屋企人話想試呢間,我係外國返黎都諗住dim個sum下一食 嘩喊到死我家人直情要過水都話喊唔算特別快,但會上錯菜其實我都唔係好mind. 真係態度好差,特別係收錢嗰個前面嗰個男士俾咗好多張二十蚊紙佢數緊 個男士再問嘢,收錢嗰個人:收聲我o左。另外佢哋唔收八達通 明明個卡機就寫可以read到八達通如果唔想收,可以搣咗卡機張紙令人有啲唔gur.Summary:我及家人以後都唔會再嚟。建議你可以食貴少少行去後面嘅將軍會館。雖然種類係少好多,但態度同埋佢地啲嘢食好好多。
屋企人話想試呢間,我係外國返黎都諗住dim個sum下
一食 嘩
喊到死
我家人直情要過水都話喊
唔算特別快,但會上錯菜
其實我都唔係好mind.

真係態度好差,特別係收錢嗰個
前面嗰個男士俾咗好多張二十蚊紙佢數緊
個男士再問嘢,收錢嗰個人:收聲
我o左。
另外佢哋唔收八達通
明明個卡機就寫可以read到八達通
如果唔想收,可以搣咗卡機張紙
令人有啲唔gur.

Summary:
2023-05-12 477 瀏覽
之前試過晚餐都覺得好高質又唔貴 咁岩經過見到片皮鴨做緊優惠 $299一隻 因為我同屋企人都好鍾意食片皮鴨 二話不說就book左過兩日食啦 我地仲有叫其他餸 今次想主要講片皮鴨 🦆 首先店員會拎隻鴨過嚟俾你望一望 打下卡 真係好大隻 望落好靚好肥美 然後再係你面前切 鴨皮佢分左兩層 一層係厚啲嘅皮連少少肉 一層係薄啲嘅皮連多啲肉 可以配京蔥同青瓜同燒烤醬 片皮鴨肉質細嫩,唔會太肥,鴨皮亦烤得非常香脆可口 配上薄身嘅餅皮熱辣辣 質感乾爽充滿麵粉香氣 卷住一齊食口感超豐富 超推介大家試下 👍🏻

首先店員會拎隻鴨過嚟俾你望一望 打下卡 真係好大隻
2023-02-17
  • 北京烤鴨
2023-04-24 453 瀏覽
午市一入去佢問我飲咩茶,我話普洱,之後坐底佢無啦啦同我講飲唔飲茶都收茶錢,我話我叫左普洱,然後佢睥左我一眼。。。然後午市套餐無肉末茄子,我話我要單點一個小菜再加一個飯,佢話跟晚市價,我話ok ,要嗰個茄子再另加一個飯,佢串我話冇飯,然後我問吓冇飯? 佢話晚市嗰個冇跟飯喎,然後我話另加喎,然後佢又睥我一眼。。。然後個茄子上左好耐都未有個飯,然後我問佢,佢話你個茄子唔跟飯,我話張單咪入左另加一個飯,然後佢好耐先拎到黎。。。我覺得服務態度咁差,就算食物幾好食,食客都冇曬胃口啦 。。。
午市一入去佢問我飲咩茶,我話普洱,
2023-03-26 445 瀏覽
早幾日同屋企人食飯,個場無乜冷氣都算啦。個碟雞油豆苗又咸又油,叫個侍應換過碟,佢話搵個經理嚟。個女經理嚟又話你想取消定點,我話叫換過碟得唔得,佢個樣好似好唔願咁等位又等得耐,張枱吉嘅又話呢到唔坐得,嗰到唔坐得,見到有4個人入嚟就話可以坐入面圓枱梳化位成個場好似無乜侍應咁,嗌極都無人落單、加水,又漏單,出餐又慢北京填鴨出到嚟又已經唔算係熱,去廁所行經門口見到好似得一個切緊都算,未上嗰d就咁放係好似出餐嗰張枱到放到凍哂咁
早幾日同屋企人食飯,
個場無乜冷氣都算啦。

