2018-08-13 278 瀏覽
與友人到小紅帽甜品屋食甜品,我選擇了雜果楊枝甘露。是一杯雜果,混合西瓜,菠蘿,芒果及哈密瓜加楊枝甘露的甜品。 我比較討厭有雪味的水果,代表存放很久。但是這甜品水果是新鮮的,我很滿意。而楊枝甘露的味道不太甜,與一般的甜品店食到差不多。整體上,雜果楊枝甘露是滿意的,飯後值得一試的甜品。
雜果楊枝甘露
2018-08-04
2018-07-24 143 瀏覽
女仔無論點樣嗌減肥👧🏻甜品對佢哋黎講總係有抵抗唔住嘅魅力🍦🍧🍨🍮🍰馬鞍山有唔少甜品店每晚九點幾十點總係大排長龍👫👭👬依間甜品店位於體育館附近地方唔大人手都唔多但都有頗多款甜品可供選擇😋😋其實望落啲窩夫係好吸引㗎不過嗰日真係太飽食唔落🙈唯有叫啲冇咁heavy嘅甜品窩夫就唯有下次再試啦😂😂.香蕉船🍌可以揀三種口味嘅雪糕🍨不過原先都係得四款可以揀😂😂😂味道正正常常不過雪糕球雪到好硬冇咁易溶唔錯👍🏻👍🏻👍🏻推介程度:👍🏻👍🏻👍🏻(5個👍🏻為最推介).芒果豆腐花一碗有齊芒果西米露同豆腐花😋芒果有少少酸🙈🙈西米咬落唔會太淋豆腐花都幾滑唔算太甜總體黎講都OK嘅😍😍推介程度:👍🏻👍🏻👍🏻(5個👍🏻為最推介)
女仔無論點樣嗌減肥👧🏻

味道正正常常
不過雪糕球雪到好硬
冇咁易溶
唔錯👍🏻👍🏻👍🏻
推介程度:👍🏻👍🏻👍🏻(5個👍🏻為最推介)
芒果豆腐花
一碗有齊芒果西米露同豆腐花😋
芒果有少少酸🙈🙈
西米咬落唔會太淋
豆腐花都幾滑
唔算太甜
總體黎講都OK嘅😍😍
推介程度:👍🏻👍🏻👍🏻(5個👍🏻為最推介)
2018-07-03 117 瀏覽
前日係馬鞍山游完水之後我哋一班朋友就搵甜品舖想傾吓計食下甜品輕鬆一下無意中就發現咗前面有間粉紅色嘅小紅帽甜品見到入邊都有幾枱客人就一齊入去試吓鋪頭唔算大可以容納到幾枱客人有少少迫餐牌都好吸引而我最鍾意食嘅就係窩夫所以決定要啲要點佢嘅招牌窩夫試吓因為佢話係即點即整所以都需要10至15分鐘不過等待嘅時間同朋友傾吓計好快就過我今次點嘅係立法會大樓咁就揀咗綠茶味雪糕因為貪佢入邊仲有芒果粒粒一嚟到覺得好大份好抵食因為只不過係40幾蚊$50都唔使咁大份窩夫真係好抵食! ! !而且窩夫熱辣辣加埋凍冰冰嘅綠茶雪糕真係唔錯不過朋友仔想點一熱嘅糖水呢一間甜品舖就無咩選擇 主打都係窩夫好快食完就埋單略嫌店員態度一般因為抵食有機會都會再嚟試吓其他甜品

無意中就發現咗前面有間粉紅色嘅小紅帽甜品

好快食完就埋單略嫌店員態度一般

因為抵食
有機會都會再嚟試吓其他甜品

2017-11-19 384 瀏覽
馬鞍山區內甜品店,數目屈指可數,甜品款式選擇不多;傍晚沿海濱長廊散步後,選擇了附近的小紅帽。餐牌有多種窩夫、雪花冰、熱糖水選擇,但我一眼就被沙巴翁吸引著😍香蕉沙巴翁配曲奇雪糕,賣相不俗,可是一眼就看到沙巴翁醬只有薄薄一層,不過香蕉分量算不少,亦有其他生果選擇,雪糕也有多款味道。味道不特別驚喜,只有一點點焦糖味道,因為沙巴翁醬實在太少,底下已經完全沒有了,老實說感覺是在吃香蕉而已唯一好處是不太甜,可能因為根本沒甚麼醬的關係吧😅雪糕質地也強差人意,從來沒吃過滿口碎冰的雪糕,像雪芭的口感,但明明是曲奇雪糕的說⋯⋯雖然還未試過其他甜品,不過以後吃這間前真的必需三思

