2020-12-17 179 瀏覽
同事生日揀左間附近一間日本菜小店。預先打去留位,店員仲好貼心話可以先幫我地落單,唔洗我地食得咁趕!壽司,手卷,刺身,小食前菜都有。種類唔多但都夠食!正所簡而精!落單需要自行寫係紙仔上再交比店員。因為我唔食蟹子,而沙律係有蟹子,咁落單時就要寫蟹另上,如果有唔食蟹子嘅朋友就要留意~而且另上蟹子份量一啲都唔少!玉子卷做得好好,好香濃軟熟。不過入面都有蟹子~而魚生都算唔錯,價廉物美!一間用心嘅小店絕對值得支持!
同事生日揀左間附近一間日本菜小店。
而且另上蟹子份量一啲都唔少!
一間用心嘅小店絕對值得支持!
2020-12-07 257 瀏覽
唔知大家會唔會同我一樣,好鍾意食日本菜,但都一段時間無食啦🙈小店位置不多,所以都早一個禮拜打咁去book位🙈但7點準時去到,小店未有預留好位置....最後等咗45分鐘先成功入座😢😋食咗乜:鰻魚卷 HKD$58炸蝦卷 HKD$40北寄貝壽司、象拔蚌壽司HKD$12@2件三文魚刺身、帶子刺身 HKD$32、HKD$68整體嚟講,食物質素唔錯✨刺身好新鮮,象拔蚌爽口、帶子鮮甜💕但預約留位方面真喺有待改善,小店細細,店員都忙到踢曬腳,大家記得耐心等候🙏🏽

