2021-02-01 654 瀏覽
不知何時開始,屯門人被冠上了屯門牛的花名。前幾天得知置樂開了一間漢堡包店,店名就是以「屯門牛」為名。如此搞笑,一於來一次屯門牛食「屯門牛」。漢堡包店位於萬寶商場地下,店內有約8-10張枱左右。當天都頗多食客光顧。漢堡麵包夾著煎焗煙熏鴨胸、生菜和蕃茄。最驚喜是它的羅勒青檸蒜蓉醬,檸檬香中帶著蒜味,頗為特別。稍嫌鴨胸乾身,肉質偏實,雖然經煎焗和煙熏,但味道有點淡。加錢可配成套餐,薯條份量挺多的,脆身有薯仔香。飲品則選擇了這瓶來自土耳其的石榴味汽水。另一款試了素食漢堡,以烤大啡菇代替漢堡肉,再加以炸洋蔥圈、炒洋蔥、紐西蘭車打芝士、生菜和蕃茄。黑松露忌廉醬好香,大啡菇juicy,配上惹味的炒洋蔥等等的其他配餸,有著多層次的味道。個人覺得麵包可以烘得更香脆一點。
不知何時開始,屯門人被冠上了屯門牛的花名

七安士煙熏鴨胸漢堡
七安士煙熏鴨胸漢堡

素食漢堡

。個人覺得麵包可以烘得更香脆一點。
2021-01-31
2021-01-29 460 瀏覽
原來屯門上個月新開左一間正宗屯門牛 主打大大份漢堡🍔再加只可以堂食嘅All Day Breakfast🤪上星期六去食 餐廳未開門已經有條人龍 想食就要預早少少嚟 或者等晏晝1點個round會食得舒服啲☺️.👉🏻豬柳扒漢堡set($71)平時食嘅豬柳多數都偏油 感覺唔太好但呢間整得幾出色 個豬好juicy😆醬汁係餐廳自家製 酸酸甜甜好開胃有黑松露醬同意大利黑醋🥰跟set個薯格炸得香口 都唔會食到成手油 .👉🏻經典漢堡set($86)麵包新鮮軟熟 烘過且有牛油香塊牛都厚身 配半溶芝士 正🤤跟set個薯條偏亁 調味都淡 .👉🏻土耳其有氣檸檬汁初頭見個樽冇咩特别但飲落去個下覺得味道幾温和😗唔會太酸 都唔會太甜

👉🏻豬柳扒漢堡set($71)
平時食嘅豬柳多數都偏油 感覺唔太好
但呢間整得幾出色 個豬好juicy😆
醬汁係餐廳自家製 酸酸甜甜好開胃
有黑松露醬同意大利黑醋🥰
跟set個薯格炸得香口 都唔會食到成手油
👉🏻經典漢堡set($86)
麵包新鮮軟熟 烘過且有牛油香
塊牛都厚身 配半溶芝士 正🤤
跟set個薯條偏亁 調味都淡

👉🏻土耳其有氣檸檬汁
初頭見個樽冇咩特别
但飲落去個下覺得味道幾温和😗
唔會太酸 都唔會太甜
2021-01-23
$78.5 (午餐)
2021-01-19 503 瀏覽
超好味新開漢堡包店💛個名好搞笑叫屯門牛🤣有唔同款既漢堡可以揀今次揀左烤雞漢堡同經典漢堡來試🥰勁大個烤雞漢堡🥺漢堡包有做烘底所以面同底都好脆中間就軟綿綿🤤烤雞超級juicy😭雞扒嫰滑多汁配小店招牌特製黑松露醬酸酸甜甜好開胃🥺加左$18轉套餐本身有薯條同飲品再加多$5轉薯格薯格即炸夠哂香口😋好味😋另外仲叫左經典漢堡塊漢堡牛勁厚身🥺配大大塊半溶芝士🤤成個漢堡勁大個🤣牛肉味道幾濃煮到約7成熟唔算太生都可接受仲加左活潑既生菜同蕃茄🍅🥬中和返漢堡既油膩感薯條都係即炸脆卜卜🤤食哂成個餐勁飽😂今次兩個漢堡都無轉醬下次轉其他醬汁試下先😋.以新開小店來講味道算唔錯性價比都高🤤
超好味新開漢堡包店💛

性價比都高🤤
烤雞漢堡
烤雞漢堡餐
經典漢堡餐
超足料厚肉嘅漢堡扒 Burger控必試❗️如果大家身邊嘅屯門朋友,而家仲同你講屯門係冇牛,咁佢絕對係呃你,因為屯門有間真正嘅「屯門牛」開張。。。-🎁田中感謝祭Giveaway 3連彈繼續進行中,第二彈就係送屯門牛,記得參加啦❗️-🍔經典漢堡 ($68)1️⃣呢到嘅漢堡扒相當足料厚實,睇相都見到,比一般Burger厚肉,而且肉汁豐富,啖啖肉夠哂邪惡。2️⃣而Burger醬汁非常多選擇,田中就揀左招牌嘅意大利黑醋松露醬汁,微微松露香,再加上微酸中和肉膩感,配搭出色。👍🏻8/10🍖香草豬柳扒漢堡($48)本身以為豬柳扒係豬柳漢堡扒,點知原來係超厚實嘅豬柳扒,一樣非常厚肉!👍🏻7/10🍟跟餐-粗薯條+土耳其有汽果汁 (+$18)即炸起嘅粗薯條實冇得輸,而呢到嘅飲品都好特別,有唔同口味嘅土耳其有汽果汁揀,同Burger非常夾。
超足料厚肉嘅漢堡扒 Burger控必試❗️

