 523 瀏覽
超級有驚喜嘅西餐廳!性價比極高!雖然唔係話超級多選擇不過剛好都有,我鍾意食嘅Order左2個setR1.黑松露大啡菇意大利飯 $98有驚喜!比得上高級餐廳!啲飯軟硬適中。唔會太膩。另外order咗M4.香煎紐西蘭Prime Steer西冷牛扒 $128自己選擇咗薯條配咗個蜜糖芥茉醬!有驚喜,比起平時嗰啲冇咁甜唐揚雞塊$58店主毫不吝嗇沙律醬平時我食呢個都會request多一碟沙律醬每個餐都附送一個沙律不得不說我第一次食晒呢個沙律有椰果菠蘿水蜜桃🍑剛好全部都鍾意吃跟餐都有附送埋飲品 凍飲+$3結帳都係$290絕對會再去👏🏻👏🏻
超級有驚喜嘅西餐廳!
性價比極高!

雖然唔係話超級多選擇
不過剛好都有,我鍾意食嘅

Order左2個set

R1.黑松露大啡菇意大利飯 $98

有驚喜!比得上高級餐廳!
啲飯軟硬適中。唔會太膩。

另外order咗
M4.香煎紐西蘭Prime Steer西冷牛扒 $128

自己選擇咗薯條
配咗個蜜糖芥茉醬!
有驚喜,比起平時嗰啲冇咁甜

唐揚雞塊$58

結帳都係$290

絕對會再去👏🏻👏🏻
2024-03-24
2024-02-18 359 瀏覽
小木屋 (元朗)📍元朗鳳攸南街3號好順景大廈2座地下30號舖難得朋友夾到時間😏搵我食個lunch 佢就搵左小木屋 呢間餐廳同我食 餐廳嘅枱被較少🙈 甘岩而家大家放假 就唔洗等位 如果係平日 我諗好快就爆滿🙈睇餐牌 都有好多選擇 有飯 有意粉 有炸物🙈我同朋友分別揀左 天婦羅盛匯(蝦•日本蠔,唐揚雞塊配薯條) 💰煙三文魚忌廉意大利粉💰70午市會有 沙律同飲品🙈呢排成日係附近食呢個價錢 已經唔算貴🙈一見到食物就已經😍😍😍份量一定對得住個價錢👍🏻佢嘅炸物 唔會一咬成口粉 咬落香脆👍🏻煙三文魚忌廉意大利粉我一到食一到同朋友講 d三文魚 唔洗錢🙈🙈每一啖 都有大大舊三文魚🙈🙈之外啖啖都可以有麵、汁、三文魚唔會食完好膩👍🏻👍🏻上網睇人食評 大讚焦糖豬扒煎蛋飯 大份又抵食 雖然我同朋友無叫到黎食 但係我見到隔離枱有叫到個塊扒同飯 俾得好足🙈🙈如果女仔食嘅話 1係食到 1半 又或者食完 全日可以唔洗食野 地點又近西鐵站😏味道唔錯 👍🏻價錢ok 職員服務👍🏻#karlee90s #foodie #foodiehk #元朗 #元朗美食 #元朗cafe #小店 #小木屋 #元朗小木屋 #hkig #ig
小木屋 (元朗)
📍元朗鳳攸南街3號好順景大廈2座地下30號舖