個碟雞油豆苗又咸又油,
叫個侍應換過碟,
佢話搵個經理嚟。
個女經理嚟又話你想取消定點,
我話叫換過碟得唔得,
佢個樣好似好唔願咁

等位又等得耐,
張枱吉嘅又話呢到唔坐得,
嗰到唔坐得,見到有4個人入嚟
就話可以坐入面圓枱梳化位

成個場好似無乜侍應咁,
嗌極都無人落單、加水,
又漏單,出餐又慢

北京填鴨出到嚟又已經唔算係熱,
去廁所行經門口見到好似得一個切緊都算,
未上嗰d就咁放係好似出餐嗰張枱到放到凍哂咁

2023-03-18
30 分鐘 (堂食)
2023-03-14 478 瀏覽
平時經過呢間餐廳只係會食下午餐,見到人地叫烤鴨就好想試,咁岩朋友係呢邊放工,所以就約埋一齊去試下到底正唔正😂😂😂大約7點入座,人唔算多,雖然我既目的係隻鴨,但又唔可以咁齋,淨係食鴨,所以就嗌左當日嘅晚市優惠,叫咗碟蝦送飯食,然後食鴨,一鴨二食,個鴨殼用嚟炒涼瓜。首先講吓碟蝦,爽口彈牙冇雪味又易送飯,個片皮鴨做得都唔錯佢會即時拎隻鴨過嚟俾你忙一忙,然後先切,鴨皮佢會分兩層,一層係厚啲嘅皮連少少肉,一層係薄啲嘅皮連多啲肉,配啊京蔥同青瓜同燒烤醬,簡直非常好食,價錢10分便宜啦,先$299以鴨來講算係好平,所以今餐都食得好開心😝😝😝
2023-03-13
2023-03-01 340 瀏覽
2023/3/1 - 一早同媽咪去這店陪佢飲茶, 食到一肚氣!!兩人不同時間叫了2個媽宝(即兩個点心), 媽咪食完!我的在9:40分下單, 10分鐘來了一個, 但另一個就等等..45分鐘都冇.追主任3次, 問有否溜單, 佢堅話(冇) 做緊!!遲來客人的点心已到及食完! 我還未有.再追主任才話先前溜單!! 現做!我已冇多時間等, 問那些比較快的点心! 佢好寸話(我点知呀, 又唔係我食)!!錯了還勁寸爆, 兩個点心;只來一個!! 付數還要我比正價?!!鴨子好有扣押食物變尚加貴價!!D服務又差到貼地. 只有老人家才去的店! 賊船!!
兩人不同時間叫了2個媽宝(即兩個点心), 媽咪食完!
追主任3次, 問有否溜單, 佢堅話(冇) 做緊!!
遲來客人的点心已到及食完! 我還未有.
再追主任才話先前溜單!! 現做!

鴨子好有扣押食物變尚加貴價!!
D服務又差到貼地. 只有老人家才去的店!

賊船!!
2023-03-01
45 分鐘 (堂食)
早餐
2023-01-29 459 瀏覽
前菜食左肴肉4小拼盤,味道都幾好京蔥爆羊肉 份量起碼可以做出面午飯套餐3份,例牌酸辣湯 又唔會太酸太咸,少少辣味好開胃主菜 酸菜魚都整得好靚,泡椒酸味好夠(傳統其實係唔會落白醋加酸到片皮鴨上菜就係惡夢既開始,開頭人流唔多,佢成隻烤鴨拎過黎比我地睇完就拎去廚房門口,係路邊切片,到上果時拎完兩塊餅皮就摸到下面係凍既,我地已經即刻叫人番蒸加熱,等左一陣佢拎返返黎d餅皮都係等面兩塊熱,下面係冰既,我指既係真係一舊舊硬生生既餅冰塊!!今次我地一邊等左大半個鐘,一邊間鋪不斷出菜同片皮鴨套餐,到我地想加餸再追單,佢先再等一陣拎到D熱既餅皮出黎,我地搵經理跟單,話d鴨凍到油都凝埋,佢竟然話一係照食一係叮熱比你,唔好意思都冇句,屋企人嬲到即刻退左隻鴨而原本加單叫既餸菜都符合期望咁,落錯單去第二度,白坐一個鐘走人
前菜食左肴肉4小拼盤,味道都幾好
2023-01-28
15 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
2023-01-05 903 瀏覽
今日約左屋企人食生日飯 就去左屋企附近食上海中菜 款式選擇都比較多 座位舒適 我地總共叫左8樣野✌🏻💛松鼠鱸魚 ($132)有優惠 所以想試下 炸得好香脆可口 背部及腩部肉質嫩滑 酸甜汁味道岩岩好 配搭起上黎好好味好正宗 冇諗過可以整得咁好食🐟💛炸銀絲卷 ($25) 炸得岩岩好 面包又軟熟🍞💛三鮮炒拉麵 ($85)佢既質地比較似公仔麵 唔似拉麵 都幾惹味 🍜💛蟹粉蝦仁炒飯 ($98)整得絕不馬虎 有好多蟹粉 炒飯有鑊氣 好香口 讚 一定要試 如果可以再濃味小小就更好🦀 💛豆苗 ($88)清清地又爽口 用黎配飯就岩岩好🥬💛酸辣湯 ($92) 酸酸辣辣 好開胃 佢係屬於偏辣 食唔到辣既朋友未必食到 而我就無辣不歡 最後飲左3碗😋 💛上海回鍋肉 ($86)偏咸 係咁多道菜最失望的 要撈勁多飯先可以中和番個味道 可以唔洗叫😩 💛高力豆沙 ($42)總共有4粒 熱辣辣食係最正 甜度岩岩好 好滿足

