2022-11-10 838 瀏覽
同成班朋友嚟食又平又抵任飲任食好多選擇 出面蔬菜類都有幾款蔬菜任君選擇 啤酒任飲其他烏龍茶解茶汽水全部任飲 出面仲有芝士腸遠慮午餐肉魷魚嗰啲俾我哋揀 有熟食同糖水類 最重要嘅係無限咁樣嗌肥牛羊 可以鴛鴦鍋🤪🤣
2022-09-04 1371 瀏覽
今日中午無啦啦又想食羊肉 於是上網睇下邊度有點知俾我發現咗喱度 中午最平118一位不過羊肉選擇就少啲 嚟得小肥羊就當然想食肥羊啦 我就揀咗138咁就多幾款羊 最緊要係包括埋名揚四海招牌AAA羔羊肉 upgrade咗之後有焗羊鞍 日本黑豚肉 美國精品肥牛 厚切羔羊腿肉 鮮草鯇魚腩片 生猛基圍蝦手打羊肉滑 蟹子墨魚滑仲有帆立貝除咗以上之外仲有好多配料 包括蔬菜其他丸類 仲有好多唔同嘅麵條 菇類 仲有甜品水果啤酒汽水 綠茶全部都係任飲任食 好在有upgrade到 因為招牌aaa羔羊肉有多啲油脂香好多 比起羊腿肉好食好多😋😋😋

十幾年前同🤴🏻拍拖初期都食過一兩次,最記得係佢獨特嘅辣味同香味,十幾年後嘅今日搬咗上大鴻輝20樓,一打開電梯熟悉嘅辣味直接湧出來🤗🤗走嘅時候也會停留係身上久久不散,這就係情懷🤤🤤我哋揀咗第二個價位$188試試先😊😊,鴛鴦鍋唔使再加錢,我哋就叫咗麻辣同清湯😁😁第一輪會自動每樣上一份,之後自己再order,🤴🏻話佢啲肉幾新鮮,都幾靚😙😙,我就覺得佢嘅 ‘蟹子墨魚滑’ 好彈牙同有墨魚嘅鮮味👍🏻👍🏻最有驚喜係好少打邊爐地方有嘅魚🐟柳,我二話不說夾咗勁多🥰🥰!正😜😜之後喺出面自助區嘅食材都好新鮮,特別啲肉類、丸丸冇咩雪藏味😋😋但我哋走咗先發現佢話每人限一份嘅 ‘ 蒙古焗羊鞍 ’冇上到😞😞
走嘅時候也會停留係身上久久不散,這就係情懷🤤🤤

2022-08-04
2022-07-11 1113 瀏覽
早前經過荃灣,同朋友想食火鍋,但時間有點尷尬,中午四點,有些放題火鍋店已經冇咗午市。經過見到有人派傳單,小肥羊火鍋店。價錢中規中矩,所以都試吓。一入去,好空曠,冇咩人食。食物質素一般,清潔程度亦欠佳。職員態度亦都一般。食物選擇好少,而且啲餐具都有啲污糟。😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅餐廳亦都好少人食,計埋我哋一台,總共成間餐廳只有兩台客人。😅😅😅😅😅😅😅😅
經過見到有人派傳單,小肥羊火鍋店。
2022-07-08 845 瀏覽
今日去開荃灣,同朋友去咗位於大鴻輝既商場食飯,本身食其他嘢,見到小肥羊火鍋就轉太去咗試,環境好寬躺,卡位都坐得舒服,平時喺屋企打邊爐都經常食佢既包裝湯底,第一次堂食,點左個鴛鴦湯底,一邊麻辣一邊清湯,因為第一次嚟,就問左職員第一轉係咪會自己黎,職員好快就幫我安排黎一轉先,今次試158個plan,有兩款羊肉,一款肥牛,同豚肉片,其餘火鍋配料可以自助,自助吧有小食同甜品供應,仲有蒙古風味嘅燒羊架送清湯比我想像中還要濃味,係讚既麻辣嘅湯底都好野味,好香味重,越滾會越辣響鈴係必試,好好味羊肉都唔會太大味,同麻辣湯好夾,下次會再去
清湯比我想像中還要濃味,係讚既
麻辣嘅湯底都好野味,好香味重,越滾會越辣
響鈴係必試,好好味
羊肉都唔會太大味,同麻辣湯好夾,下次會再去

