2020-04-08
唔顯眼的餃子黃店🥟 舖頭座位唔多,大約有四張枱仔,5-6個bar位🙁 隔1.5米嘅話都有啲難做生意🤨 門口有文宣,仲有免費提供漂白水添~😗/🐖 麻辣豬耳 $48呢個好食!🤩 佢分量唔算少但係最先被清空的一碟😝 推薦🙌🏻 佢豬耳唔似其他舖咁切到一條條,而係一片片咁食🤓 口感都好爽脆😗 而佢個醬汁夠酸多開胃😎 不過其實唔算好辣,似平時d少辣咁🧐/🥟 酸辣湯鮮肉韭菜餃(8隻) $49本身想叫佢哋嘅招牌「全港首創墨魚荸薺餃」🦑,但係好可惜賣晒了~ 我哋去時大約晏晝三點,但都已經冇晒嚕😟酸辣湯味道較平時上海菜飲到嘅淡,亦唔太夠酸,所以輕鬆飲晒喉嚨都冇唔舒服😂,韭菜餃就皮薄多饀☺️ 仲要大大隻🙌🏻/🥟鮮肉西洋菜煎(5隻) $27一咬開就睇到到底個皮有幾薄🤨啲餡有幾多,啲皮咁薄仲要拎嚟煎都幾考功夫🥵 西洋菜都食得出新鮮😌 /🥤晏晝送飲品,豆漿有落糖嘅味道正常~蜂蜜柑桔露飲落好潤喉😌,我印象中比較少飲到呢種味道😎 未開始食嘢已經飲咗大半杯,呢個我都推薦😚
🐖 麻辣豬耳 $48
🥟 酸辣湯鮮肉韭菜餃(8隻) $49