😋食咗乜:
鰻魚卷 HKD$58
炸蝦卷 HKD$40
北寄貝壽司、象拔蚌壽司HKD$12@2件
三文魚刺身、帶子刺身 HKD$32、HKD$68

45 分鐘 (堂食)
💛 山下見日式料理(下)💛..............................因為之後又再嚟食多幾次 所以分兩個po店員又超有禮貌 成個用餐體驗好好 高質!.🔅想知黃店原因請Dm💛..............................🍽火炙三文魚丼 $68(👏🏻8/10).因為見到佢地ig po呢個飯 所以我又忍唔住嚟食三文魚份量好多 每條都大大嚿 超級肥美🤩加咗啲鹽同芝麻醬火炙 面頭仲有啲白芝麻火炙完魚油香出晒嚟 我地加咗啲豉油食 好正.🍽日本霜降一口牛便當 $88(👏🏻6/10).牛肉切到一粒粒 大大粒咁 但份量唔算多唔係全熟仲好juicy 可惜食落有啲位有筋面頭舖滿蒜 整體唔算太重口味 仲食到牛味今日小菜係中華沙律同帶子裙邊 都好開胃不過鰻魚太太太高質啦痴線 呢個就比較普通🤤.🍽炸蝦手卷 $10(👏🏻9/10).強烈要求加價啦!仲要隻炸蝦係即炸🤩熱辣辣 再加啲芝麻醬 中和翻油膩感 正呀!...............................🎈山下見日式料理 (葵涌)葵涌仁芳街2-14號美豐大廈地下9號舖............................
💛 山下見日式料理(下)💛
因為之後又再嚟食多幾次 所以分兩個po
店員又超有禮貌 成個用餐體驗好好 高質!
🔅想知黃店原因請Dm💛
火炙三文魚丼
🍽火炙三文魚丼 $68(👏🏻8/10)
因為見到佢地ig po呢個飯 所以我又忍唔住嚟食
三文魚份量好多 每條都大大嚿 超級肥美🤩
加咗啲鹽同芝麻醬火炙 面頭仲有啲白芝麻
火炙完魚油香出晒嚟 我地加咗啲豉油食 好正
日本霜降一口牛便當
🍽日本霜降一口牛便當 $88(👏🏻6/10)
牛肉切到一粒粒 大大粒咁 但份量唔算多
唔係全熟仲好juicy 可惜食落有啲位有筋
面頭舖滿蒜 整體唔算太重口味 仲食到牛味
今日小菜係中華沙律同帶子裙邊 都好開胃
不過鰻魚太太太高質啦痴線 呢個就比較普通🤤
炸蝦手卷
🍽炸蝦手卷 $10(👏🏻9/10)
強烈要求加價啦!仲要隻炸蝦係即炸🤩
熱辣辣 再加啲芝麻醬 中和翻油膩感 正呀!
🎈山下見日式料理 (葵涌)
炸蝦手卷
💛 山下見日式料理(上)💛..............................係朋友推介我嚟食嘅日本嘢 真係好介紹😍大家嚟葵芳都集中幫襯葵廣嘅 其實附近好多正嘢呢度環境非常舒服 光猛又乾淨 下午茶時間比較靜店員又超有禮貌 成個用餐體驗好好 高質!.🔅想知黃店原因請Dm💛..............................🍽原條燒鰻魚飯 $88(👏🏻😂10/10).所有嘢都好精緻 無論係小菜定餐具都好靚鰻魚非常高質 無骨 皮彈 邊位焦脆 魚肉肥美講真而家周街都食到鰻魚 鰻魚愈嚟愈低質搞到我對鰻魚興趣大減 但呢度嘅鰻魚令我有番信心😂飯就普通日本珍珠米 好食 超推薦大家食🤩小菜都ok 我幾鍾意佢係玉子 而唔係蛋絲舖飯面🥰.🍽雜錦海鮮炸物拼盤$138(👏🏻7.5/10)有魷魚x2 炸蠔x4 炸蝦x4 南瓜x6 帶子x1🥳仲有魚皮 加兩罐supporo chu-hi CP值超高魷魚爽口彈牙 炸蠔超香脆 炸蝦都爽口 帶子陣味有啲怪南瓜連皮 好甜好軟糯 魚皮超級無敵脆 但有少少痴牙.🍽三文魚壽司 $12@2(👏🏻9/10).睇落個樣好高級 三文魚夠厚 舊飯唔會太大嚿食落果然係好正 魚
💛 山下見日式料理(上)💛
係朋友推介我嚟食嘅日本嘢 真係好介紹😍
大家嚟葵芳都集中幫襯葵廣嘅 其實附近好多正嘢
呢度環境非常舒服 光猛又乾淨 下午茶時間比較靜
店員又超有禮貌 成個用餐體驗好好 高質!
🔅想知黃店原因請Dm💛
原條燒鰻魚飯
🍽原條燒鰻魚飯 $88(👏🏻😂10/10)
所有嘢都好精緻 無論係小菜定餐具都好靚
鰻魚非常高質 無骨 皮彈 邊位焦脆 魚肉肥美
講真而家周街都食到鰻魚 鰻魚愈嚟愈低質
搞到我對鰻魚興趣大減 但呢度嘅鰻魚令我有番信心😂
飯就普通日本珍珠米 好食 超推薦大家食🤩
小菜都ok 我幾鍾意佢係玉子 而唔係蛋絲舖飯面🥰
雜錦海鮮炸物拼盤
🍽雜錦海鮮炸物拼盤$138(👏🏻7.5/10)
有魷魚x2 炸蠔x4 炸蝦x4 南瓜x6 帶子x1🥳
仲有魚皮 加兩罐supporo chu-hi CP值超高
魷魚爽口彈牙 炸蠔超香脆 炸蝦都爽口 帶子陣味有啲怪
南瓜連皮 好甜好軟糯 魚皮超級無敵脆 但有少少痴牙
三文魚壽司
🍽三文魚壽司 $12@2(👏🏻9/10)
睇落個樣好高級 三文魚夠厚 舊飯唔會太大嚿
食落果然係好正 魚油香成個口都係 飯唔會散👏🏻
呢個價錢 竟然連豉油都係師傅整 CP值極高
🎈山下見日式料理 (葵涌)
2020-09-24
三文魚壽司
  • 原條燒鰻魚飯
2020-11-30 218 瀏覽
呢間餐廳繁忙時間經常都要等位, 於是就早少少夜晚6點零去到, 唔駛排隊, 鋪頭裝修唔錯, 雖然唔係好大間,但都好新淨舒適。 睇完menu, 好多款刺身丼飯,心大心細唔知揀邊款好, 最後見到海鮮刺身丼, 有成10款刺身, 岩晒樣樣都想試既我。 個海鮮刺身丼一上到檯, 好吸引, 件件都好大件, 同埋真係好新鮮好鮮甜, 唔怪得咁多人肯排長龍都要黎食。 之後我再叫埋新鮮活赤貝刺身, 呢個刺身真係極力推介, 用筷子篤下,真係仲郁ga, 同埋師傅將個活赤貝清理得好乾淨,食得好放心。 總括黎講, 呢間山下見日式料理,食材唔會將價就貨,件件都大件,最重要係好新鮮好鮮甜, 所以我都忍唔到上黎介紹紹山下見日式料理, 希望多d人食到好野 !
海鮮刺身丼(10款)
海鮮刺身丼(10款)
今日同男朋友想食日本野,但又唔想去葵廣掃街(怕成日除口罩染病),咁就上網搵下附近既日本餐廳,見有人推薦呢度,所以我地就黎試下。我地下午1:45左右到餐廳門口,都有4-5個人排緊隊,我地大概2:15左右就入到去坐。我地2個排隊個陣見到餐廳有omakase(十貫壽司) ,個價仲只係$168,於是我地決定試下。另外,我地都點左明太子玉子燒。我地點完野食,一路見佢地出既食物都好香,所以我地對一陣上既食物又更期待!果然,呢十貫壽司都好好食,當中我覺得最正係海膽軍艦同埋三文魚。海膽軍艦好鮮甜,而且冇明礬既味。三文魚既魚油亦好香好多。而明太子玉子燒都好味,蛋入面好滑好多汁。

