2014-07-01 1363 瀏覽
有人推介話幾抵食,今日5人行去食。開頭都覺得幾開心,有火鍋燒烤同蒸。點知7點幾已經好少食物供應,牛柏葉、蓮藕、豬皮已經冇晒。 9點左右連粟米、生菜、油麥菜等都冇再提供。啲湯愈黎愈咸,麻辣名符其實唔麻唔辣只有超級超級咸。問晒其他人,1個不予置評中既負評,4個負評。其實冇服務態度可言但要加1,不過加唔加1都好,今次食過唔會再食。
有人推介話幾抵食,今日5人行去食。
開頭都覺得幾開心,有火鍋燒烤同蒸。
點知7點幾已經好少食物供應,牛柏葉、蓮藕、豬皮已經冇晒。
9點左右連粟米、生菜、油麥菜等都冇再提供。
啲湯愈黎愈咸,麻辣名符其實唔麻唔辣只有超級超級咸。
問晒其他人,1個不予置評中既負評,4個負評。
2014-07-01
10 分鐘 (堂食)
2014-05-03 1260 瀏覽
整體而言,食物調味過重,味道咸到離譜。飲品價錢離譜的貴,食客點的時候要特別注意。重慶雞煲,一般沒有特色只有過分辣咸的油膩感覺。肉不多而且都是劣等的冷藏肉,鞋和硬味道很差。火鍋串燒,串燒算大串不過過咸,一定要配飯食。火鍋湯底很咸,材料一般味道當然一般。而且添食物速度極慢,除非係甘食物菜基本上不會有人可以食得飽,這個原因大家心知肚明。當顧客透明,服務當然嘛嘛。環境一般,衛生比較差,而且計算返食了的食物,確實非常悟抵食。
2014-04-18
2014-03-06 1719 瀏覽
1爐3種食法(蒸、燒、火鍋), $149/位, 包湯底、飲品同調味料。一開始只是食菜, 已經超咸。之後, 不停加水落湯底都係甘咸無咩野食, 仲有蚊飛過。所以成晚飲好多杯菜蜜, 個杯仲要係好細, 仲細過平時紙杯size。食得最多係牛仔骨、紫番薯, 味道OK。
一開始只是食菜, 已經超咸。之後, 不停加水落湯底都係甘咸

食得最多係牛仔骨、紫番薯, 味道OK。
2014-02-28
2013-08-14 1828 瀏覽
之前一直想試巴希雅,但自從知道大埔要開多間分店就想同班朋友去試。因為依間室內有冷氣,又有雞煲食感覺好d。一行五人,叫左個雞煲先,再嗌串燒,講真,好似之前d comment咁,真係得個咸字,我諗普通串燒仲好食過佢,同埋感覺唔到重慶既辣  個雞煲只屬ok, 無乜汁架係,所以我地都無將佢繼續當邊爐咁打。野飲只包一罐,再加11蚊罐!d野咁咸一罐點夠呀?分明逼你叫多幾罐!大家都話下次唔會再黎,就算試都試大尾篤果間!
2013-04-27 1596 瀏覽
看了大家的食評,還真的有點卻步要不是有人一心想試,應該不會有勇氣踏進來可能是平日的關系,我從6點開始,一直到8點半走的時候還是不到10桌客人訂不訂檯好像不太重要~一入座,侍應很熱心的介紹食法$168一位,雞煲串燒火鍋任吃,包一罐飲品有好幾位叔叔輪流推介串燒即叫即燒的關系,大部分的串燒要等5-10分鐘上桌,我覺得速度很ok~~至於味道,串燒的味道大部分都是一樣,跟大美督裡面的醬料一樣,不過因為是師傅主理,就像侍應叔叔說的一樣,"保證熟透能吃!"想了想,自己在大美督燒的時候又真的好幾次燒不熟XD真的不無道理而且不用全身燒烤味走出門口,對長頭髮的女生來說應該很好雞煲我沒吃過太多,不過這裡打著的是的味道老實說,那香料的味道有點重,不至於接受不了,但總是覺得港式的好總括來說是Okayps.雞煲可以refill...叔叔提了很多次;D火鍋可以選直接用雞煲的,或是另外加$20-30的湯底我們直接用雞煲的汁火鍋料很多...只是我們吃太飽,只吃了一點菜跟丸就放棄了$168,算了算,比大美督光燒烤也便宜了一點還省下了車費雖說限時兩小時但也沒趕人如果下次還要去燒烤,我想我大概會來這裡算了
看了大家的食評,還真的有點卻步
要不是有人一心想試,應該不會有勇氣踏進來
訂不訂檯好像不太重要~

一入座,侍應很熱心的介紹食法
$168一位,雞煲串燒火鍋任吃,包一罐飲品
有好幾位叔叔輪流推介串燒
即叫即燒的關系,大部分的串燒要等5-10分鐘上桌,
我覺得速度很ok~~

至於味道,
串燒的味道大部分都是一樣,
跟大美督裡面的醬料一樣,
不過因為是師傅主理,
就像侍應叔叔說的一樣,"保證熟透能吃!"
想了想,自己在大美督燒的時候又真的好幾次燒不熟XD
真的不無道理
而且不用全身燒烤味走出門口,
對長頭髮的女生來說應該很好