💛松鼠鱸魚 ($132)

💛炸銀絲卷 ($25)
炸得岩岩好 面包又軟熟🍞

💛三鮮炒拉麵 ($85)
佢既質地比較似公仔麵 唔似拉麵 都幾惹味 🍜

💛蟹粉蝦仁炒飯 ($98)

💛豆苗 ($88)
清清地又爽口 用黎配飯就岩岩好🥬

💛酸辣湯 ($92)

💛上海回鍋肉 ($86)

💛高力豆沙 ($42)
總共有4粒 熱辣辣食係最正 甜度岩岩好 好滿足
2022-12-30
2023-01-01 578 瀏覽
聖誕過後想食得冇咁heavy 於是就黎飲茶食下點心🥢一行2人 難得紅日lunch time都吾洗等位 直接入座♨️招牌小籠包 $42涵料多 豬肉都蒸得幾嫩滑 有湯汁不過吾算話好多一籠4隻 要$42 CP值有啲低😔🦐招牌蝦餃皇 $31.8好多蝦 用料足 而且爽口新鮮👍🏻🥟鮮蝦菜苗餃 $26.8涵料填滿曬成隻餃 豆苗新鮮翠綠🐽蟹籽鴛鴦燒賣 $31.8 賣相顏色吾錯 黃黃綠綠😂 不過味道普通 🏅黃金流沙包 $26.8奶黃好流心 值得一讚👍🏻🍚鳳爪排骨飯 $31.8味道不錯 不過飯蒸得有啲爛 有啲一pat pat 做吾到粒粒分明🥴💭點心味道好食😋 又有其他中菜選擇 例如水煮魚 回鍋肉等等 算系幾多元化 又吾洗等位 不過6個點心要成$232 都係平日或者午後時段抵食啲🙈
聖誕過後想食得冇咁heavy 於是就黎飲茶食下點心🥢

2022-12-27
午餐
蟹籽鴛鴦燒賣
黃金流沙包
📍POLAM - HONG KONG📍#松鼠爐魚講真 普通商場餐廳無預佢會幾正宗,正正常常咕嚕肉個汁都過關啦。點知真係酸到爆 太多白醋喇魚本身又夠脆又夠熱 係個汁可惜左少少#蒜泥白肉又真係勁濃蒜蓉味,雖然d蒜重有少少生 ,重有生蒜嘅辣。個汁豉油味重 都ok啦。起碼靚靚仔仔係粉皮少左d😂#四式涼菜 都正正常常啦 無話勁好食勁難食屋企唔想煮飯個時,以普通落街食餐飯嘅質素黎講其實真係無咩野。但係一路食就一路撥烏蠅,係直情停係隻碟個種🙃唔知同佢旁邊就係超市有冇關係啦,但單單呢一點都真係幾難再黎食。
📍POLAM - HONG KONG📍