果然,呢十貫壽司都好好食
2020-11-24 218 瀏覽
去完葵廣行街,就search下附近有無良心小店💛搵到呢間都幾隱世既日本菜,係葵廣行多5-10分鐘就到了💛7點左右係門口排佐15分鐘到就入佐去,坐位唔多得10幾個,播住周杰倫既”愛情來得太快就像龍捲風..”店主應該係90後吧🤣叫佐特級呑拿魚蓉丼($78),三色刺身丼($78),三文魚手卷($10)同吉列廣島蠔($36)平時我都好少叫魚生飯,覺得又貴又唔夠飽🤣今次見價錢咁親民就試下,魚生飯只有2個字,新鮮就係好食👍🏻三文魚都好肥美🤣個吉列蠔就普普通通,勝在即叫即炸夠曬熱👍🏻提示返鋪頭真係比較細,上菜時間可能會耐啲🙈為食指數: 3/5性價比指數: 3.5/5推介指數: 3/5

提示返鋪頭真係比較細,上菜時間可能會耐啲🙈

為食指數: 3/5
性價比指數: 3.5/5
推介指數: 3/5

2020-11-21
15 分鐘 (堂食)
2020-11-23 305 瀏覽
#黃色經濟圈 💛🤩$168 十貫omakase 係邊到搵呢個set真係超抵超值,件件都好出色,又新鮮又夠厚,自己最鍾意嘅係兩件三文魚,真係好肥美!比較可惜嘅係呢一日冇左口魚😂係其他foodie到見到左口魚等我仲好期待...🤩鐵板牛肉煎鵝肝卷 $88牛肉油香好重好正,鵝肝都好香,一啖放晒入口真係不得了,雖然有啲heavy🙊🙊但我係最愛呢種重口味🤤😕明太子玉子燒 $68太鹹太鹹太鹹了!玉子唔錯,但明太子真係鹹到... 食一舊飲一杯水...👍🏻其他食物小食都唔錯,整體都好高分,同性價比超高!Kind reminder: 餐廳冇得book位,要係門外排隊,星期五晚19:30到差唔多等左30分鐘。仲有餐廳係cash only,撳定錢去😉
#黃色經濟圈 💛
🤩$168 十貫omakase 係邊到搵
10貫omakase

