餐廳: 尚鮑
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
Their abalone are sooooo good 😋 no kidding. For food quality their price totally worth it, however the seating is not so comfy and a bit tight. The vibes don’t seem to fit with the food. We ordered a set.Even cocktail comes with collagen 😋 DRINK UP!The sauce is not too spicy and it does not cover up the taste of abalone 👍🏻 Their gelato is soooo smooth 🍦😋
Cocktail
Slow  cooked  Reign  Abalone  Collagen  with  Scallop
Reign  Abalone  &  Lobster  laying  in  Lobster  Consomme  served  with  Rice
Slow  cooked  Reign  Abalone  Served  wifh  Angel  Hair  Pasta
Gelato  with  Bird's  Nest    &  Collagen
2019-12-19 710 瀏覽
#fridayla_tst⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘快人快語💘💘💘 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀*️⃣尚鮑品牌旗下首間餐廳,大部分菜式都用上招牌南非慢煮鮑魚,真係非一般既享受😳⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀1⃣原隻慢煮南非鮑魚伴沙律💲188💭慢煮鮑魚好淋,鹹度適中😎💭配菜都幾多元化,有蘆筍番茄仔同埋小粟米⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀2⃣慢煮鮑魚骨膠原配帆立貝💲250💭帆立貝食落有D似食緊荔枝肉💭骨膠原個湯改良咗配方💭無咁重海鮮味,容易入口好多💭鮑魚照舊係好好食😍⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀3⃣鮑魚龍蝦配龍蝦湯飯💲280💭個龍蝦湯無想像中咁濃厚💭龍蝦肉同鮑魚肉混合其中💭整體味道一般😳⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀4⃣鮑魚黑麥千層配白松露醬💲178💭鮑魚切碎咗混合白松露醬💭整成一個千層蛋糕,感覺新奇💭味道都幾特別😆⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀5⃣燕窩骨膠原意式雪糕💲98💭餅乾自家製,用上植物油無反式脂肪💭加上杏仁同松子仁,都幾香口💭雪糕揀咗椰子味,配埋燕窩😳💭真係好似食緊椰汁燉燕窩咁,好正⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀6⃣燕窩香芒骨膠原雪粑💲98💭雪粑無雪糕咁濃稠既口感💭不
#fridayla_tst
💘💘💘快人快語💘💘💘 ⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1⃣原隻慢煮南非鮑魚伴沙律💲188
💭慢煮鮑魚好淋,鹹度適中😎
💭配菜都幾多元化,有蘆筍番茄仔同埋小粟米
2⃣慢煮鮑魚骨膠原配帆立貝💲250
💭帆立貝食落有D似食緊荔枝肉
💭骨膠原個湯改良咗配方
💭無咁重海鮮味,容易入口好多
💭鮑魚照舊係好好食😍
3⃣鮑魚龍蝦配龍蝦湯飯💲280
💭個龍蝦湯無想像中咁濃厚
💭龍蝦肉同鮑魚肉混合其中
💭整體味道一般😳
4⃣鮑魚黑麥千層配白松露醬💲178
💭鮑魚切碎咗混合白松露醬
💭整成一個千層蛋糕,感覺新奇
💭味道都幾特別😆
5⃣燕窩骨膠原意式雪糕💲98
💭餅乾自家製,用上植物油無反式脂肪
💭加上杏仁同松子仁,都幾香口
💭雪糕揀咗椰子味,配埋燕窩😳
💭真係好似食緊椰汁燉燕窩咁,好正
6⃣燕窩香芒骨膠原雪粑💲98
🎆Mood:🔥🔥🔥🔥🔥
💰痛快度:🔥🔥🔥
🤡趣味度:🔥🔥🔥🔥
2019-11-21 1140 瀏覽
在K11 Musea眾多的食肆中,我和男友揀了在Reign吃午飯。這餐廳主打賣南非鮑魚,男友試了招牌鮑魚、魚子醬天使麵,賣相不錯,加$40還可享用一款cocktail;我就揀了鮑魚帆立貝龍蝦湯飯,非常鮮味,鮑魚口感極佳。餐廳服務員的態度親切友善,環境亦很舒適,更難得是價錢不貴,試業期間更免收加一,兩個人吃一頓鮑魚午餐,都只是五百多元,算是超值。
2019-10-31 2482 瀏覽
之前試過佢地出既鮑魚, 行過新開既k11, 去買牛角包時見到呢度開左餐廳有堂食。 所以就黎試下。呢度有Set menu,配雪燕特飲/咖啡/茶,見到有打卡活動送飲品coupon,下次用都得!朋友叫左Reddish Summer Berries $78 試飲一啖相比起我個杯就soda 多d.我就叫左Passion Fruit &ElderflowerFizz $78呢杯就果汁比例多d, 岩哂我唔太中意汽水既感覺。同埋生果上有d 肉桂粉, 加埋d 莓一齊味道好出。先黎個starter, 南非鮑魚沙律 $188 賣相好精緻,成幅畫咁~一點點都係唔同既汁黎~鮑魚黑麥千層配白松露醬. $178.呢個好有特色, 一層一層唔同味道. 切碎左既鮑魚粒都重係好香好好味.個千層整得好似蛋糕咁好鬼靚~南非慢煮鮑魚天使麵 $228 呢個有red chili pepper、芝麻、橄欖油既sauce~ 天使麵好爽,望落去以為係辣汁,但放心,唔食得辣既人都接受到,仲好惹味~皇牌鮑魚帆立貝骨膠原. $250呢個上次我已試過松葉蟹腳骨膠原外賣包裝 今次堂食試帆立貝, 感覺堂食更加好食,龍蝦湯骨膠原味道好突出,同埋堂食賣相

試飲一啖相比起我個杯就soda 多d.