香蕉沙巴翁伴曲奇雪糕

唯一好處是不太甜,可能因為根本沒甚麼醬的關係吧😅

雖然還未試過其他甜品,不過以後吃這間前真的必需三思
香蕉沙巴翁伴曲奇雪糕
2017-06-03 446 瀏覽
食飽飯同成班朋友想食個甜品價下計,就揸車入大圍望下有咩甜品店及糖水店,甜品種類變化多,雪糕好好食窩夫鬆脆內軟,又唔覺得有飽肚感,心太軟太甜但喜歡吃甜既人應該鐘意。價錢亦都很合理,不算離譜,因為係九龍區食個甜品閒閒地都$70-$80。而小紅帽個價位$40-$60
窩夫鬆脆內軟,又唔覺得有飽肚感,心太軟太甜
但喜歡吃甜既人應該鐘意。
2016-12-04 702 瀏覽
今晚同友人們去食甜品小紅帽食左n咁多次咁今次就講下啦🗣我自己覺得呢間最出名就係心太軟啦當然叫左兩個心太軟加雪糕啦好彩今次心太軟入面係溶既💦皆因小妹我食過係心太硬(中過伏一次之前就好耐好耐無黎食啦再叫多個香蕉船🍌🚢就係三個雪糕加香蕉囉總結雪糕就係雀巢雪糕既味心太軟其實吾差既(係馬鞍山黎講但如果同出面比較梗係差啲啦我自己覺得小紅帽咁多年都無變😐食黎食去都幾樣 其實食耐會厭😅如果學下其他舖頭咁 得閒加新野 有啲新意思就會吸引多啲人 增加自己既競爭力架啦😝
今晚同友人們去食甜品

但如果同出面比較梗係差啲啦
我自己覺得小紅帽咁多年都無變😐
食黎食去都幾樣 其實食耐會厭😅
2016-11-28
$150 (宵夜)
2016-06-29 909 瀏覽
哈哈,呢度d甜品名好得意立法會大樓即係芒果忌廉窩夫,最頂仲有士多啤梨同埋雪糕,窩夫唔腍都幾脆蘇聯解體個名真係好搞笑,原來係酥皮再加雪糕,忌廉,木糠同黑芝麻粉,仲有d棉花糖做裝飾,係將佢哋撈埋一齊食,個酥皮幾香口,不過就諗唔到佢同蘇聯解體有咩共通點,同埋佢全部都係乾爭爭嘅嘢,食完喉龍好乾呀甜品其實係一般料,但改個特別嘅名又真係唔同d,至少吸引到我哋呢d貪得意嘅人
哈哈,呢度d甜品名好得意

2016-06-13 699 瀏覽
食過晚餐後覺得意猶未盡,朋友介紹左自己屋企樓下間甜品屋,繼續一路食一路吹水。時值夜晚九點幾,正係宵夜人出動時,店內幾近客滿,我們是最後一桌客 。我點的是石板街窩夫配雪糕,選搭的是朱古力雪糕,另有雲尼拿,綠茶同曲奇口味。窩夫有八格,襯以大大舊cream及海量棉花糖,加上濃味朱古力雪糕,個配搭無可能難食之餘我覺得叫抵了。味道一如期待般甜蜜,窩夫焗得非常脆口,分別連雪糕及忌廉吃,是兩種滋味,同樣美味。朋友點的是牛奶布丁主義配雪糕,選了雲尼拿口味。我試了一口,布丁充滿了奶香味,整道甜品層次豐富,但我還是傾向窩夫多點, 證明我無點錯。成間店坐得叫舒服,甜品選擇亦多,幸好沒有開在我家附近,不然鐵定要變胖了。
石板街窩夫配雪糕
牛奶布丁主義配雪糕
2016-06-12
$35 (宵夜)
石板街窩夫配雪糕
2016-04-12 654 瀏覽
係馬鞍山食完晚飯就同男朋友去左食糖水,住得馬鞍山既朋友都知甜品舖既數目寥寥可數,而講得上好食既緊加係少之又少,仲要一碟甜品都起碼40-50蚊上落。不過,哩間小紅帽個價錢比我想像中低,其實都幾抵食,食既主要係窩夫,酥皮哩類西式甜品,係完全無中式糖水架!所以熱愛中式糖水既人就可能唔太適合了!而舖入面全都係後生仔,但服務態度比我想像中好! 下次都會再約朋友去食!講番食物就酥皮夠熱夠脆窩夫即叫即整d生果夠晒甜!食物質唔錯,賣相又靚仔

講番食物就酥皮夠熱夠脆

窩夫即叫即整

d生果夠晒甜!

食物質唔錯,賣相又靚仔
  • 窩夫
2016-02-21 453 瀏覽
我叫了一個普通的waffle,但只入口是比較油一肥膩一點的,因為入面好像有很多牛油似的,而且十分薄身,一口就咬完似的 就是沒有包般的口感,只食到很重的牛油味。而且份量都很小,這個waffle入面太多空氣及有點油了除此以外,我還食了芒果布丁及Oreo 雪糕,我覺得得芒果布丁的口味及味道不錯,而且很有鮮味而Oreo 雪糕就普通。

而Oreo 雪糕就普通。
2016-02-11 236 瀏覽
聽日又要開工了, 來一個甜品為這假期完滿結束先~今次來了這西式甜品店~ 叫一份碎碎窩夫,,名字好得意,賣相亦相當唔錯~上面滿滿一層忌簾再配上Oreo粉末及綿花糖,糖霜,有點太甜,分開食會無甘漏。 而原味窩夫再配上雪糕(今次係曲奇味),簡直是pefect match! 窩夫整得很鬆脆內軟,再搭上半溶雪糕,好好食!下次來要再試其他窩夫系列^^
聽日又要開工了, 來一個甜品為這假期完滿結束先~