🤩鐵板牛肉煎鵝肝卷 $88
鐵板牛肉煎鵝肝卷

😕明太子玉子燒 $68
明太子玉子燒

👍🏻其他食物小食都唔錯,整體都好高分,同性價比超高!
加州手卷
吉列廣島蠔

2020-11-13
30 分鐘 (堂食)
10貫omakase
鐵板牛肉煎鵝肝卷
加州手卷
吉列廣島蠔
2020-11-08 385 瀏覽
假日到葵芳行街,想搵小店舒舒服服坐低食嘢,新都會全部都係連鎖食店無咩新意,葵廣又少啲可以坐定定的餐廳,所以決定行遠少少去呢間被受好評的小店。去到門口都要排隊等入坐,因為店內座位不多,但等左十幾分鐘就有位,而且坐位都算闊落。蟹籽沙律味道幾好,只係份量稍少,但可接受。三色火灸海鮮丼極出色,尤其火灸三文魚腩同帶子入口即溶,醬汁亦配搭得非常好,呢間舖的丼飯真係心點item!👍🏻👍🏻👍🏻食到飽埋單只係$180,性價比!
食到飽埋單只係$180,性價比
三色火灸海鮮丼
火灸玻璃蝦壽司和三文魚壽司
2020-11-08
15 分鐘 (堂食)
火灸玻璃蝦壽司和三文魚壽司
  • 火灸海鮮丼
2020-11-07 351 瀏覽
📍山下見日式料理💛🍱 ,聽到個名突然諗起首歌添🇭🇰,呢間絕對係隱細小店一定要介紹俾大家 😎 勁高質,價錢好抵食之餘啲嘢仲超級好食😋,有各款唔同嘅選擇,一定會返轉頭嘅餐廳 😝 期待下次食第二樣嘢🍱,想知我食咗啲咩就睇下面啦👇———————————————————火焰三文魚丼🔥🍣 $68餐牌咁多選擇揀咩好呢 🤔,之前見到有人post過呢個一於試吓啦,一嚟到 😳😍 嘩 好正呀,賣相一流好豐富,火焰三文魚🍣分量都幾多,每條都燒🔥得好有油香又肥美,好juice 正❗️佢哋再加咗少少芝麻醬丶芝麻 同 鹽🧂去燒,佢哋係用新鮮Wasabi🟩 好用心👏 值得一讚👍👍,記住要加埋壽司豉油去食呀 😜😝———————————————————日式吉列豬扒便當🍱 $58吉列豬扒🐷 炸得幾好👍👍 唔會炸得好乾身,吉列粉漿上得薄薄哋幾鬆脆,會配上沙律醬係個飯度,😉但因為始終係冇汁所以整體上會乾少少🤏,呢個餐仲會跟 ( 麵豉湯🥣丶螺肉丶海草🌱,呢啲味道就不過不失啦 😜 ) 整體嚟講合格以上嘅🧐🧐😋———————————————————三文魚手卷🍣丶炸蝦手卷 $10你冇聽錯真係$10我都懷疑 🤨,去爭先買舊垃圾手卷都唔止啦
火焰三文魚丼🔥🍣 $68
日式吉列豬扒便當🍱 $58
三文魚手卷🍣丶炸蝦手卷 $10
你冇聽錯真係$10我都懷疑 🤨,去爭先買舊垃圾手卷都唔止啦❗️仲係好好食質素好高喎呢個手卷,首先紫菜係脆嘅,三文魚手卷舊三文魚勁大嚿由頭食到手卷尾都係😉,可能咁樣講你會唔信但不過係真,炸蝦都好好食,必食😋😋
———————————————————
環境 - 小店一間唔好預佢係坐得好舒服😌,大約 20個位左右,不過外賣就完全冇問題🤔