2022-07-07
  • 麻辣湯底
  • 響鈴
  • 羊肉
2022-01-04 1853 瀏覽
中午吃小肥羊,就愛吃鴛鴦鍋,辣鍋跟羊肉好配,服務員給我們安排靠窗沙發位置,非常舒服愜意點了最貴的豪華中午特價238餐,這是安格斯牛肉~牛肉味好重~好好味揚帆起航~馳名羔羊卷~入口即化嫩滑香名揚四海~招牌AAA羊肉,入口有嚼勁,也不錯周邊環境乾淨舒服!食物非常新鮮,值得每次都來光臨!時日消費共才785元
中午吃小肥羊,就愛吃鴛鴦鍋,辣鍋跟羊肉好配
服務員給我們安排靠窗沙發位置,非常舒服愜意

揚帆起航~馳名羔羊卷~入口即化嫩滑香

名揚四海~招牌AAA羊肉,入口有嚼勁,也不錯

2021-12-29
現金券
  • 安格斯
2021-12-27 1134 瀏覽
小肥羊,從前是的火煱首選。今非昔比,舊地重遊無論是湯底,服務員的態度,真係令我難以再次光顧。一行三人,一如過往等位是任何時段也不需要的。 也被安排到一張超大的圓枱,地方非常闊落,坐得舒適。可是服務員黑口黑面,不知道是工作辛苦,還是公平對待每一客人,看似也是全程黑口黑面的。算也罷,志在打邊爐,不再多看服務員一眼,以免影響胃口。送來看似是一如既往的經典湯底,擺相非常欣賞。午市,改為1.5小時,非常趕急,也相信這不值得再去品嘗,完全失望而回。

2021-12-27
團年飯
2021-11-27 1294 瀏覽
10年係深圳食過,今日見荃灣有間小肥肉就黎試下,羊肉火蝸ga味道比想像中好很多,兩個半鐘都已經食到好飽,衛生都好好,環境都幾好,四個人坐得好舒服,下次會再同朋友黎食
2021-11-26
是咁的!琴晚我係諗住去食牛大人既,但牛大人真係好爆!要等好耐!咁我朋友就提議不如去試下小肥羊啦都唔差架心諗!我對上一次幫襯小肥羊都唔已經係遠古時期啦不知不覺就遺忘左佢,所以就好啦!比次機會佢啦!20樓!GOGOGO一上到去,原來真係唔洗等位,而且仲可以立刻入座咁佢地就有3個PLAN既,我同我朋友就揀左268最貴果個一人二件羊鞍,仲有好多海鮮!花膠同廣島蠔都有得食既!咁我地就叫左個鴛鴦火鍋,清湯加麻辣!而其實小弟就唔多喜愛食羊既,所以我覺得佢地最好味既食材就係「花膠」同「廣島蠔」而牛就一般般,不過不失啦!成個過程都OK既!加上佢地播好多大陸歌,真係好有小肥羊既感覺,唔講以為自己通左關,番左深圳!哈哈!今次又係掛住食,所以無影到相,下次真係要提自己要相機食先!
是咁的!琴晚我係諗住去食牛大人既,但牛大人真係好爆!
要等好耐!咁我朋友就提議不如去試下小肥羊啦
都唔差架

心諗!我對上一次幫襯小肥羊都唔已經係遠古時期啦
不知不覺就遺忘左佢,所以就好啦!比次機會佢啦!
20樓!GOGOGO

一上到去,原來真係唔洗等位,而且仲可以立刻入座
咁佢地就有3個PLAN既,我同我朋友就揀左268最貴果個
一人二件羊鞍,仲有好多海鮮!花膠同廣島蠔都有得食既!

咁我地就叫左個鴛鴦火鍋,清湯加麻辣!

而牛就一般般,不過不失啦!