碎碎窩夫
下次來要再試其他窩夫系列^^
2016-02-10
$28 (宵夜)
呢間糖水店的店名字很可愛,叫小紅帽,於是給它的名字吸引了入去. 一進門口,店員好勤快的招呼我跟抹枱,亦好有禮貌。我點了個芒果布丁,好快就上枱了。但它份量比較細小,鮮芒果肉亦不算多,不過芒果都算甜同有香味既,但布丁方面就有點過甜,可能糖落多了......整體都可以接受。(自己可以另外再加奶,會更香滑)P.S. 見到餐牌其他名字都好吸引特別~下次來要再試其他窩夫系列先^^
芒果布丁
2016-02-05
$20 (宵夜)
芒果布丁
2015-05-16 330 瀏覽
今次試左呢間馬鞍山既甜品舖,呢幾年馬鞍山越開越多甜品鋪,今次就試左呢間新既甜品舖 宜家啲甜品鋪店內裝修簡直係一流,係出面見到已經好想食 入到去,我地叫左立法會大樓,個樣又真係有啲似立法會大樓 雖然雪糕窩夫忌廉呢啲都係啲好基本既甜品食材,不過佢每樣都整得好好,最後出黎既效果都好好味 尤其是係窩夫,呢到整得真係特別好味,重點推介項目!另外我都要左一個芒果涼粉甜品正正常常唔係話太差不過d芒果有少少唔係好甜可能始終唔係當造唯一有少少挑剔既就係價錢相對地貴,不過呢個質素我覺得都係值得既! 如果夜晚黎食既話,通常都好多人排隊,但係我都推薦呢間,因為幾方便就可以去到,而且食物真係好正! DDDDDD
今次試左呢間馬鞍山既甜品舖,
呢幾年馬鞍山越開越多甜品鋪,
今次就試左呢間新既甜品
宜家啲甜品鋪店內裝修簡直係一流,
係出面見到已經好想食

入到去,我地叫左立法會大樓,
個樣又真係有啲似立法會大樓
雖然雪糕窩夫忌廉呢啲都係啲好基本既甜品食材,
不過佢每樣都整得好好,最後出黎既效果都好好味
尤其是係窩夫,呢到整得真係特別好味,重點推介項目!

另外我都要左一個芒果涼粉甜品
正正常常唔係話太差
不過d芒果有少少唔係好甜
可能始終唔係當造

如果夜晚黎食既話,通常都好多人排隊,但係我都推薦呢間,
因為幾方便就可以去到,而且食物真係好正!
DDDDDD
2015-05-03 259 瀏覽
今日勞動節, 當然要出去食下野慰勞一下自己啦~夜晚跑完步, 就去食下甜品啦~今次就去左馬鞍山鞍俊街11號福安花園商場地下50號鋪既小紅帽甜品屋食窩夫我叫左個芒果窩夫配雲呢拿雪糕佢D窩夫即叫即整,所以要等一等.不過都值得既, 因為佢個粉開得好好,食起來, 香脆可口,加埋D cream,好好食.而芒果都十分新鮮,雪糕也有很香的雲呢拿味,好食!呢餐食左$36蚊, 比起出面的平, 十分抵食!
今日勞動節, 當然要出去食下野慰勞一下自己啦~
夜晚跑完步, 就去食下甜品啦~
我叫左個芒果窩夫配雲呢拿雪糕
佢D窩夫即叫即整,所以要等一等.
而芒果都十分新鮮,雪糕也有很香的雲呢拿味,好食!

呢餐食左$36蚊, 比起出面的平, 十分抵食!
2015-05-01
$36 (宵夜)
  • 芒果窩夫
2015-05-02 230 瀏覽
勞動節就梗係去玩啦去休息啦 馬鞍山心型石灘一向都係散步既好去處行完海濱長廊差唔多出翻市區既時候就見到呢間小店人多多好似幾吸引咁平日同屋企人Schedule唔同 好難就到時間食餐飯難得今日大家公眾假期 可以聚首一堂 梗係要食翻餐甜品先至過癮等左10分鐘左右 終於有位 小店真系小店 其實認真睇睇都真系有少少逼都要係咁二就一就位先坐得好叫左幾款甜品我自己就食呢款層層窩夫夾住最愛既Cream 口感好好唯獨窩夫切得細塊但堆得高 變左有d難切加上朱古力醬口味經典但普通 唔算特別雪糕有無同口味 任君選擇成個甜品望落去好靚 特別係放左紅白相襯既迷你棉花糖 加以士多啤梨裝飾玻璃碟子配上糖粉 彷如白雪紛飛 尤其美麗
行完海濱長廊差唔多出翻市區既時候就見到呢間小店
加上朱古力醬口味經典但普通 唔算特別
雪糕有無同口味 任君選擇
玻璃碟子配上糖粉 彷如白雪紛飛 尤其美麗
2015-05-01
10 分鐘 (堂食)
$35 (宵夜)