難得朋友夾到時間😏搵我食個lunch
佢就搵左小木屋 呢間餐廳同我食

餐廳嘅枱被較少🙈 甘岩而家大家放假 就唔洗等位
如果係平日 我諗好快就爆滿🙈

睇餐牌 都有好多選擇 有飯 有意粉 有炸物🙈
我同朋友分別揀左
天婦羅盛匯(蝦•日本蠔,唐揚雞塊配薯條) 💰

煙三文魚忌廉意大利粉💰70

佢嘅炸物 唔會一咬成口粉 咬落香脆👍🏻

煙三文魚忌廉意大利粉
我一到食一到同朋友講 d三文魚 唔洗錢🙈🙈
每一啖 都有大大舊三文魚🙈🙈之外
啖啖都可以有麵、汁、三文魚
唔會食完好膩👍🏻👍🏻

地點又近西鐵站😏
味道唔錯 👍🏻
價錢ok
職員服務👍🏻

#karlee90s #foodie #foodiehk #元朗 #元朗美食 #元朗cafe #小店 #小木屋 #元朗小木屋 #hkig #ighk #cafe
2023-10-22 514 瀏覽
星期日晚餐時間,唔需要等位,店舖唔太大,有5-6 張枱,但都坐得舒服。叫咗一個焦糖蘋果豬扒($108)同IBP 精選肉眼牛扒(12oz)($168),包餐飲同沙律。晚餐可以揀選配意粉、飯或薯條。我地揀咗薯條,豬扒餐要求要少薯條,薯條係粗身嗰種,外脆內軟,個人比較喜歡粗薯條嘅口感~餐飲可以揀奶茶、咖啡、檸茶、檸水、柚子蜜,凍飲加$3,亦可以加$8轉飲可樂。雖然晚餐係廚師即時製作,但唔需要等好耐~沙律細細份,係新鮮蘋果加雜果,有椰果同菠蘿,感覺似家庭式嗰種沙律🥙🥗焦糖蘋果豬扒($108),有兩塊豬扒,份量比預計中多,豬扒煎得好香口,唔會太乾又夠淋身,調味有香草,恰到好處~ 配上蜜糖汁🍯食,少少清新甜味中和肉嘅膩,好好食!有驚喜~ 配菜有翠玉瓜🥒、小蕃茄🍅、茄子🍆、沙律菜同煎咗嘅蘋果,食得出食材嘅新鮮,同用心製作~ 而煎咗嘅蘋果,更加突出蘋果嘅香甜~🍎IBP 精選肉眼牛扒(12oz)($168),要咗5成熟,🥩牛肉味唔太濃,都煎得好靚,呢個價錢黎講,性價比都好高~ 個人比較推薦焦糖豬扒~星期日晚市無加一,$276埋單,好經濟~性價比高!食完會想下次再試下餐廳其他嘅菜式

雖然晚餐係廚師即時製作,但唔需要等好耐~

跟餐小沙律

焦糖蘋果豬扒

IBP 精選肉眼牛扒(12oz)

焦糖蘋果豬扒
IBP 精選肉眼牛扒(12oz)
2023-07-23 505 瀏覽
夜晚行過雞地見到有間小店西餐平平地就入左黎試下😝首先叫左個焦糖蘋果豬扒🐷豬扒好大塊同好夠肉味🤩但如果再厚d就更加好了🤫不過呢個價錢都已經係超值😚再配埋佢個意粉同配菜份量都好夠🫢佢仲有個焦糖汁甜甜地配埋豬扒一齊食都幾好食🤤至於個西冷牛扒就冇豬扒咁驚艷了😂但其實都好厚同好夠肉味😋但我叫5成好似就overcook 左d🤫但佢個汁幾特別我幾鐘意食😉我地仲叫左個芝士焗大啡菇,菇好juicy芝士都好香口🤤但如果有埋洋蔥同煙肉就更加好食喇🤩仲有個特飲好好飲🙌🏻🥰Overall黎講我覺得係幾抵食👍🏻加上唔使加一🫰🏻2個人埋單都係200幾真係算好抵🤪呢個價錢黎講性價比好高🤑會係再番黎食之選😎希望呢間小店長做長有😇味道:8.5/10價錢:9/10環境:8/10服務:8.5/10
夜晚行過雞地見到有間小店西餐平平地就入左黎試下😝
味道:8.5/10
價錢:9/10
環境:8/10
服務:8.5/10
2023-07-22
2023-07-17 340 瀏覽
. 元朗力推焦糖蘋果豬扒 | 一試難忘📍#小木屋週末Lunch set 包沙律飲品 (凍飲+$3 )🐷焦糖蘋果豬扒煎蛋飯 $60大大塊豬扒嘅熟成度控制得好好🤤不會過熟又juicy 💯一啲都唔靭仲好嫩滑🤩有啲脂肪位漏出豬油好香🐽焦糖蘋果味調味👏🏻甜甜地好開胃🤤配煎蛋一流!!呢個價錢好抵呀🤭🐔古早味蜂蜜烤雞扒飯 $60古早味係有啲煙熏味/炭燒嘅感覺🫢甜甜地既醬汁燒到皮脆肉嫩👍🏻又係大大塊😂夠哂飽 ——————————————-總結 : 已回訪多次😍小店形式、好多家庭帶小朋友黎食架!好難搵到好食既西式豬扒🐽會持續幫襯🫶🏻價錢仲好貼地、又大份💖希望餐牌可以加入更多菜式👏🏻——————————————-📍 小木屋 @pan.s.kitchen 🏠 元朗鳳攸南街3號好順景大廈2座地下30號舖📆星期一至日 : 未有資料#hkfoodstep#hkfoodstep元朗##hkfoodstepCafe#hkfoodstep西式#元朗美食 #hkfood #hkfoodie #hkcouple
. 元朗力推焦糖蘋果豬扒 | 一試難忘
📍#小木屋