#松鼠爐魚

點知真係酸到爆 太多白醋喇
魚本身又夠脆又夠熱 係個汁可惜左少少

#蒜泥白肉
又真係勁濃蒜蓉味,雖然d蒜重有少少生 ,重有生蒜嘅辣。
個汁豉油味重 都ok啦。起碼靚靚仔仔
係粉皮少左d😂

#四式涼菜
都正正常常啦 無話勁好食勁難食

但係一路食就一路撥烏蠅,係直情停係隻碟個種🙃

2022-09-23 429 瀏覽
好日都唔飲茶~難得放假第一次同屋企人黎呎間小魚鴨子食~啲服務態度真係一流~今日平日唔太滿座~隔離枱有個Auntie剛剛到想沖茶同交點心紙~明明啲姐姐喺到吹緊水~就大聲對Auntie話:「咪黎緊囉!吹吹吹!」~但佢地係傾緊計架喎~之後到我地想加水~叫左兩佢次都無反應~之後我再望住佢話想加水~佢就話:「咪黎緊囉」~你完全無比Signal我你係黎緊~仲要勁唔好態度放返個水壺喺枱面~!!!!!!服務一流!同埋唔知係咪只靠商場冷氣~坐門口附近都覺得好熱!!!!!

服務一流!

同埋唔知係咪只靠商場冷氣~坐門口附近都覺得好熱!!!!!
2022-09-08 502 瀏覽
推介炸魚菜式,星期一至五有優惠,兩個人食或再加其他小菜,真係一流呀《 小魚鴨子 》個名改得好,我哋就係嚟食魚和鴨子店內空間充足沒有擠迫感,如果二至四人坐卡位都好鬆動。坐開啲就可以享受商場的一大特色,大型天幕的自然光。松鼠鱸魚:此菜式需要多油大火快炸,魚身外面 沾上的干粉又不能太多,才可以盡善盡美。魚尾部未端和左右魚鮨十分香脆,背部及腩部肉質嫩滑雪白,酸甜汁恰當地貼在魚的表面,好睇又好味道北京填鴨:人少少就只片皮挾荷葉餅的一種食法。令我驚喜的事發生了一碟鴨子皮,不帶脂肪不帶肉,油香撲鼻而來,配合醬汁和瓜葱,用荷葉餅包住食,高級數的感覺另一碟就品嚐到鴨肉的甘味。溫馨提示: 切出皮後餘下的鴨子,如果無用嚟做出其他菜餚,是可以帶走的。

《 小魚鴨子 》個名改得好,我哋就係嚟食魚和鴨子

北京填鴨:人少少就只片皮挾荷葉餅的一種食法。

令我驚喜的事發生了
另一碟就品嚐到鴨肉的甘味。

2022-09-02
2022-08-04 460 瀏覽
新開張時食過一次,漏左好多次單,最後等左一個鐘食物先到齊!當時認為食物不錯,諗住係新開張人手不足,先至有咁多甩漏,所以最近都去食多次。點知個問題一樣無解決,雖然今次冇漏單同埋都唔使等好耐,不過都有好多問題:1)個個職員都發呆當時係平日下午,全場只有2-3成人,樓面嘅職員都好得閒,但我地剛坐低左幾分鐘都無人比Menu。有3個職員行過望住我地個枱,都無反應,要我我哋開聲先比餐牌我地,個個都好似發吽豆咁🙈2)不停落錯單後來加單要一個飯同豆漿,有位著全黑制服既男職員幫我地落單,收咗張落單之後行去部落單機,之後又行去我地到話:「加豆漿+$3喎!」,嗰時我哋全台人都問哂號,拎返佢張落單紙睇,只落左個豆漿無落飯,來來回回左三次左右佢先落得正確,真係好無奈!3)部分食物質素差排骨陳村粉係一團粉漿,口感十分差不會有下次🥲