📍地址
山下見日式料理 (葵涌)
葵涌仁芳街2-14號美豐大廈地下9號舖
OMG呢間小店真係好高汁呀!估唔佢店面細細,但d食物甘正🤩-1.Omakase 究極十三貫壽司($208)佢分左兩款,十件就$169;難得黎到梗係試多幾款🤩(PS佢並唔係真係個種廚師發辦,唔係師傅逐件上俾客人食架)每件壽司都好新鮮,每件計番只係$16件,真係好抵!而且壽司飯都好讚,食落有醋味架好正宗😗-2.三文魚親子丼 ($88)刺身份量不少,可以每啖飯都食到d三文魚同魚子😋食完呢個其實真係飽哂😆性價比好高-不只主食出色,佢d炸物都好好味點左雞軟骨2串($20)我仲點左兩round個芝麻雞翼2隻($30)🤪--打完呢篇文,好想再去食呀🥺但呢間小店真係好細,大家想唔等位真係要早點來食😚
OMG呢間小店真係好高汁呀!估唔佢店面細細,但d食物甘正🤩
1.Omakase 究極十三貫壽司($208)
2.三文魚親子丼 ($88)
不只主食出色,佢d炸物都好好味
打完呢篇文,好想再去食呀🥺
但呢間小店真係好細,大家想唔等位真係要早點來食😚
2020-11-03 286 瀏覽
葵芳日料黃店 壽司好抵食,熟食一般~🦁✅ 極十貫壽司 ($168):超值既set,其實件件都好食,比較出色嘅包括左口魚加三文魚子, 帶子,吞拿魚同三文魚,從刺身表面嘅油份就睇到質素好靚!🦁➡️ 油甘魚壽司 ($8/件)、火灸芝士壽司@玻璃蝦/熟帶子 ($16/2件):不過不失🦁❎ 日式吉列豬排便當 ($58):有d失望,雖然好平 但豬扒薄過炸皮 食壽司抵d🦁✅ 三文魚手卷 ($10):ok好味 抵食🦁 山下見日式料理 (葵涌)葵涌仁芳街2-14號美豐大廈地下9號舖🦁 人均消費:$115|推介:❣️❣️❣️❣️
葵芳日料黃店 壽司好抵食,熟食一般~

