2020-04-11
今日同朋友仔黎到屯門搵食,突然好想食咖哩,要食正宗既咖哩,唔一定出旺角既,黎到屯門一樣都有印度咖哩🤩入到餐廳坐定定,就有南亞裔靚仔侍應為我地遞上前菜❤️前菜係一份炸雞粒,入口夠香口,有兩隻味道既醬汁選擇,個人比較鍾意左手邊青綠色呢款,略帶酸+青草味,清新得黎又無草腥味,中和左炸物既油膩感3/5。❤️隨後奉上原味咖哩角,咖哩角入面主要材料係薯仔🥔+咖哩,外脆內軟,口感一流4/5。❤️終於到主角咖哩出場,我地叫左咖哩魚&咖喱雞各一份,咖哩味唔算好辣,相信唔食得太辣既朋友都食到講到食咖哩,我最愛配烤餅食法,今次我揀左烤麥餅Tandoori Roti , 一碟有4塊,份量岩岩好食哂一份咖喱咖哩 4/5。烤麥餅 3/5。❤️朋友仔就揀左牛油烤餅BUTTER NANN, 牛油份量好足,陣陣牛油香飄入鼻,好味到停唔到口5/5。呢晚我地兩個都食到肚仔飽飽,滿足地離開估唔到屯門都有正宗印度咖哩食,絕對值得推薦比身邊人呀
入到餐廳坐定定,就有南亞裔靚仔侍應為我地遞上前菜