雞煲我沒吃過太多,
不過這裡打著的是[正宗重慶]的味道
老實說,那香料的味道有點重,
不至於接受不了,但總是覺得港式的好
總括來說是Okay

ps.雞煲可以refill...叔叔提了很多次;D

火鍋可以選直接用雞煲的,或是另外加$20-30的湯底
我們直接用雞煲的汁
火鍋料很多...只是我們吃太飽,只吃了一點菜跟丸就放棄了

$168,算了算,
比大美督光燒烤也便宜了一點
還省下了車費
雖說限時兩小時但也沒趕人
如果下次還要去燒烤,我想我大概會來這裡算了
2013-04-22
  • 牛黃喉,羊架,牛仔骨,豆皮三文治,燒菠蘿,燒香蕉
2013-04-22 1152 瀏覽
來這裡吃飯也是因為大尾督巴希雅的名聲,確實日子不是太肯定了, 只記得是一月的時候出發前看過食評感覺不太好, 但母親蠢蠢欲試所以最後亦放手一搏結果比之前的食評感覺要好可能畢竟已經營業一段時間, 所以改善了不少吧這裡雞煲火鍋串燒也有得吃, 大概雞煲只是因為最近的雞煲熱吧, 主打還是串燒幾乎大尾督有的串燒這兒都有的, 連每桌一煲的蜆這裡也是任食除了串燒外雞煲也不錯吃, 雖然Amie不好肉類, 但雞煲內的馬鈴薯吸入湯汁後十分惹味而且雞煲愈滾愈有味, 所以也愈吃愈滋味另外火鍋要了鴛鴦湯底, 一面麻辣一面清湯麻辣並不太辣, 用來煮金菇不錯可看得出火鍋只是bonus, 在外面的自助餐位置有少量火鍋材料選擇一兩種的蔬菜和菇類, 丸量和粟米之類的, 不要太期待有豐富的火鍋材料, 畢竟燒烤串燒才是它的主打呢Amie和家人也沒怎麼期望它的火鍋, 所以也沒有失望最後也算吃到了一點甜品, 燒香蕉和XX涼粉燒香蕉就跟大尾督的差不多喇然XX涼粉Amie忘了它確實的名字, 就涼涼的像啖口味的涼粉吧, 加一點黃糖甜甜的總結, 比想像中的好 (可能見之前的劣評一面倒)在用餐的過程不時有店員拿着一盤盤燒好的串燒店員會一邊問
來這裡吃飯也是因為大尾督巴希雅的名聲,
確實日子不是太肯定了, 只記得是一月的時候

結果比之前的食評感覺要好
可能畢竟已經營業一段時間, 所以改善了不少吧

這裡雞煲火鍋串燒也有得吃,
大概雞煲只是因為最近的雞煲熱吧, 主打還是串燒
幾乎大尾督有的串燒這兒都有的, 連每桌一煲的蜆這裡也是任食
除了串燒外雞煲也不錯吃,
雖然Amie不好肉類, 但雞煲內的馬鈴薯吸入湯汁後十分惹味
而且雞煲愈滾愈有味, 所以也愈吃愈滋味
另外火鍋要了鴛鴦湯底, 一面麻辣一面清湯
麻辣並不太辣, 用來煮金菇不錯
一兩種的蔬菜和菇類, 丸量和粟米之類的,
不要太期待有豐富的火鍋材料, 畢竟燒烤串燒才是它的主打呢
Amie和家人也沒怎麼期望它的火鍋, 所以也沒有失望
最後也算吃到了一點甜品, 燒香蕉和XX涼粉
燒香蕉就跟大尾督的差不多喇

總結, 比想像中的好 (可能見之前的劣評一面倒)
在用餐的過程不時有店員拿着一盤盤燒好的串燒
店員會一邊問要不要, 所以碰上想吃的不妨叫店員給一客
遇着比較受歡迎的食物, 如燒香蕉, 坐近廚房的就較易取得到嚕
另外由於食物都一輪一輪地燒着, 所以有時某種串燒需等候較久

