2023-10-10 227 瀏覽
小英滷肉屯門碼頭美食多今日試試兆禧食坊的小英滷肉,只能外帶的小吃店但買完可以在外面吃😋今日吃牛肉麵🍜$49人,價錢合理是我很喜歡的味道,湯頭比較濃味很夠!麵的份量對我來說是夠的不過男生/食量大的有可能會不夠牛肉有3大塊而且跟一塊蘿蔔喜歡吃台灣牛肉麵可以試試🥰其實之前有試過幾次,有試過蛋餅(不推薦)蔥油拌麵麵的質感超軟而且不夠香(不推薦)滷肉飯(還可以但個人對滷肉飯一般般)裝潢整潔指數:🌕🌕🌕🌑🌑食物美味指數:🌕🌕🌕🌗🌑JC推薦指數:🌕🌕🌕🌕🌑
小英滷肉
屯門碼頭美食多
今日吃牛肉麵🍜$49人,價錢合理
是我很喜歡的味道,湯頭比較濃味很夠!
麵的份量對我來說是夠的不過男生/食量大的有可能會不夠
牛肉有3大塊而且跟一塊蘿蔔
喜歡吃台灣牛肉麵可以試試🥰

其實之前有試過幾次,
有試過蛋餅(不推薦)
蔥油拌麵麵的質感超軟而且不夠香(不推薦)
滷肉飯(還可以但個人對滷肉飯一般般)

裝潢整潔指數:🌕🌕🌕🌑🌑
食物美味指數:🌕🌕🌕🌗🌑
JC推薦指數:🌕🌕🌕🌕🌑
諗緊Weekend去邊好?😛緊係去港版Miami浩和街picnic chill下啦❗️ Fullfoodie專程買黄店台灣小食去野餐🤑一邊欣賞住270度海景+椰林樹影🌴一邊嘆住台灣小食果然正呀!🥰 【芝士肉鬆蛋餅🍳 ($24) 】台式野餐又點少得蛋餅呢😎蛋餅外皮軟糯中帶點煙韌甫咬開就流岀半溶咸香芝士🧀配合鬆化肉鬆令口感層次更加多元化!小店細心加上甜酸醬汁🍯微酸加上肉鬆咸香果然另有一番風味!😍 【炸玉子豆腐🫔 ($8) 】炸玉子豆腐性價比簡直係高到無朋友呀🤑岀面好少見到炸玉子豆腐玉子豆腐口感非常嫩滑👏🏻 灑上椒鹽令豆腐更加惹味估唔到新配搭非常有驚喜!😚 【甜不辣($18) 】嘆台灣小食點少得甜不辣!😂小店嘅甜不辣非常煙韌軟糯口感Q彈得黎嚼勁十足!👄令人一啖接一啖食唔停呀!屯門牛牛們,仲唔快啲去懲罰下小英滷肉?😏 ========================== 好味指數:😋😋😋😋打卡指數:👍🏻👍🏻👍🏻抵食指數:🤑🤑🤑🤑🤑 ========================== 📍 小英滷肉 (屯門)屯門湖翠路201號兆禧苑商場地下兆禧食坊G12號舖===============
諗緊Weekend去邊好?😛

【芝士肉鬆蛋餅🍳 ($24) 】
台式野餐又點少得蛋餅呢😎
蛋餅外皮軟糯中帶點煙韌
甫咬開就流岀半溶咸香芝士🧀
配合鬆化肉鬆令口感層次更加多元化!
小店細心加上甜酸醬汁🍯

【甜不辣($18) 】
嘆台灣小食點少得甜不辣!😂
小店嘅甜不辣非常煙韌軟糯
口感Q彈得黎嚼勁十足!👄
令人一啖接一啖食唔停呀!
屯門牛牛們,仲唔快啲去懲罰下小英滷肉?😏

好味指數:😋😋😋😋
打卡指數:👍🏻👍🏻👍🏻
抵食指數:🤑🤑🤑🤑🤑

==========================

📍 小英滷肉 (屯門)
屯門湖翠路201號兆禧苑商場地下兆禧食坊G12號舖

2021-07-04
芝士肉鬆蛋餅
  • 甜不辣
2021-07-30 751 瀏覽
佢地用既白米係細粒白米,好少餐廳會用呢啲米,口感好好食,但整體味道比較偏重,淡返少少就very good!外賣返去嘅炸物都仲脆口,唯一秀珍菇味道雖然好好,但係返去就諗咗啲,但可以一試
2021-07-29
2021-05-20 823 瀏覽
間野開左到而加食過幾次,其實佢個台灣腸整得幾好食,今次嗌左個玉子豆腐肉躁飯,完全碎肉,冬菇都無粒,好乾,玉子豆腐係臭油壓味總之好難食,比多次機會都係甘難食,無下次
2020-10-17 1881 瀏覽
有一日係外賣平台搵附近有咩食發現開左間台灣料理店款式好吸引,價錢亦好親民,所以好想試試上openrice 睇下有無得外賣自取😍果時仲未開外賣自取服務,而外送平台價錢相比之下貴少少所以都係自己過去買滷肉飯(細)$18滷肉肥瘦適中,入口即溶的口感可以話解台灣相思之苦份量我都覺得正常,食完都已經飽滷水拼盤 $53炸拼盤 $24炸玉子豆腐,炸鹽酥雞 ,炸杏鮑菇每款都有三至四塊讚我特別鍾意食炸玉子豆腐,外面脆脆入面很滑真心推介,性價比高的台灣料理小食店
有一日係外賣平台搵附近有咩食
發現開左間台灣料理店

款式好吸引,價錢亦好親民,所以好想試試
上openrice 睇下有無得外賣自取😍
果時仲未開外賣自取服務,
而外送平台價錢相比之下貴少少
所以都係自己過去買

滷肉飯(細)$18

滷肉肥瘦適中,入口即溶的口感

可以話解台灣相思之苦
份量我都覺得正常,食完都已經飽

滷水拼盤 $53

炸拼盤 $24
炸玉子豆腐,炸鹽酥雞 ,炸杏鮑菇
每款都有三至四塊

我特別鍾意食炸玉子豆腐,
外面脆脆入面很滑

真心推介,性價比高的台灣料理小食店