🦁✅ 三文魚手卷 ($10):ok好味 抵食

🦁 山下見日式料理 (葵涌)
🦁 人均消費:$115|推介:❣️❣️❣️❣️
2020-11-01 175 瀏覽
.$168嘅omakase去邊度搵?😱💛快啲bookmark呢個post,包你唔會後悔啊🤗「山下見日式料理」有便當、魚生飯、壽司等等選擇而除咗餐牌上嘅選擇,仲有隱藏餐單嘅omakase😏.✨ 十貫極上壽司整體黎講,呢份omakase嘅質素都唔錯$168已經有拖羅、牡丹蝦、油甘魚、鯛魚、鮑魚、左口魚裙邊等等...魚生類嘅壽司都好厚切,食得出幾新鮮~CP值真係超高,勁抵食🤤為免大家tldr,今次就揀最impressive嘅講下!最鍾意嘅係左口魚裙邊!入口即溶又大大件兩款三文魚都好重油脂感,勁正鰻魚燒得超淋,醬汁都調得好惹味牡丹蝦好鮮甜,再配埋少量三文魚子,味道幾豐富拖羅都算肥美,不過有筋,少少可惜 T_T.✨ 十三貫究極壽司呢份就多咗玉子燒、帶子、鯖魚、唔知咩魚嘅壽司🤣.識嗌一定要嗌omakase啦!💛呢個質素,呢個價錢去邊到搵~之後仲可以參考 #ewhk葵廣掃黃指南💛 去葵廣食甜品!.十貫極上壽司 $168十三貫究極壽司 $208———不專業評分💯食物指數 🍴: 💛💛💛💛💛環境指數 ⛱: 💛💛💛💛🤍抵食指數 🤑: 💛💛💛💛💛推薦指數 👾: 💛💛💛💛💛———📍山下見日式料理葵涌仁芳街2-1
$168嘅omakase去邊度搵?😱💛
快啲bookmark呢個post,包你唔會後悔啊🤗
「山下見日式料理」有便當、魚生飯、壽司等等選擇
而除咗餐牌上嘅選擇,仲有隱藏餐單嘅omakase😏
✨ 十貫極上壽司
整體黎講,呢份omakase嘅質素都唔錯
魚生類嘅壽司都好厚切,食得出幾新鮮~
CP值真係超高,勁抵食🤤
為免大家tldr,今次就揀最impressive嘅講下!
最鍾意嘅係左口魚裙邊!入口即溶又大大件
兩款三文魚都好重油脂感,勁正
鰻魚燒得超淋,醬汁都調得好惹味
牡丹蝦好鮮甜,再配埋少量三文魚子,味道幾豐富
拖羅都算肥美,不過有筋,少少可惜 T_T
✨ 十三貫究極壽司
呢份就多咗玉子燒、帶子、鯖魚、唔知咩魚嘅壽司🤣
識嗌一定要嗌omakase啦!💛
呢個質素,呢個價錢去邊到搵~
之後仲可以參考 #ewhk葵廣掃黃指南💛 去葵廣食甜品
抵食指數 🤑: 💛💛💛💛💛
推薦指數 👾: 💛💛💛💛💛
📍山下見日式料理
2020-10-26 321 瀏覽
差少少就七點半既時候到達店舖當時門口大概企左七至八人左右都啱既 食飯時間都預左要等同女店員示意一分鐘後就出黎寫左張飛仔比我地同時都交代返嗌到咩號碼然後就開始漫長既等待啦因為係有目標咁過黎 所以冇再刻意睇menu不過企門口都係周圍睇下啦咦!原來呢道都有omakase 仲要只係168 抵喎!兩個人 諗住叫兩個飯加份小食喺嗌 炸蝦卷+吉烈蠔 定係 炸物拼盤之間猶豫了之後等待既途中都好多人走黎拎飛 可能睇到佢地個場細 預計都要等一段時間都有好多人走左之後又再返黎等到入到去 已經八點二。。。原來全場店員只有一個放低場外可以拎走既彩色紙印menu叫我地喺上面圈就可以 雖然佢忙 但都刻意叫一叫停佢問下炸物拼盤係咩咁好啦 決定左就遞紙啦雖然舖頭細 但一個女員工睇上去都覺得有啲吃力人流高 出門口寫飛仔係佢落單埋單係佢 pack外賣係佢出餐收枱都係佢但少有地竟然一啲脾氣都冇如果係我應該好躁 態度會好差務求啲人唔入嚟食( ´▽`)野飲冇寫喺menu上面可以自行喺雪櫃拎價錢都已經標示好 拎左罐芬達$5我就覺得食日本野係飲熱茶既關係冇拎( ´▽`)見其他枱都有杯水 同行者都過去幫我拎左杯女店員真係好忙。。冇耐炸
差少少就七點半既時候到達店舖
當時門口大概企左七至八人左右
都啱既 食飯時間都預左要等
同女店員示意一分鐘後就出黎寫左張飛仔比我地
同時都交代返嗌到咩號碼

然後就開始漫長既等待啦
因為係有目標咁過黎 所以冇再刻意睇menu
不過企門口都係周圍睇下啦
咦!原來呢道都有omakase 仲要只係168 抵喎!
兩個人 諗住叫兩個飯加份小食
喺嗌 炸蝦卷+吉烈蠔 定係 炸物拼盤之間猶豫了
之後等待既途中都好多人走黎拎飛
可能睇到佢地個場細 預計都要等一段時間
都有好多人走左之後又再返黎等

到入到去 已經八點二。。。
原來全場店員只有一個
落單埋單係佢 pack外賣係佢
出餐收枱都係佢
但少有地竟然一啲脾氣都冇
如果係我應該好躁
態度會好差務求啲人唔入嚟食( ´▽`)

野飲冇寫喺menu上面
可以自行喺雪櫃拎
價錢都已經標示好 拎左罐芬達$5
我就覺得食日本野係飲熱茶既關係冇拎( ´▽`)
見其他枱都有杯水 同行者都過去幫我拎左杯
女店員真係好忙。。

