2023-06-17 1124 瀏覽
喺新蒲崗學完野已經好晏揾間小店快手醫肚月中銀包已經空空地就食啲又平又飽肚嘅野米線就係不二之選見到呢間米線雖然簡陋但又坐滿晒就試下佢自助落單好方便❤️撳幾下就order到上菜仲好快🍜小鍋米線(酸辣)$48$48可以揀兩個$8餸我就揀咗招牌腩肉+炸醬腩肉醃得幾夠味,切得都夠薄炸醬似普通碎豬肉都係中意多啲汁而家好似唔夠醬咁😂唔太食得辣嘅我湯底叫咗bb辣已經好惹味喇米線份量好多我咁大食都食唔晒完全對得起呢個價錢😃
喺新蒲崗學完野已經好晏

招牌腩肉配炸醬

🍜小鍋米線(酸辣)$48
$48可以揀兩個$8餸
我就揀咗招牌腩肉+炸醬
腩肉醃得幾夠味,切得都夠薄
炸醬似普通碎豬肉
我咁大食都食唔晒
完全對得起呢個價錢😃
招牌腩肉配炸醬
2023-04-09 1230 瀏覽
測試新開米線,聽說是大角咀過江龍,一進去果然是人頭湧湧!叫了一個小鍋沙嗲湯底(小小辣)偏甜,沙嗲味也出,另一個是楜椒麻辣湯底(小辣)也是譚x小辣的程度,但胡椒味被蓋過了要吃到底才有。也叫了幾樣餸,不過只是不過不失,只能給ok!招牌腩肉,厚切但味道不足,竹笙仍舊地吸湯鹹蛋黃流心丸,充滿了BBQ燒丸的味道。豬頸肉外看內腍,挽回不少分數,豬大腸入味,只是個人不特別喜歡。韭菜餃有兩隻,皮厚但穩陣,整體感覺中等。可自行加減配菜,芫荽,蔥,炸豆等,也是QR code下單,流程方便。
測試新開米線,聽說是大角咀過江龍,一進去果然是人頭湧湧!

鹹蛋黃流心丸,充滿了BBQ燒丸的味道。

2023-04-08
午餐