1)個個職員都發呆

2)不停落錯單

3)部分食物質素差
排骨陳村粉係一團粉漿,口感十分差

不會有下次🥲
排骨陳村粉
如果我食之前有睇清楚網上評論嘅話我應該唔會去食!首先幫佢哋打定個底,去食小魚鴨子當日係父親節嘅夜晚,所以嗰日個場都幾爆,出面有大約20-30人等緊位!不過我哋一早book定位,book了7:45pm,但我哋嗰日差唔多7:15pm已經到!但當日有個姐姐負責分枱,我可以話當日嘅分枱經歷係我聽過最差嘅安排,簡單啲來講就係唔識變通⋯事源我哋book咗7:45pm,而我哋7:15pm已到,但係去到7:30pm已經有不少前一round嘅客人離座(簡稱A枱),但係分枱個位女士話因為已經安排咗我哋坐另一張枱(簡稱B枱),但係B枱前一round嘅客人仲未走,仲喺到吹緊蠟燭食緊蛋糕,所以冇辦法安排我哋入座先(當時7:30pm,咁我哋就照等多15分鐘喇)但因為B枱前一round早走咗,所以佢又OK可以安排8:00pm嘅客人入A枱先(個時只係7:30pm),而我哋就「必須」要等佢一早幫我哋安排嘅嗰張枱⋯去到7:45pm,我哋被安排嘅嗰一張B枱嘅前一round客都仲係未走,但其實有其他CDEFG枱嘅前一round客已經走咗,我唔係好明點解個分枱女士咁堅持我哋一定要坐「一開始已經被安排嘅個張B枱」⋯Actuall
如果我食之前有睇清楚網上評論嘅話我應該唔會去食!

去到7:45pm,我哋被安排嘅嗰一張B枱嘅前一round客都仲係未走,但其實有其他CDEFG枱嘅前一round客已經走咗,我唔係好明點解個分枱女士咁堅持我哋一定要坐「一開始已經被安排嘅個張B枱」⋯Actually出面有2-3枱客都係鼓燥緊,因為大家都一家要去「指定」嘅個張枱⋯去到最後我哋呢幾枱客係自己衝咗入去個幾張枱⋯

終於可以講吓嘢食喇⋯坦白講 唔好食(可能已經谷到一肚氣)
北京填鴨
我本身個人對北京烤鴨嘅要求都幾高,首先一隻北京烤鴨切出嚟嘅片數必須要平均,呢度好明顯唔足一整隻北京烤鴨!另外,肥膏多過肉,油脂感太重⋯
(只可以話$298呢個價錢,加埋區內商場質素,可以勉強接受)

其他野食我唔多講喇,都係正正常常嘅小菜,無特別!
驚蔥爆牛肉
京蔥爆牛肉
2022-06-19
驚蔥爆牛肉
2022-06-30 433 瀏覽
上網search 過間野唔係美X既!雖然個名有d似😂星期日要同屋企人飲茶,行過惠康果到見到有新店,就去試下。講真新都城飲酒都冇咩簡,個個星期都食果2間x港, 其他新開又唔好食🫣 試完呢間新野,難得唔伏唔貴仲要幾好食!人數夠多坐到入面既梳化位,位置闊落。飲早茶當然叫下早市特價點心,雖然要兩碟 ($28.8)咁叫,但都幾多款可以簡仲要都係我鐘意食既!茶同點心上枱果陣都好熱,應該係即叫即製我最鐘意食咸水角,次次都叫!咬左啖入面熱到出煙,外脆內軟,仲好足料!其他點心未到,已經差不多比人食哂🤭咖哩魷魚好惹味,辣味岩岩好!排骨配陳村粉呢個配搭好少有, 下面好似腸粉咁,吸哂排骨既湯汁!蝦餃燒賣都好正,皮簿餡靚,又大粒,同個合桃包差不多size! 最後仲有老壇酸菜魚牛柏葉非常好食! 所以影左個close up!
上網search 過間野唔係美X既!雖然個名有d似😂

試完呢間新野,難得唔伏唔貴仲要幾好食!

人數夠多坐到入面既梳化位,位置闊落。

茶同點心上枱果陣都好熱,應該係即叫即製

咖哩魷魚好惹味,辣味岩岩好!

老壇酸菜魚牛柏葉

2022-06-26
15 分鐘 (堂食)
$80 (早餐)
老壇酸菜魚牛柏葉