冇耐炸物拼盤就到左 有兩碟沙律醬跟埋
十二點位置逆時針起係蝦 南瓜 蠔 帶子 墨魚
雖然係二人用
但其實兩個人就咁食炸物都有啲過量。。
如果話送啤酒 炸物又好似唔適宜放太耐
所以建議多過兩個人先嗌
炸出嚟顏色好靚 每件都係金黃色
唔同炸物有返自己相配既炸粉
不過因為工夫好多 所以估係嗌貨返黎炸
如果真係廚師自己整炸物。。真係廿萬個respect
只係因為我地係兩個人 星型咁放炸物會覺得漏

無耐鰻魚飯都到左
真係遮住哂個飯既饅魚啊!
個鰻魚燒得同個燒汁淋得都好靚

但廚房/店員又會記得仲補比我地

之後仲有個火炙三文魚飯
叫呢個既原因係曾經見到小店話
唔係咩位置都可以用黎火炙
覺得好似好勁咁( ´▽`)
提返聲 黃色花花同綠葉只係decorations 唔食得啊
佢係喺魚個位燒過去
離皮遠一啲既位置保留返係生
生既部分既三文魚有返魚油既口感
炙熟左既位置都一啲都唔乾 燶邊位都未到有炭味
比較少見係配芝麻醬
有啲唔慣 但其實個味都係夾既

兩個飯 珍珠米好好食( ´▽`)
好想讚埋個飯 有米香 唔會水多
食落有一粒粒既口感 但又唔係未熟硬生生

同行者話呢道係佢喺香港食過第二間好食既日本野
我都覺得味道黎講整體都真係唔錯

最後埋單$283
咦我而家先發現到好似收多左錢
又或者其實罐芬達係15蚊?不過其實唔重要
佢有個箱仔係放錢
最後都係將找返黎既錢都放左入去( ´▽`)
只係計食物價錢都抵

2020-10-21
30 分鐘 (堂食)
2020-10-12 433 瀏覽
💛《黃店系列》💛呢間小店去第二次lu~🥳喺葵芳地鐵站出 再行多5分鐘就到😉小店坐位唔多~10個 我地係lunch去食👻小插曲:話說佢枱面放咗d Memo紙同筆 我就拎咗黎寫我想點嘅野食 然後俾個職員😹 點知原來係用嚟寫連儂牆😂我一開始睇唔到🥴-▪️火炙三文魚丼 ($68)🧡丼飯上面鋪左7條炙燒過嘅三文魚 佢個三文魚係近三文魚皮嘅位 因為燒到半生熟 所以食落更加有魚油香 好嫰而不膩😋 上面再𣺉左d胡麻醬 幾夾~▪️特級吞拿魚蓉丼($78)佢嘅吞拿魚蓉係撈左d 蔥、洋蔥係入面🧅如果唔鍾意食洋蔥 蔥嘅話 咁就唔建議叫啦但我自己就幾鍾意😋 d洋蔥增加左個口感同埋都幾多吞拿魚蓉~ ▪️👑吉列蠔 (4件) ($36)即叫即炸👏🏻超Juicy又鬆脆👍🏻而且每件都幾大隻!我兩次都有叫啊!🙊-總括而言:幾抵食😋啱我口味😚吉列蠔必食!🤣🤣得閒會再去食~
💛《黃店系列》💛
呢間小店去第二次lu~🥳
喺葵芳地鐵站出 再行多5分鐘就到😉
小店坐位唔多~10個 我地係lunch去食
👻小插曲:
▪️火炙三文魚丼 ($68)
火炙三文魚丼

▪️特級吞拿魚蓉丼($78)
佢嘅吞拿魚蓉係撈左d 蔥、洋蔥係入面🧅
如果唔鍾意食洋蔥 蔥嘅話 咁就唔建議叫啦
但我自己就幾鍾意😋 d洋蔥增加左個口感
同埋都幾多吞拿魚蓉~
特級吞拿魚蓉丼

▪️👑吉列蠔 (4件) ($36)
即叫即炸👏🏻超Juicy又鬆脆👍🏻而且每件都幾大隻!
我兩次都有叫啊!🙊
吉列蠔

總括而言:幾抵食😋啱我口味😚吉列蠔必食!🤣🤣得閒會再去食~
午餐
特級吞拿魚蓉丼