餐廳: 屏山老地方
資訊:

2022-07-30 319 瀏覽
推介芝士肉餅飯,這店做的肉餅頗為出色,肉餅的做法不是蒸而是煎,雖然是煎,但做出來的肉餅口感不會硬實,肉餅稔滑彈口有肉汁,再配合芝士,非常好餸飯。這店還有其他菜式頗特別,下次再點其他試試。
。這店還有其他菜式頗特別,下次再點其他試試。
芝士肉餅飯
2022-07-30
10 分鐘 (堂食)
芝士肉餅飯
2022-05-16 455 瀏覽
路過附近工作。本身大雨隨便搵間餐廳避雨及食午餐,點左個酸菜魚肉餅飯,豬肉肥瘦比例恰當,豬肉也非常新鮮、非一般冷藏雪肉貨式,酸菜也和肉餅非常夾、配飲品都係70有找,非常有驚喜的一餐
非常有驚喜的一餐
2022-05-05 334 瀏覽
今日去土瓜灣搵朋友,行過見到呢間餐廳新裝修又好闊落,於是就入去試下。坐低見到餐牌有成50幾款肉餅,仲有好特別口味,例如榴蓮芝士,孜然羊肉,松露牛肝菌等等口味㗎肉餅,真系多到懷疑人生🤩可惜食完中午飯仲好飽,食唔到肉餅飯,職員姐姐話佢地㗎牛角包都好食,於是就叫左吉列豬牛角包。職員果然冇介紹錯,牛角包好酥脆,豬扒好多汁,炸得好香但又唔滯,非常啱我口味,好有驚喜😍😍😍友人試過都讚不絕口👍🏻友人就叫左蘿蔔冬菇肉碎銀針份,佢話都唔錯,份量夠,不過都話牛角包出色啲!我地兩個未食完就已經睇餐牌諗埋下次食咩嘢🤣🤣返黎睇open rice 先知原來呢家屏山老地方係元朗開左好多年,係元朗幾有名氣,好多人特登入去朝聖。我地今次誤打誤撞搵到呢間新開的分店真系幾lucky 😝價錢適中,質素有驚喜的特色茶記,值得一讚👍🏻

2022-05-02 253 瀏覽
呢間其貌不洋的屏山老地方,裝修不算華麗,但餐桌坐得舒服,收銀姐姐好有禮貌。好似開左三個月到就成為我的土瓜灣飯堂,基本上差不多款式都試過(除了肉餅飯,因有成100款肉餅,暫只是試左十幾款)我可以比有80分以上。肉餅真是很出色,香煎外脆內鮮,收銀姐姐話他們是採用新鮮豬肉,冇鮮肉寧願唔賣肉餅哦,難怪咁有鮮肉肉香甜味。每日廚師推介仲有湯有嘢飲,加飯唔使錢,大件抵食,啱晒我呢个飯桶牛角包也做得很出色,下午2點-6點下午茶仲有嘢飲送,如果時間啱我都會下午茶去第一次寫食評,真心覺得要分享,土友街坊多一個好選擇

第一次寫食評,真心覺得要分享,土友街坊多一個好選擇
  • 酸辣肉碎,餐肉米粉
  • 沙嗲牛肉豬仔包
  • 馬拉盏鱆魚煎肉餅飯
  • 六重芝士煎肉餅飯
  • 松露芝士牛肝菌煎肉餅飯
2022-02-04 593 瀏覽
人手足夠既狀態下都可以嚴重漏單,落單後等待時間太耐,出單機壞左都可以係冇通知,要客人長時間無了期等待等左整個鐘先出黎話壞左機冇落單,被逼取消只飲茶,冇下次,服務態度差
2022-02-04
2022-01-19 527 瀏覽
之前去元朗意外發現小店屏山老地方,食過之后爱上左煎肉餅,久不久都走入去元朗食。每一款都好好味,感受到廚師是用心製作,新鲜豬肉整的,所以要排一陣隊都值得寻日知道九龍土瓜湾有分店開,今日專登同屋企人搭地鐵過来土瓜灣試下,地方大好多,餐廳座位舒適闊落,又保持到水準,有50多款煎肉餅,熱飲+5蚊,凍飲+8蚊。今日有廚師推介,有例湯熱飲送,凍飲+3蚊,好鬼抵食。我哋叫左廚師推介,六層芝士煎肉餅,大阪烧章魚煎肉餅+香草芝士火腿牛角包+羊肉卷食得好飽都是300蚊有找
食得好飽都是300蚊有找
2022-01-19
20 分鐘 (堂食)
  • 大阪照烧章魚煎肉餅
  • 六層芝士煎肉餅