週末Lunch set 包沙律飲品 (凍飲+$3 )

🐷焦糖蘋果豬扒煎蛋飯 $60

古早味蜂蜜烤雞扒飯
焦糖蘋果豬扒煎蛋飯
古早味蜂蜜烤雞扒飯
2023-06-28 259 瀏覽
經過雞地諗住求其搵間餐廳食豬扒***本身見到另一間餐廳但一個餐要$2xx~$3xx唔符合我今日hea食嘅budget***於是我行多陣就見到呢間有位餐牌唔貴,而且我又未食過咁就試下佢啦***入到去坐低見隔離枱叫左個豬扒飯賣相好似唔錯就叫左份一樣嘅香草牛油黑毛豬扒飯***一個餐$138有沙律有飲品主菜仲有兩大塊豬扒女仔的話會食唔晒😆😆味道方面唔太食到黑毛豬嘅味道調味都稍淡不過點完個醬汁都ok唔錯而且塊扒煮得好冧好啱我食😋😋下次會試其他
經過雞地
諗住求其搵間餐廳食豬扒
本身見到另一間餐廳
但一個餐要$2xx~$3xx
唔符合我今日hea食嘅budget
於是我行多陣
就見到呢間有位
餐牌唔貴,而且我又未食過
咁就試下佢啦
下次會試其他
香草牛油黑毛豬扒
香草牛油黑毛豬扒
2023-05-18 290 瀏覽
本人一向喜歡試新小店,今次就㨂了小木屋作為老公生日晚餐地點。起初諗住新店,唔使訂枱,但都係唔放心,訂枱穏陣。當晚是週五晚上七點,竟然也滿座。點了三個main,全部轉set。先來沙律,有少少失望,是罐頭水菓的沙律當晚由於太肚餓點了唐揚雞塊($58)小食,正常水準,應該係來貨五重芝士pizza($68),也應該是來貨主菜了點了香煎加拿大AAA牛排配薯條($128),好好食,肉質嫩滑焦糖蘋果豬扒配意粉($98),醮豬扒的沖甜甜的,幾特別,幾夾煙三文魚忌廉意大利粉($98),正常水準整體水準極高,雖然有服務,但沒有加一,讚👍🏻一定全來再😊😊

