2024-02-03 218 瀏覽
今晚與朋友們聚會,見到有串燒也心動了。店舖的燈光不太光,環境都舒服。翻開餐牌,食物種類繁多,我地揀左主食係家鄉炒米粉,再叫埋炸豆腐粒。串燒就叫左牛舌,雞翼,韭菜,娃娃菜,薯片,秋刀魚。令我們驚喜的是家鄉炒米粉超級惹味,豐富的椰菜絲,蛋碎夾雜,口感味道一流,值得推介。我最鍾意的串燒是牛舌,外脆內軟,十分驚喜,一再回味。串燒全部新鮮制作,溫度十足。另外,炸豆腐豆也是一絕,新鮮香脆。總之今餐就非常滿足,超正❤️‍🔥
炸豆腐粒
燒韭菜
燒雞翼
燒薯片
2023-07-31 339 瀏覽
雖然店外沒有張貼任何菜式資料,但看見店內有啤酒就入去坐低飲噃杯,店舖要用手機點餐,款式不多但有串燒,就點了幾款串燒,羊肉串、雞軟骨、烤茄子、香脆炸豆腐…先講啤酒,叫一番搾啤酒用咗其他品牌杯代替,氣氛已經被打斷了少少,不過唔緊要,串燒仲未嚟,等埋串燒加啤酒一流,廚房抽氣系統唔掂,一燒串燒啲煙就煙到全店,吸入令氣管唔舒服咳,店舖真係要正視下呢個問題,串燒終於到,啲雞軟骨細粒到可憐,較為好少少就係烤茄子,至於碟香脆炸豆腐就真係唔知點講好,第一次食唔係金黃色,外觀似綿花糖咁白,豆腐面灑咗好多胡椒粉,呢碟質素真係唔值呢個價!試過唔會有下次!
雞軟骨、羊肉串
烤豬腩肉金菇卷2串
燒墨魚丸
烤茄子
香脆炸豆腐
2021-09-29 885 瀏覽
未到六點嘅時候入去 晚市當然一個人都冇啦😆終於可以再次光臨 食到晚市叫咗Menu上冇嘅嘢 家鄉炒米粉有啲咩要問店員 佢同我講可以自行買海鮮 再比佢哋加工有啲就要訂家鄉炒米粉 多數唔使訂都會有我同老公兩人 叫咗個酸菜魚同炒米粉個炒米粉配料好簡單 只有蛋 大量䓤+椰菜我覺得最簡單嘅嘢 反而最考功夫誠心推介 這店家鄉炒米粉俾大家不過你預咗佢好多油但當你食嘅時候唔會食到好油因為好多油 沉咗底佢炒到唔係硬身 只係乾身個份量都好大碟 個米粉係$88成個配搭 炒得好好食同惹味重申 個餐牌上面冇呢個炒米粉🙃🙂酸菜魚 叫咗小辣食唔到大陸酸菜魚嗰種風味但佢地整得幾好食酸菜唔會過酸同鹹魚肉都滑身 仲有啲豆卜索晒啲湯汁🤤🤤食晒個酸菜魚之後個米粉我打包走咗兩個人食 真係食唔曬我會再encore 食其他小菜🤤🤤
未到六點嘅時候入去

兩個人食 真係食唔曬
我會再encore 食其他小菜🤤🤤

2021-09-28
2021-09-22 189 瀏覽
有次夜晚Walk in去 約7:30pm 問我同老公有冇book位沒有後。。就去了第二間之前食過一次 佢哋夜晚個餐牌選擇不多但見好多熟客 都會叫其他唔餐牌上冇嘅食物第一次去唔知 所以諗住去食晚飯點知冇位🥲老公突然間想食梅菜扣肉 咁就嚟咗呢一間來試一試佢地嘅午市佢哋只有客飯套餐餐牌上嘅咩酸菜魚 雞煲午市唔會有得叫佢哋例湯仲大碗個飯我飲完碗湯都飽咗一半😛如果佢梅菜多啲就好啦🤤拎嚟送飯一流我叫咗個蒸魚客飯姐姐同我講要等20分鐘因為即叫即蒸我哋埋單嗰時 外面落大雨姐姐叫我哋 留多陣我估就係這些人情味 留住左一班熟客
有次夜晚Walk in去 約7:30pm
問我同老公有冇book位
沒有後。。就去了第二間
之前食過一次 佢哋夜晚個餐牌選擇不多

我哋埋單嗰時 外面落大雨
姐姐叫我哋 留多陣

我估就係這些人情味 留住左一班熟客
2020-12-28 737 瀏覽
之前晚市時食過飯 跟朋友來試 估唔到甘啱味道 很有家的感覺 須然呢間店叫川味館 以為樣樣餸都辣 點知原來不一定的 想食既餸你提早一日預訂 佢可以煮到俾你食 用心製作通常我哋都係提前預訂餸菜如下:小炒皇、花甲咸雞粥、豬什粥、炒米粉、炒銀針粉、碌鵝、酥炸魷魚鬚、酥炸雞軟骨、客家釀豆腐、黃酒煮雞、臘味煲仔飯、鹽焗雞、羊腩煲、椒鹽泥鯭、酥炸魚仔、臘味炒芥蘭、胡椒豬手煲、胡椒豬肚雞煲、鹹豬手仲有特飲柚子檸檬梳打、咸檸梳打、薄荷雜果梳打.......佢個午市飯餐都很多選擇的 有梅菜扣肉、炆鴨、東江雞、客家炆豬肉.......

通常我哋都係提前預訂餸菜如下:

仲有特飲柚子檸檬梳打、咸檸梳打、薄荷雜果梳打.......

• 奇味雞煲
  • 酸菜魚
  • 豬什粥
  • 羊腩煲
  • 花甲咸雞粥
  • 黃酒煮雞
2020-10-31 521 瀏覽
預早兩星期訂枱~ 終於有枱啦(可能疫情關係無長被訂滿)~ 七點半黎到已見9成滿,黎食嘅多數附近街坊,因之前黎到現場點原條魚都有貨,所以無特別注意,今日竟然賣晒原條魚啊~ 所以今日叫酸菜水煮魚片微辣+花鵰醉雞煲+炸魷魚鬚。四個女仔太耐無食酸菜魚,今日終於食到太掛住!辣度正好合我哋心意,辣度可接受!好味啊!醉雞超醉甜,好味道!炸魷魚鬚係小時候茶樓嘅味道太美味!再點左幾款一般打邊爐食品,第四次食完感覺依然好好!鍾意佢嘅味道真材實料,唔加味精,食完唔會似隔離果間超口渴~