題外話/補充資料: 個到D 「服務員」服務真的好好,好溫柔好細心,又係咁提我同朋友要食多D菜 真係好有媽媽的感覺!XD
2021-11-09
  • 廣島蠔,花膠
2021-07-04 3228 瀏覽
之前見到餐飲卷$88蚊好平所以買咗兩張試試。因為無留意細節兩點而中伏。1. 餐飲卷服務費每張收$50。(等於午市價)2. 必須前一日訂位才能使用餐飲卷。講湯底 : 勁鹹。羊肉 : 正常水準。
之前見到餐飲卷$88蚊好平所以買咗兩張試試。
因為無留意細節兩點而中伏。
1. 餐飲卷服務費每張收$50。(等於午市價)
2. 必須前一日訂位才能使用餐飲卷。

講湯底 : 勁鹹。
羊肉 : 正常水準。
2021-07-04
優惠券
2021-06-27 2368 瀏覽
因有团购优惠,每周都去小肥羊吃火锅,性价比高,座位舒服,叫经典鸳鸯锅,麻辣香锅非常棒~味道浓浓~不需任何酱料,外面火锅吃不到的,羊肉切成薄薄一卷,即放进锅一刷就可以入口~即化,鲜嫩滑,,当然你是爱吃羊肉及懂吃羊肉才是享受!我特爱吃羊肉,羊肉温补不燥!
,当然你是爱吃羊肉及懂吃羊肉才是享受!
我特爱吃羊肉
,羊肉温补不燥!
2021-06-23
午餐
團購
2021-06-27 2061 瀏覽
最愛的肥羊,吃火鍋必吃小肥羊,十几年不變,經過荃灣就到20樓吃火鍋,但這裏有一大缺點,假期樓下排一條長龍,真的好難有耐心排隊到20樓,今天剛好看到沒人排隊,就迫不及待的上去,一開電梯門,還是那股熟悉的味道,麻辣鍋好香,羊肉好嫩滑,值得推薦光臨!時日消費才348元,任飲任食,性價比高!
,羊肉好嫩滑
,值得推薦光臨!時日消費才348元,任飲任食,性價比高!
2021-06-16
現金券
2021-06-25 1405 瀏覽
在openrice購買午餐3.5折任食火鍋優惠,提前一天預訂就可以了,中午人不多,位置靠窗舒服乾淨!還是叫經典鴛鴦鍋,味道保持,不用醬料,羊肉卷隨便吃,麻辣香鍋就好配羊肉~香鮮滑,我們就愛吃這個!因我們是用優惠券,入座前服務員已經提示過,90分鐘離坐計算,都懂,時日消費兩人共156元,性價比高!
2021-06-23
團購
2021-06-22 957 瀏覽
聽爸爸講左好耐呢間野有幾好食有幾低,今日收工爸爸就帶左我去食啦~唔好講,又真係好食喎,啲羊肉唔會好so而且幾入口。之後仲有其他野食,個一人一件羊扒都好食,一啲so味都冇而且啲肉好嫩真係唔錯而且飲品任飲值得一試
2021-06-16 748 瀏覽
15/6返回十年前的蒙古火鍋熱潮的小肥羊。重覆又重覆播著當年的名曲,包括黎明的:對不起,我愛你!我的年代潮流金曲講返食物是比相象中差,選擇不多,午市選了中價位的$138任食二小時!肥牛係可以起街市$58磅買到的又薄幾轡幾.又肖,肥膏多過肉的肥牛!唉!中伏唯一羊肉係ok,BUT,我衹吃了幾片 Only基圍蝦同墨魚滑叫正常D出面buffet枱放的火鍋鼓油比較咸另外,丸類和菜類各供十幾款!海鮮和肉類幾款,衹有尤魚及龍脷魚柳算是有D興趣!甜品可能已經不再提供飲品亦only soft drink幾款及超難飲的大陸牌啤酒!總括而言,可一不可再!
我的年代潮流金曲
!唉!中伏
唯一羊肉係ok,BUT,我衹吃了幾片
Only基圍蝦同墨魚滑叫正常D
出面buffet枱放的火鍋鼓油比較咸

總括而言,可一不可再!

2021-06-15