雞煲火鍋串燒都任食也不能要求海一款都做到盡善盡美啦, 這裡也算是貴多不貴精的方式吧

2013-01-27
15 分鐘 (堂食)
2013-02-27 887 瀏覽
聽啲fd講新開時好混亂,呢排各方面都改善左於是去試下.呢日星期六爆晒要等半粒中,入到去侍應話乜都系任食,一於叫晒串燒,雞煲同埋火煱。個fd話串燒之前燒好晒凍左吾好食,依家系即叫即燒完全兩回事,真系幾好味尤其至愛嘅羊架同雞翼,其他牛仔骨,秋刀魚,蝦,燒波羅同煲蜆都幾正。個雞煲好香,吾辣到勁辣都有得揀,我地一煲小辣一煲中辣,幾個口味吾同嘅fd都覺得吾錯,食過好多度吾同雞煲嘅fd話中上水準添。至於火鍋自己去任拎食物,選擇多但吾太特別,不過不失啦。168蚊食到勁飽,埋單有現金劵送,個地方幾好坐,我地吾覺意傾偈食野坐左三粒中:-P
聽啲fd講新開時好混亂,呢排各方面都改善左於是去試下.
至於火鍋自己去任拎食物,選擇多但吾太特別,不過不失啦。
全晚食物加埋唔超過十種,而且勁咸,連招牌棻雞煲都無得食,所以只好食火鍋,但係連最基本既肥牛都冇, 全晚只係食左6碟生棻,加木耳,丸同金菇.坐兩個鐘都無見refill過...真係超失望, 想俾錢人賺,又或想食到一肚氣,它係不錯的選擇!
No comment
No comment
2012-12-30
  • 生菜
2012-12-24 583 瀏覽
之前食過兩次大尾督巴希雅都覺得非常滿意,但打去大尾督已經滿座,就即管試試呢間新開既大埔墟巴希雅。我地六點打去訂位,七點五位,無問題。好準時地七點鐘到達,門口MARK位先生話沒有BOOKING,話六點鐘唔會再落BOOKING,結果要等佢問呢個又問果個先入到去。好~開始坐低食野,有杯杯碟碟同一個GAS爐係檯面,但唔知應該點樣做下一步。不久,有個侍應行埋黎問我地幾多位,要芝士金菇還是芝士西蘭花,就話比我地知拎個膠碟出去拎野食。其實同大尾督一樣拎個碟出去拎到幾多就幾多,不同之處就係,出去拎既野食,已經係全部燒好,但凍既 !!!野食其實都比起大尾督少好多 !全晚兩個幾鐘,我見到有:牛肉、豬排、多春魚、芝士丸、牛丸、紅腸、芝士腸、廚師腸、南瓜、銀杏、九菜、菜心、辣汁浸魚蛋、雞軟骨、雞腎、雞肉、蒜容包、硯(要問佢攞)、蕃薯,仲有辣青瓜、木耳、豬耳及牛展小食。大尾督既羊肉、蕃茄、全條茄子、洋蔥。。。 數之不盡的,呢度都係無既!我地約七點入座,頭半個鐘,食物都充足的,因肚餓關係,食物既冷暖程度已經無關重要!但再過多15分鐘,食物愈黎愈短缺,可見附圖有幾多人企係廚窗位等候。廚房既人確實好努力燒燒燒,但受唔
之前食過兩次大尾督巴希雅都覺得非常滿意,
但打去大尾督已經滿座,就即管試試呢間新開既大埔墟巴希雅。

我地六點打去訂位,七點五位,無問題。
結果要等佢問呢個又問果個先入到去。

好~開始坐低食野,有杯杯碟碟同一個GAS爐係檯面,
但唔知應該點樣做下一步。
就話比我地知拎個膠碟出去拎野食。
其實同大尾督一樣拎個碟出去拎到幾多就幾多,

不同之處就係,出去拎既野食,已經係全部燒好,但凍既 !!!

野食其實都比起大尾督少好多 !

廚房既人確實好努力燒燒燒,但受唔住顧客既十幾對眼察住,
結果有一輪既燒牛肉,我地拎左7-8串,全部都係未熟既,有紅既有霉既,
既然你要我地等左咁耐,唔爭在堅持多5分鐘,無論如何都應該堅持要熟的,對嗎?
每一輪只係出到二十多串既食物,點足夠應付全場爆滿既顧客(我諗接近一百人)?
巴希雅海灣燒烤,古名思意係食佢既燒烤,而唔係為食佢送既油淋淋而無味既雞煲

直到我地8:30離開,五個熱盆仍然係空空如也!
只有牛肉、廚師腸、紅腸、辣汁浸魚蛋係無缺貨既問題。
真係超失望,我地一行五人,認為最好食既居然係無任何調味任何技術既硯、蕃薯、蒜容包!

本人其實係第一次寫食評,
並不是唱衰呢間燒烤,大尾督分店我係極力推薦的。
咁樣既模式真係唔OK!
個個人要生熟的程度,燶既程度都唔一樣,最重要既係,你唔會想食到只係得咸味既凍串燒!

2012-12-23
基於好奇,見到它新開,一心去試下,無去過它大尾督的分店,但見食評話大尾督成日好多人,而附近開左就打算試下這間. 點知...... BOOK左8:30PM,但去到都要等,等左15、20分鐘,終於入得。同大尾督唔同,這間唔使自己燒,除雞煲,菠蘿,燒蝦(每人一隻),其他食物好似自助餐咁自己攞.以為唔使自己燒,好筍.實情係出面根本無野食,係,真係無野食.D盤都係吉的。所有人都係度等廚房燒D野食出黎!! 一有野出,D人都唔理係咩,攞左先.好彩大家都係文明人,無出現搶食的情況,但俾左錢仲要好似輪米咁,好似俾人呃錢! 而D野食的味道只可以用"咸"字來形容,只包一罐汽水根本唔夠!個雞煲勁咸,D鷄全翼近鎚位有血水,這間店係其中一間以後無下次的地方! 想俾錢人賺,又或想食到一肚氣,它係不錯的選擇!
2012-12-15
15 分鐘 (堂食)