呢杯就果汁比例多d, 岩哂我唔太中意汽水既感覺。
同埋生果上有d 肉桂粉, 加埋d 莓一齊味道好出。

先黎個starter, 南非鮑魚沙律 $188
賣相好精緻,成幅畫咁~
一點點都係唔同既汁黎~

鮑魚黑麥千層配白松露醬. $178.

個千層整得好似蛋糕咁好鬼靚~

南非慢煮鮑魚天使麵 $228

皇牌鮑魚帆立貝骨膠原. $250
呢個上次我已試過松葉蟹腳骨膠原外賣包裝
今次堂食試帆立貝, 感覺堂食更加好食,龍蝦湯骨膠原味道好突出,同埋堂食賣相更加吸引。

最後試埋個甜品
VANILLA燕窩骨膠原意式雪糕.
同埋RED RASPBERRY 燕窩香檸骨腸原雪葩.
初時既RASPBERRY 會好酸, 但又唔係WOR.. 好有驚喜好一試再試..
VANILLA 較重奶味,我自己中意RASPBERRY 口感清爽既感覺
無意中發現呢間裝修精緻的鮑魚主題cafe,可以坐得舒舒服服同friend傾計,決定一試。侍應服務態度超好,令我地兩個人唔太肚餓的情況下點了4款菜式~南非鮑魚沙律 - 待應推介鮑魚無防腐劑無添加劑,咬落去果然好鮮味,有嚼勁,另一驚喜係蘆筍、甘荀仔好好食,好鮮甜!鮑魚龍蝦千層 - 賣相好精緻,以為係甜品,原來似三文治的鹹點,要一口咬同時食到鮑魚粒同龍蝦肉,就食到鮮味。個人鍾意再多少少sauce。鮑魚collagen - 聽到待應介紹覺得好特別,究竟abalone collagen 係咩味道?因為collagen 混合左龍蝦湯,好似食緊龍蝦湯jello,好濃郁,龍蝦鉗啖啖肉,鮑魚又係好鮮味。燕窩Raspberry sorbet - 個賣相又係好靚,sorbet上面有一大匙燕窩,感覺成餐飯都好養顏。塊松子仁餅都唔好錯過,好好食。待應見我地咁中意食,送多幾塊餅比我地試,原來塊餅係無用牛油,純橄欖油造,唔怪得口感同一般曲奇唔同,少左份油膩感。估唔到配角都咁有驚喜😆另外,見cafe有bartendar,試左一杯passionfruit mocktail,配左好多生果,飲到果蓉,酸甜適中,好飲!下次要

估唔到配角都咁有驚喜😆

下次要再來試個星廚秘製的天使麵,今次真係太飽試唔到,好滿足😋

2019-10-09
2019-10-14 856 瀏覽
之前行過呢個位成日以為佢係cafe因為見佢全部枱都比較矮今日喺附近買完牛角包再經過佢個門口諗住睇真啲佢個menu發覺原來佢係專賣鮑魚有關嘅菜式同店員講起我醒起中環有一間分店原來都係佢哋嘅舖頭不過嗰間就冇唔係餐廳佢哋而家都仲係soft opening所以免加一聽落幾吸引便坐低試下揀咗個鮑魚天使麵會呀會血橙燕窩特飲坐低等咗一陣先上咗杯特飲靚到好似出面飲嗰啲mocktail之後再上埋個天使麵份量雖小但味美雖然230蚊只係食咗碟意粉 同埋一杯嘢飲又冇前菜大實在味美而且服務唔錯我覺得值了就是
之前行過呢個位

同埋一杯嘢飲又冇前菜
大實在味美而且服務唔錯
我覺得值了就是
2019-09-15 1552 瀏覽
今日路過,黎到餐廳仍係試業階段,所以只得部分菜式可以選擇,但食物整體令人滿意,首先鮑魚配沙律整得清甜爽口,輕易可以切開,擺盤的配菜煮得剛好,全部食曬而鮑魚魚子醬天使麵係驚喜之作,麵質幼得黎又彈牙,魚子醬味道很香,配上上述提到爽口的鮑魚塊,成個麵不到10分鐘已被食曬兩杯飲品都做得不錯,士多啤梨飲品唔會有藥水味又唔會太甜,所以飲品都好值得一試侍應服務殷勤,歡迎我地俾意見。整體評分很高等佢稍後出更多menu
今日路過,黎到餐廳仍係試業階段,
所以只得部分菜式可以選擇,
但食物整體令人滿意,

首先鮑魚配沙律整得清甜爽口,
輕易可以切開,
擺盤的配菜煮得剛好,全部食曬

而鮑魚魚子醬天使麵係驚喜之作,
麵質幼得黎又彈牙,
魚子醬味道很香,
配上上述提到爽口的鮑魚塊,
成個麵不到10分鐘已被食曬

兩杯飲品都做得不錯,
士多啤梨飲品唔會有藥水味
又唔會太甜,
所以飲品都好值得一試

侍應服務殷勤,
歡迎我地俾意見。

整體評分很高
等佢稍後出更多menu