點了三個main,全部轉set。
先來沙律,有少少失望,是罐頭水菓的沙律

當晚由於太肚餓
點了唐揚雞塊($58)小食,正常水準,應該係來貨
五重芝士pizza($68),也應該是來貨

主菜了

煙三文魚忌廉意大利粉($98),正常水準

整體水準極高,雖然有服務,但沒有加一,讚👍🏻
一定全來再😊😊
2023-04-21
  • 焦糖蘋果豬扒
2023-05-13 202 瀏覽
見到有新餐廳開左 ,經常地經過都無為意今日落住毛毛細雨,突然就想入去食返個lunch,俾個E餐吸引到🤣💓野食黎到既時候已經見到塊雞扒皮望落好脆食落去甜甜地蜜糖味 ,雞肉好多汁 ,食落勁juicy!薯條🍟夠熱 脆脆的仲有水果沙律🥗同埋配菜有驚喜🤭支持一下小店
見到有新餐廳
開左 ,
經常地經過都無為意
野食黎到既時候已經見到塊雞扒皮望落好脆
食落去甜甜地蜜糖味 ,雞肉好多汁 ,
食落勁juicy!
薯條🍟夠熱 脆脆的

仲有水果沙律🥗同埋配菜
有驚喜🤭支持一下小店
古草味蜂蜜烤雞扒配薯條
古草味蜂蜜烤雞扒配薯條
2023-04-08 230 瀏覽
有日行過見到開咗間新店,所以搵日試新店菜式同阿妹一樣下單煙燻鴨胸伴香煎蜜桃配意粉 $98鴨胸一入口真係好鹹,鹹到食唔落口,要加埋黑醋汁同飲檸水先去到少少鹹味🤦🏻‍♀️,但鴨胸啲肉好厚身而脂肪唔多,呢個幾好👍🏻。另外,意粉冇味,要落埋黑醋汁增加味道🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️我哋二人都覺得鴨胸好鹹意粉冇味。整體來講係唔合格 😩
有日行過見到開咗間新店,所以搵日試新店菜式

同阿妹一樣下單煙燻鴨胸伴香煎蜜桃配意粉 $98

煙燻鴨胸伴香煎蜜桃配意粉
2023-02-07 489 瀏覽
元朗一向多嘢食,今日又喺元朗周圍行吓,意外地發現雞地附近多咗間細細哋嘅餐廳!於是同行成班人一齊入去試吓。鋪頭細細咁,但入面原來有電視機,裝修北歐簡約風,一班人打下卡都唔錯。店內燈光好似特登未開哂,但呢個環境下傾下計,大家都覺得氣氛幾好😆Menu望落正常西餐,但原來美味盡在細節中!蜜桃伴手打墨魚餅🍑用桃嚟伴襯已經好清新,墨魚餅好彈牙同啖啖口感,好足料呀!四重芝味芝士Pizza🍕芝士味濃郁多層次,批底唔算太厚,少澱粉令芝士無咁容易飽同膩,細細地share食可以食更多嘢😋炸日本蠔意大利飯估唔到呢度嘅意大利飯係正宗意大利米嘅,比較硬身果種😚平時食到都係太冧嘅珍珠米版本,果然元朗係有啲隱世小店!炸蠔好脆又juicy,食嘅份量好足又夠飽☺️焦糖豬扒配薯條🍟鎖住咗肉汁嘅豬扒,點落焦糖汁一齊食,配搭起上嚟又幾好喎!又有豬扒嘅咬口,又有甜甜地嘅味道😚青檸大蝦意粉🍤呢樣係私心推介🥰雖然望落意粉好似會好滯,但呢碟意粉食落好清新同彈牙,係健康輕盈之選!啲蝦都調味好好。老闆娘見我哋幾個人,都會傾吓計介紹吓唔同嘢食,幾nice😄 問落原來有得飲啤酒,不過得1664😌餐嘅份量都幾多,大家都食到飽飽,但唔似一般西餐咁有

Menu望落正常西餐,但原來美味盡在細節中!

蜜桃伴手打墨魚餅🍑
用桃嚟伴襯已經好清新,墨魚餅好彈牙同啖啖口感,好足料呀!

四重芝味芝士Pizza🍕

炸日本蠔意大利飯

焦糖豬扒配薯條🍟

青檸大蝦意粉🍤

餐嘅份量都幾多,大家都食到飽飽,但唔似一般西餐咁有跟餐湯同麵包🥯

一般餐廳嘢飲都有齊,不過如果有啲特飲就更好啦!
  • 青檸大蝦意粉