🍔經典漢堡 ($68)
👍🏻8/10

🍖香草豬柳扒漢堡($48)
👍🏻7/10

🍟跟餐-粗薯條+土耳其有汽果汁 (+$18)
2021-01-17 296 瀏覽
上網睇到有人推介呢間屯門牛,新開無耐,講到好好食所以黎幫襯下。叫左經典漢堡$68 + 轉餐$18 有薯條+支裝汽水薯條熱辣辣,份量夠牛肉漢堡加左$5換左黑松露醬,黎到無咩醬,我諗大概4個五蚊size,個漢堡無咩牛味,有少少似免治牛肉碎堆埋一舊煎,因為咬落去有點鬆散,而望落去入面好似未煮熟,雖然無血腥味,但感覺都怪怪地。一個餐食到好飽!服務都算唔差,感覺到老闆同一個夥計好手忙腳亂,但都盡量表現有禮貌總結就不過不失,呢個價錢呢種貨色算係咁!

叫左經典漢堡$68 + 轉餐$18 有薯條+支裝汽水

薯條熱辣辣,份量夠

一個餐食到好飽!

總結就不過不失,呢個價錢呢種貨色算係咁!
2021-01-17
2021-01-17 207 瀏覽
屯門人常被譽為最堅毅的民族,因為他們每天都要花最少2小時到市區上理(還未計屯門公路無定向塞車),所以屯門人亦得到「屯門牛」的美稱。最近,「屯門牛」不只是屯門街坊的美篇,更是一所新開漢堡店的名稱。今次點了雞扒漢堡餐。那天的氣溫只有7度,再加上附近沒什麼地方可逛,所以小妹決定在餐廳內等候。跟老闆閒聊一會,由麥當勞的巨無霸愈來愈「巨大」,再講到連鎖店與小店的生存之道,不經不覺就過了15分鐘,雞扒漢堡餐亦準備好了!回家後立馬開餐。小妹必須要說!這個雞扒漢堡是超級好吃!麵包上舖滿黑白芝麻,輕輕烘烤過的麵包令芝麻味更香噴噴。雞扒是超級厚身,而且非常juicy,再配合撲鼻而來的松露醬亦令漢堡再多加幾分!(原來他們在社交平台 特別發文介紹這個「靈魂醬汁」)至於那個微暖的薯條呢,不過不失啦!(沒辦法,飢寒交迫的晚上沒用保溫袋把食物帶回家,總會有這個問題)在這個崩壞的時候,大家都懼怕改變,但老闆卻選擇在這個掛著「限聚令」旗號的時候開店,真的很配合「屯門牛」的精神啊!大聲說:小妹要為阻礙老闆和店員而致歉,所以小妹決定下次要點豬柳扒漢堡,加配芝士!等我啊!

今次點了雞扒漢堡餐。

回家後立馬開餐。
小妹必須要說!這個雞扒漢堡是超級好吃!

外賣自取
2021-01-12 288 瀏覽
食物等左40分鐘先黎左兩樣 雖然廚房係比較細 人手亦唔多 但係相比起其他相若規模既餐廳 上菜時間都唔會耐得咁誇張 成間餐廳其實得4張4人枱左右 但係店員竟然都可以撈亂枱號 將第二張枱既All day breakfast 比左我地 然而我地叫既係Green breakfast 所以就即刻同店員講返 但係又等多15分鐘 變相成個Green breakfast 等左接近1個鐘 但係其實要做既野都只不過係加返炒蛋同牛油果 而且廚房竟然整左其他遲過我地好多先黎都既客人既全日早餐先 過程中 主要負責落單 傳菜既男店員毫無歉意 只見女店員有幾聲抱歉可能係新店既緣故 餐牌只有兩頁 食物選擇較少 餐牌上冇任何餐飲既資料 所以店員就要逐張枱咁同客人講 增加左落單所需既時間 人手更加不足食物質素普通 服務態度既問題已經大打折扣 同埋食得比較狼狽同倉促 冇乜可以令人留下深刻印象既食物 Green breakfast 既份量可以多返少少 但整體而言 價錢還可接受漢堡+$18有薯條同餐飲 餐飲方面 免費既有支裝汽水同有氣果汁 +$10有咖啡 但係口味唔太啱我 由於等食物既時間過長 令熱咖啡都變凍整體而言 希望之後

整體而言 希望之後店員既服務質素有所提高 而唔係委過於人 食物選擇亦可以增加 餐牌設計有待改善
趕時間既話 真係唔好黎食 否則可能等45分鐘食5分鐘 如果遇著較多外賣就更不堪設想
素全日早餐
素食漢堡